Puppy

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SteffiSteffi

Hallo,

Mijn man en ik zouden graag een puppy aanschaffen. Wij hebben 2 kinderen van 4 en 1,5 jaar. We zouden graag een klein hondje hebben dat heel kindvriendelijk is, maar we geraken er niet uit welk ras het meest geschikt is. Ik had graag een chihuahua gehad maar dat zien mijn man niet zo goed zitten. Iemand tips?

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Hebben jullie meer wensen buiten klein en kindvriendelijk? Dat zou de selectie al wat kleiner maken. Als het ras je niet per sé heel veel uit maakt, kun je ook op zoek naar een goede fokker. Het maakt ook zóveel verschil of een pup goed gesocialiseerd is, uit sociale ouderdieren komt, etc. Veel plezier met de voorpret! :D

honden page profiel SteffiSteffi

Kindvriendelijk is echt wel het belangrijkste. Voor de rest maakt het niet zoveel uit. Ik wil zowiezo wel een goede fokker zoeken maar moet natuurlijk wel eerst weten welk ras we zouden willen. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Kindvriendelijk is echt wel het belangrijkste. Voor de rest maakt het niet zoveel uit. Ik wil zowiezo wel een goede fokker zoeken maar moet natuurlijk wel eerst weten welk ras we zouden willen.  "

Klopt. Als je een ras gekozen hebt is het makkelijker een goede fokker te kiezen omdat je dan houvast hebt aan de rasvereniging.

 

Toch is het goed je wat beter te verdiepen in wat je echt wilt en wat je een hond kunt bieden:

Hoelang wil je je hond per dag uitlaten?

Mag/moet de hond dan ook los kunnen lopen?

Hoe vaak ben je bereid je hond te borstelen?

Heb je ervaring met honden?

Ben je consequent?

Moet de hond sociaal zijn naar andere honden?

Moet de hond sociaal zijn naar andere huisdieren?

Wil je sporten met je hond en zo ja, welke sport?

Hoe denk je over intelligentie, gehoorzaamheid, zelfstandigheid, speelsheid, allemansvriendje, terughoudendheid naar vreemden, moedigheid, waakzaamheid, verdedigend?

Welk vachttype heeft je voorkeur (lang,middel, kort, ruwhaar, krullend, naakt)?

Wat is de minimale en maximale schofthoogte?

 

Pas als je AL deze vragen kunt beantwoorden kan je gericht naar een ras zoeken.

Je zegt: "De rest maakt niet veel uit..." Mmm. Er zit toch een levensgroot verschil tussen een Jack Russel en een shi-tsu.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Kindvriendelijk is een ruim begrip met peuters/kleuters

Helemaal met een klein hondje, grijpende handjes doen zo'n klein hondje snel pijn dus grotere kans dat een klein hondje kinderen helemaal niet leuk vindt.

Welk ras je ook kiest, geen enkele hond wordt kindvriendelijk geboren.

Ze moeten het allemaal leren en vooral positieve ervaringen opdoen om het leuk te (blijven) vinden.

 

 

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Let er vooral op dat de fokker tijdens de inprentingsfase (leeftijd van de pup: 3 tot 5 weken oud) en de eigenlijke eerste  socialisatiefase (pup 5 tot 8 weken oud) zijn pups in contact brengt met kinderen van alle leeftijden.

Dit is heel belangrijk als de pup later in een gezin terecht komt.

honden page profiel SRMSRM

" Hallo,
Mijn man en ik zouden graag een puppy aanschaffen. Wij hebben 2 kinderen van 4 en 1,5 jaar. We zouden graag een klein hondje hebben dat heel kindvriendelijk is, maar we geraken er niet uit welk ras het meest geschikt is. Ik had graag een chihuahua gehad maar dat zien mijn man niet zo goed zitten. Iemand tips? "

Een pup opvoeden icm nog heel jonge kinderen in huis is vaak een nogal tegenvallende combinatie, ik zou me nog even heel goed verdiepen in wat er allemaal bij komt kijken. Hoeveel ervaring heb je met honden, pups opvoeden en hoe recent is dat?

 

Dan een chihuahuapup en kleine kinderen... ik zou het niet doen. Het zijn nogal breekbare hondjes en dat vind ik geen combinatie met kleine kinderen.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Eens met voorgaande schrijvers, een puppy bijt graag overal in, dus ook in kleine handjes en speelgoed van kinderen. Kinderen willen zo'n pup graag optillen en dat levert ook gevaren op. En pups van grotere rassen kunnen kinderen weer omver springen, ook niet fijn.

Het risico is dat in jouw situatie de hond veel in een dichte bench zal doorbrengen, dat is niet echt een leuk leven..

 

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Zou TS nog meelezen of steken we weer eens voor niets veel tijd in het beantwoorden van een vraag en het geven van goed onderbouwd advies?

honden page profiel Marianne NaeffMarianne Naeff

honden foto van Marianne Naeff

Ik verkoop geen puppen meer aan mensen met kinderen onder de 12 jaar na twee keer een pup terug gehaald te hebben.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Chihuahua is bepaald niet kindvriendelijk. Ik zou ook liever op zoek gaan naar een wat ouder hondje én een ander ras. Kinderen én een pup opvoeden is vreselijk zwaar, daar vergissen mensen zich maar al te vaak in. Het is onzin dat het beter is als 'een pup met de kinderen kan opgroeien'. Volwassen hondjes passen zich meestal heel goed aan, zijn rustiger en je hebt niet het gedoe dat de puppy zijn scherpe tandjes in je kinderen zet tijdens het spelen, waardoor ze alleen maar bang worden van honden. Ga opzoek naar een leuke sociale adoptiehond waar veel over bekend is en die je eerst een of meerdere keren bezoekt voor je de knoop doorhakt.

honden page profiel Fan_van_de_beaglierFan_van_de_beaglier

Wij hebben een pup en 3 kleine kinderen. Gaat prima samen! Tuurlijk zijn de 1e weken hard werken, maar nu loopt het heel soepel. Veel uitleggen aan de kinderen, kinderen meenemen naar de hondenschool, thuis de oefeningen van de hondenschool met de kinderen oefenen. De jongste is 4 en doet ook al heel serieus mee. Goed naar het ras kijken natuurlijk (in mijn geval een kruising), maar nog belangrijker.... de kinderen goed instrueren!

Volgende forumvraag: welke bench
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^