11 maanden oude Zwitserse Witte Herder gaat 's nachts piepen/blaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JacobJacob

Wij hebben een Zwitserse Witte Herder teefje van ongeveer 11 maanden oud. Schat van een beest, nooit wat gesloopt, loopt keurig naast ons, en kan prima alleen zijn. 

Echter de laatste tijd vertoont ze ander gedrag waar wij niet zo goed van weten hoe we er mee moeten omgaan, waar het vandaan komt, en wanneer het weer verdwijnt.

Het begon er mee dat ze 's avonds nadat wij naar bed zijn gegaan na een tijdje weer gaat piepen, wat vervolgens overgaat in blaffen, op dezelfde manier als toen ze nog een pup was. Het gaat ook nog een tijdje door wanneer wij weer beneden zijn. Vervolgens was ze weer stil en rustig, waarna wij weer verder konden slapen. 

Hierna zijn wij een week op vakantie gegaan, waarbij zij bij mijn ouders heeft gelogeerd, wat geen enkel probleem heeft opgeleverd.

In het begin van deze week ging ook alles prima. Vanaf woensdag ging het echter weer helemaal mis. Nu bleef ze maar onrustig, en duurde het veel langer voor dat ze eindelijk weer ging slapen. De nacht erop hetzelfde verhaal en ben ik uiteindelijk maar op de bank gaan slapen. Ze was ook enorm gefocust op 1 van onze katten. 

Tot slot wilde ze de afgelopen twee avonden na haar laatste wandeling ook niet meer naar binnen toe.

Er is zover wij weten niks gebeurd bij ons in huis. Het enige wat wij kunnen bedenken is dat ze loops moet worden.

Hoe kunnen we hier het beste mee omgaan? Logischerwijs hebben we weinig zin om weer op de bank te gaan slapen..

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

Kan zeker zijn dat haar hormonen aan het opspelen zijn.....neem ze mee naar je slaapplek, daar een goed bed voor dr, naast het bed van jullie...en op de dag veel afleiding geven....wanneer de teven loops worden daarvoor weten ze zich even geen raad wat is er aan de hand......en voelen ze zich wat onprettig, je hoeft de hond nietoverdreven aandacht te schenken maar wat meer geborgenheid kan geen kwaad in de aanloop van het loops zijn....hier ook teven en tegen de loopsheid merk ik een gedrags verandering, ik ga dan meer flink wandelen, thuis dan een rustig plekje geven, en de nacht rustig mee nemen naar je slaapplek, heb je een rustige hond.....

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

Niet naar binnen toe, wees wel resoluut tegen je hond, als ze binnen slaapt na de laatste wandeling, en nu niet naar binnen wil, en je wilt ze in de nacht binnen hebben, wees resoluut, hoppa naar binnen, wat meer aandacht van, iets lekkers na de laatste plas helpt ook.....

honden page profiel JacobJacob

Zo gaat ook zeker binnen slapen. Daar is geen discussie over. We willen haar eigenlijk niet weer naar boven hebben, heeft de vorige keer ook erg lang geduurd voordat ze weer beneden sliep. Ik verwacht ook dat ze dan weer zal proberen op bed te kruipen, en ze is inmiddels ook aardig wat groter dan toen ze 8 weken oud was ;-)

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Hier ook een zwh die heel soms snachts piept en dan de deur naar boven probeert open te maken. 

Bij ons bekende oorzaken :

 

De maan, als het te licht is in de woonkamer omdat het volle maan is zorgt dit voor onrust. Soms blaft hij ook naar de maan. Heb een keer snachts zijn mand bij het raam weggezet en toen was het goed.

 

Wind, als het hard waait en er vanalles te horen is rondom het huis.

 

Één keer hadden we een airwick apparaat gekocht wat om het half uur (ofzo) sprayed. Vergaten hem uit te zetten en toen hij dat geluid snachts hoorde was het paniek. 

 

Telefoon beneden laten en een Whatsapp geluidje of wekker welke hij niet kan plaatsen: paniek. 

Etc. 

 

Speelt er bij jullie niet zoiets? Is er iets veranderd in huis? 

honden page profiel  <0-0> Dutch Auti <0-0> <0-0> Dutch Auti <0-0>

honden foto van  <0-0> Dutch Auti <0-0>

" Zo gaat ook zeker binnen slapen. Daar is geen discussie over. We willen haar eigenlijk niet weer naar boven hebben, heeft de vorige keer ook erg lang geduurd voordat ze weer beneden sliep. Ik verwacht ook dat ze dan weer zal proberen op bed te kruipen, en ze is inmiddels ook aardig wat groter dan toen ze 8 weken oud was ;-) "

Zelf tijdelijk naar beneden. Of slaapbankje of zo.  En als je zelf duidelijk bent dteevast terug stuurt in eigen mand word echt wel duidelijk dat op bed niet gewenst is.

honden page profiel JacobJacob

" Hier ook een zwh die heel soms snachts piept en dan de deur naar boven probeert open te maken. 
Bij ons bekende oorzaken :
 
De maan, als het te licht is in de woonkamer omdat het volle maan is zorgt dit voor onrust. Soms blaft hij ook naar de maan. Heb een keer snachts zijn mand bij het raam weggezet en toen was het goed.
 
Wind, als het hard waait en er vanalles te horen is rondom het huis.
 
Één keer hadden we een airwick apparaat gekocht wat om het half uur (ofzo) sprayed. Vergaten hem uit te zetten en toen hij dat geluid snachts hoorde was het paniek. 
 
Telefoon beneden laten en een Whatsapp geluidje of wekker welke hij niet kan plaatsen: paniek. 
Etc. 
 
Speelt er bij jullie niet zoiets? Is er iets veranderd in huis?  "

Een nieuw kleed in de woonkamer. Dat was na de vakantie. Ze wilde zojuist wederom niet echt naar binnen, maar de handrem ging er niet zo op als eerder deze week. We gaan het weer een nachtje proberen. 

honden page profiel SRMSRM

Ik ben benieuwd hoe het vannacht is gegaan, is een van jullie erbij gaan slapen?

honden page profiel JacobJacob

Het is eigenlijk wel goed gegaan. Ze heeft de hele nacht doorgeslapen. We lagen er zelf wel laat in, na 01:00. Ook hebben we haar fysiek en mentaal extra uitgedaagd. Dat gaan we vandaag opnieuw doen. As we speak probeert ze zo ongeveer in mij te kruipen, zo dicht bij wil ze zijn. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Leg ook eens een gedragen T-shirt bij haar in de mand.

Als ze jullie geur ruikt, kan het zijn dat dit haar geruststelt.

honden page profiel JacobJacob

" Leg ook eens een gedragen T-shirt bij haar in de mand.
Als ze jullie geur ruikt, kan het zijn dat dit haar geruststelt. "

Dat hadden we al geprobeerd, werkt niet. Wel erg leuk om mee te spelen.

honden page profiel JacobJacob

" Het is eigenlijk wel goed gegaan. Ze heeft de hele nacht doorgeslapen. We lagen er zelf wel laat in, na 01:00. Ook hebben we haar fysiek en mentaal extra uitgedaagd. Dat gaan we vandaag opnieuw doen. As we speak probeert ze zo ongeveer in mij te kruipen, zo dicht bij wil ze zijn.  "

Het is weer 1 nachtje goed gegaan en 1 nachtje minder goed... De goede nacht was na de hondentraining, de minder goede nacht was na wel een actieve dag met ook de nodige training. 

Vannacht maar weer een nieuwe poging. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Het is weer 1 nachtje goed gegaan en 1 nachtje minder goed... De goede nacht was na de hondentraining, de minder goede nacht was na wel een actieve dag met ook de nodige training. 
Vannacht maar weer een nieuwe poging.  "

Vervelend dat je er geen oorzaak aan kunt koppelen. Kan het ook niets te maken hebben met loopsheid? Of een angstfase?  Ze is namelijk nog steeds erg jong...Of heeft je hond nog ergens last van gehad? Die van mij heeft in het verleden ook wel eens buikpijn gehad (en later s'ochtends pas dan diarree). Voor mij verklaarde dit dan later pas de "onrustige nacht".  Hij piepte dan ook meer, probeerde aandacht te krijgen of zo. Maar elke x als je s'nachts naar buiten met hem ging was er niets. Soms begon hij dan zelfs te spelen met je, zo blij was hij om je te zien. Om 03.00 uur in de nacht is dat gevoel wat minder wederzijds helaas, ja... grappig Obi.  

En wat ook is voorgekomen is als hij s'avonds laat nog uitgelaten wordt door mij en mijn vriend in de tussentijd dat wij weg zijn al boven op bed gaat liggen. Het zit hem dan niet lekker dat hij mijn vriend dan niet meer gezien heeft, alsof hij twijfelt of die ook nog wel thuis is. Het is vaker voorgekomen dat wanneer mijn vriend dan naar beneden ging en hem truste wenste hij wél gewoon direct daarna ging slapen. En wij dan dus ook konden slapen...

Ja echt wappie wordt je er soms van, zeker als je niet weet waar het mis gaat. Helaas kwam ook die van ons ook niet met een handleiding... Maar nu hij wat ouder is is zijn gedrag wel een stuk stabieler geworden in dat opzicht. Dus er is wel nog hoop!

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Een nieuw kleed in de woonkamer. Dat was na de vakantie. Ze wilde zojuist wederom niet echt naar binnen, maar de handrem ging er niet zo op als eerder deze week. We gaan het weer een nachtje proberen.  "

Dat geeft sowieso en nieuwe vreemde geur..ze kan er zelfs last van hebben, omdat een nieuw vloerkleed vol zit met formaldehyde, honden ruiken ook nog heel veel beter dan ons.Geen idee óf het daardoor komt hoor,maar zou zomaar kunnen.

 

 

Verder is een hond in ontwikkeling tot zeker het 2e levensjaar, dus ups en downs met de pubertijd, angstfases, nerveus gedrag,hormonen, loopsheid..laten we stellen dat het géén makkelijke tijd is voor de hond.

http://www.hondenlezingen.nl/341055426 (in dit artikel staat zelfs beschreven dat vanaf de 11e maand(tot wel de 2,5jr tot 4jr afhankelijk van het ras) een lange periode volgt waarin de hond emotioneel instabiel is)

http://www.hondenlezingen.nl/341055424 (over stress,misschien staat er iets in waar je iets in herkent)

 

http://www.hondenlezingen.nl/341055409 (over slapen,wat zeer belangrijk is, ze hebben voldoende slaap nodig om stabiel te kunnen blijven)

honden page profiel JacobJacob

Bedankt voor de informatie. 

Gisteravond was het weer raak, nu hebben we haar laten piepen, waarna het vanzelf ophield.

Wel vonden we beneden een beste drol en een plas, terwijl ze tijdens de laatste wandeling alles had gedaan. 

honden page profiel SRMSRM

Ga gewoon een tijdje bij haar slapen totdat ze zich weer veilig voelt. Je hond heeft nu van de stress in huis geplast en gepoept, waarom je hond niet wat meer begeleiden?

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Bedankt voor de informatie. 
Gisteravond was het weer raak, nu hebben we haar laten piepen, waarna het vanzelf ophield.
Wel vonden we beneden een beste drol en een plas, terwijl ze tijdens de laatste wandeling alles had gedaan.  "

Dit duidt dus op grote stress en angst ..er is zoveel paniek in haar koppie en lijf dat de boel 'los' gaat in het lijf.

Het heeft NIKS te maken met dat ze alles buiten al had gedaan, als je grote stress en angst ervaart dan slaat je lichaam op hol en moet je veel vaker plassen en poepen, zó werkt dat met je lichaam in stress/grote angst!!!!!
Ik hoop dat je eindelijk inziet dat je hond het nu even héél moeilijk heeft, haar in haar sopje laten gaar koken dan ook heel zielig is en zeker niet de oplossing is!!

honden page profiel JacobJacob

" Dit duidt dus op grote stress en angst ..er is zoveel paniek in haar koppie en lijf dat de boel 'los' gaat in het lijf.
Het heeft NIKS te maken met dat ze alles buiten al had gedaan, als je grote stress en angst ervaart dan slaat je lichaam op hol en moet je veel vaker plassen en poepen, zó werkt dat met je lichaam in stress/grote angst!!!!!Ik hoop dat je eindelijk inziet dat je hond het nu even héél moeilijk heeft, haar in haar sopje laten gaar koken dan ook heel zielig is en zeker niet de oplossing is!! "

Rustig Soraya, ik begrijp dat je je er over opwindt, dat is natuurlijk niet de bedoeling. Wij proberen ook het beste te doen voor onze hond. Wanneer je op deze manier communiceert komt dat heel snel als een aanval over, terwijl je juist wilt dat mensen je stuk antwoord goed lezen in plaats van dat ze zich aangevallen voelen en er uiteindelijk iets van leren/mee doen. 

Afgelopen twee nachten was het helaas weer raak. Nu had ze gelukkig niks in huis gedaan. 

 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Arrogant. Ga nu maar gewoon je hond helpen hp-frusty

honden page profiel JacobJacob

" Arrogant. Ga nu maar gewoon je hond helpen "

Dat heeft niks met arrogantie te helpen. Ik blij met je feedback over mijn hond, en ik ga daar iets mee doen. Echter de manier waarop je communiceert helpt niet het doel te behalen. Daar zeg ik iets van, want uiteindelijk wil jij ook dat ik mijn hond help, en wellicht in de toekomst als iemand anders om hulp vraagt, en jij daar op een soortgelijke manier op reageert, wil je wederom die hond helpen. Daar geef ik jou feedback over. Zodat je hopelijk nadenkt over hoe je je boodschap kan verwoorden en deze dus beter overkomt en de hond beter geholpen kan worden. 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ik begrijp niet hoe je iets doet met de antwoorden en tips die je krijgt en dan om de zoveel dagen komt melden dat het weer raak was..alsof het aan de hond ligt, terwijl je er zelf niks aan veranderd hebt, maar dan wel een heel stuk schrijven omdat je over mijn manier van communiceren valt...na verschillende antwoorden van je te lezen en mij tips geeft hoe ik met jou zou moeten communiceren.

Ik vind je verontwaardiging ongepast, ik ben verontwaardigd dat je na dagen nog steeds durft te komen melden dat de hond weer heeft gepiept en gedaan in de nacht..maar gelukkig niks in huis heeft gedaan.
Dát alles bij elkaar vind ik vrij arrogant ja.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo †Roos,Jeff † en Waldo †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo †

Je schrijft ze was ook enorm gefixeerd op 1 van de katten.

zijn de katten in dezelfde ruimte s'nachts?

 

misschien zit daar de clue

sommige katten kunnen enorm uitdagen door bv op afstand te gaan zitten staren naar de hond

als de hond al gespannen is ,kan dat een  trigger zijn.(en voor een kat een leuke uitdaging tot kleine pesterijen)

dus ik zou de katten eens een nachtje in andere ruimte laten slapen 

Kijken of dat helpt

 

 

Volgende forumvraag: blaffen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^