Overmatig kwijlen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Gisteravond begon wolf een beetje te kwijlen. Gewoon een sliertje. Ene keer links andere keer rechts. Maar niet veel zegmaar. Nu stonden z'n nieuwe brokken in zak in de woonkamer vanaf de middag dus dacht dat ie er gewoon honger van kreeg. Hij was verder helmaal zichzelf. 

Gewoon gegeten en z'n snacks aangenomen gister. 

 

Kom ik net beneden, is de tegel vloer maar ook hij helemaal nat! Van het kwijl dus.. Ik ga zo de da bellen, maar iemand enig idee wat er kan zijn? 

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Je moet daar voor toch echt bij de DA zijn! Op een forum zitten geen dierenartsen en op afstand kan niemand er iets over zeggen.

 

Ga voor jezelf eens goed na wanneer het begon en wat de hond er voor heeft gedaan. In de tuin gezeten, wezen wandelen, met iets gespeeld,  etc.

 

Ik zou hem nu nuchter houden (geen voer) tot je bij de DA bent geweest 

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

Meteen naar de dierenarts!!!

 

Hij kan echt zeggen wat er aan de hand is, maar het klinkt alsof er iets vast zit in zijn slokdarm (komt vaak voor bij vee dieren en die kwijlen vaak ook heel erg)

 

heb je Wolf  nog zien eten of drinken?

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Meteen naar de dierenarts!!!
 
Hij kan echt zeggen wat er aan de hand is, maar het klinkt alsof er iets vast zit in zijn slokdarm (komt vaak voor bij vee dieren en die kwijlen vaak ook heel erg)
 
heb je Wolf  nog zien eten of drinken? "

Jaa, alles gaat er nog in. Dat is dus raar maar gister dacht ik juist een goed teken. Want dacht echt dat het door die zak kwam, dat ie gewoon lekker gemaakt werd. 

 

Het is echt uit het niets begonnen, dat is het probleem. In de achtertuin is niks raars, in huis ook niet. 

 

Zoals ik al zei, ik bel zo de da, maar kon geen kwaad om het hier te zetten toch? 

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

Dat is mooi!

Dan zit er waarschijnlijk ook geen blokkade.

 

Helaas zou ik verder dan geen idee hebben wat het wel zou kunnen zijn.

 

Kan zeker geen kwaad. Het was handig geweest als iemand al iets meer een idee had voordat je bij de DA zou zitten.

 

 

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Kwijlen kan van alles zijn. Honden likken ook van alles en nog wat als ze flink misselijk zijn, ook de vloer.... Maar dan zou je zeggen dat hij niks meer zou willen eten. Heb je al gekeken of er geen takje klem zit in zijn bek tussen de kiezen? Een ontsteking in de bek? 

Verder maken kikkers, padden ed ook een hond aan het kwijlen. 

 

Zoals ik al zei het kan van alles zijn.

Dus....

honden page profiel MaudMaud

honden foto van Maud

Ik heb dat een keer gehad bij een van mijn honden, maar dat was toen ik op een groep honden ging passen en dus door de stress en vermoeidheid. Liep echr in een straaltje zijn bek uit.. Heb hem vaker even apart gezet voor zijn rust en toen was het over.. Als er geen duidelijke oorzaak heeft zou ik toch langs de dierenarts gaan! 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Heeft je hond gras gegeten ? Daar wordt ook van gekwijld.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Heeft je hond gras gegeten ? Daar wordt ook van gekwijld. "

Als we buiten lopen eet ie idd gras, aangeleerd van Joy 'want die doet dat ook' (een tik die ze overgehouden heeft van giardia) maar gister geen gras gegeten. Ik kan echt nergens m'n vinger op leggen.. 

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Kwijlende honden (Herders) daar schrik ik altijd van, heb zelf twee keer net een maagkanteling kunnen voorkomen, vandaar.

1 keer met een volle maag maar ook een keer met een lege maag, terwijl veel mensen denken dat het op een lege maag niet voorkomt, dat is dus niet zo!

Ik zou toch even langs je dierenarts gaan hoor.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Het kan echt van alles zijn.

De hond van mijn baas bijvoorbeeld die heeft een hele lichte vorm van epilepsie, en dat uit zich soms in de vorm van hevig kwijlen. 

Hopelijk kan de dierenarts antwoord geven. 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Kwijlen kan van alles zijn. Honden likken ook van alles en nog wat als ze flink misselijk zijn, ook de vloer.... Maar dan zou je zeggen dat hij niks meer zou willen eten. Heb je al gekeken of er geen takje klem zit in zijn bek tussen de kiezen? Een ontsteking in de bek? 
Verder maken kikkers, padden ed ook een hond aan het kwijlen. 
 
Zoals ik al zei het kan van alles zijn.
Dus.... "

We hebben kleine padden hier springen. Zowel voor als achtertuin. Laten die sporen achter zegmaar? Dat ie dat eventueel heeft kunnen oplikken? 

Weet wel dat afgelopen maandag een loops teefje op de club was. Maar dat vind ik een erg late reactie? 

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Kikkers en padden zijn gevaarlijk als ze ze in de bek nemen of aan likken.  Dan gaan ze kwijlen en/of schuimen. Padden kunnen wel een stofje loslaten. Slakken laten een spoor achter. Dat is giftig als ze het oplikken.

 

 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Kikkers en padden zijn gevaarlijk als ze ze in de bek nemen of aan likken.  Dan gaan ze kwijlen en/of schuimen. Padden kunnen wel een stofje loslaten. Slakken laten een spoor achter. Dat is giftig als ze het oplikken.
 
  "

Hij is gestopt met kwijlen. Had de da gebeld maar die zeggen dat we het toch moeten afwachten. Omdat hij 0 symptomen heeft naast het kwijlen. Ik had wel verteld van die padden en van de loopse teef maandag. Maar hun denken dat ie zich gewoon niet zo lekker voelt en misselijk is. Vind ik opzich wel raar, want wolf laat voor het minste geringste z'n eten staan en nu eet ie gewoon normaal. Als ie minder/niet eet, drinkt of ineens toch andere symptomen krijgt (rusteloos, lusteloos, veel slapen, diarree of ook maar elke verandering) mogen we meteen langskomen. 

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Ik zou de DA nog even terug bellen en vragen of je hem uit voorzorg Norit kan geven (wel even vragen hoeveel gram). Dat bind giftige stoffen in het maag/darmstelsel. 

 

Wel fijn dat hij nu even niet kwijlt. Verder vind ik het vreemd dat de DA wil afwachten. De hond heeft het nl al vanaf gister avond. En braakt dus niet.... Ik zou er op staan dat hij hem na zag (buik, ook zijn kiezen ed)

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Ik zou de DA nog even terug bellen en vragen of je hem uit voorzorg Norit kan geven (wel even vragen hoeveel gram). Dat bind giftige stoffen in het maag/darmstelsel. 
 
Wel fijn dat hij nu even niet kwijlt. Verder vind ik het vreemd dat de DA wil afwachten. De hond heeft het nl al vanaf gister avond. En braakt dus niet.... Ik zou er op staan dat hij hem na zag (buik, ook zijn kiezen ed) "

Ik krijg een beetje het idee alsof ie honger heeft. Ik zei net tegen m'n vriend 'misschien vandaag wat eerder eten geven en kijken of hij het meteen opeet' en bij het woord eten kwam ie aangerend, schuine serieuze kop en zag 2 flinke draden meteen eruit komen. Dus eten gegeven en meteen 'aanvallen' op z'n eten. Normaal eet ie niet zo makkelijk in de ochtend, geef het meestal rond 12 uur pas. 

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

" Ik krijg een beetje het idee alsof ie honger heeft. Ik zei net tegen m'n vriend 'misschien vandaag wat eerder eten geven en kijken of hij het meteen opeet' en bij het woord eten kwam ie aangerend, schuine serieuze kop en zag 2 flinke draden meteen eruit komen. Dus eten gegeven en meteen 'aanvallen' op z'n eten. Normaal eet ie niet zo makkelijk in de ochtend, geef het meestal rond 12 uur pas.  "

Heb je z'n lymfeklieren al gevoeld? 

 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Heb je z'n lymfeklieren al gevoeld? 
  "

Euhm.. Nee haha. Hoe of wat doe ik dat? innocent

 

@cody; De da vond het overbodig, omdat ze niet denken aan een vergiftiging. Dan had ie meer symptomen moeten hebben (en bij een ernstige waar die niet zelf over kon komen had ie er nu niet meer geweest) maar mocht het wel geven omdat het geen kwaad kon. 

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

" Euhm.. Nee haha. Hoe of wat doe ik dat? 
 
@cody; De da vond het overbodig, omdat ze niet denken aan een vergiftiging. Dan had ie meer symptomen moeten hebben (en bij een ernstige waar die niet zelf over kon komen had ie er nu niet meer geweest) maar mocht het wel geven omdat het geen kwaad kon.  "

Achter/ onder de oren in de hals zitten lymfeklieren als die gezwollen zijn kan er sprake zijn van een ontsteking in de bek of keel en doordat die klieren opzwellen kan het ook overmatig kwijlen veroorzaken. 

Net meegemaakt met chihuahua van mijn vriend die vertoonde niks geen signalen ook maar had wel n gezwollen lymfeklier. Bleek een kiesje ontstoken te zijn.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Achter/ onder de oren in de hals zitten lymfeklieren als die gezwollen zijn kan er sprake zijn van een ontsteking in de bek of keel en doordat die klieren opzwellen kan het ook overmatig kwijlen veroorzaken. 
Net meegemaakt met chihuahua van mijn vriend die vertoonde niks geen signalen ook maar had wel n gezwollen lymfeklier. Bleek een kiesje ontstoken te zijn. "

Het voelt niet anders aan dan normaal. Had ook al in z'n bek gekeken en overal gevoeld, hij reageert iig nergens op. Had idd al gelezen dat het gebitsklachten kunnen zijn.

En bij wolf mag je niet aan de pijnlijke plek komen, hij begon al te gillen als ik met flesje oorspul aankwam met oorontsteking haha.

 

Hij heeft norit gehad en daarna veel gedronken, is idd goed weggespoeld haha. Hij at het op als snoepjes. (enige wat ik fantastisch vind, je kan hem alles geven en hij eet het gewoon op maar uitzichzelf eet ie niks haha). Kwijlen is al een heel stuk minder. Geen plas meer onder z'n hoofd met slapen. Misschien de da toch gelijk.

 

We houden hem goed in de gaten en staan zo bij de da hoor. 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Nou, ik heb goed nieuws. 

 

Hij heeft gister 3 norit pillen gekregen. Daarna nam het kwijlen al een stuk af. Heb gisteravond voor de zekerheid nog 3 erin gedaan. En het kwijlen is helemaal over! 

 

Nu kwam ik er gister achter dat er aquarium grind in een waterbak zat. Ik heb eergisteren eind middag/begin avond planten in het aquarium gezet, die net opgestart is met vloeibare bacteriën etc. Nu denk ik dat het kwijlen van die stoffen kwam en norit geholpen heeft, maar dan vreemd dat Joy nergens last van heeft. (normaal spoelen we de bakken helemaal om 2 keer per dag bij vullen maar is m'n vriend dus vergeten gisterochtend. 

 

So far so good. Gelukkig maar! 

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Gelukkig inderdaad. Ik lees dat je de aquarium planten in de waterbak had? Toch niet de bak van de honden zelf neem ik aan. Beter zo'n emmer voortaan buiten bereik zetten. Toch maar Norit gegeven dus ondanks dat de DA dat niet nodig vond? 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Gelukkig inderdaad. Ik lees dat je de aquarium planten in de waterbak had? Toch niet de bak van de honden zelf neem ik aan. Beter zo'n emmer voortaan buiten bereik zetten. Toch maar Norit gegeven dus ondanks dat de DA dat niet nodig vond?  "

Nee natuurlijk niet haha. Waterbak staat onder het aquarium, nooit last mee gehad. Maar zal het nu even opzij schuiven als ik met het aquarium aan de gang ga. 

 

Klopt. Aangezien norit geen kwaad kan, heb ik het hem toch maar gegeven. Da zei dat het geen vergiftiging is omdat hij geen andere symptomen had en als het iets heel giftigs binnen gehad heeft hij niet meer in leven was na een volledige nacht. Maar bevestigde wel extra dat het geen kwaad kon. Ik weet ook niet zeker of dat het was hoor, maar hij knapte aanzienlijk op na de norit. 

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Tja, Norit bind wel schadelijke stoffen dus als je al iets vermoed van vergiftiging is het handig om zo'n potje bij de hand te hebben en te weten hoeveel je hond mag hebben. Zo kun je ook evt de tijd naar de DA overbruggen en heb je zelf ook al wat kunnen ondernemen. Bacteriën van waterplanten klinkt niet vreemd. Misschien wel een stukje waterplant geproefd omdat het water zo lekker stonk?cool

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Tja, Norit bind wel schadelijke stoffen dus als je al iets vermoed van vergiftiging is het handig om zo'n potje bij de hand te hebben en te weten hoeveel je hond mag hebben. Zo kun je ook evt de tijd naar de DA overbruggen en heb je zelf ook al wat kunnen ondernemen. Bacteriën van waterplanten klinkt niet vreemd. Misschien wel een stukje waterplant geproefd omdat het water zo lekker stonk? "

Echt planten zullen het niet geweest zijn. Maar is een net opgestart aquarium met 3 soorten vloeibaar spul erin. Lijkt me niet heel lekker voor de hond. Ja ben er ook blij mee. Is altijd handig om te hebben. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^