Nieuw eten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SophiaSophia

Hoi! 

Ik had een vraagje, ons hondje een teckel van 7 jaar heeft sinds kort nieuw voer gekregen van Vigor en sage. Sinds ze dit nieuwe voer heeft gekregen plast ze ‘s nachts binnen en poept ze ook binnen, als we haar uitlaten poept ze ook elke keer terwijl dat voorgeen maar 2x per dag was nu loopt het wel op tot 4x. Ik vroeg mij af of dit kan komen door het voer, het vele poepen kan ik mij nog wel voorstellen maar dat plassen eigenlijk niet. Zou dat ook door het voer kunnen komen? Volgens de dierenarts was dit een heel goed merk maar ik vind weinig revieuws online. Hebben jullie er ervaring mee? 

Ze had eerst speciaal voer voor haar tanden, dat waren van die hele grote brokken. Maar ze leek het erg vies te vinden dus daarom wouden we nu weer terug naar kleine brokjes. 

 

Groetjes! Sophia.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Het kan natuurlijk dat je hond moet wennen aan het voer en daarom zoveel poept. Heb je de nieuwe brokken wel eerst gemengd met de oude brokken? Geleidelijk overstappen is het beste voor de maag/darmen.

 

Het vele plassen, kan misschien komen doordat er zout in de brokken zit en je hond daardoor meer drinkt?

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Ik heb even op de site van Vigor & Sage gekeken.... 4x poepen met dit voer is niet zo gek hè, het bestaat voor meer dan de helft uit "zoete aardappel, aardappel, erwt" - wat vooral handig is als vulmiddel. Zoveel groente en zetmeel heeft een hond echt niet nodig. (Ik snap ook niet waarom er groene thee in dit merk zit, behalve dat het een hype is. Volgens mij is thee niet goed voor honden vanwege cafeïne/theïne, maar ik kan me vergissen...)

 

Samenstelling van Ingrediënten:

Vers kippenspiervlees (26,0%), gedroogde kip (16,0%), zoete aardappel, aardappel, erwt, kippenvet, zalmolie lijnzaad, groene thee (0,4%), bietenpulp, biergist, ginseng (0,14%), poria (0,14%), wilde chrysant (0,14%), wortel, mango, tomaat, citroen, appel, fructo-oligosachariden (FOS), yucca, glucosamine, chondroïtinesulfaat).

 

Als het om de tanden gaat, kun je beter eens kijken naar knabbels als gedroogde pens, gedroogde kophuid, gedroogde zalmhuid, bullepees, gedroogde oren, etc. wat je naast een brok kunt voeren die je beter bevalt. Door het knagen worden kiezen natuurlijk gereinigd. Tandsteen ontstaat toch vooral doordat er zetmeel in voeding zit dat op tanden achterblijft. Ik voer zelf vers vers vlees (kvv) met wat groente en gedroogde hondensnacks en tandsteen heb ik (behalve een beetje op hoektanden die je makkelijk zelf weer schoon kunt maken) nog nooit gezien in al die jaren. Ik heb het wel binnen enkele weken zien verdwijnen met dit dieet bij mijn adoptiehonden en opvanghonden van de stichting waarvoor ik opvang!

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Het kan natuurlijk dat je hond moet wennen aan het voer en daarom zoveel poept. Heb je de nieuwe brokken wel eerst gemengd met de oude brokken? Geleidelijk overstappen is het beste voor de maag/darmen.
 
Het vele plassen, kan misschien komen doordat er zout in de brokken zit en je hond daardoor meer drinkt? "

Waarschijnlijk meer drinken omdat het volume in de darmen te groot is met deze brokken vanwege het grote aandeel zetmeel?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Waarschijnlijk meer drinken omdat het volume in de darmen te groot is met deze brokken vanwege het grote aandeel zetmeel? "

Dat kan natuurlijk ook. Niet aan gedacht. Heb verder ook niet gekeken naar de brokken, dus wist de inhoud niet.

honden page profiel SophiaSophia

Ik weet in ieder geval dat ik gelijk ga overstappen op anderen brokken, als ik zo de ingrediënten zie lijkt het mij geen goed voer voor mijn hondje.

Ik heb inderdaad wel het voer eerst gemengd met haar vorige brokken. Maar toen begonnen de problemen ookal meteen. Ik zou het kunnen aankijken, maar als ik zo kijk naar wat erin zit lijkt dit me niet nuttig voor de hond.

Stom vanmezelf dat ik niet eerder naar de ingrediënten heb gekeken, bedankt Careana. Ruby88 ik dacht inderdaad misschien ook al aan veel zout. Maar het lijkt mij beter om even een ander merk dan te proberen. Aangezien dat plassen dan denk ik niet weg gaat na een tijdje.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Kijk eens naar Carnilove brok....veel varianten...

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Probeer anders Acana of Orijen, er zit een hoog percentage vlees/vis in.  Ik ben er zeer tevreden over.

honden page profiel SophiaSophia

Bedankt voor de suggesties! Ik zal er meteen even naar kijken. 

Ik ben net toch even langs de dierenarts gegaan, die denkt idd zoute brokken en het vele poepen door veel afvalstoffen die niet nodig zijn voor de hond die in de brokken zitten. Ze wilt voor de zekerheid toch dat ik ochtend urine even langsbreng zodat ze kan kijken of het geen ontsteking is etc.

Ik vind het altijd wel moeilijk om de juiste brokken te geven. Ik ben altijd wel bang dat ik haar nog beter kan geven zegmaar. Ik probeer altijd wel uit te zoeken welke brokken goed zijn maar ik blijf het moeilijk vinden. De brokken die ze nu krijgt heeft mijn stiefvader voor haar meegenomen en volgens hem had de dierenarts die aanbevolen, maar dit zeker niet het beste! De suggesties hierboven zien er al veel beter uit dus heel erg bedankt daarvoor.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Bedankt voor de suggesties! Ik zal er meteen even naar kijken. 
Ik ben net toch even langs de dierenarts gegaan, die denkt idd zoute brokken en het vele poepen door veel afvalstoffen die niet nodig zijn voor de hond die in de brokken zitten. Ze wilt voor de zekerheid toch dat ik ochtend urine even langsbreng zodat ze kan kijken of het geen ontsteking is etc.
Ik vind het altijd wel moeilijk om de juiste brokken te geven. Ik ben altijd wel bang dat ik haar nog beter kan geven zegmaar. Ik probeer altijd wel uit te zoeken welke brokken goed zijn maar ik blijf het moeilijk vinden. De brokken die ze nu krijgt heeft mijn stiefvader voor haar meegenomen en volgens hem had de dierenarts die aanbevolen, maar dit zeker niet het beste! De suggesties hierboven zien er al veel beter uit dus heel erg bedankt daarvoor. "

Wat is beter? Je moet kijken naar waar je hond het goed op doet.

Had hij een goede vacht (glanzend, niet stinkend), geen overmatige haaruitval, stevige ontlasting enz. op de brok die je eerder gaf?

Er zijn honden die het goed doen op brokken van de supermarkt en er zijn honden die er niet tegen kunnen, zo zijn er ook honden die het goed doen op vers vlees en zijn er honden die helemaal niet tegen vers vlees kunnen.

honden page profiel SophiaSophia

Ik voer zelf vers vers vlees (kvv) met wat groente en gedroogde hondensnacks en tandsteen heb ik (behalve een beetje op hoektanden die je makkelijk zelf weer schoon kunt maken) nog nooit gezien in al die jaren. 

Ik wou overigens toen ze nog jong was ook beginnen aan vers voer, nu nog steeds eigenlijk. Maar ik ben 19 en ik woon nog thuis, en voor mijn ouders was vers voer geen optie. Dat wil ik dus wel graag compenseren met een beetje goede brokken :)

honden page profiel SophiaSophia

" Wat is beter? Je moet kijken naar waar je hond het goed op doet.
Had hij een goede vacht (glanzend, niet stinkend), geen overmatige haaruitval, stevige ontlasting enz. op de brok die je eerder gaf?
Er zijn honden die het goed doen op brokken van de supermarkt en er zijn honden die er niet tegen kunnen, zo zijn er ook honden die het goed doen op vers vlees en zijn er honden die helemaal niet tegen vers vlees kunnen. "

Bij haar vorige brokken zag ze er prima uit, en bij de huidige ziet ze er ook nog wel mooi uit glanzende vacht, stevige ontlasting (maar wel heel veel ontlasting dus) en ze stinkt ook niet. Maar zolang gerbuikt ze deze brokken ook nog niet. De reden dat we zijn gestopt met haar vorige brokken is omdat ze bijna niet meer ervan wou eten, na een paar jaar begon ze er steeds minder van te eten. Het hielp eigenlijk ook helemaal niet bij het tandsteen wat in de eerste instantie de reden was dat ze deze moest. Het lag niet aan pijnlijke tanden etc, dus daarom leek een andere brok proberen dan een goed idee. 

Als het blijkt dat het plassen idd komt door veel zout in de brokken, en niet door een ontsteking of dergelijke dan zal ik zeker ook meteen overstappen. Maar als ik zie wat erin zit en naar hoe ze er tot nu toe op reageert ga ik zeker even kijken naar de anderen merken die hier zijn genoemd. 

 

Ik zal daar inderdaad goed op blijven letten. De hond van mijn oma deed het inderdaad heel goed op de brokken van de appie, is ze 15 mee geworden en zag er altijd heel goed uit. 

 

Bedankt voor alle behulpzame antwoorden <3

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Ik wou overigens toen ze nog jong was ook beginnen aan vers voer, nu nog steeds eigenlijk. Maar ik ben 19 en ik woon nog thuis, en voor mijn ouders was vers voer geen optie. Dat wil ik dus wel graag compenseren met een beetje goede brokken :-) "

Misschien kun je eens kijken naar de brokken en blikken van DARF, die heten VOL. Het vlees daarin is afkomstig van de biologisch-dynamische slager, dus beter kun je het niet krijgen eigenlijk. Misschien kun je voorstellen om in het weekend vers vlees te voeren? Misschien dat je ouders zo makkelijker over de streep komen. Op de site van Barfplaats vindt je veel goede info over een versdieet voor de hond.

honden page profiel SophiaSophia

" Misschien kun je eens kijken naar de brokken en blikken van DARF, die heten VOL. Het vlees daarin is afkomstig van de biologisch-dynamische slager, dus beter kun je het niet krijgen eigenlijk. Misschien kun je voorstellen om in het weekend vers vlees te voeren? Misschien dat je ouders zo makkelijker over de streep komen. Op de site van Barfplaats vindt je veel goede info over een versdieet voor de hond. "

En dat maakt verder dan niet uit dat je steeds switched van vers naar brokken? Ik zal er meteen naar kijken, en idd dan proberen voor te stellen bijvoorbeeld in het weekend vers te geven. Opzich is er niks mis met brokken natuurlijk maar ik hoor altijd wel veel positieve reacties op versvoer en de invloed daarvan op hun hondje. 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" En dat maakt verder dan niet uit dat je steeds switched van vers naar brokken? Ik zal er meteen naar kijken, en idd dan proberen voor te stellen bijvoorbeeld in het weekend vers te geven. Opzich is er niks mis met brokken natuurlijk maar ik hoor altijd wel veel positieve reacties op versvoer en de invloed daarvan op hun hondje.  "

Ik ken veel mensen die dat doen, alléén in het weekend, of 's morgens vlees en 's avonds brok (of omgekeerd). Zolang je maar niet brokken gaat mengen met kvv in één maaltijd, dat zou de goede vertering van het vlees en met name het vermalen bot dat erin zit voorkomen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Sophia, dat kan gerust, hier een hond die smorgens de brok krijgt en savonds vlees, gaat uitstekend......

Volgende forumvraag: allergie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^