Agressieve hond help!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LoepyLoepy

honden foto van Loepy

Hoi allemaal,

Ik heb bijna een jaar een leuke en enthousiaste hond in huis. Een husky x bordercollie. Zelf weet ik dat een husky meestal voor veel problemen kan zorgen. Laatst heb ik hem laten castreren, alles ging goed. Maar nu na de operatie begint die ??agressief?? te worden (over 2 dagen is die 4 weken geleden geopereerd). Dus wanneer die aan de lijn loopt buiten sprint die naar fietsers, wandelaars, scooterrijders etc. Hij begint te bijten uit het niets. Ik heb hem heel vaak geprobeerd te corrigeren maar het dringt gewoon niet tot hem door. Ik weet niet of dit speelse gedrag of agressief gedrag is. Ook wanneer ik met hem aan het spelen ben met de bal begint die opeens uit het niets, zonder aanleiding mij als het ware aan te vallen. Vaak zijn het gewoon kleine beten, maar ook af en toe is het gewoon pijnlijk en stopt hij niet. Ik weet gewoon geen raad meer, omdat hij eerst zich helemaal niet zo gedroeg en na de operatie opeens helemaal veranderd is. Iemand ervaring hiermee? En zou evt. kunnen helpen?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Zelf weet ik dat een husky meestal voor veel problemen kan zorgen. Loepy

Hoezo? Huskies zorgen helemaal niet voor problemen, als je hen begrijpt.hp-wink

Wat ik in je verhaal lees, is een hond die snel in overdrive schiet. Dan weet ie van opwinding met zichzelf geen blijf en dat kan zich uiten in happen, opspringen, joelen, enz. Zorg dus voor prikkelvermindering.

Hou afstand van fietsers, wandelaars, scooters,... Speel niet te fel. Zet in op zelfbeheersing en kalmte. Zo maak je het niet te druk in z'n hoofd. En onderneem genoeg: grote wandelingen in rustige gebieden (veel natuur, weinig mensen/honden) 

Hoe oud is de hond? Je kan 'm ook een uitlaatklep bieden door met hem te gaan sporten: canicross, mountainboard, mushen, bikejoring... allemaal prima activiteiten om met een Husky(mix) te ondernemen.

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

ja ... en de invloed van de castratie kwam effectief ongeveer na een maand tot uiting.
in mijn geval waren er reeds zware problemen voor castratie , maar het werd erger/anders na castratie.
de castratie had zo'n abnormale zware invloed omdat de hond leed een verschillende hornomale aandoeningen
(de oorsprong in "haar" (eigenlijk hier hermafrodiet) geval was omdat aan de zwangere moederhond steriods werd gegeven)
ik zou je hond dus zeker laten nakijken op hormonale aandoeningen
(heeft hij bv last van zware eetstoornissen, .... )

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Hij klinkt onzeker..en dat komt waarschijnlijk wel (of wordt verergerd)door het weghalen van de testosteron productie.

Dat kan een hond onzeker en zelfs angstig(er) maken.
Ook zit hij in een lastige leeftijd,pubertijd,angstfases. Geen haar op mijn hoofd om in deze tijd een reu te laten castreren,maar het is nu al gebeurd, dus lees je goed in over pubertijd,angsten en wat het gevolg is van de testosteron productie weg te halen.

https://www.doggo.nl/artikelen/hondengedrag/wat-is-de-invloed-van-testosteron/

 

Over pubertijd:

http://www.hondenlezingen.nl/341055426

 

Over stress:

http://www.hondenlezingen.nl/341055424

 

https://hondenlot.nl/gedragstherapie/stresssignalen.html

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"  Geen haar op mijn hoofd om in deze tijd een reu te laten castreren,maar het is nu al gebeurt,  "

Dan heb je er dus zelf geen ervaring bij.

Ts: hier altijd de reuen en teven jong laten castreren. Alleen maar goede ervaringen bij gehad.

Maak je daar al geen zorgen over.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Dan heb je er dus zelf geen ervaring bij.
Ts: hier altijd de reuen en teven jong laten castreren. Alleen maar goede ervaringen bij gehad.
Maak je daar al geen zorgen over. "

Dat zeg jij steeds, maar als een feit voor iedere hond. Gelukkig hebben jij en jouw honden daar alleen goede ervaringen mee, maar er zijn zát ervaringen van mensen waarbij het juist compleet de mist in ging met de hond na de castratie,zeker als de hond al wat onzeker of angstig kan zijn. Honden worden te pas en te onpas gecastreerd omdat ze bijv. te druk zijn...hoe vaak ik dat niet voorbij heb zien komen als 'goede' reden van een dierenarts.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Dat zeg jij steeds, maar als een feit voor iedere hond. Gelukkig hebben jij en jouw honden daar alleen goede ervaringen mee, maar er zijn zát ervaringen van mensen waarbij het juist compleet de mist in ging met de hond na de castratie,zeker als de hond al wat onzeker of angstig kan zijn. Honden worden te pas en te onpas gecastreerd omdat ze bijv. te druk zijn...hoe vaak ik dat niet voorbij heb zien komen als 'goede' reden van een dierenarts. "

Maar er is wel geen enkel bewijs dat die problemen door het castreren kwam.

Veel mensen castreren hun honden net omdat ze opvoedingsproblemen hebben met hun honden.

De problemen waren er dus al voor het castreren.

 

 

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

Mijn dierenarts raadde aan om Dobby niet te castreren, omdat hij al zo onzeker was. Dat was toen hij 1 jaar was.

Net zoals teven wat vinniger kunnen worden, kunnen reuen volgens mij angstiger of onzekerder worden. Dat kán bij jouw hond het geval zijn. Het klinkt me in ieder geval niet in de oren als uitdovingsgedrag.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

4 weken na castratie is nog te kort om er wat zinnigs over te zeggen. Bij mijn reuen zag ik na 6 tot 8 weken rustiger gedrag.

 

Verder is een hond van een jaar gewoon een jonge hond. Het gedrag wat hij nu laat zien is prima te trainen.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ziet het litteken er wel goed uit? Niet meer rood of verdikt?

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" 4 weken na castratie is nog te kort om er wat zinnigs over te zeggen. Bij mijn reuen zag ik na 6 tot 8 weken rustiger gedrag."

Precies. Pas na zes tot acht weken vermindert de productie van geslachtshormonen. Dit gedrag heeft dus helemaal niets met de castratie te maken. 

 

Mensen gooien het er wel vaak op, want het is makkelijker het probleemgedrag op de castratie af te schuiven dan op de hiaten in de eigen opvoeding hp-smile

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

" Mensen gooien het er wel vaak op, want het is makkelijker het probleemgedrag op de castratie af te schuiven dan op de hiaten in de eigen opvoeding  "

ja natuurlijk, dus kwekers doe gerust zo verder hoe meer steriods je aan zwangere honden geeft hoe beter, tweeslachtigheid, waterhoofd, zombie-ogen, incontinentie enz... komen vast en zeker door de hiaten in eigen opvoeding je zou er veel beter aan doen om een holistische GT te consulteren (of toch als je oplichterij verzekerd wilt hebben)

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Loepy, het is jammer dat je er niet bij hebt gezegd hoe oud je hond is, maar ik ga uit van iets meer dan een jaar? Dat is ook wel de leeftijd dat de 'drive' zich meer gaat uiten.

 

Het gaat nu vooral over castratie, Husky en steroïden... Maar dit achter fietsers, brommers en hardlopers aan willen gaan en het nippen is ook wel typisch iets dat bij de Border Collie voorkomt (maar ook wel bij andere herderachtigen). Mensen gaan dan vaak een training schapendrijven doen met de hond om grip op het gedrag te krijgen, wat vaak goed werkt omdat een hond dan precies bezig is met dat waarvoor hij gemaakt is. Maar Husky's en schapen is dan weer geen goede combinatie, bij Husky's komt juist weer het jachtinstinct naar boven als ze schapen ruiken en die bijten ze dan dood... Dus voor jou misschien geen goede keuze om te gaan doen - of misschien wel als de BC de overhand heeft. Het is dus net de vraag welk instinct sterker is en of het drijfgedrag niet doorslaat naar jachtinstinct bij jouw BC + Husky...

 

Sowieso is het altijd goed iets te gaan doen met je hond waar hij aanleg voor heeft - zo krijg je vaak het makkelijkst grip op ongewenst gedrag en kun je het ombuigen én het versterkt je band met je hond waardoor het makkelijk wordt de aandacht te houden. Een echt goede trainer - die bekend is met allerlei rassen en allerlei soorten trainingen - kan je daar bij helpen om iets te gaan doen wat het beste past bij je hond. Speuren, agility, bike joring - wie weet.

 

Verder moet je absoluut eens naar BAT-training kijken. Monique Bladder heeft daar veel over geschreven en geeft daar cursussen in, maar ook andere hondenscholen en GT's werken ermee. Op haar site legt ze uit wat BAT is: "BAT staat voor Behavior Adjustment Training en is een – in mijn visie en ervaring – zeer succesvolle manier om honden die moeite hebben met bv. onbekende honden en/of personen te helpen. Zodat ze niet meer fixeren, verstijven, wegkruipen, grommen, blaffen, uitvallen of (proberen te) bijten. [...].

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" ja natuurlijk, dus kwekers doe gerust zo verder hoe meer steriods je aan zwangere honden geeft hoe beter, tweeslachtigheid, waterhoofd, zombie-ogen, incontinentie enz... komen vast en zeker door de hiaten in eigen opvoeding je zou er veel beter aan doen om een holistische GT te consulteren (of toch als je oplichterij verzekerd wilt hebben) "

maar dat is juist waar goede  artsen bezorgd  om zouden moeten zijn, al die toevoegingen als steroid en nog een heleboel andere stoffen die een hond zo al voor zijn geboorte toegevoegd krijgt en verder zijn hele leven lang. Helaas wordt dit in de reguliere geneeskunde nog totaal onderschat en kom je bij een holistisch arts terecht (holistisch in de zin van: kijken naar het geheel) die zijn medische kennis uitgebreid heeft na zijn studie. 

Ook gt's zouden naar het totaalplaatje moeten kijken en veel meer medische kennis moeten hebben over gedrag en voeding, de invloed van al die chemie op het lichaam, de invloed van welke stress ook, en welke ziektes dit kan veroorzaken en hoe dit in verband kan worden gebracht met gedrag etc. 

 

Nelis Verhoeven heeft hier ook een stukje over geschreven in dit geval schildklier en gedrag. Toch iets om over na te denken.

https://calmingsigns.nl/schildklier-en-gedrag/

 

Jean Dodds haar artikel: (engels)

 

https://drjeandoddspethealthresource.tumblr.com/post/60944623740/dog-aberrant-behavior-thyroid-dysfunction#.W6TPZ0xuJoU

 

 

 

 

 

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

Misschien denken anderen forumleden er geheel anders over dat kan natuurlijk.

Persoonlijk hoeft voor mij deze foto niet om te laten zien hoe het eruit ziet na een slachting.

Men wordt niet gewaarschuwd voor dierenleed.

De vraag is ook wil diegene die dit Topic heeft geopend dit hier in wil hebben.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Hij klinkt onzeker..en dat komt waarschijnlijk wel (of wordt verergerd)door het weghalen van de testosteron productie.
Dat kan een hond onzeker en zelfs angstig(er) maken.Ook zit hij in een lastige leeftijd,pubertijd,angstfases. Geen haar op mijn hoofd om in deze tijd een reu te laten castreren,maar het is nu al gebeurd, dus lees je goed in over pubertijd,angsten en wat het gevolg is van de testosteron productie weg te halen.
https://www.doggo.nl/artikelen/hondengedrag/wat-is-de-invloed-van-testosteron/
 
Over pubertijd:
http://www.hondenlezingen.nl/341055426
 
Over stress:
http://www.hondenlezingen.nl/341055424
 
https://hondenlot.nl/gedragstherapie/stresssignalen.html "

Precies de reden dat Obi niet gecastreerd zal worden. Blijft er nix van over ben ik bang....

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Agressie of de wil om achter dingen aan te jagen lijkt me juist geen goede drijfveer om te gaan beginnen met schapendrijven...  bij mijn weten is hoeden/drijven iets totaal anders dan een hond die een blinde vlek krijgt en achter iets aan wil sprinten. 

 

 

Met deze hond zou ik juist iets "rustgevends" gaan doen, iets anders waar hij voldaan van raakt, zoals bijvoorbeeld speuren. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Misschien denken anderen forumleden er geheel anders over dat kan natuurlijk.
Persoonlijk hoeft voor mij deze foto niet om te laten zien hoe het eruit ziet na een slachting.
Men wordt niet gewaarschuwd voor dierenleed.
De vraag is ook wil diegene die dit Topic heeft geopend dit hier in wil hebben. "

Als men hier zulke adviezen gaat geven is het blijkbaar nodig. Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Ik kan het wel bij tekst laten maar ik acht de kans groot dat dat dan gewoon genegeerd wordt. De realiteit is nu eenmaal hard.

 

Zoals Hannah al zegt is schapendrijven iets heel anders dan het blind op bewegende zaken afdenderen. Het is zo bijzonder om jonge BC pups te zien bij de schapen.. Klein als ze zijn zoeken ze al de 12 uur op, hebben eye, reageren op het gedrag van de schapen door hun eigen beweging aan te passen. Dat hoef je ze niet te leren, dat zit in hun genen. Schapendrijven is geen spelletje met speelgoed of hindernissen waar de hond iets mee moet. Je werkt met levende have. Met dieren die net als jouw hond emoties kennen, gevoel hebben en gewond kunnen raken of zelfs kunnen sterven.

 

Dus: Bij twijfel niet aan beginnen!

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Ik ben benieuwd welke trainer schapendrijven zo roekeloos omgaat met zijn schapen dat hij die gok wil nemen...
Op veel plekken worden sowieso alleen BC's geaccepteerd en soms zelfs alleen stamboek BC's uit bewezen werklijnen. Voor kruisingen of andere schapendrijf/hoed rassen is het toch al moeilijk een locatie te vinden.
 
Zelf zou ik de aan mij toevertrouwde schapen echt niet voor zo'n experiment lenen.
  "

En dit is nu precies wat wij bordercolliefascisme noemen. Alsof alleen Border Collies met schapen kunnen omgaan. Alsof er niet nog tientallen andere rassen herders en hoeders binnen Europa te vinden zijn, veelal landrassen die véél ouder zijn dan de Border Collie, die veel geschikter zijn om met een kudde op stap te gaan dan een BC - die natuurlijk fantastisch kan drijven, maar toch vrij beperkte kwaliteiten heeft als het gaat om hoeden en lijnen lopen.

 

Er zijn inderdaad (helaas) maar weinig trainers te vinden wier kennis uitgaat boven werken met Border Collies. Ze zijn er wel, hun kennis van raseigenschappen en stijlen van hoeden en drijven is een stuk groter en hun inzicht in wat honden kunnen gaat veel verder - ik ken er verschillende. Deze trainers zien ook razendsnel of een hond geschikt is of niet. Ik ken ook mensen in Noord-Spanje die met wolfkruisingen hoeden, dus zo gek is het niet als een Husky x BC aanleg zou blijken te hebben. Ik ken overigens ook Golden Retrievers en Labradoodles die fantastisch kunnen hoeden - en Border Collies die grote stukken uit schapen bijten als ze de kans krijgen...

 

De foto van Liz komt uit overigens dit artikel: https://www.thescottishfarmer.co.uk/news/15089147.Livestock_worrying_claims_up_by_a_half/

Let dus goed op, want die dode schapen die jullie op de foto zien is nu typisch gevalletje van een loslopende hond die op een onbewaakt ogenblik is los gegaan op de schapen. Dit is dus niet ergens op een training gebeurd omdat er een Husky-kruising een proeflesje kwam nemen.

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

" En dit is nu precies wat wij bordercolliefascisme noemen. Alsof alleen Border Collies met schapen kunnen omgaan. Alsof er niet nog tientallen andere rassen herders en hoeders binnen Europa te vinden zijn, veelal landrassen die véél ouder zijn dan de Border Collie, die veel geschikter zijn om met een kudde op stap te gaan dan een BC - die natuurlijk fantastisch kan drijven, maar toch vrij beperkte kwaliteiten heeft als het gaat om hoeden en lijnen lopen.
 
Er zijn inderdaad (helaas) maar weinig trainers te vinden wier kennis uitgaat boven werken met Border Collies. Ze zijn er wel, hun kennis van raseigenschappen en stijlen van hoeden en drijven is een stuk groter en hun inzicht in wat honden kunnen gaat veel verder - ik ken er verschillende. Deze trainers zien ook razendsnel of een hond geschikt is of niet. Ik ken ook mensen in Noord-Spanje die met wolfkruisingen hoeden, dus zo gek is het niet als een Husky x BC aanleg zou blijken te hebben. Ik ken overigens ook Golden Retrievers en Labradoodles die fantastisch kunnen hoeden - en Border Collies die grote stukken uit schapen bijten als ze de kans krijgen...
 
De foto van Liz komt uit overigens dit artikel: https://www.thescottishfarmer.co.uk/news/15089147.Livestock_worrying_claims_up_by_a_half/
Let dus goed op, want die dode schapen die jullie op de foto zien is nu typisch gevalletje van een loslopende hond die op een onbewaakt ogenblik is los gegaan op de schapen. Dit is dus niet ergens op een training gebeurd omdat er een Husky-kruising een proeflesje kwam nemen. "

Hier in Griekenland heb je ontzettend veel herders met schapen, nog nooit een bc gezien en al die honden, allemaal kruisingen van god weet wat doen hun werk perfect laughing

 

Mooi om te zien wel 5 verschillende "rassen" bij al die schapen hoe perfect ze samenwerken. 

 

Sorry even off topic. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" En dit is nu precies wat wij bordercolliefascisme noemen. Alsof alleen Border Collies met schapen kunnen omgaan. Alsof er niet nog tientallen andere rassen herders en hoeders binnen Europa te vinden zijn, veelal landrassen die véél ouder zijn dan de Border Collie, die veel geschikter zijn om met een kudde op stap te gaan dan een BC - die natuurlijk fantastisch kan drijven, maar toch vrij beperkte kwaliteiten heeft als het gaat om hoeden en lijnen lopen.
 
Er zijn inderdaad (helaas) maar weinig trainers te vinden wier kennis uitgaat boven werken met Border Collies. Ze zijn er wel, hun kennis van raseigenschappen en stijlen van hoeden en drijven is een stuk groter en hun inzicht in wat honden kunnen gaat veel verder - ik ken er verschillende. Deze trainers zien ook razendsnel of een hond geschikt is of niet. Ik ken ook mensen in Noord-Spanje die met wolfkruisingen hoeden, dus zo gek is het niet als een Husky x BC aanleg zou blijken te hebben. Ik ken overigens ook Golden Retrievers en Labradoodles die fantastisch kunnen hoeden - en Border Collies die grote stukken uit schapen bijten als ze de kans krijgen...
 
De foto van Liz komt uit overigens dit artikel: https://www.thescottishfarmer.co.uk/news/15089147.Livestock_worrying_claims_up_by_a_half/
Let dus goed op, want die dode schapen die jullie op de foto zien is nu typisch gevalletje van een loslopende hond die op een onbewaakt ogenblik is los gegaan op de schapen. Dit is dus niet ergens op een training gebeurd omdat er een Husky-kruising een proeflesje kwam nemen. "

Klopt. Bij één van de adressen waar ik loop trainen we ook met verschillende rassen; zowel hoeders als drijvers. Niet iedere trainer kan daarmee omgaan, zoals er ook trainers zijn die alleen met bv Working Kelpies werken of alleen met Pyreneese Herdertjes.

 

Je doet het echter klinken alsof iedere hond dit kan, ongeacht ras of kruising en dat is natuurlijk onzin. De kruising HuskyxBC is voor schapen een gevaarlijke omdat een Husky jaagt en doodt. Hoe denk jij dat te willen uitproberen zonder de schapen in gevaar te brengen?

 

Je opmerking van 'veel geschikter' vind ik trouwens wel grappig. Geeft wel aan dat je er alleen zijdelings wat kennis van hebt.

 

Honden die luisteren en trucjes kunnen leren lijken het te kunnen, oppervlakkig gezien, maar schapendrijven is meer dan een kunstje en dan vallen de door jou genoemde honden volledig door de mand.

 

De foto is inderdaad puur ter illustratie wat een jagende hond kan aanrichten onder schapen en om jou bewust te maken dat je het over dieren hebt, niet over dummy's. Ik mag hopen dat die hond per ongeluk in de kudde terecht kwam en daar niet in is gestuurd door iemand die het wel leuk vond om te kijken of zijn hond kon schapendrijven.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Hier in Griekenland heb je ontzettend veel herders met schapen, nog nooit een bc gezien en al die honden, allemaal kruisingen van god weet wat doen hun werk perfect 
 
Mooi om te zien wel 5 verschillende "rassen" bij al die schapen hoe perfect ze samenwerken. 
 
Sorry even off topic.  "

Ik ben ze daar ook meerdere malen tegen gekomen. Geen herder in zicht, wel waakhonden die je aanvielen als je te dichtbij kwam. Deden perfect hun werk gezien de littekens op het been van mijn toenmalige vriend. 

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

" Als men hier zulke adviezen gaat geven is het blijkbaar nodig. Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Ik kan het wel bij tekst laten maar ik acht de kans groot dat dat dan gewoon genegeerd wordt. De realiteit is nu eenmaal hard.
 
Zoals Hannah al zegt is schapendrijven iets heel anders dan het blind op bewegende zaken afdenderen. Het is zo bijzonder om jonge BC pups te zien bij de schapen.. Klein als ze zijn zoeken ze al de 12 uur op, hebben eye, reageren op het gedrag van de schapen door hun eigen beweging aan te passen. Dat hoef je ze niet te leren, dat zit in hun genen. Schapendrijven is geen spelletje met speelgoed of hindernissen waar de hond iets mee moet. Je werkt met levende have. Met dieren die net als jouw hond emoties kennen, gevoel hebben en gewond kunnen raken of zelfs kunnen sterven.
 
Dus: Bij twijfel niet aan beginnen! "

Foto verwijderd. En per ongeluk de post waar de foto in stond.

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

" Ik ben ze daar ook meerdere malen tegen gekomen. Geen herder in zicht, wel waakhonden die je aanvielen als je te dichtbij kwam. Deden perfect hun werk gezien de littekens op het been van mijn toenmalige vriend.  "

Mij heeft nog nooit een schaapshond hier aangevallen en ook niemand die ik ken...de herders zijn er ALTIJD bij,die laten hun kudde NOOIT alleen. 

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

" Hoi allemaal,
Ik heb bijna een jaar een leuke en enthousiaste hond in huis. Een husky x bordercollie. Zelf weet ik dat een husky meestal voor veel problemen kan zorgen. Laatst heb ik hem laten castreren, alles ging goed. Maar nu na de operatie begint die ??agressief?? te worden (over 2 dagen is die 4 weken geleden geopereerd). Dus wanneer die aan de lijn loopt buiten sprint die naar fietsers, wandelaars, scooterrijders etc. Hij begint te bijten uit het niets. Ik heb hem heel vaak geprobeerd te corrigeren maar het dringt gewoon niet tot hem door. Ik weet niet of dit speelse gedrag of agressief gedrag is. Ook wanneer ik met hem aan het spelen ben met de bal begint die opeens uit het niets, zonder aanleiding mij als het ware aan te vallen. Vaak zijn het gewoon kleine beten, maar ook af en toe is het gewoon pijnlijk en stopt hij niet. Ik weet gewoon geen raad meer, omdat hij eerst zich helemaal niet zo gedroeg en na de operatie opeens helemaal veranderd is. Iemand ervaring hiermee? En zou evt. kunnen helpen? "

Het klinkt mij als (heel) veel frustratie, over of onder prikkeling bij een kruising van rassen die beide "werkhonden" zijn.

Zo'n operatie is ook al niet niks maar de meeste reuen kunnen daar prima mee omgaan in zo'n herstelperiode.

Wat doe je zoal met je hond op een dag, ik denk dat het belangrijk is om daar eerst inzicht in te krijgen.

Dan is het belangrijk om te weten dat of de wond goed genezen is en of de hond geen pijn meer heeft.

En is dit gedrag pas ontstaan na de operatie of was het al eerder aanwezig desnoods in mindere maten?

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

"
En is dit gedrag pas ontstaan na de operatie of was het al eerder aanwezig desnoods in mindere maten? "

TS is hier toch wel zéér expliciet in ik citeer  "Ik weet gewoon geen raad meer, omdat hij eerst zich helemaal niet zo gedroeg en na de operatie opeens helemaal veranderd is. Iemand ervaring hiermee? " - maar ja de meeste personen zijn ontzettend arrogant en weten dat TS liegt , vinden het een makkelijke uitvlucht van TS , kennen de hond beter als TS enz ...

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

" TS is hier toch wel zéér expliciet in ik citeer  "Ik weet gewoon geen raad meer, omdat hij eerst zich helemaal niet zo gedroeg en na de operatie opeens helemaal veranderd is. Iemand ervaring hiermee? " - maar ja de meeste personen zijn ontzettend arrogant en weten dat TS liegt , vinden het een makkelijke uitvlucht van TS , kennen de hond beter als TS enz ... "

Pardon, arrogant, zeggen dat iemand liegt, makkelijke uitvlucht zijn hond beter kennen dat zijn nogal pittige woorden op m'n reactie.

Ik stel gewoon wat vragen in de hoop dat ts hier antwoord op kan geven om zo meer inzicht in dit gedrag te kunnen krijgen.

Inzicht krijgen is wat dan gelijk oordelen want dat is wel erg makkelijk.

Maar bedankt voor je opbeurende woorden!!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik stel gewoon wat vragen in de hoop dat ts hier antwoord op kan geven om zo meer inzicht in dit gedrag te kunnen krijgen.

En terecht, hoor! Extra info kan altijd helpen om de dingen beter te kunnen kaderen, alles ruimer te zien. En da's positief!

Hopelijk horen we nog wat van TS...

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

" Pardon, arrogant, zeggen dat iemand liegt, makkelijke uitvlucht zijn hond beter kennen dat zijn nogal pittige woorden op m'n reactie. "

ik noem toch ook niet u arrogant - maar enkel degen die beweren dat de castratie gewoon een uitvlucht van TS enz...

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

" ik noem toch ook niet u arrogant - maar enkel degen die beweren dat de castratie gewoon een uitvlucht van TS enz... "

Sorry als ik het verkeerd op vat maar je had mijn bericht geqoute dus ging ik ervan uit dat ik persoonlijk werd aangesproken.

 

Ik lees vaak de reacties niet eens meer omdat mensen inderdaad gelijk hun ongezouten mening klaar hebben.

Maar goed ik hoop dat TS wat meer inzicht kan geven.

 

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Ruziemakende honden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^