Hond gebeten door andere hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MadelonMadelon

Hoi allemaal,

Ik moet echt even het verhaal van mij afschrijven en hoop dat jullie mij kunnen helpen. Vorige week Maandag is mijn hond (Chihuahua x Jack Russel) aangevallen door drie rottweilers die niet aangelijnd waren. 

Er werd gespeeld met mijn hond alsof het een speeltje was, gelukkig kon ik mijn hond redden en hem vastpakken. Op dat moment heb ik het nummer gekregen van die mensen en ben daarna doorgereden naar de dierenarts, toen was er nog niets te zien. 

Enkele dagen later kwam er opeens net boven zijn pootje, een abces was open gebarsten en deze werd meteen schoongemaakt. Twee dagen erna vonden we nog twee wonden en moest meteen geopereerd worden, zodat al het vuil eruit kon komen  

Een dag erna weer terug naar de dierenarts en resultaat, een dode huid. Weer een operatie. Dat was twee dagen geleden. Nu zit er een hele grote wond die moeder natuur aan elkaar moet laten groeien. Morgen moeten weer terug en dan gaan ze er een stofje opspuiten dat het weefsel geactiveerd blijft, zodat de huid niet weer dood wordt? Ik maak mij ontzettend veel zorgen en hoop maar dat alles goedkomt.

De kosten zijn inmiddels flink opgelopen, de mensen opgebeld maar ze denken er niet aan om mee te betalen aan de kosten..

 

 

 

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Ik zou een klacht indienen hoor! Ze zijn verantwoordelijk! hopelijk herstelt je hondje snel, lichamelijk maar ook mentaal 

honden page profiel MadelonMadelon

Bedankt voor je snelle reactie. 

Op dit moment wil ik eerst dat mijn hondje beter wordt. Maar ik ben zo bang dat die huid weer dood wordt en dan? Pff.. Beesten zijn heel leuk, maar de zorgen.. Die vreten je op. 

honden page profiel Boomertje Senna! Boomertje Senna!

honden foto van Boomertje Senna!

Wat vreselijk zeg! Heel veel sterkte! Verwen hem maar goed! 

honden page profiel Boomertje Senna! Boomertje Senna!

honden foto van Boomertje Senna!

Ik hoop van harte voor je dat alles nu goed mag gaan na al die tegenslagen! Jij ook sterkte hoor! Likje van Senna! 

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

" Bedankt voor je snelle reactie. 
Op dit moment wil ik eerst dat mijn hondje beter wordt. Maar ik ben zo bang dat die huid weer dood wordt en dan? Pff.. Beesten zijn heel leuk, maar de zorgen.. Die vreten je op.  "

Ja, ik herken dit... Ik heb ook al vaak tegen dingen gelopen met de hond, hij had in het park eens in een stuk glas getrapt, werd ook eens aangevallen door een loslopende hond... Het is alsof het je kind is dan, op zo een momenten. je ziet hem graag en wilt dat alles goed komt. Gelukkig komt dat meestal ook wel goed! Veel beterschap in elk geval, En een klacht indienen! Daar moet je echt niet te lang mee wachten

honden page profiel Sadi en baasje Sadi en baasje

honden foto van Sadi en baasje

Lieve help je hondje had wel dood kunnen zijn surprised

Blijkbaar was je hondje inwendig wél gekwetst.

Ik zou zien of je da dat kan bevestigen ( op papier) en hiermee naar de eigenaars van de andere hond(en) gaan en anders aangifte doen of iets. 

Jammer dat ze geen verantwoording  nemen voor hun eigen honden. 

 

Heel veel beterschap voor je kleine hondje , ik hoop dat alles nog goed komt. 

Arm ding cry

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Als eerste hoop ik dat je kleine hersteld......je hebt het telefoonnummer van die mensen gekregen ? En willen niet meebetalen, maak er werk van, doe aangifte.i. Toegegeven dat hun honden er debet aan zijn...

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Wat vreselijk, ik hoop ook dat je hondje hersteld, maar ik zou er zeker aangifte van doen, alleen al om te proberen voorkomen dat zoiets niet nog een keer gebeurd bij een ander hondje.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Wat erg, beterschap voor je hondje. Wat de anderen al zeggen, aangifte doen. Ik heb net zo iets gehad, de eigenaar van de andere hond heeft het gemeld bij de verzekering en die heeft alle onkosten vergoed.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Hier duimen we mee voor een goed herstel!

Wacht echter niet met een klacht in te dienen, neem foto's van je hondjes wonden en zorg voor facturen van de dierenarts.  Die eigenaars moeten verzekerd zijn voor hun hond (hier in België noemen we dat een "familiale" verzekering), ze moeten hun verzekering op de hoogte brengen zodat de kosten gedekt worden.  Zij moeten dan enkel een franchise laten vallen.

 

Doe dit liever gisteren dan vandaag!  Verwittig de eigenaren per brief of laat jouw verzekering het afhandelen.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Verslag laten maken Door je dierenarts dan kan je als alles achter de rug is naar de politie gaan. Ik snap dat je hondje nu prioriteit heeft! 

Toen ik bij een da werkte hebben we ook zon hondje gehad waarvan de huid dood was. Is uiteindelijk goed gekomen.  Voor de wonde die moet genezen overleg even met je dierenarts voor honing te gebruiken. 

honden page profiel LisaLisa

Aah wat rot! Verschrikkelijk ook van die mensen dat ze hun honden niet gewoon vast en bij zich houden als ze kennelijk niet met andere (of kleinere honden) kunnen omgaan.
Ik zou in jouw geval door de dierenarts laten bevestigen dat de wonden daardoor komen, dan heb je schriftelijk bewijs, en vervolgens aangifte doen als ze nog steeds niet mee willen werken. Heel veel beterschap en sterkte toegewenst!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Heel vervelend wat je nu moet meemaken met je hondje; waarbij naast lichamelijk letsel ook een psychisch trauma is veroorzaakt. Weet je het adres van die mensen en hun naam? Zo ja, stel ze schriftelijk aansprakelijk voor de kosten tot nu toe en toekomstige kosten als gevolg van het aanvallen van hun 3 Rottweilers met vermelding van exacte plaats en tijd, waarop hun honden aanvielen. Was jouw hondje aangelijnd? Mochten honden daar loslopen? Zo niet, vermeld dit ook in je schrijven waarin je die mens(en) aansprakelijk stelt.

 

Doe aangifte bij de politie. Heb je een telefoonnummer van mobiel of vast gekregen? Van vast tel.nummer kan je adres via google opzoeken. Volgens mij kan de politie ook van mobiel het adres vinden.

 

Als je voldoende gegevens van de eigenaren van de Rottweilers hebt, schakel dan je rechtsbijstandverzekering in of vraag advies bij het Juridisch loket van de gemeente. 

 

Sterkte en beterschap voor je hondje.

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Oooog vreselijk zeg.hp-cry

Ik duim dat het goedkomt

Die zijn wel goed. Tel.nr geven en dan niet willen betalen. Zeker aangifte doen. Ik snap dat je hoofd er niet naar staat maar dit moet je toch niet allemaal zelf ophoesten. Ik zou me nogal schuldig voelen in hun plaats zeg. Bah wat een mentaliteit.

 

Veel sterkte hoor!

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

Zeer erg duim mee dat het terug goed komt 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Madelon 

 

Hoe gaat het nu met je hondje?

 

Heb je al stappen richting de eigenaar van de 3 grote honden kunnen nemen?

 

honden page profiel SRMSRM

Wat een ellende, hopelijk komt je hond er wel weer helemaal bovenop (fysiek maar ook mentaal, want het is niet niks wat er gebeurd is). Ik zou er wel werk van maken richting de tegenpartij (Loesje geeft daar goede tips over), maar hou er rekening mee dat het lastig kan worden (zeker als de tegenpartij niet meewerkt), ook omdat je de eerste wonden pas na een paar dagen ontdekt hebt.

Volgende forumvraag: hond verhaart heel erg
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^