Verstopte anaalklieren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel katrienkatrien

Mijn chihuahua van 5 jaar oud heeft de laatste 2 jaar last van verstopte anaalklieren. Dierenarts zegt dat het iets typisch is voor dit ras en heeft me aangeraden ze regelmatig uit te knijpen. Op internet lees ik echter hoe meer je ze uitknijpt hoe sneller ze vol komen te zitten. Het is nu een week geleden dat ze zijn uitgeknepen en hij is al terug sleetje aan het rijden.

 

Hij krijgt ACANA hondenbrokken.

 

Wat kan ik nog meer doen? Wat doen jullie? Zelf uitknijpen lukt ook helemaal niet..

honden page profiel LolaLola

Onze hond ook al.. maar die heeft ook altijd al een gevoelige maag gehad en slechte ontlasting, we zijn nu vooral op zoek naar goede voeding. 

 

De DA knijpt de anaal klieren niet uit als het niet nodig is. Niks doen veroorzaakt meer problemen. Bij ons rekken ze het uit. Om de 3 maanden en als het lukt daarna om 5 a 6 maanden. Maar dat is nog afwachten.

 

Mocht ze met goede voeding nog veel last houden, dan laten we de anaal klieren verwijderen.

 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Mijn hondje (chihuahua kruising) heeft ook problemen met haar anaalklieren. Ik kan ze ook niet zelf uitknijpen, ze werkt niet mee dus het lukt gewoon niet. De laatste twee maanden zat ik twee x per maand bij de dierenarts om ze te laten uitknijpen. Ze heeft nu dieeetbrokken (een mix) voor geschreven gekregen maar deze worden speciaal voor haar gemaakt omdat ze ook last van blaasgruis heeft. Eerst wilde de dierenarts haar satiety van Royal Canin voorschrijven, deze brokken worden vaker gegeven bij anaalklier problemen omdat er veel vezels in zitten. Deze brokken zitten ook in de brokken mix van mijn hond maar het is nog te vroeg om er iets zinnigs over te zeggen, ze krijgt ze nog maar een week. Wel is haar ontlasting die ik altijd normaal vond toch steviger geworden en ze poept vaker. Als deze brokken niet helpen had ik ook nog de mogelijkheid van een medicijn die de anaal klieren stil legt. Dit medicijn heeft bijwerkingen waaronder tumoren maar dit schijnt vooral bij doggen voor te komen, ik neem het risico in ieder geval niet. Ik heb al psylliumvezels geprobeerd en ik geef gemengde groenten maar dit hielp niet. Er is ook nog Glandex dat speciaal voor anaalklier problemen is, maar dit heb ik niet geprobeerd. Verstopte anaalklieren is niet ernstig maar het is wel erg vervelend en pijnlijk voor de hond.

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Wij geven regelmatig een hard bot, ze poepen hierna knolletjes en knijpen meteen de kliertjes leeg, weet natuurlijk niet of dit voor jullie een optie is?

Volgende forumvraag: Hond niest erg veel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^