Overprikkelde hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Barbie1994Barbie1994

Hallo,

Ik heb een duitse herder van nu 1 jaar oud! Echt een lieve hond wanneer je met der samen bent. Als je samen bent wilt ze knuffelen en kan ze ook rustig liggen. Wanneer we visite krijgen van vrienden raakt ze helemaal hyper ook wanneer de visite er al langere tijd is kan ze wel even gaan liggen maar als ze te lang bljjven begint ze naar hun te blaffen en te snappen ze bijt niet echt maar wel harder dan normaal als ze wilt spelen.

Ik zou graag willen weten is dit normaal en heeft het met de leeftijd te maken?

Want ze heeft gewoon geen rust wanneer er mensen komen

honden page profiel Ruby88Ruby88

honden foto van Ruby88

Voor dat de visite komt een snuffelwandeling maken van een half uurtje en wanneer de visite eraan komt geef je de hond wat lekkers te kauwen. Bijvoorbeeld runderkophuidplaat, daar zijn ze een behoorlijke tijd mee zoet.

 

Je kan ook proberen om samen met de visite binnen te komen.

Samen oplopen van de straat naar huis en dan naar binnen.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Ik leer ze gewoon verplicht op een plaats te blijven. Sowieso wordt er in huis niet gespeeld,  ook niet met visite. 

En ik het begin bind ik de hond vast op hun plaats.  Als visite niet luistert,  steek ik de hond weg.  Ik heb geen zin in niet-luisterende honden omdat andere mensen niet willen luisteren. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Hier wordt ook niet in huis gespeeld, komt er iemand en ze zijn daardoor druk, wat zelden gebeurd , gaan ze naar  een andere ruimte of ik zet een traphekje er tussen, zijn ze rustig mogen ze bij het bezoek, ze weten het dus gedragen zich rustig....het aanleren zal wat moeite kosten in het begin, maar wees conseqwent, houdt desnoods de hond aan de lijn naast je als je de hond niet in een andere tuimte wil doen, wees heel conseqwent en vraag aan je bezoek of ze de hond willen negeren.....

honden page profiel LoLo

honden foto van Lo

Mijn honden mogen binnen gewoon spelen. Als er visite is doen ze dit eigenlijk nooit. Ik zou ook eens proberen de hond voor die tijd goed uit te laten en dan een lekker bot geven of een gevulde Kong. Zijn ze mooi even druk mee en daarna moe. Mijn hond gaat ook wel eens voor de trap staan piepen, dan wil ze boven gewoon rustig liggen. Normaal zijn ze nooit boven, maar als er te lang visite is en ze rust wil, gaat ze lekker even naar boven. 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Ik leer ze gewoon verplicht op een plaats te blijven. Sowieso wordt er in huis niet gespeeld,  ook niet met visite. 
En ik het begin bind ik de hond vast op hun plaats.  Als visite niet luistert,  steek ik de hond weg.  Ik heb geen zin in niet-luisterende honden omdat andere mensen niet willen luisteren.  "

Bedoel je dat je jouw visite zegt dat ze de honden totaal moeten negeren? Dus ook niet aankijken etc? Dat werkt vaak wel het beste inderdaad...

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

" Bedoel je dat je jouw visite zegt dat ze de honden totaal moeten negeren? Dus ook niet aankijken etc? Dat werkt vaak wel het beste inderdaad... "

Ja,  toch als pup en jonge hond,  eenmaal volwassen kennen de honden mijn regels wel en dan kan alles iets soepeler.  

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^