Zindelijkheid

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel raymondraymond

Onze hond van 2 jaar plast sinds hij van de zomer in de kennel is geweest elke ochtend op de grond.

We hebben al geprobeerd geen drinkensbak neer te zetten in de nacht en later uit te laten in de avond en ‘s morgens eerder uit te laten.

Niks helpt en hij was altijd zindelijk maar sinds hij in de kennel is geweest heeft hij dit elke dag! Voorheen nooit het probleem gehad en overdag red hij een paar uur met gemak.

Kan iemand mij aub raad geven!

Ook heb ik het idee dat zijn anaalklieren verstopt zijn waarvoor wij van de week naar de dierenarts gaan! Iemand een idee om dit tegen te gaan en heeft dit hiermee te maken?

Gr Raymond

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik zou er een tijd lang even in de nacht nog eens uit gaan. Wellicht is hij in de kennel niet fatsoenlijk uitgelaten en heeft hij daardoor noodzakelijk z'n plas moeten laten gaan?

 

Ook even een plasje opvangen en laten controleren bij de dierenarts op een blaasontsteking. 

 

Voor die verstopte anaalklieren, zorg dat hij een goede stevige ontlasting heeft. Een drol die je bij wijze van met je handen kan opraken zonder dat je handen smerig worden tongue-out. Als het goed is, drukt die stevige drol de anaalklieren vanzelf leeg tijdens het ontlasten.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Ik ga met Ruby mee: even de urine opvangen en laten controleren op een blaasinfectie. En inderdaad een keer extra eruit 's nachts en daarna de tijd tussen uitlaatbeurten weer gaan opbouwen.

 

Wat betreft steviger drollen: Als de ontlasting te zacht is, kan dat komen door verkeerd voer, maar ook door teveel voer of teveel vet. Of brokken waar teveel 'vulmateriaal' inzit, zoals mais, granen of bietenpulp, waar de spijsvertering eigenlijk niets mee doet maar waardoor de hond wel meer gaat drinken zodat je teveel en vooral kleffe ontlasting krijgt.

 

Zelf voer ik vers vlees (KVV en soms BARF) en heb in al die jaren nog nooit problemen met anaalklieren meegemaakt. Met zo'n dieet heb je sowieso al minder ontlasting omdat er meer van opgenomen wordt en er ook meer vocht ontrokken wordt aan de inhoud van de dikke darm, en dus stevige drollen. Als ze al eens dun zijn komt dat door teveel eten of net iets te vet (zalm en kip willen nogal eens behoorlijk vet zijn).

 

honden page profiel Heidi, Bobby & Kimmi †Heidi, Bobby & Kimmi †

honden foto van Heidi, Bobby & Kimmi †

Water moet je nooit zomaar weghalen. Je weet immers niet waarom je hond zo nodig moet plassen. Als hij door een lichamelijk probleem teveel vocht kwijtraakt via het plassen, is het juist belangrijk dat hij voldoende kan drinken om dit tekort weer aan te vullen.

Als je toch naar de dierenarts gaat, zou ik zeker na laten kijken of hij niet iets opgelopen heeft waardoor hij het niet goed meer op kan houden, zoals de genoemde blaasontsteking.

Volgende forumvraag: Hond en baby
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^