dwergkees

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel misskemisske

hey hey, even een vraagje aan de kenners.. zou dit een echte dwergkees zijn? of wat denken jullie? ze is net 1 jaar geworden, en weegt 2,234gr. ze heeft net haar regeltjes gekregen. krijgt ze nog een meer fluffy bolletje of blijft dit zo? kan ik dit wat laten bijknippen? of doe ik dat beter niet? gewoon de topjes natuurlijk é. heb je dan ook dwergkees pluizenbollen en deze met platter haar? of wordt ze toch meer kleinkees? de dierenarts zegt dat het een dwergkeesje is. maar twijfel toch 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Wat voor honden waren haar ouders?
 
Dwergkeeshond
Levensverwachting: 12 tot 16 jaar
Gewicht: 1,9 – 3,5 kg (Volwassen)
Lengte: 20 cm (Volwassen)
Temperament: Extravert, Sociaal, Intelligent, Speels, Vriendelijk, Actief
Kleuren: Wit, Zwart, Wolfsgrauw, Tan, Bruin, Oranje

honden page profiel misskemisske

allebei dwergkeesjes van rond de 2kg en 2kg500. maar sommige mensen zeggen dat je aan haar snoet ziet dat het geen dwergkees is??? daarom vroeg ik het me af...

honden page profiel Sadi en baasje Sadi en baasje

honden foto van Sadi en baasje

Waar heb je je hondje gekocht? 

Als je hondje geen stamboom heeft weet je njiet of je hondje raszuivere is. 

Ze lijkt alleszins op een dwergkeesje maar zonder afstamingsbewijs weet je dit nooit. 

Heb je beide ouders gezien? 

Zo ja zou je ongeveer wel een schatting kunnen maken hoe gaat vacht word. 

Als dat nog veranderd. .... 

 

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Of een hondje dwergkees of kleinkees is hangt af wat in de voorouders zit. Ook een kleinkees heeft een mooie volle vacht. Dus dat heeft zeker niets met klein kees of dwerg te maken. Als je hondje geen stamboom heeft zal je het nooit weten wat er in de lijnen zit. 

honden page profiel misskemisske

de hondjes zijn van mijn vrienden; zij hebben 2 dwergkeesjes. de ene is een pluizenbol, de andere is dan weer wat gelijk het mijne. ze zijn inderdaad geen stamboom. het ene is geadopteerd als pup van mensen die het opeens niet meer wilden.. het tweede kochten ze zelf aan maar weet niet juist van waar. kan ik met het knippen van de topjes haar vacht wat voller krijgen of blijf je daar beter af? 

 

honden page profiel misskemisske

bedankt

honden page profiel KeesKeesgoedgekeurde fokker

honden foto van Kees

Neee niet in de vacht knippen. De vacht gaat nog wel veranderen.

 

De schofthoogte is bepalend voor welke variant het is, maar zonder boomstam weet je nooit zeker wat er in zit.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" de hondjes zijn van mijn vrienden; zij hebben 2 dwergkeesjes. de ene is een pluizenbol, de andere is dan weer wat gelijk het mijne. ze zijn inderdaad geen stamboom. het ene is geadopteerd als pup van mensen die het opeens niet meer wilden.. het tweede kochten ze zelf aan maar weet niet juist van waar. kan ik met het knippen van de topjes haar vacht wat voller krijgen of blijf je daar beter af? 
  "

Knippen (niet kort! Gewoon in model) doet al veel maar jouw hondje heeft een gladde vacht terwijl men dwergkeesjes eerder fokt met Fluffy vacht. Maar een goede (!) trimmer kan wel mooi in model knippen. Maar helaas zijn er weinig trimmers die een dwergje goed kunnen knippen. Weet niet welke regio je woont? 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" en alvast bedankt voor jullie reacties. het is dus echt een schatje! luistert heel goed! enkel de oogjes zijn regelmatig wat met traanstrepen. al veel geprobeerd. veranderen van eten, rozenwater, kamillethee, gekookt water (laten afkoelen) maar niks lijkt echt te helpen "

Nogga heeft daar speciale producten voor. Ook hele goede shampoo en dergelijk 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

https://nl.depositphotos.com/177727426/stockafbeelding-pommeren-spitz-op-de-hondenshow.html

Op show knipt men ze doorgaans zo. Niet kort dus maar wel in model. Terwijl vele trimmers een pom doorgaans veel te kort zet als men vraagt om in model te knippen en dat is heel slecht voor de vacht. Dus informeer je zelf goed bij een gespecialiseerde trimmer

honden page profiel misskemisske

" Of een hondje dwergkees of kleinkees is hangt af wat in de voorouders zit. Ook een kleinkees heeft een mooie volle vacht. Dus dat heeft zeker niets met klein kees of dwerg te maken. Als je hondje geen stamboom heeft zal je het nooit weten wat er in de lijnen zit.  "

dat hoorde ik ook al, dat niet veel hondentrimster met dit ras kunnen omgaan ;-) qua knippen

honden page profiel Poedelini & Vea & Noë {† Maudy}Poedelini & Vea & Noë {† Maudy}

honden foto van Poedelini & Vea & Noë {† Maudy}

Het kan behoorlijk lang duren voordat ze hun volwassen vacht hebben. Ik denk dat je pas over een jaar meer kunt zeggen erover. Ga vooral zelf niet knippen!!! Ga dan naar een trimmer die ervaring heeft met dwergkeesjes. Hier ook een dwergkeesje. Dit is Vea 1,5 jaar;

 

515976.jpg

Maar maakt het uiteindelijk wat uit? Ze ziet er prachtig en lief uit!

 

honden page profiel misskemisske

nee hoor maakt niet echt veel uit, maar was toch benieuwd of het haar nog zou veranderen, zo een ontploft bolletje vind ik ook wel knap, zo was ze toen ik ze ging halen. maar is nu ook een mooierd! ik krijg heel veel positieve reacties :-) haar schofthoogte is nu 21,5cm dus aangezien ze haar regeltjes gehad heeft denk ik wel dat ze niet veel meer zal groeien en het een dwergkeesje zal blijven ;-) iemand nog een ander ideetje voor de oogjes?

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" ik ben van de regio oudenaarde. dat hoorde ik ook al, dat niet veel hondentrimster met dit ras kunnen omgaan ;-) qua knippen "

Ben niet echt van die regio. Ken er wel van Antwerpen. Misschien eens horen op facebookgroepen (pomeranian (dwergkees) club bijvoorbeeld) 

honden page profiel misskemisske

516734.jpg ze is ook al veel verkleurd, hier was ze net bij ons. hp-shiny

 

honden page profiel LolaLola 3 doggies

" nee hoor maakt niet echt veel uit, maar was toch benieuwd of het haar nog zou veranderen, zo een ontploft bolletje vind ik ook wel knap, zo was ze toen ik ze ging halen. maar is nu ook een mooierd! ik krijg heel veel positieve reacties :-) haar schofthoogte is nu 21,5cm dus aangezien ze haar regeltjes gehad heeft denk ik wel dat ze niet veel meer zal groeien en het een dwergkeesje zal blijven ;-) iemand nog een ander ideetje voor de oogjes? ze heeft wel entropion (lichtjes ingekruld ooglid)zegt de dierenarts. kan geen kwaad, ze heeft geen last, maar de strepen verpesten haar schattige snoet  "

Ik weet niet beter dat de hond hier altijd aan geholpen moet worden? Mijn zus had ook een hondje met deze aandoening, ook in mindere mate maar ze hebben haar wel laten helpen bij een een oog specialist. Het kan anders volgens mij op langere duur (ernstige) schade aanrichten.. plus je hond traant niet voor niks, het is echt niet prettig.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Zou inderdaad Second opinion vragen bij oogarts 

honden page profiel LolaLola

Als je het opzoekt op internet staat ook dat eigenlijk in alle gevallen wel een operatie nodig is.

honden page profiel misskemisske

ok inderdaad eens een second opinion vragen, wil niet dat ze pijn of schade kan ondervinden. bedankt :-)

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Sprry maar,  zonder stamboom heb je een hondje dat alleen maar op een dwergkees lijkt.

Alleen met stamboom is een hond een bepaald ras..

 

Oogjes moet je zo snel mogelijk laten verhelpen, want brengt inderdaad schade aan het oog op lange termijn.

Kan je vergelijken met constant zand in je oog hebben. Krast en is absoluut geen fijn gevoel...

 

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

En misschien heb je het zelf ook al bedacht hoor, maar ik zou haar dus ook binnenkort steriliseren. Geen puppies fokken met een hond waar je geen afstammingsbewijs van hebt, en die dus ook aangeboren oogproblemen heeft.

 

Verder ziet het er gewoon uit als een leuk, lief hondje :). 

Volgende forumvraag: Portfolio honden gezocht!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^