Geen band met hond (vraag van vriendin)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

" Hee,
 
Ik heb noet meer met Rita gepraat, wel via de app gesproken.
Zaterdag zijn er mensen van de hondenschool langsgeweest. Van wat ik begrepen heb, hebben ook die gezegd dat ze het idee van hun oude hond uit hun hoofd moeten zetten.
Ze gaan beginnen met het erf afzetten, in ieder geval gedeeltelijk. Daarnaast gaan ze Bella dubbel aanlijnen zodat ze tijdens het uitlaten niet meer zomaar ontsnapt (blijkbaar had ze die mogelijkheid zelf nog niet bedacht).
Rita blijft gewoon doorgaan bij de hondenschool en gaat thuis ook haar best doen om de band te versterken. Hoe het met haar man zit heb ik niet mee gekregen. "

Kijk ze gaat er voor, geweldig.....vraag of ze een account aanmaakt, dan kan ze hier mee forummen, en haar problemen hier kwijt, al is het er maar over schrijven, dat helpt al....En dat ze hulp krijgt van de hondenschool, top...gedeelte van het erf afzetten zodat tie wat vrijheid heeft , goed, je vriendin doet dr best..

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje 3 doggies

honden foto van Zilver_Papiertje

 Bij een ras kun je uitgaan van ongeveer dezelfde karaktertrekken. Waarom dan bij twee kruisingen van dezelfde twee rassen niet?

Hey,

 

Voortplanting is geen exacte wetenschap, het blijft natuurlijk een gok en moeder natuur doet ferm wat ze wil.

 

Laten we zeggen dat een rashond 5 specifieke karaktereigenschappen heeft.

Als je bij een erkende fokker gaat dan zou normaal elke hond de raseigenschappen hebben. Bv elke rhodesian Ridgeback is 100% rhodesian Ridgeback.

 

Heb je een kruising van 2 'zuivere honden' dan heb je 2x 5 eigenschappen. De verdeling is bij elk nest anders. Bv een bordercollie en een Mechelse scheper, het ene nest kan mooi 50/50 zijn, het volgende 80/20. Dus dan eens 3 eigenschappen van de BC, dan eens allemaal van de Mechelse. Hoe meer variabelen je in een mix brengt, hoe breder de uitkomst kan zijn.

 

Zijn de ouderdieren zelf al een mix, dan krijg je al zo'n breed gamma dat het gewoon niet meer te voorspellen is.

 

Maar opnieuw...geen excate wetenschap. Een eigenschap van de RR's zijn bv dat ze wat schuw zijn tegenover vreemden. Nu, ik wil je mijn RR, Pyxis, 100% Rhodesian voorstellen....en ze zal je waarschijnlijk doodlikken, ook al kent ze jou niet, ook al sta je opeens in het midden van onze tuin. Dus ja....

 

Daarom dat opvoeding zo belangrijk is. De mix die je krijgt is nog zo moduleerbaar en dan is het spijtig dat 1 van de 2 baasjes precies niet openstaat om de hond een deftige opvoeding te geven want hij zit nog zo hard vast bij de andere hond.

 

Het spijt me ook als ik bot overkwam. Ik vind het mooi dat jij wilt helpen. Ik herzie mijn vorige mening van hond een beter bedje geven bij een andere naar vent weg laughing

honden page profiel VeraVera

honden foto van Vera

Hihi, ik moest lachen om je lastste zin!

 

Ja, ik snap waarom twee honden die een kruising van dezelfde rassen zijn, een ander karakter kunnen hebben. Maar ik kan me de redenatie van iemand die er minder verstand van heeft ook voorstellen.  Want om heel eerlijk te zijn: zo dacht ik er drie jaar geleden ook nog over wink

Toch, bedankt voor je uitleg! Die zal voor sommige meelezers vast wat duidelijkheid scheppen of zelfs misvattingen oplossen!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

" Hihi, ik moest lachen om je lastste zin!
 
Ja, ik snap waarom twee honden die een kruising van dezelfde rassen zijn, een ander karakter kunnen hebben. Maar ik kan me de redenatie van iemand die er minder verstand van heeft ook voorstellen.  Want om heel eerlijk te zijn: zo dacht ik er drie jaar geleden ook nog over 
Toch, bedankt voor je uitleg! Die zal voor sommige meelezers vast wat duidelijkheid scheppen of zelfs misvattingen oplossen! "

Ik ook....Zilver, ik begrijp je wel hoor...ik zelf zou er voor gaan, maar dat is niet voor iedereen...

honden page profiel kelliekellie 3 doggies

ik heb 2 witte herders,en die zijn al verschillend. waar de oudste nu 12 vroeger niet bij je weg ging,bang was van alles en ook ondeugend natuurlijk. de jongste nu 3 was veel vrijer,vond alles en iedereen leuk. luisterde ook heel slecht,vooral als ze aan het spelen was met een andere hond. heb vaak een half uur staan wachten. had ook het probleem dat ik slecht kon lopen in verband met versleten heupen ze heeft zich ook veel zelf moeten vermaken omdat ik zoveel pijn had. ben 2x geopereert en daarna kon ik pas wat met haar opbouwen. het gaat nu steeds beter ze let goed op mij en luisterd ook goed. achteraf had ik beter kunnen wachten met een pup,maar ja als je alles vooruit weet. kon haar ook niet weg doen,ze hoorde er toch bij. dus van hetzelfde ras zijn ze ook verschillend. je kan nooit verwachten dat ze hetzelfde zijn.

honden page profiel Izzy, Droef en DesireeIzzy, Droef en Desiree 3 doggies

honden foto van Izzy, Droef en Desiree

Ik snap de keuze wel dat ze voor zo'n zelfde kruising zijn gegaan. Zelf ben ik ook voor de tweede keer voor een bepaalde hond gegaan. Een old english bulldog is geen erkend ras maar officieel een kruising en er zitten binnen het ras ook veel verschillen.

En ja, veel dingen zijn het zelfde maar ze zijn ook weer totaal anders van elkaar. Echter had ik bij de tweede de eerste weken wat moeite met hechten omdat het verlies van de vorige heel vers was(2 dagen na overlijden was de volgende er al). Ondanks dat vond ik hem vanaf dag 1 wel al geweldig. Na een paar weken was ik tot over mijn oren verliefd en nu is de band die ik met de huidige oeb heb misschien nog wel hechter en dieper dan de eerste(komt misschien ook door de leeftijd, de vorige overleed vlak voor zijn 3de verjaarde en de huidige is 2 maanden terug al 3 geworden).

 

Dan heb ik ook nog een boomertje en met haar is de band heus wel goed, maar niet zo diep en intens als ik met de oeb en de vorige oeb.

 

Mijn eerste hond was een kruising mechelaas x stafford, ook met haar kon ik prima door 1 deur(ondanks dat we af en toe ook vreselijk konden botsen), maar bij haar was het ook weer heel anders en minder intens.

 

In mei haalde ik een franse bulldog op, als gezelligschap voor Droef en Izzy dacht ik. Met hem kreeg ik echt helemaal geen band, het was best een leuke hond maar hij ging niet goed met de huidige honden en viel ze geregeld aan. Dat maakte dat ik me niet aan hem kon hechten en na de zoveelste aanval op Droef en Izzy heb ik na 3 2,5 week de knoop doorgehakt om hem weer terug te brengen.

Als de situatie anders was geweest en hij enigst hond was bijvoorbeeld had me dat niet zoveel uitgemaakt maar ik zag hoe Droef en Izzy er onder begonnen te lijden en dat maakte dat ik het echt geen fijne hond kon vinden, ondanks dat hij ook echt wel zijn leuke en goede kanten had.

 

honden page profiel GittjeGittje

Elke hond is anders en verdient de nodige TLC, zelfs al voldoet hij niet aan de verwachtingen die voornamelijk gebaseerd zijn op z'n voorganger. De baasjes zouden misschien beter hun verwachtingen aan de kant zetten en proberen te achterhalen wat de hond fijn vindt en daarop verder bouwen.

Mijn ervaring is dat met de nodige positieve aandacht na verloop van tijd toch een band ontstaat. Maar soms moet je er meer moeite voor doen. Als je dat niet kan opbrengen, is het m.i. eerlijker voor de hond om op zoek te gaan naar een betere thuis. Maar hoeft het wel zo ver te komen?

 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Advies nodig
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^