Voeding

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ruby Tibetaanse SpanielRuby Tibetaanse Spaniel

honden foto van Ruby Tibetaanse Spaniel

Hey iedereen

Rubytje heeft vaak na het slapen dat ze redelijk wat slikt na elkaar. Verder gebeurd er niets of geeft ze ook niets aan. We geven haar nu de portie vlees die ze savonds krijgt verdeeld over smorgens en savonds. Dit omdat ze smorgens als ze zich druk maakte geel schuim overgaf. Zij heeft heel de dag korreltjes staan en op aanraden van de DA ook snachts. Maar ze eet hier snachts niet altijd van. daarom het vleesje smorgens.

Ook wou ik vragen of iemand een idee heeft hoelang het duurd dat haar eten volledig verteerd is. we geven dat klein beetje vlees 6usmorgens. Ze slaapt veel dus gaat ze niet altijd naar haar korrels ookal zou haar maagje leeg zijn. Gedurende de dag eet ze van haar korreltjes die savonds dan zogoed als op zijn.

Groetjes Stefanie,

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Heb je misschien iets meer informatie?n Hoe oud is Ruby? Wanneer zijn de klachten begonnen, is ze onwormd... e.d. 

 

Wat krijgt Ruby voor korreltjes en vlees, wat zijn de inhoudsstoffen?

honden page profiel Karin, Lucky* en DukeKarin, Lucky* en Duke

honden foto van Karin, Lucky* en Duke

Normaal gesproken verteert het eten binnen 3 a 4 uur. Ik ben er persoonlijk niet zo'n voorstander van om dag en nacht brokken ter beschikking te stellen. Mijn ervaring is dat ze dan alleen maar slechter gaan eten. Wat je kunt proberen, is om de dagelijkse hoeveelheid te verdelen in 4 porties: vroeg in de ochtend, rond lunchtijd, rond 18.00 uur en vlak voor het slapen gaan. Dan laat je de bak steeds een half uurtje staan, daarna haal je hem weg.

Veel slikken / smakken is een teken dat ze misselijk is. Brokken verteren langzamer dan vlees. Probeer dus 'savonds voor het slapen gaan een kleine portie brokken te geven.

Duke van mij kan niet goed tegen de combinatie van vers vlees en brokken, ook niet als je het apart geeft. Hij gaat daarvan spugen. Misschien dat jouw hondje daar ook last van heeft? Dan zul je dus moeten kiezen: of alleen brokken, of alleen vers. Een kwestie van uitproberen...

honden page profiel Ruby Tibetaanse SpanielRuby Tibetaanse Spaniel

honden foto van Ruby Tibetaanse Spaniel

" Heb je misschien iets meer informatie?n Hoe oud is Ruby? Wanneer zijn de klachten begonnen, is ze onwormd... e.d. 
 
Wat krijgt Ruby voor korreltjes en vlees, wat zijn de inhoudsstoffen? "
Hey, Ruby is een pup van 5maand,ontwormd en alles in orde van andere spuitjes en dergelijke. Ze is heel levendig maar slaapt ook nog veel. Ik denk dat dit begonnen is wanneer ze groter werd(misschien groeischeut) ze eet royal canin mini en een half plakje duck verdeeld over smorgens en savonds. Ruby slaapt in een ren, dus smorgens als ze eruit mag wil ze altijd nog even bij ons op bed,nadien op de zetel. Ze gaat dan niet echt van haar korrels eten' gedurerende de dag wel maar dan zijn we al een aantal uur verder. Daarom sinds vandaag de helft van haar vlees savonds ook smorgens. Groetjes

 

honden page profiel Ruby Tibetaanse SpanielRuby Tibetaanse Spaniel

honden foto van Ruby Tibetaanse Spaniel

" Normaal gesproken verteert het eten binnen 3 a 4 uur. Ik ben er persoonlijk niet zo'n voorstander van om dag en nacht brokken ter beschikking te stellen. Mijn ervaring is dat ze dan alleen maar slechter gaan eten. Wat je kunt proberen, is om de dagelijkse hoeveelheid te verdelen in 4 porties: vroeg in de ochtend, rond lunchtijd, rond 18.00 uur en vlak voor het slapen gaan. Dan laat je de bak steeds een half uurtje staan, daarna haal je hem weg.

Veel slikken / smakken is een teken dat ze misselijk is. Brokken verteren langzamer dan vlees. Probeer dus 'savonds voor het slapen gaan een kleine portie brokken te geven.

Duke van mij kan niet goed tegen de combinatie van vers vlees en brokken, ook niet als je het apart geeft. Hij gaat daarvan spugen. Misschien dat jouw hondje daar ook last van heeft? Dan zul je dus moeten kiezen: of alleen brokken, of alleen vers. Een kwestie van uitproberen... "

hello,

Ruby is een pup van 5maand,ontwormd en alles in orde van andere spuitjes en dergelijke. Ze is heel levendig maar slaapt ook nog veel. Ik denk dat dit begonnen is wanneer ze groter werd(misschien groeischeut) ze eet royal canin mini en een half plakje duck verdeeld over smorgens en savonds. Ruby slaapt in een ren, dus smorgens als ze eruit mag wil ze altijd nog even bij ons op bed,nadien op de zetel. Ze gaat dan niet echt van haar korrels eten' gedurerende de dag wel maar dan zijn we al een aantal uur verder. Daarom sinds vandaag de helft van haar vlees savonds ook smorgens. Als we dit een half uur laten staan zal ze hier niets meedoen .Ze is een hondje die niet schrokt en vooral in de namiddag wat op gang komt. Natuurlijk staat ze hier smorgens dan niet bij stil. Daarom de keuze van het stukje vlees.het wijst meer naar de lege maag, als ze snachts brokjes eet heeft ze dit niet. Als ze niets meer gegeten heeft tot in de voormiddag heeft ze dit wel.

Het slikken is enkel als ze geslapen heeft. deze morgend had ze al gegeten als ze erna terug inslaap gevallen was. Bij het wakker worden was dit dan. 

Groetjes,

honden page profiel noenoenoenoe

Het smakken kan duiden op misselijkheid, maar hoeft niet. Mijn tibbie smakt ook wel als hij ligt te slapen. Als hij een keer wat langer slaapt en wat later zijn eten krijgt in de ochtend wil ie ook weleens spugen, maar dat is wel incidenteel.

Ik zou net als "karin,lucky en duke" hierboven al zei vier keer per dag eten geven en dat een tijdje volhouden. Verder zou je kunnen proberen of ze van een ander merk kvv beter eet. Het geven van brokken in combinatie met kvv valt niet altijd even goed bij iedere hond.  Het is even zoeken wat het beste bij Ruby past. Wat voor mijn hond werkt hoeft voor de jouwe niet zo te zijn. Het gaat vast goed komen hoor!

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Je pup heeft last van maagzuur. Ga eens van 2 naar 4x per dag voeren. De eerste maaltijd s morgensvroeg en de laatste s avonds laat. Hij is pas 5 mnd. Veel pups krijgen pas vanaf een maand of 9 drie en daarna 2 maaltijden per dag. Je pup is vol in de groei. Dus ook het voer wordt tot de 8e maand steeds meer en daarna pas weer minder per dag (zie voerschema op zak). De hoeveelheid voer kan te veel per keer worden voor een onvolgroeide pup met 2x per dag voeren. Hierdoor draait de maag overuren. De darmen en maag kunnen ook soms geen kvv verdragen. Dot maakt de zuurgraad in de maag hoger. Niet bij iedere hond werkt dit. Overleg met je DA hoe verder.

Volgende forumvraag: Voeding
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^