Blaffen hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Dominique Dominique

Hoi,

Ik heb al ruim drie jaar een labrador van nu 6 jaar. Hij kon altijd super goed alleen blijven. Sinds juli hebben wij er een pup bij. Beiden mannetjes. De pup is nu 5 maanden oud.

Ik laat ze vaak apart uit. Zodat ik ook nog even met de pup kan trainen etc. Meestal laat ik eerst mijn labrador uit en daarna de pup.

Nou is het probleem dat mijn labrador opeens gaat blaffen als ik de pup aan het uitlaten ben. Hij begint pas als ik uit de straat ben(ik hoorde het van de buren).

Ik heb een cameratje dus dacht laat ik is gaan kijken wat die doet. 

Hij ligt gewoon rustig op de bank en blaft drie keer. Dan stopt die even en begint weer. 

Probleem is dat zodra ik de riem pak om met de pup te lopen, meneer heel enthousiast wordt terwijl hij net daarvoor uit is geweest. Ik stuur hem dan naar zijn mand en geef hem een snoepje. 

Hij doet het niet altijd maar weet niet goed waar het aan ligt. Op het begin deed hij dit trouwens niet. Is nu sinds een paar weken. 

Ik weet niet zo goed wat ik hier aan kan doen? Tips zijn welkom. 

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Hij weet niet beter dan dat wanneer jij de riem pakt, hij met jou naar buiten gaat... En dan laat jij hem dus alleen.. hp-cry

 

Ik zou om te beginnen voor iedere hond een zeer duidelijk herkenbare riem gebruiken; anders in kleur en materiaal. In de hoop dat hij aan het soort riem ziet of hij of de pup naar buiten gaat.

Verder zou ik hem wat kauwmateriaal geven als je met de pup weg gaat.

honden page profiel Dominique Dominique

" Hij weet niet beter dan dat wanneer jij de riem pakt, hij met jou naar buiten gaat... En dan laat jij hem dus alleen..
 
Ik zou om te beginnen voor iedere hond een zeer duidelijk herkenbare riem gebruiken; anders in kleur en materiaal. In de hoop dat hij aan het soort riem ziet of hij of de pup naar buiten gaat"

Hi Liz,

Bedankt voor je tip. Het zijn wel verschillende riemen maar in dezelfde blauwe kleur wat dus wellicht niet zo handig is. 

Had nog een oude riem op de kapstok hangen in een bruine kleur dus heb het meteen getest. Toen ik hem bij m'n pup zijn halsbandje omdeed maakte m'n labrador niet eens aanstalten en bleef gewoon liggen. Hij heeft ook niet geblaf. 

Was wel ander tijdstip dan normaal en hij is niet daarvoor eerst uitgeweest, maar heb goede hoop dat als hij niet enthousiast wordt van de riem zien, hij ook niet gaat blaffen als ik weg ben. 

 

 

honden page profiel Laura Willem & BoazLaura Willem & Boaz

honden foto van Laura Willem & Boaz

Ik heb ook 2 honden die ik meestal apart uitlaat.

Ik neem ze afgewisseld als eerst mee, wel staan ze beide blij in de gang! Ik noem de naam van degene die het eerst mee mag.

De ander loopt dan terug en gaat achter in de gang liggen.

 

Het is gewoon even wennen voor je lab, andere riemen kunnen zeker helpen. Komt vast goed! 

Volgende forumvraag: vreemd gedrag na sterilisatie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^