eerste viervoeter!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KristofKristof

Goedemiddag,

ben hier voor het eerst op dit forum, mede door het feit dat ik het even niet meer zie hp-smile

Om met de deur in huis te vallen, wij zijn een gezin van 4 (kids van 13 en 16) en willen ons gezin uitbereiden met een trouwe viervoeter. Wij wonen in een driegevel woning met een redelijke tuin (wat is redelijk ? ongeveer 200m²)

nu bestaat er toch wel een enorme hoeveelheid van rassen en we waren, na veel opzoekwerk en dergelijke, tot een overeenkomst gekomen dat we niet konden gaan voor een grote hond, maar eerder voor eentje met een schofthoogte van ongeveer 50 cm.

Na een proces van eliminatie hebben we nog een aantal rassen overgehouden die onze voorkeur wegdragen.

Maar nu zitten we een beetje strop. daarom zou ik toch willen vragen aan de meer gelouterde hondeneigenaars wat ze ervan denken.

Wel nog meegeven dat het om onze eerste hond zou gaan in ons gezin en dat iedereen ook wil investeren om hem (liefst hem) tot onze beste vriend te maken. Ook de hondenschool is een verbintenis die we willen aangaan.

Dus hier zijn de rassen, waarvan we denken dat ze wel bij ons zullen passen:

- Basset fauve de Bretagne

- Oostenrijkse Pincher

-Entlebucher Sennenhund

-Swedisch Vallhund

- Duitse Brak

-Tolling Retriever

 

ik moet wel zeggen dat de eerste 2 de meeste voorkeur wegdragen.

Alvast bedankt voor de feedbackhp-thumbsup

K. 

 

 

honden page profiel KristofKristof

Misschien ook snel toevoegen dat we allebei werken en dus 's morgens - op de middag en vanaf 16:00 thuis zijn

 

 

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Zeker met een pup ben je veel tijd kwijt om zindelijk te maken, training om korte tijd alleen te blijven, opvoeding. Als jullie beiden werken is daar weinig tijd voor en een pup kan echt in het begin geen uren alleen zijn. Een volwassen hond kan een paar uur alleen zijn maar geen 8 a 10 uur. Dan zal er oppas moeten zijn of hij met een hondenuitlaat mee moeten. Zeker bij een jonge opgroeiende hond die nog vol in de energie zit. Bedenk dat een opgroeiende hond de eerste 2 a 3 jaar ook consequent getraind moet worden in te leren gehoorzamen. Ook daar gaat tijd in zitten. Een jonge hond de hele dag zo'n beetje alleen laten is in mijn ogen not done. Geen enkele hond van welke leeftijd dan ook eigenlijk.

 

Om bovenstaande zou ik me meer zorgen maken dan de genoemde rassen. Dit geldt voor iedere hond wil je geen overlast krijgen of sloopgedrag.

honden page profiel KristofKristof

dus als ik u goed begrijp kan een gezin waarvan er 2 werkers zijn geen hond nemen?

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" dus als ik u goed begrijp kan een gezin waarvan er 2 werkers zijn geen hond nemen?
  "

Natuurlijk wel. Er zijn zoveel mogelijkheden om voldoende qualitytime uit te trekken voor de hond: glijdende werkuren, (gedeeltelijk) thuiswerk, hondenopvang of uitlaatdienst,... bekijk rustig wat er mogelijk is.

Neem voldoende vrijaf van het werk de eerste weken dat je de hond (pup of herplaatser) in huis neemt, zodat je ruim tijd hebt om in die belangrijke vertrouwensband te investeren. Vertrouwen in elkaar (niet enkel de hond in jou, maar jij ook in je hond) is de basis van alles.

En voor de kinderen is opgroeien met een hond naar mijn mening absoluut een meerwaarde. 

 

Je vraagt wat we denken over de rassen die je neerzet, maar wat zoek je in een hond? Welke karaktertrekken spreken je aan en passen bij het gezin? Wat heb je dagdagelijks te bieden aan de hond? 

honden page profiel KristofKristof

eigenlijk zoeken we een hond die op een relatief eenvoudige wijze (druk mij misschien verkeerd uit, wil zeggen met de nodige inzet maar geen koppigaard die enkel en alleen zijn eigen ding wil doen) via training op te voeden valt.

Speels mag hij zeer zijn, maar geen zenuwpees die nooit genoeg heeft.

Bovendien moet het wel ne lieve zijn ;-)

 

 

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Dan kun je de Entlebucher vergeten ;).

 

Werken jullie beide elke dag? En van hoe laat tot hoe laat zou de hond alleen zijn en op welke dagen?

Mijn hond was ook altijd een dag tot wel 10 uur alleen als ik moest werken. Leuk is het niet, maar als je verder genoeg kunt doen met de hond is er niks mis mee. Maar niet elke dag. Een of twee dagen in de week moet wel kunnen vind ik. Anders zou niemand die werkt meer een hond kunnen.

honden page profiel Gaby en ScoutGaby en Scout

Wij werken ook allebei (ieder 32 uur) en hebben de eerste 6 weken toen Scout bij ons was gezorgd dat er altijd iemand thuis was. Daarna mocht hij met de uitlaatservice mee. Ik werk daarnaast ook een dag thuis.

Onze kinderen (13 en 14) zijn op de twee dagen dat er niemand van de volwassenen thuis is op tijd thuis zodat hij niet langer dan 2 a 3 uur alleen ligt. Mochten de kinderen dat niet redden dan schakelen we iemand in voor de opvang of we nemen vrij of ik werk een extra dag/middag thuis.

Ik vind dat wij het ideaal hebben opgelost. Zo komt hij op elke dag aan zijn losloopwandeling van een uur en daarnaast heeft iedereen tijd om de rest van de wandelingen met hem te maken. We zijn nog steeds op cursus bij de hondenschool, want het opvoeden blijft doorgaan. Hij is nu anderhalf en we hebben een zeer relaxte en ontspannen hond in huis.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Dus een ras dat inschikkelijk, meegaand en niet te snel geprikkeld is.

Wat zie je jezelf en de rest van het gezin dagdagelijks met de hond ondernemen (bijvoorbeeld qua wandelingen of andere activiteiten)? Dus niet enkel op een zonnige zondag, maar evenzeer op drukke werkdagen, bij slecht weer, enz. Zo krijg je een beter zicht op het energielevel dat bij jullie past.

honden page profiel KristofKristof

Goedemorgen,

ivm het alleen zijn van de toekomstige hond, ons normaal dagschema zou het volgende zijn:

maandag,dinsdag en donderdag: alleen van 7:30 tot 12:30 en van 13:15 tot 16:00

woensdag en vrijdag  werkt vrouwlief een halve dag thuis.

Het vast schema dat we voor ogen hadden: 'smorgen 30 minuten - 's middags 20 minuten en namiddag minstens 1uur wandelen (daarbijj komt natuurlijk de xtra's zoals  in de weekend, spelen in de tuin, naar de hondenschool,....)

het is natuurlijk niet de bedoeling om dit enkel op mooie dagen te doen (zo ver was ik ook al)

honden page profiel KristofKristof

" Dan kun je de Entlebucher vergeten ;-)."

 

ik was ook al tot die constatatie gekomen na wat research op het net. Wel een supermooie hond vond ik.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Van de rassen die je opsomt, vind ik de Basset Fauve de Bretagne en de Vastgotaspets (swedish valhund) het beste passen. Beiden zijn zeer vriendelijk en aanhankelijk van aard. Ze houden wel een een portie actie, maar binnenshuis zijn ze rustig.

Je kan meer lezen over de rassen (en rasvrenigingen vinden) via deze website:

https://www.houdenvanhonden.nl/hondenrassen/

honden page profiel KristofKristof

alvast bedankt voor de input en reacties

Volgende forumvraag: Tips raskeuze
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^