Backpack/rugzak

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TrippieTrippie

Hallo,

Na hier wel enige handige tips te hebben gekregen ivm mijn vraag over bakfietsen, opnieuw een vraag. 

Wij hebben 3 jonge honden waarvan 1 hond helaas als puppy een slag op het pootje heeft gekregen en hierdoor vermoedelijk nooit echt lange wandelingen (meer dan 8km) zal aankunnen. Onze andere 2 honden hebben hier echter wel behoefte aan dus zou ik graag een oplossing zoeken zodat ze gewoon alle 3 meekunnen op lange tochten. 

Nu was ik aan het zoeken naar rugzakken om de hond in te dragen, maar bijna alle rugzakken zijn slechts tot een +-8kg. Onze hond weegt +-11a12 kg en is middelgroot.

Ik had de K9 Sport Sack air op het oog, maar helaas is die volgens mijn metingen toch te klein voor onze hond (een 8-tal cm te groot is ze). 

Een nog grotere of betere rugzak vind ik niet. Zijn er hier mensen die hier toch ervaringen mee hebben en mij iets kunnen aanraden? 

Ik kan me haast niet voorstellen dat niemand anders het idee heeft om een grotere hond die niet zo mobiel is, toch mee te nemen op wandeling?

Tips of ervaringen met bepaalde rugzakken zijn dus zeker meer dan welkom!

Alvast bedankt. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik denk dat er geen rugzakken te vinden zijn voor zo'n zware hond.

Dan zul je denk ik moeten gaan kijken naar een fietskar waar tevens een duwstang aan zit zodat je er ook mee kan wandelen.

honden page profiel TrippieTrippie

Bedankt voor je reactie maar een fietskar is geen optie. Wij gaan in het bos wandelen waar je met zo een fietskar zeker niet altijd kan komen of rijden. 

honden page profiel DD

honden foto van D

Heb je een hele lange hond? Ik heb ook een k9sportsack, en volg ze ook op social media, en ik zie zwaardere gewichten voorbij komen. Al moet dat dan wel killing zijn voor je rug, ik heb een hond van 6kg, en dat wordt al snel zwaar. Ook gebruik ik hem het liefst alleen op de fiets, en dan leun ik over mijn stuur heen, want volgens mij zit het ook niet lekker als ze echt verticaal op je zitten, ik maak mijzelf dus zo horizontaal mogelijk.

Ze zit er wel soms in als ik wandel, maar dan heb ik hem ook al gebruikt om te fietsen. Als ik met het openbaar vervoer ga, of heel lang ga wandelen, neem ik de Fundle mee, dat lijkt me beter voor haar rug.

 

Een 4lazylegs kan tot 15kg, maar volgens mij wordt dat al helemaal snel zwaar, aangezien het maar over 1 schouder gaat.

 

Je zou zelf een rugzak kunnen maken misschien? Zo’n wandelrugzak met al extra banden voor je schouders langs en langs je middel zou zoveel gewicht aan moeten kunnen, en zou ook fijner zijn voor je rug. En als hij niet te strak zit, kan je er gaas in plaatsen en kan hij misschien zich ook opkrullen op de bodem? Had de k9sportsack op de groei gekocht, en ze lag ook wel eens opgekruld op de bodem te slapen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Je kan specifiek gaan zoeken onder 'outdoor' of 'mountaineering'. Misschien is de Dog Perch Backpack (extra large) geschikt voor jouw hond? Hondendrager met frame.

515341.jpg

Volgende forumvraag: GPS tracker
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^