Hond eet KVV moeilijk/niet

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel moniquemonique

Onze Dober van 1 jaar eet zijn vlees/kvv heel moeilijk. Als puppy zijnde kreeg hij brokken, maar zijn ontlasting bleef vrij dun en licht. Sinds we over zijn gegaan op KVV is zijn ontlasting top! Vanaf 6 maanden is hij steeds moeilijker gaan eten. Dat kon toen te maken hebben met hormonen en loopse teefjes in de buurt. Maar hij is inmiddels een jaar en haalt nog steeds zijn neus op voor het vlees. Als het in de bak staat blijft hij erboven hangen met zn neus maar doet verder niks. Soms maakt hij bewegingen met zn neus alsof hij het probeert te begraven. We wisselen veel af met diersoorten en merken. En het lastige met vlees is dat je het niet te lang kunt bewaren. Dus afwachten tot hij honger krijgt betekend vaak vlees weggooien. Zonde. We proberen hem nu te voeren, omdat hij veel beweegt en dus ook veel verbruikt en we niet willen dat hij teveel afvalt. 

Herkent iemand dit? En hebben jullie misschien tips om hem weer enthousiast te krijgen op zijn vlees? Ik wil eigenlijk liever niet meer terug naar brokken. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Welke merken en diersoorten geef je dan?

 

Hier een hondje die ook kieskeurig is wat diersoorten betreft. Die diersoorten bestel ik dan niet meer.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Het vlees kan je ook nog aanbieden in de vorm van een hersenwerkje. Zorg dan wel dat je plastic materiaal hebt wat je heet kan afwassen.

honden page profiel moniquemonique

Klopt ik heb het ook in een kong geprobeerd en dat gaat redelijk. Maar na 2 keer vullen is hij daar ook wel klaar mee. We geven vooral Tammenga, Alaska, kiezenbrink etc. 

Ik vind het jammer dat eten zo’n “strijd” is. Ik zie hem graag lekker genieten van zn bakje vers vlees. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Klopt ik heb het ook in een kong geprobeerd en dat gaat redelijk. Maar na 2 keer vullen is hij daar ook wel klaar mee. We geven vooral Tammenga, Alaska, kiezenbrink etc. 
Ik vind het jammer dat eten zo’n “strijd” is. Ik zie hem graag lekker genieten van zn bakje vers vlees.  "

Dat snap ik, erg balen natuurlijk !

 

Is het bij alle diersoorten dat ie z'n neus op haalt?

Is er iets wat hij wel erg lekker vind? Dan zou je dat door het andere vlees kunnen mengen.

 

Je zou ook kunnen kijken naar karkassen? Dan ga je barfen, misschien is dat voor je hond wel aantrekkelijk? 

Je moet ze vaak wel eerst helpen, dus handschoentjes, wegwerp of huishoudhandschoenen zijn wel prettig. Dan kan je het karkas vasthouden en je hond eten.

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

Er zijn nu eenmaal honden die meer de voorkeur geven aan iets anders dan kvv.Ik zou niet langer blijven proberen met kvv maar zorgen dat ik een brok vond die hij graag eet en waarvan de ontlasting gewoon goed is.En die brokken bestaan ook.Meestal vallen krokante brokken eerder dan geperste in de smaak.Ik ben absoluut een voorstander van kvv maar als een hond met tegenzin eet stap ik zo van mijn geloof,want ik vind dat eten lekker moet zijn en geen straf.

honden page profiel SjiezoeSjiezoe

Misschien gek maar staat zijn bak zo dat het geen herrie maakt? Ik heb eens een hond gehad die at echt niet uit een roestvrijstalen bak die op de plavuizen stond cool

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Zo herkenbaar, onze reu hield ook totaal niet van kvv. Ik heb het de eerste anderhalf jaar geprobeerd, Haaksbarf, Barfmenu, Carnibest. Hij moest het echt niet hebben. We hebben met de hand gevoerd, dan at hij ietsje beter. Maar het leek of hij er gewoon van walgde. Ik heb er ook een filmpje van dat hij het uit zijn bak gekieperd had en het inderdaad met zijn neus probeert weg te schuiven/te begraven. Ik heb alleen geen idee hoe ik dit hier moet plaatsen. 

Ik ben toen overgestapt op verschillende soorten van Wolfsblut, prima ontlasting en hij at dit met smaak. Niet elke hond kan kvv waarderen.  

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Hier ook een hele kieskeurige eter, al bijna 7 jaar. Van KVV allerlei merken geprobeerd. Eerste tijd at hij zowat alle merken zonder problemen (Alaska, Haaksbarf, Carnibest, Barf Menu etc), daarna steeds minder en minder.

Toen dus overgestapt op brokken, zelfde verhaal. Eerst at hij alles en daarna steeds minder.

Een tijdje overgestapt op hoogwaardig blikvoer. Dat at hij redelijk maar vond ik zelf niet geweldig van kwaliteit.

Minmiddels weer terug op KVV. Eindelijk twee merken gevonden die hij graag eet (Darf en Bandit). Nu afwachten voor hoe lang hij dit lekker vindt. 

 

Een kieskeurige hond is echt lastig, ik kan er over meepraten. Het enige advies dat ik kan geven is koop zoveel mogelijk kleine porties en kleine zakken voer.

En misschien heb je een hond in de omgeving die je blij kan maken met restjes. Wanneer ik weer eens een halve rol KVV over had gaf ik die aan vrienden, want hun hond eet alles. En als zij nieuw voer kochten kreeg ik een ‘sample’ om te proberen bij mijn hond. 

 

Succes met je zoektocht!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

De carnilove brok, veel varianten, ook kleine zakjes, mooi ontlasting, misschien is dat een optie...als je hond geen kvv lust, niet plagen ermee, hij is nog veels te jong om te voeren, een oudere hond wat hulp aanbieden met eten okee, maar een jonge hond behoort met smaak te eten.

honden foto van Paula, Noa*, Desi, Nola en Bobbi

Mijn hond Noa is ook zo'n moeilijke eter met kvv. Ze werd er misselijk van en at het niet meer.

Sinds een jaar eet ze nu gestoomd vlees van Naturo en Renske, ze vind het nog steeds lekker en doet het er goed op. 

Het is het eerste voer in 11,5 jaar tijd dat ze al zo lang achterelkaar eet. undecided

honden page profiel Natascha- Loebas en MollyNatascha- Loebas en Molly

honden foto van Natascha- Loebas en Molly

Hoi,

Onze ene hond Molly vreet alles, onze Loebas is veel kieskeuriger. 

Met Loebas hebben we een eliminatiedieet moeten houden. Hij is begonnen met kvv-geit (van Naturis), daarna wilden we hem kvv-haas geven, maar dat beliefde meneer niet. Met lange tanden vrat ie die kvv-haas op, dus dat werd hem niet. Toen kvv-hert geprobeerd en dat ging weer wel goed. Dus Loebas eet sindsdien geit en hert.

Nu heeft Naturis onlangs iets veranderd en ineens vrat Loebas zijn kvv-geit niet meer. Hij had liever honger dan dat ie van dat spul zou eten. Contact gehad met Naturis en we mochten alles terugbrengen naar de winkel, dus dat was we fijn als je hond iedere dag bijna 2 kg van dat spul eet. 

Zo zie je dat het per diersoort weer kan schelen of je hond het lekker vindt, bij onze Loebas tenminste wel. Ik weet niet hoeveel diersoorten je geprobeerd hebt, of misschien alleen mixen? Wil je niet terug op brokken, dan is het uitproberen van allerlei diersoorten de enige optie.

Ik heb trouwens begrepen dat vis niet de hoofdvoeding mag zijn van je hond. Dus hopelijk wil je hond niet alleen kvv met vis. 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Als de hond geen vlees belieft dan geef je toch een lekkere brok. ik zou daar niet te moeilijk over doen.

Je kijkt wat je wilt uitgeven voor een brok,met of zonder graan. Een gezonde hond mag allebei.

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Natascha, wild zoals hert en haas hebben een meer uitgesproken smaak dan geit, rund, kip enz.

 

Vis is inderdaad niet de hoofdvoeding, in principe wordt er gezegd: 1 vis dag en 1 pens dag per week als je kvv/nrv/barf voert.

 

Waarom heb je moeten elimineren? Wanneer ben je begonnen? 

Je kan misschien kijken of je andere kvv soorten erbij kunt vinden zoals paard, lam, konijn.

honden page profiel Natascha- Loebas en MollyNatascha- Loebas en Molly

honden foto van Natascha- Loebas en Molly

@Ruby88

Loebas is erg allergisch voor twee huisstofmijten en twee voermijten. 

De dierenarts adviseerde ons destijds (1,5 jaar geleden) ook te gaan elimineren. Het gekke is dat Loebas vaak pas na een maand uitproberen echt klachten gaat krijgen: soms een echte allergische reactie zoals bijvoorbeeld een onderlip die ineens opzwol (natuurlijk net in het weekend), soms krijgt hij meer jeuk en heeft ie meer medicijnen (apoquel) nodig en we hebben ook al meegemaakt dat zijn oren steeds vol met gist kwamen te zitten vanwege een voerallergie. We moeten iedere keer eerst wachten tot Loebas zijn lijf weer rustig is en hij heel weinig medicijnen nodig heeft eer we weer een ander dier kunnen uitproberen. Brokken gaan trouwens helemaal niet: zelfs de anti-allergie die eerst in de vriezer hebben gelegen niet.

Op dit ogenblik zorgt het heerlijke nazomerweer er voor dat het een waar Walhalla is voor de huisstofmijt (precies vochtig en warm genoeg), dus nu heeft ie ook weer extra medicatie nodig. Als het weer beter gaat wil ik hem eens af en toe zalm gaan geven, juist omdat zalm heel goed voor de huid en vacht zou zijn.

 

PS. Er is naar mijn mening inderdaad niks mis met een goede brok hoor. Molly eet beide: 's ochtends kvv en 's avonds persbrok (van Jarco). Brokken zijn nl. heel makkelijk als je van huis gaat of op vakantie.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Huisstofmijtallergie is verschrikkelijk, heb er zelf ook last van.

Het enige wat je kan doen is zorgen dat de huismijt geen kans van slagen heeft. Dus geen gordijnen, geen stoffen banken/stoelen maar leer, geen vloerbedekking vaan laminaat, pvc oid, de matrassen van jezelf in een daarvoor bestemde hoes pakken, dekbedden en kussens anti allergeen, het kussen van de hond niet van stof maar van leer of kunstleer. Daarnaast elke dag stof wissen en dweilen. De huismijt is gek op jou huidschilfers en die van dieren. Dus zorgen dat je huis zo schoon mogelijk is. 

 

Voermijt zit voor zover ik weet in brokken. Zit het ook in kauwmaterialen?

 

Heeft loebas geen last van de voermijt als molly de brokken eet? Lijkt mij toch dat er een soort van kruisbesmetting kan ontstaan en dat de voermijt dan ook richting loebas kan gaan?

honden page profiel Natascha- Loebas en MollyNatascha- Loebas en Molly

honden foto van Natascha- Loebas en Molly

@Ruby88

 

 
Molly eet altijd in de hal en Loebas buiten. En die bak van Molly is nadien echt wel heel goed leeg; ze vindt namelijk dat ze veeeel te weinig eten krijgt. Dus ik kan me niet zo goed voorstellen dat Loebas daar last van zou kunnen hebben.

 

 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^