Grootte dwergkees/kleinkees

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel chantalchantal

hallo allemaal,

 

Mijn vriend en ik willen een vriendinnetje aanschaffen voor onze Nina (en voor onszelf natuurlijk!). Nu heb ik een heel leuk hondje gezien, maar ik vraag me af hoe groot deze ongeveer zal worden. Met 6 weken is zij 500 gram, de vader is een dwergkees van 2 kilo en de moeder een kleinkees van 4,7 kilo. Zal dit hondje ongeveer de grootte van de vader worden, of het zelfs mogelijk dat zij even groot wordt als haar moeder?

de reden dat ik dit graag wil weten is omdat onze nina erg klein is (nog geen 2 kilo), en daarom wil ik hier het liefste niet een hondje van bijna 5 kilo bij plaatsen zodat ze ook een beetje aan elkaar gewaagd zijn met het spelen.

DUS ik hoef voor mezelf niet het allerkleinste hondje te hebben, maar dit is puur vanwege mijn andere hondje!

 

alvast bedankt!

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Een kleinkees is ook niet groot. Zal er vanaf hangen wat er in de voorouders zit. 500gr met 6 weken lijkt me nu niet echt zwaar. 

honden page profiel chantalchantal

Nee dat leek me ook niet. Ze zei tegen mij dat ze dacht dat het pupje ongeveer 2,5 kilo zou worden, en de grotere puppies die ze hebben eerder richting de 5 kilo.

maar ik had op internet gelezen dar er bijvoorbeeld bij een nestje huskys de kleine puppies uiteindelijk even groot werden dan de grote puppies..

dit is natuurlijk een heel ander ras, maar ik vraag me dan af of dat bij de keeshonden dan ook zo het geval is, of dat je vaak nu al wel kan zeggen dat dat pupje niet uit zal groeien tot een hondje van 4,5-5 kilo?

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Nee dat leek me ook niet. Ze zei tegen mij dat ze dacht dat het pupje ongeveer 2,5 kilo zou worden, en de grotere puppies die ze hebben eerder richting de 5 kilo.
maar ik had op internet gelezen dar er bijvoorbeeld bij een nestje huskys de kleine puppies uiteindelijk even groot werden dan de grote puppies..
dit is natuurlijk een heel ander ras, maar ik vraag me dan af of dat bij de keeshonden dan ook zo het geval is, of dat je vaak nu al wel kan zeggen dat dat pupje niet uit zal groeien tot een hondje van 4,5-5 kilo? "

Heb je geboorte gewicht? Er zijn bereken formules om dit te berekenen, maar dan moet je nog even wachten tot het pupje  8 weken is. Het gaat vooral over de evolutie van het gewicht van geboorte tot 8 weken. Je kan vaak ook wel iets zien aan de stevigheid van de pootjes. Heb je een foto?

honden page profiel chantalchantal

www.hondenpage.comNee het geboortegewicht heb ik niet. Daarbij denk ik ook dat het hondje sowieso al een ander baasje gevonden zal hebben als ik wacht tot 8 weken..

ik heb haar namelijk niet gekocht, omdat ik dus bang ben dat ze toch vrij groot zou kunnen worden..

ik krijg de foto niet geupload dan doet hij elke keer niks..

honden page profiel bentebente

Als het goed is gaan de pups pas weg met acht weken, vaak zelfs iets later. 

 

Als je bang bent dat de pup te groot word, niet doen! Een pup is onstuimig, en als de pup dan ook nog groter is dan het volwassen hondje kan het misgaan. 

honden page profiel chantalchantal

Ja ik weet dat ze pas weg mogen met 8 weken, maar ze kunnen wel al gereserveerd worden, en dus al voor die tijd een nieuw baasje hebben die haar met 8 weken op mag komen halen.

 

ik denk dat ik het dan misschien beter niet kan doen en even verder kan kijken. Wat je zegt is namelijk precies de reden waarom ik wel kijk naar hoe groot een puppy wordt.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Waarom dan niet gewoon een echte dwergkees of kleine kees. Dan weet je wel hoe groot hij of zij ongeveer gaat worden.

honden page profiel chantalchantal

Ik wil ook graag een dwergkeesje, of net als nina en kruising dwergkees en chihuahua. Ik zag echter toevallig  ook dit hondje en ik vond haar zo leuk.

Daarom vroeg ik me af als iemand al vrij zeker weet dat ze ongeveer de grootte van haar vader achterna gaat, dan was ik zeker bij dit hondje gaan kijken!

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

En hoe groot was haar grootmoeder/grootvader en haar overgrootvader/overgrootmoeder?

Ikzelf vb ben zo groot als mijn grootmoeder wink

 

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Veel Keesjes die geen stamboom hebben groeien groter uit dan men verwacht. Omdat dit vaak mixjes zijn van de verschillende variaties. Ik zou dan inderdaad voor een zuiver hondje gaan als grootte zo belangrijk is. 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Het is moeilijk te voorspellen hoe groot een kruising word. Lotus een kruising chihuahua x shih tzu is kleiner geworden dan de fokker en ik verwacht hadden. Omdat ze langere haren had en groter was als de meesten van haar nestgenoten verwachte we dat ze op haar moeder de shih tzu zou gaan lijken. Dit is niet het geval ze is klein en 2.2 kilo, ze is eigenlijk meer op haar vader een chihuahua gaan lijken maar die was ook groter.

honden page profiel chantalchantal

We zijn vandaag toch gaan kijken, aangezien ik haar toch wel heel erg leuk vind. Ik denk dat ze toch wem heel klein blijft aangezien ze nu met 7 weken net iets meer dan 500 gram is.. dus ik geloof eigenlijk nooit dat ze nog uit zou groeien tot een hond van bijna 5 kilo. 

We hebben haar echter niet meegenomen. Het was een erg verlegen hondje. Ze kwam namelijk ook niet gelijk op ons afgelopen en speelde ook niet echt met de rest van de puppies mee (ook wel omdat de meeste andere puppies redelijk wat groter waren). Ik heb het idee dat dit karakter niet echt bij ons hondje past aangezien deze wél heel druk is (mijn opa en oma noemen haar ook tornado haha).

mijn moeder denk dat dat nog wel zou kunnen veranderen, alleen ik vind dat toch best lastig om dat op de gok te doen, aangezien ik een hond koop voor de rest van zijn leven en niet maar voor even zoals ze zeggen.

Ik dacht misschien vinden jullie het wel leuk om te weten!

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Als je 1x op bezoek gaat kan je weinig over het karakter zeggen. Maar als je gevoel niet 100% juist zit is dat misschien wel een "voor teken". Veel succes met jullie zoektocht! Ik weet wel nog twee kleinkees reutjes met stamboom zitten die een goed huisje zoeken. Prachtige papa. Als je wil stuur ik in privébericht de gegevens van de fokker. 

honden page profiel chantalchantal

Ja ik snap wat je bedoelt! Maar ik vind wel dat het dan toch een gok blijft of ze thuis ook zo zal zijn of niet.. en ik neem liever niet zon gok met de aanschaf van een hondje. ikzelf heb namelijk het liefste een beetje een hondje dat op iedereen af durft te stappen en ook een beetje speels is vanwege mn andere hondje. 

En ik ben inderdaad op zoek naar een hondje waarvan ik gelijk denk en het gevoel heb van JA! 

Dankjewel dat je met me mee probeert te denken, maar we zijn echt op zoek naar een teefje..

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Ja ik snap wat je bedoelt! Maar ik vind wel dat het dan toch een gok blijft of ze thuis ook zo zal zijn of niet.. en ik neem liever niet zon gok met de aanschaf van een hondje. ikzelf heb namelijk het liefste een beetje een hondje dat op iedereen af durft te stappen en ook een beetje speels is vanwege mn andere hondje. 
En ik ben inderdaad op zoek naar een hondje waarvan ik gelijk denk en het gevoel heb van JA! 
Dankjewel dat je met me mee probeert te denken, maar we zijn echt op zoek naar een teefje.. "

Dat snap ik hoor! Er moet gewoon ook een klik zijn!

Volgende forumvraag: Reu- of tevenmens?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^