Alternatief voor wassen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Hoi, 

 

Mijn beagle rolt graag in dingen. Het liefst dode dieren (vogels en vissen zijn zn lievelings). Als ik zelf ergens iets zie liggen dan lijn ik hem even aan en loopt hij prima mee, maar als hij losloopt en zn neus ruikt iets, dan kan ik het vergeten. 

 

Ik heb niet echt het idee dat ik dit er ooit uit kan trainen (hoewel het wel iets minder is dan een jaar terug), en ik kan er wel mee leven, behalve de lucht. 

 

Als ik in de auto op de weg naar huis al denk dat ik een gasmasker nodig heb, dan gaat meneer onder de douche. Charlie HAAT dit, en het is dus ook niet altijd even leuk om hem te wassen. 

 

Daarnaast vraag ik me af of dit wel goed is voor hem. Ik lees altijd overal dat je een hond zo min mogelijk moet wassen. Er gaan soms maanden voorbij zonder dat ik hem was, maar deze week was het helaas al twee keer. 

 

Is er een alternatief? Ik weet dat er van die vachtsprays zijn, maar werken deze? Ik heb ook wel eens gehoord dat azijn of citroensap op de vacht helpt, maar de geur van een dode karper krijg ik er écht niet mee weghp-frusty

 

Anders eventueel tips voor goede shampoo’s?

honden page profiel MaudMaud

honden foto van Maud

Hier ook eentje die dat doet... ook piep vindt ze erg aantrekkelijk... Ik laat haar dan altijd even ergens zwemmen, is dat kan. Meestal scheelt dat al heel erg veel. Als dat niet gaat dan heb ik thuis zo'n vacht spray, niet ideaal en vast niet goed Maar anders stinkt ze echt enorm. Daar spray ik haar mee in en dan maak ik haar met een handdoek schoon. Dan is de ergste stank er wel af gelukkig! Ik heb niet de mogelijkheid haar te wassen. Badkamer is boven en krijg haar niet de trap op getilt

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

ik was dan gewoon de vuile plek en niet de volledige hond.

Gewoon aan de tuinslag, geen denken aan dat ik andermans str*nt in mijn badkamer ga afspoelen.  Gelukkig valt het hier al bij al wel mee.

 

Met een goede shampoo mag je je hond gewoon wekelijks wassen trouwens. Ik was mijn honden ook heel regelmatig.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Ik weet niet of je de film Air Buddies hebt gezien, waar de kleine Golden Retrievertjes en de Bloedhond te grazen worden genomen door een stinkdier? Dan zie je hoe ze worden gewassen met tomatensap. Volgens een kennis die lang in Canada heeft gewoond, waar haar honden regelmatig met een 'skunk' werden geconfronteerd, werkt het ook tegen dooie vis. Ik heb zelf het nog niet hoeven te proberen!

 

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Kaylo kan er ook wat van, hij heeft gewoon pech en gaat onder de douche. Soms alleen voor de smerige plek en de andere keer was ik hem gewoon volledig. Kaylo heeft ook een hekel aan douche maar hij laat het nu wel gewoon gebeuren. Ik was ze altijd met een milde shampoo. Meestal komt het er op neer dat hij er wel elke maand onderstaat. 

 

Als het meevalt willen babydoekjes ook nog wel is helpen. 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo †Roos,Jeff † en Waldo †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo †

tja een beagle weet wel wat lekker ruikt...laughing

azijn ontgeurt inderdaad en doet vacht ook nog glanzen

ik verdunde het wel  een beetje ivm zuur ,1 deel azijn op 1 deel water op doekje volstond vaak ..goed wrijven en doekje uitspoelen en weer nieuwe azijn erop(vuil moet ook uit de vacht)

of deel wassen

maar na  rollen in een een rotte vis of vossen urine bv was douchen met soms 2x  met hondenshampoo pas afdoende...

stinkende eendenpoep heb je zo weg bv

 

 

 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo †Roos,Jeff † en Waldo †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo †

" Ik weet niet of je de film Air Buddies hebt gezien, waar de kleine Golden Retrievertjes en de Bloedhond te grazen worden genomen door een stinkdier? Dan zie je hoe ze worden gewassen met tomatensap. Volgens een kennis die lang in Canada heeft gewoond, waar haar honden regelmatig met een 'skunk' werden geconfronteerd, werkt het ook tegen dooie vis. Ik heb zelf het nog niet hoeven te proberen!
  "

ja dat ben ik ook tegen gekomen...gelukkig ook niet nodig gehad

anders had mijn badkamer er als een slachthuis uitgeziencool

honden page profiel Bertus en AbbyBertus en Abby

honden foto van Bertus en Abby

jean peau shampoo haalt hier de meeste geuren weg. Heeft ook parfums maar daar ben ik niet zo'n voorstander van..

 

De (goede) shampoos van tegenwoordig zijn zo mild dat ze de huid en vacht van de hond niet of nauwelijks aantasten. 

honden page profiel paloompaloom

honden foto van paloom

Onze hond rook ook heel erg. Wij kregen als advies mee van de fokker om hem eerst met gele afwasmiddel te wassen en vervolgens met betadine. Hij ruikt nu gewoon naar zijn eigen hondengeur. Ik kreeg van de DA mee als tip dat je ook met betadine de vieze plek alleen kon wassen, is ook een ontsmettingsmiddel. Wees erg wel voorzichtig mee. Liefs

honden page profiel White ShadowWhite Shadow

honden foto van White Shadow

Ik weet dat je ook van die droog shampoo hebt. Die spuit je op de vacht en laat het even intrekken en daarna bostel je het uit. Komt geen water aan te pas. Heb daar zelf geen ervaring mee dus weet niet of het werkt en iets is. Maar wellicht is er iemand die er wel ervaring mee heeft.

honden page profiel  <0-0> Dutch Auti <0-0> <0-0> Dutch Auti <0-0>

honden foto van  <0-0> Dutch Auti <0-0>

" Onze hond rook ook heel erg. Wij kregen als advies mee van de fokker om hem eerst met gele afwasmiddel te wassen en vervolgens met betadine. Hij ruikt nu gewoon naar zijn eigen hondengeur. Ik kreeg van de DA mee als tip dat je ook met betadine de vieze plek alleen kon wassen, is ook een ontsmettingsmiddel. Wees erg wel voorzichtig mee. Liefs "

Toevoeging op quote: Mocht je toevallig een hond met een schildklier probleem hebben dan beter geen betadine gebruiken en zeker niet op grote oppervlakten. 

 

honden page profiel paloompaloom

honden foto van paloom

" Toevoeging op quote: Mocht je toevallig een hond met een schildklier probleem hebben dan beter geen betadine gebruiken en zeker niet op grote oppervlakten. 
  "

Klopt daar heeft u gelijk in! 

Volgende forumvraag: Vachtworkshop met Maylo
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^