Rottweiler - Gezin met 2 kinderen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DamperDamper

Beste mensen,

Ik ben van plan om een puppy te nemen van het ras Rottweiler.

Een Rottweiler is namelijk mijn droomhond en heb er eentje op mijn 16 jarig leeftijd gehad, zo'n 2 jaar lang.

Nu jaren later en wil mijn droom waarmaken; een puppy Rottweiler. Maar ik vroeg me af of dat het wel gezond is om dat te doen vanwege wij 2 dochters hebben van 13 en 5 jaar. Een ander hond is geen optie, het is of een rottweilee of niets zo verliefd ben ik op deze ras. Enig ervaring is er, wij gaan ook zeer zeker naar een puppy cursus en zullen hem zovaak samen brengen met andere honden. Wij hebben hier een groot bos waar we flink kunnen wandelen..ben zelf een natuurmens en ben ook graag in het bos, nu gaf dat mij ook het doorslag eigenlijk..veel moois in de buurt voor honden.

 

Maar vraag me dus af wat het wordt met de kids..wat raden jullie mij aan, Wel of Niet doen ?

 

alvast bedankt.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin ( Ozjin . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

Heb een familielid met twee rotweilers, reu en teef, samen...ga naar een goede fokker toe, neem niet een rotweiler van elders, van o daar ligt een nestje, je weet dat de rotweilers op de hr (hoog risico )lijst staan, zorg dus voor een goede verantwoorde gefokte rotweiler...die je bij een verantwoorde fokker haalt...dan zou ik zeggen waarom niet, opvoeding , wees rustig en consewpqwent....    sorry, vergeet ik er bij te zetten, de rottweilers zijn super goed opgevoed en zeer sociaal...en zijn aangeschaft met een jonge zoon, die inmiddels al wat ouder is, geen probleem...

honden page profiel DamperDamper

Hallo Willemijn, bedankt voor je reactie. Als het definitief wordt dan gaat het zeker van een goede fokker komen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Maar ik vroeg me af of dat het wel gezond is om dat te doen vanwege wij 2 dochters hebben van 13 en 5 jaar. 

Waarom zou dat niet gezond zijn? Ik neem aan dat je de kinderen respectvol leert omgaan met een dier, toch?

Een Rottweiler is van oorsprong een vriendelijke, aanhankelijke, werkwillige en krachtdadige hond. Mooie karaktereigenschappen zijn dat. Dus kies een fokker die volop op dit karakter inzet en dan heb je er een prachtige hond aan! 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

wat bedoel je met gezond zijn vanwege je dochters?

 

 

honden page profiel DamperDamper

" Waarom zou dat niet gezond zijn? Ik neem aan dat je de kinderen respectvol leert omgaan met een dier, toch?
Een Rottweiler is van oorsprong een vriendelijke, aanhankelijke, werkwillige en krachtdadige hond. Mooie karaktereigenschappen zijn dat. Dus kies een fokker die volop op dit karakter inzet en dan heb je er een prachtige hond aan!  "

 

Thanks, zeker gaan ze respectvol om met dieren. De oudste wil ook heel graag een hond dus betreft dat zit het wel goed.

honden page profiel DamperDamper

" wat bedoel je met gezond zijn vanwege je dochters?
 
  "

Inderdaad, dat was het enige wat mij aan het twijfelen had gezet maar via de berichten hier krijg ik er toch meer vertrouwen in. 

Ik weet zelf uit ervaring nog dat ons hond toen geen vlieg kwaad deed, heb alleen maar goede herinneringen maar weet natuurlijk niet hoe het zich gaat gedragen na 2 jaar dat heb ik niet mogen ervaren..en als je zo de internet afleest dan zet het je toch wel aan het denken. Ik zie veel mensen met deze prachtdier maar heb nooit een gezin met kinderen gezien die een Rottweiler thuis hebben, dus zat met wat vraagtekens. Kwa opvoeding en dergelijk vertrouw ik mij eigen en ons gezin, alleen de 5 jarige kan nu en dan eens druk bezig zijn maar ze weet wel hoe ze moet omgaan met dieren.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Ik zie veel mensen met deze prachtdier maar heb nooit een gezin met kinderen gezien die een Rottweiler thuis hebben, dus zat met wat vraagtekens. 

Ga eens op bezoek bij enkele gedreven fokkers, met een passie voor het ras, waar de honden in het gezin leven. 

Dan kan je zien hoe dat in praktijk gaat, hoe de kinderen met de honden omgaan en omgekeerd: hoe de honden zich gedragen naar de kinderen toe. 

Zo zal je meteen ook merken met welke fokker je op één lijn zit, en bij welke je toch vraagtekens plaatst.

Een verantwoord fokker (die zijn dieren zorgvuldig selecteert op gezondheid en karakter) zal je graag te woord staan. En op zo iemand kan je ook later altijd terugvallen, als je ooit problemen, vragen of twijfels hebt. hp-smile

honden page profiel DamperDamper

Ik ga me daar eens in verdiepen, Bedankt.

honden page profiel MamaliqueMamalique 3 doggies

Ik zie dat je kinderen hebt, dat is je zorg. Volgens mij gaat het binnen het gezin wel goed met een HR-hond. Maar hoe gaat dat straks vooral bij de jongste als die kinderen te spelen krijgt? Eerlijk gezegd zou ik m’n kinderen niet ergens laten spelen waar ze een HR-hond hebben. Hoe lief ze ook zeggen dat hij is. Dat geloof ik ook, maar wat doet zo’n hond wanneer mijn kind een fout maakt? 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ik zie dat je kinderen hebt, dat is je zorg. Volgens mij gaat het binnen het gezin wel goed met een HR-hond. Maar hoe gaat dat straks vooral bij de jongste als die kinderen te spelen krijgt? Eerlijk gezegd zou ik m’n kinderen niet ergens laten spelen waar ze een HR-hond hebben. Hoe lief ze ook zeggen dat hij is. Dat geloof ik ook, maar wat doet zo’n hond wanneer mijn kind een fout maakt?  "

De meeste HR honden vormen niet meer gevaar voor de mens dan welk ander ras dan ook. De Rottweiler is echter een uitzondering. Wereldwijd zijn Rottweilers verantwoordelijk voor de helft van alle dodelijke bijtincidenten op mensen. In sommige landen is dat zelfs 74%.

honden page profiel DamperDamper

" Ik zie dat je kinderen hebt, dat is je zorg. Volgens mij gaat het binnen het gezin wel goed met een HR-hond. Maar hoe gaat dat straks vooral bij de jongste als die kinderen te spelen krijgt? Eerlijk gezegd zou ik m’n kinderen niet ergens laten spelen waar ze een HR-hond hebben. Hoe lief ze ook zeggen dat hij is. Dat geloof ik ook, maar wat doet zo’n hond wanneer mijn kind een fout maakt?  "

Dat begrijp ik. Ik zal de kids ook niet zomaar binnen laten spelen met de hond er bij. Bij de kinderen waarvan de ouders dat niet willen kunnen we nog altijd kijken of wij op dat tijdstip de hond niet kunnen verplaatsen ofzo. Ik zou zelf mijn dochter ook niet naar een huis sturen met een rottweiler loslopend in huis. Maar dit is geen hinder voor mij.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

Damper....ik heb twee newfoundlanders, woon naast een cres, ik zorg dat mijn honden nooit bij de kleintjes kunnen komen...en als er bij mij bezoek komt, zet ik een traphekje er tussen...zou me niet al te grote zorgen maken, goede verantwoordelijke fokker opzoeken, liefs een fokker die ook nog kids heeft...die als je de pup ophaalt kids gewend is....en als jouw kids vriendjes op bezoek hebben en je ziet dat het toch niet helemaal kan, traphekje er tussen, gebeurd hier ook.

honden page profiel DamperDamper

" De meeste HR honden vormen niet meer gevaar voor de mens dan welk ander ras dan ook. De Rottweiler is echter een uitzondering. Wereldwijd zijn Rottweilers verantwoordelijk voor de helft van alle dodelijke bijtincidenten op mensen. In sommige landen is dat zelfs 74%. "

Maar dat komt dan weer door onverantwoord fokken, verkeerde opvoeding. Laatste jaren zijn ze toch meer gefokt op een zachte aard, de honden van tegenwoordig vooral in NL zijn echt wel vooruit gegaan betreft dat. NL is ook erg streng met het fokbeleid enzo, dat kun je van een ander land niet zeggen laat staan een niet-eu land waar ze nog steeds veel als vecht hond worden gefokt. En die vormen dan indd een gevaar ja.

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Mijn vriendin had 2 Rottweilers, een teef en een reu, zij had destijds ook een kindje van 5 jaar rond lopen. Honden luisterde perfect, als er buurtkinderen in de tuin aan het spelen waren, hield zij de honden binnen, niet vanwege de honden, maar kinderen kunnen hele onverwachtse dingen doen. Waren de kinderen rustig in huis aan het televisie kijken, dan lagen de honden er gewoon bij. Volgens mij heeft zij nooit problemen gehad met ouders die niet wilde dat hun kind daar kwam.

 

Overburen hadden 2 Rottweilers, 2 reuen, kinderen waren zo'n jaar of 7 en 10 bij aanschaf, honden scheelde 1 jaar. Ook hier nooit incidenten geweest. Beide super lieve honden. Mijn reu heeft ze nog al eens uitgedaagd met zijn gedrag, ze negeerde hem gewoon.

 

Dus ja, ongetwijfeld zullen er veel andere verhalen bekend zijn, maar degene die ik ken, die bij een gezin met (jonge) kinderen leven of hebben geleefd, is dat altijd goed gegaan. 

Opvoeding doet heel veel en natuurlijk ook een goede fokker uitzoeken, hoewel de honden van mijn overburen van een boerderij afkomen. Daarentegen zou ik je niet aanraden om zo maar hier of daar een pup vandaan te halen.

Zij hebben geluk gehad in mijn ogen, het zijn 2 fantastische mannen.  

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Wereldwijd zijn Rottweilers verantwoordelijk voor de helft van alle dodelijke bijtincidenten op mensen. 

In India sterven jaarlijks meer dan 20.000 mensen door... straathonden. Het hangt er dus maar vanaf wie die statistieken maakt, denk ik dan... hp-angel

honden page profiel DamperDamper

" Mijn vriendin had 2 Rottweilers, een teef en een reu, zij had destijds ook een kindje van 5 jaar rond lopen. Honden luisterde perfect, als er buurtkinderen in de tuin aan het spelen waren, hield zij de honden binnen, niet vanwege de honden, maar kinderen kunnen hele onverwachtse dingen doen. Waren de kinderen rustig in huis aan het televisie kijken, dan lagen de honden er gewoon bij. Volgens mij heeft zij nooit problemen gehad met ouders die niet wilde dat hun kind daar kwam.
 
Overburen hadden 2 Rottweilers, 2 reuen, kinderen waren zo'n jaar of 7 en 10 bij aanschaf, honden scheelde 1 jaar. Ook hier nooit incidenten geweest. Beide super lieve honden. Mijn reu heeft ze nog al eens uitgedaagd met zijn gedrag, ze negeerde hem gewoon.
 
Dus ja, ongetwijfeld zullen er veel andere verhalen bekend zijn, maar degene die ik ken, die bij een gezin met (jonge) kinderen leven of hebben geleefd, is dat altijd goed gegaan. 
Opvoeding doet heel veel en natuurlijk ook een goede fokker uitzoeken, hoewel de honden van mijn overburen van een boerderij afkomen. Daarentegen zou ik je niet aanraden om zo maar hier of daar een pup vandaan te halen.
Zij hebben geluk gehad in mijn ogen, het zijn 2 fantastische mannen.   "

Top! dit geeft mij een boost, echt super bedankt.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Ik zie dat je kinderen hebt, dat is je zorg. Volgens mij gaat het binnen het gezin wel goed met een HR-hond. Maar hoe gaat dat straks vooral bij de jongste als die kinderen te spelen krijgt? Eerlijk gezegd zou ik m’n kinderen niet ergens laten spelen waar ze een HR-hond hebben. Hoe lief ze ook zeggen dat hij is. Dat geloof ik ook, maar wat doet zo’n hond wanneer mijn kind een fout maakt?  "

Lol

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wij hadden vroeger een rottweiler teef, een lievere en trouwere hond kon je niet vinden!

Onze hond kwam nooit van het erf (boerderij), maar al het bekende en onbekende bezoek werd hartelijk ontvangen door de hond laughing

Het was ook echt een aanhankelijke hond, en wij als opgroeiende kinderen hadden er ook een heerlijke hond aan.

Ik heb wel vaker gehoord dat bij de rottweiler de teven wat zachter en makkelijker zijn dan de reuen.

Maar je hebt natuurlijk ook altijd met een individueel wezen te maken.

 

 

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

" Maar dat komt dan weer door onverantwoord fokken, verkeerde opvoeding. Laatste jaren zijn ze toch meer gefokt op een zachte aard, de honden van tegenwoordig vooral in NL zijn echt wel vooruit gegaan betreft dat. NL is ook erg streng met het fokbeleid enzo, dat kun je van een ander land niet zeggen laat staan een niet-eu land waar ze nog steeds veel als vecht hond worden gefokt. En die vormen dan indd een gevaar ja. "

 

Dit is niet juist! 

 

Het is totaal onzin dat ze als vechthond gebruikt zijn of worden. Het zijn waakhonden en in vele landen om ons heen is het ook nog de werkhond met een functie, die hij zeker naar behoren uitvoert. 

 

Het gaat “mis” als hij zijn functie uitvoert, want daar kunnen ze heel ver in gaan. Dat in combi met foute baas....

 

Als kleine jongen (15+) deed ik het rotje van de buren uitlaten na school. Het was een hond die respect uitstraalde, hij werd door alles en iedereen met rust gelaten. Maar oh wat was hij zacht en lief naar mij. Hij kon verschrikkelijk te keer gaan naar vreemden op zijn terrein als hij alleen was, niemand die het in zijn hoofd kreeg om dichterbij te komen. Hij was opleid tot waakhond, maar als zijn baasjes of ik bij hem was, dan ..... ik mis hem!

 

Alles valt en staat met wat je je toekomstige hond te bieden heb en hoe je dat in je gezin past. Staan jullie er allemaal achter, gaan jullie samen (pas op, dat is vaak nog het lastigste, eensgezind opvoeden) dan komt dat echt wel goed. Zoek diverse type fokkers, show, werk, huis/tuin en praat, laat ze je vertellen waarom zij en waarom juist die combinatie maken. Wees critisch en ervaar. Niet bij de eerste de beste die pups heeft liggen, elders kunnen betere bij jullie passende pups komen. 

 

Komt allemaal best goed, succes!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Inderdaad, dat was het enige wat mij aan het twijfelen had gezet maar via de berichten hier krijg ik er toch meer vertrouwen in. 
Ik weet zelf uit ervaring nog dat ons hond toen geen vlieg kwaad deed, heb alleen maar goede herinneringen maar weet natuurlijk niet hoe het zich gaat gedragen na 2 jaar dat heb ik niet mogen ervaren..en als je zo de internet afleest dan zet het je toch wel aan het denken. Ik zie veel mensen met deze prachtdier maar heb nooit een gezin met kinderen gezien die een Rottweiler thuis hebben, dus zat met wat vraagtekens. Kwa opvoeding en dergelijk vertrouw ik mij eigen en ons gezin, alleen de 5 jarige kan nu en dan eens druk bezig zijn maar ze weet wel hoe ze moet omgaan met dieren. "

ik zie een Rottweiler niet anders dan andere honden, maar wel is het natuurlijk een sterke hond en eenmaal verknoeid door ons mensen potentieel gevaarlijk, maar dat geldt voor elke hond.

 

Wat iedereen al zegt, ga naar een goede fokker en voedt de hond met liefde, eerlijkheid en respect op, lees je goed in over hoe honden communiceren, voelen, denken. 

 

Ik kende vroeger een rotweilerteeftje, was een vriendin van mijn eigen eerste hond, een duitse herder, we liepen vaak samen op. Deze hond kwam uit een gezin met twee jonge kinderen, en dat ging prima. Wel werden de kinderen natuurlijk geleerd wat het betekend om een hond te hebben en hoe zich te gedragen, maar alles op een heel natuurlijke leuke en ontspannen manier.

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Mijn dochter heeft ook een rottweiler teefje, en deze is super met kinderen. Het is verder een hele lieve zachte hond naar alles en iedereen. 439149.jpg

Hier nog een pup, inmiddels 3 jaar!

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

" Ik zie dat je kinderen hebt, dat is je zorg. Volgens mij gaat het binnen het gezin wel goed met een HR-hond. Maar hoe gaat dat straks vooral bij de jongste als die kinderen te spelen krijgt? Eerlijk gezegd zou ik m’n kinderen niet ergens laten spelen waar ze een HR-hond hebben. Hoe lief ze ook zeggen dat hij is. Dat geloof ik ook, maar wat doet zo’n hond wanneer mijn kind een fout maakt?  "

 

Ik heb even gekeken naar wat je verder te melden heb hier op het forum en moest vervolgens heel hard lachen nadat ik er achter kwam wat je zelf in huis heb of over nadacht...(voor degene die de moeite niet genomen hebben: kruising van een poedel en bouvier).

 

Om dan vervolgens met zo'n reactie hier te komen. Nee jij heb het helemaal begrepen en weet waar je het over heb, NOT! De kruising waar jij het over heb valt zeer zeker onder de HR honden, dus wat praat je hier nu dom?

 

@TS: Je gaat helaas wel meer van dit soort onwetende mensen tegenkomen en je zal hier en daar een dergelijke opmerking moeten slikken. Een van de mindere kanten van een dergelijke echte rashond. Ik kan er ondertussen hard om lachen na ruim 9 jaar een HR hond te hebben. Die onwetendheid is vermoeiend en kwetsend, maar goed je kan het ze niet kwalijk nemen, de rijstkorrel is te klein om te kunnen nadenken.

honden page profiel Anne-MiekeAnne-Mieke

Hallo Damper,

We hebben een gezin met nog 4 thuiswonende kinderen en 4 honden :) We wonen in het buitengebied. Ik lees veel positieve reacties op de combinatie rottweiler en kinderen en dat is mooi. Wat ik ook zie is dat er soms wat luchtig wordt gedaan over het fenomeen risico honden. Ik wil hier in wat nuance brengen.

Ook wij hebben een rottweiler pup bij een goede fokker gekocht. Het is een  intacte reu. Ik heb 4 cursussen gevolgd en daarna individueel getraind met een gedragsdeskundige. De reden dat ik dit gedaan heb is niet dat er problemen waren, maar dat ik me heel goed realiseer dat een hond met zo'n slagkracht in zijn bek, een moord kan plegen, wanneer hij niet goed is opgevoed, en wanneer de eigenaar de hond niet goed kan "lezen", of hem teveel blootstelt aan prikkels of hem zelf zijn zaken op laat lossen. Er is dus heel veel tijd en aandacht geïnvesteerd in deze hond. De hond luistert goed, kent zijn commando's, gaat blij mee naar de dierenarts, gaat goed om met vreemde honden en is een enorme knuffelkont. Dat is één kant.

Bij ons in het gezin gaf het tot 2 jaar geen problemen. Daarna ontstond er ruis op de lijn tussen onze jongste zoon en de hond. De hond is "erg op manieren" Dat is een prachtige eigenschap, want hij corrigeert de opdringerige labradors, en gaat tussen gasten en de springende honden in staan als het hem te bar wordt. Echter, kinderen kunnen ook gedrag vertonen wat in zijn ogen als ongepast is: schreeuwen, door de kamer rennen en aaien wanneer hij hier niet van gediend is. Hij zal de kinderen dan corrigeren, en doet dat op zijn honds. En daar moet je altijd bij zijn. Een rottweiler laat je nooit alleen met jonge of kwetsbare kinderen, en je moet je afvragen of dat is wat je wil.

Ook lees ik weinig over de beschermde aard van de rottweiler. Dat is bij ons heel functioneel en het past bij de aard en het karakter van de hond. Niemand komt door het hek, als ik er niet ben, en als ik er wel ben, moet ik duidelijk aangeven wat ik van hem verwacht. Maar is dat handig als je weinig ruimte om huis hebt, of als de buurkindertjes "achterom"komen?

In onze situatie is een rottweiler reu een goede keus. Maar als je in een woonwijk woont kun je je afvragen of het past, en met jonge kinderen zou ik zelf wachten tot ze een stuk natuurlijk overwicht krijgen door dat ze in de tienerleeftijd komen, en doordat ze dan bewuster met honden kunnen omgaan. En als je toch bewust kiest voor een rottweiler, dan zou ik in jullie geval kiezen voor een teef, omdat deze doorgaans iets zachter zijn.

honden page profiel Heleen en FreekHeleen en Freek

honden foto van Heleen en Freek

" De meeste HR honden vormen niet meer gevaar voor de mens dan welk ander ras dan ook. De Rottweiler is echter een uitzondering. Wereldwijd zijn Rottweilers verantwoordelijk voor de helft van alle dodelijke bijtincidenten op mensen. In sommige landen is dat zelfs 74%. "

Heb je een link naar een peer-reviewed studie met deze statistieken?

 

Om bij het topic te blijven: mijn vriend is met zijn twee zussen opgegroeid met verschillende rottweilers, deze werden vooral als waakhonden gebruikt. Stuk voor stuk lieve honden (er werd een keer ingebroken en de inbrekers vertelden de politie later dat zij kwispelend begroet werden door de honden). Ook nu hebben ze nog een rottweiler, heel leuk uitbundig beest. Natuurlijk zitten er pittige exemplaren tussen en omdat het grote, sterke honden zijn kan dat gevaarlijk uitpakken. Maar als je een goede fokker benadert dan zal die je ongetwijfeld goed kunnen begeleiden met het maken van de juiste keuze.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Klopt allemaal, het kunnen geweldig leuke honden worden , in een gezin.

Maar houd rekening met de kale ongezellige feiten: het is en blijft een hr hond en de maatschappij ziet dat ook zo.

Terecht of onterecht , houd rekening met allerlei beperkingen die je ermee kunt krijgen. Wellicht zelfs een muilkorf gebod in de toekomst.

Zeker niet overal los kunnen lopen, zelfs als hij of zij perfect zou luisteren.

De achterdeur op slot zodat geen onverwachte Mensen, kinderen of andere dieren naar binnen kunnen.

Niet los en vrij en de tuin( tenzij 2 Meter Hoge schutting zo ongeveer).

De maatschappij is niet Meer zo tolerant naar Grote honden( Ik ervaar Dat zelfs ook, terwijl Ik een zichtbaar zeer vriendelijke teddybeer heb. Maar ja..... T is wel 60 Kilo hond.....) en Zeker niet naar de zogenaamde hr honden....... 

honden page profiel MamaliqueMamalique

"  
Ik heb even gekeken naar wat je verder te melden heb hier op het forum en moest vervolgens heel hard lachen nadat ik er achter kwam wat je zelf in huis heb of over nadacht...(voor degene die de moeite niet genomen hebben: kruising van een poedel en bouvier).
 
Om dan vervolgens met zo'n reactie hier te komen. Nee jij heb het helemaal begrepen en weet waar je het over heb, NOT! De kruising waar jij het over heb valt zeer zeker onder de HR honden, dus wat praat je hier nu dom?
 
@TS: Je gaat helaas wel meer van dit soort onwetende mensen tegenkomen en je zal hier en daar een dergelijke opmerking moeten slikken. Een van de mindere kanten van een dergelijke echte rashond. Ik kan er ondertussen hard om lachen na ruim 9 jaar een HR hond te hebben. Die onwetendheid is vermoeiend en kwetsend, maar goed je kan het ze niet kwalijk nemen, de rijstkorrel is te klein om te kunnen nadenken. "

Pardon? Er zullen wel meer ‘domme’ mensen zoals ik kinderen hebben. En ja die zullen angstig zijn uit ‘domheid’. Die zijn geen experts zoals de meeste hier. Ik wilde alleen maar meegeven hoe ‘domme’ mensen hier tegen aan kunnen kijken. Want niet iedereen geeft (positieve) ervaringen met een rottweiler. Dat kan als toekomstig baasje ook iets zijn om aan te denken. Maar TS had hier al zeer zeker over nagedacht. Dat lijkt mij dus een verstandig baasje. En ik heb nog geen hond, dus ook die herplaatser niet. 

Vind het erg bedroevend dat je mijn herseninhoud als rijstkorrel inschat. Dat ik niet mag schrijven wat ik denk. Al snap ik je frustratie wel. Maar je manier van reageren is bepaald niet respectvol, behoorlijk aanvallend en hautain. Bah

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Wat Anne-Mieke zegt is wel iets om rekening mee te houden. Een zelfstandig werkend ras kun je nog zo goed trainen, het blijft een zelfstandig werkend ras. Mijn hond kent alle commando’s, op handgebaren en noem het maar op die volgt me los aan de voet voor vijf kilometer als het moet... Maar dat doet niets af aan het feit dat ik heel hard heb moeten werken om haar de touwtjes aan mij te laten geven plus haar duidelijk te maken binnen welke lijnen er gekleurd wordt. En dat is nog allemaal leuk en aardig maar zodra ik me omdraai doet ze het zelf. Er uit gaat het nooit, dat maakt ook niet uit daar kies je voor. 

 

Ik hou er van. Kan niet met honden die je constant staan aan te kijken. Maar je moet niet verwachten dat het een hond wordt die zomaar naar iedereen luistert en/of respectvol is naar iedereen. (Dat zit hem al in kleine dingen hoor denk niet gelijk aan bijten). 

 

Fantastische honden, Rotties. Ik wilde zelf een iets sportiever/feller ras en heb daarom de mijne maar echt. Wat een geweldige honden. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Heb je een link naar een peer-reviewed studie met deze statistieken?
 
Om bij het topic te blijven: mijn vriend is met zijn twee zussen opgegroeid met verschillende rottweilers, deze werden vooral als waakhonden gebruikt. Stuk voor stuk lieve honden (er werd een keer ingebroken en de inbrekers vertelden de politie later dat zij kwispelend begroet werden door de honden). Ook nu hebben ze nog een rottweiler, heel leuk uitbundig beest. Natuurlijk zitten er pittige exemplaren tussen en omdat het grote, sterke honden zijn kan dat gevaarlijk uitpakken. Maar als je een goede fokker benadert dan zal die je ongetwijfeld goed kunnen begeleiden met het maken van de juiste keuze. "

Als het gaat over Border Collies dan waarschuwen we hier massaal voor het drijfinstinct.

Als het gaat om jachthonden waarschuwen we hier massaal dat de kans groot is dat de hond niet los kan lopen omdat hij zijn neus achterna gaat.

 

Maar als het gaat om de HR honden... dan zijn het allemaal reuze lieve, onschuldige schatjes die nóóit iets zullen doen en komen de 'ervarings'verhalen van de buurvrouw van de oma van de collega als broodjes over de toonbank.

 

Het is gewoon een glashard FEIT dat Rottweilers verantwoordelijk zijn voor een heel aantal dodelijke bijtincidenten op mensen. Wereldwijd, maar ook in Nederland.

 

In Amerika zullen zat mensen verhalen kunnen vertellen over het hebben van volwassen kinderen en kleinkinderen, die altijd een vuurwapen voor het grijpen hadden liggen en dat er nóóit iets mee gebeurd is. Misschien zelfs wel die kinderen en/of kleinkinderen 'gered' hebben. Yeah, right. Verstandiger is om gewoon het gevaar te erkennen en daarnaar te handelen ipv je kop in het zand te steken en populistische verhalen en adviezen de wereld in te slingeren. Een vuurwapen houdt je buiten bereik van kinderen, ook 's nachts en ook als jij niet thuis bent. Een Rottweiler heeft een extreme bijtkracht en áls er eens iets gebeurd... is dat te vaak dan ook fataal. Erken dat en handel daarnaar. Hoe vaak het ook wél goed gaat. 

 

Het zijn van een verantwoord hondenbaasje begint bij het erkennen van de rastypische eigenschappen; óók als die niet zo leuk zijn.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ik haat het woord HR hond hp-frusty

 

niet de hond is HR maar de mens bij wie hij terechtkomt

 

daarom maar weer eens de vraag: waar blijft het hondenhoudbewijs? 

(sorry voor min of meer offtopic, maar het lijkt alsof veel mensen denken dat bepaalde honden uit het niets agressiviteit vertonen en dat is gewoon niet zo, tenzij de hond een of andere vreemde ziekte heeft waardoor hij uit het niets gaat aanvallen, ligt het altijd aan ons mensen of een hond agressief kan reageren, kennis over honden in het algemeen en het specifieke ras is dan ook cruciaal om bijtincidenten te voorkomen)

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Namen voor reu dwergkeesje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^