Probleempje al opgelost

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LL

Hoi allemaal. Wij hebben een golden retriever pup van bijna 15 weken. Echt een schat van een beest, maar deze week is hij al 2x heel erg fel naar me uitgevallen. Echt met grommen, lip optrekken en een flinke hap! Het was geen speels happen want dat doet hij ook maar dat hoort er bij. Ik wil zulk gedrag natuurlijk zo vroeg mogelijk juist aanpakken. Wij doen geen cursus want we hebben met onze vorige hond meerdere cursussen gedaan en ook gedragstherapie dus weet ip genoeg. Alleen destijds geleerd zulk gedrag te bestrijden met op de rug leggen en flinke kneep in het nekvel. Dit doe ik natuurlijk liever niet dus vraag me af of er ook een andere manier is. En wellicht effectiever... Iemand ideeen hierover? Het was trouwens twee keer in dezelfde situatie. In de tuin hebben we een boom met steentjes eromheen en hij neemt dan die steentjes in zijn bek. Andere ‘slechte’ dingen laat hij wel goed afpakken.

honden page profiel LolaLola

Probeer eens niet af te pakken. Pak een leuk speeltje waar hij wel mee mag spelen en lok hem bij het verkeerde weg en ga lekker met je pup spelen. Probeer het positief te houden. Jou pup ziet het als speelgoed, wat afgepakt wordt. Die heeft echt geen idee dat stenen best gevaarlijk kunnen zijn.

 

Verder zou ik kijken of je het eventueel met gaas of een ren kan af zetten Waar hij niet mag komen in de tuin, zo voorkom je de situatie.

honden page profiel Gaby en ScoutGaby en Scout

Ik zou toch een goede cursus opzoeken. Elke hond is anders en de cursus die je destijds gedaan hebt sluit blijkbaar niet aan bij je gevoel.

Je kunt heel veel weten maar het is altijd fijn als een professionele buitenstaander kijkt naar de interactie tussen jou en je hond.

Overigens hebben wij van het begin af aan geruild met onze hond: als hij iets had dat ik niet wilde, ruilde ik het om voor iets lekkers of iets dat hij ook leuk vond: nooit reden om boos te zijn voor hem. 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Een baby dominant?

En op zijn rug leggen en knijpen in zijn nek?

Geloof maar dat ik dan ook zou bijten en grommen  op jou.

Met dit te doen ga je het hele vertrouwen van je hond kwijt raken (is al bezig blijkbaar)

 

Probeer dat woordje "dominant"te schrappen en gebruik er andere woorden voor.

Grommen en bijten omwille van onmacht, stress, angst, bezitsdrang als jij iets wil afpakken, enz.

Een babypup kan net als een mensenbaby niet weten wat mag of niet mag. Hij kan het ook nog niet onthouden.

De meest effectieve manier is anticiperen: jij moet voorzien wat hij fout kan doen. Zorg dat hij niks te pakken krijgt waar hij niet aan mag komen. Ruim alles op en laat alleen zijn spullen liggen, enz..

Ik raad jou, als eigenaar, ook aan om ergens een cursus hondengedrag te gaan volgen.Daar leren ze je hoe een hond/pup denkt.

 

honden page profiel LL

Daarom vraag ik juist tips luz... ik heb hem niet hardhandig gecorrigeerd ofzo omdat ik daar niet achter sta. Dus dat hij daarom nu al mijn vertrouwen kwijt raakt lijkt me niet aan de orde. Verder is dit ook de enige situatie waar dit in voorkwam. Hij kan binnen in huis nauwelijks iets verkeerds pakken want alles ligt opgeborgen

honden page profiel LL

En idd Lola... het ruilen werkt binnen heel goed. Waarom heb ik daar in hemelsnaam niet aan gedacht buiten, hahaha!! Misschien iets te gestresst gereageerd ook omdat ik bang was dat hij die steentjes in zou slikken. Daar kan hij ook van geschrokken zijn misschien..

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Ik zou eigenlijk ook een cursus zoeken die goed bij jullie past. Het gaat er niet zozeer om dat jullie de kennis moeten opdoen maar gewoon lekker actief bezig zijn met de pup en socialiseren. Tijdens een cursus leert je hond ook goed aandacht aan jou te geven met afleidingen van andere pups/honden om zich heen. 

 

Wat betreft het uitvallen zou ik ook gaan ruilen. Ik heb een flinke teef die erg bezitterig is over van alles. Zij kan op straat ook iets vastpakken en ik denk er niet eens over na om het uit haar bek te pakken. Dan verlies ik wel wat vingers ben ik bang. Ik houd wat worstjes voor haar neus en doe erg enthousiast en blij, dan verliest ze al snel haar interesse in het object en laat het vrijwel direct vallen en huppelt dan met mij mee. Werkt voor ons beide prima. In huis ruilen we ook altijd alles. 

honden page profiel LL

Och och... meneer zat net weer tussen die steentjes en een blij ‘Max, kijk eens, balletje!” Was genoeg...

soms ligt de oplossing zo dichtbij maar zie je t ff niet!

 

honden page profiel LolaLola

" En idd Lola... het ruilen werkt binnen heel goed. Waarom heb ik daar in hemelsnaam niet aan gedacht buiten, hahaha!! Misschien iets te gestresst gereageerd ook omdat ik bang was dat hij die steentjes in zou slikken. Daar kan hij ook van geschrokken zijn misschien.. "

Fouten zijn om van te leren!! Goed dat je om hulp vraagt, soms zie je het zelf inderdaad even niet meer.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

" Och och... meneer zat net weer tussen die steentjes en een blij ‘Max, kijk eens, balletje!” Was genoeg...
soms ligt de oplossing zo dichtbij maar zie je t ff niet!
  "

Geweldig je reactie, zo door gaan, een pup moet de wereld verkennen met wat mag en wat niet mag...daar ben jij die de pup begeleid, je hebt al hele goeie raad gekregen van LUZ...en je pakt het op.....wat de steentjes betreft , zet het af, dan kan die niet in de verleiding komen, verder, geniet van je pup.....smile

honden page profiel Yvonne Levi & Tygo& KenzoYvonne Levi & Tygo& Kenzo

honden foto van Yvonne Levi & Tygo& Kenzo

Echt waar een pup van 15 weken dominant????

honden page profiel LL

Nee hoor

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^