Onzeker

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel miekmiek

Hoi mede-hondliefhebbers. 

Ik heb nu sinds een paar dagen een lieve teckel pup in huis gehaald en moet zeggen dat het zindelijk maken en snachts slapen heel goed gaat. 

Ondanks dat ben ik een beetje onzeker, mijn zus heeft namelijk al ruim 7 jaar een kat en het is wel echt zijn huis. Sinds de pup er is komt hij niet meer beneden en is hij ontzettend huiverig. Hij heeft nog niet agressief gereageerd of uitgehaald en denk dat dat best goed is voor de pup als dit een keer gebeurd om haar op dr plek te zetten.

Maar wat nu als het helemaal niet goed gaat tussen deze 2? Ik kan die kat niet verdoemen tot de bovenverdieping want dat is zielig en verdient hij niet. Ben bang dat het hierop uitkomt uiteindelijk omdat de kat niks moet hebben van de pup. Als er “gekozen” moet worden blijft de kat. Hij is ook mijn vriend en zal hem nooit wegdoen. Maar wat zijn dan mn opties met de pup? Kan ik haar herplaatsen of naar een asiel brengen? Help! Ik wil geen spijt krijgen van t aanschaffen van de pup.. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 2 doggies

honden foto van UkkePuck

De kat komt vast vanzelf weer naar beneden. Die moet gewoon even wennen aan de nieuwe situatie. 

 

Zorg dat je beneden genoeg plekken hebt waar de kat ongestoord kan vertoeven. Bovenop een kast, planken aan de muur dicht bij het plafond bijvoorbeeld. 

 

Zorg wel dat je kat en pup beide begeleid en laat ze niet alleen in de woonkamer als je weg moet. Zorg dan dat beide afzonderlijk zitten en dat ze elkaar niet kunnen aanraken .

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Hoi mede-hondliefhebbers. 
Ik heb nu sinds een paar dagen een lieve teckel pup in huis gehaald en moet zeggen dat het zindelijk maken en snachts slapen heel goed gaat. 
Ondanks dat ben ik een beetje onzeker, mijn zus heeft namelijk al ruim 7 jaar een kat en het is wel echt zijn huis. Sinds de pup er is komt hij niet meer beneden en is hij ontzettend huiverig. Hij heeft nog niet agressief gereageerd of uitgehaald en denk dat dat best goed is voor de pup als dit een keer gebeurd om haar op dr plek te zetten.
Maar wat nu als het helemaal niet goed gaat tussen deze 2? Ik kan die kat niet verdoemen tot de bovenverdieping want dat is zielig en verdient hij niet. Ben bang dat het hierop uitkomt uiteindelijk omdat de kat niks moet hebben van de pup. Als er “gekozen” moet worden blijft de kat. Hij is ook mijn vriend en zal hem nooit wegdoen. Maar wat zijn dan mn opties met de pup? Kan ik haar herplaatsen of naar een asiel brengen? Help! Ik wil geen spijt krijgen van t aanschaffen van de pup..  "

Miek.....je hebt net een paar dagen de pup in huis, verwacht niet te veel dat ze direct vriendjes worden, daar gaat tijd over heen, zeLfs met honden onderling moet men daar de tijd voor nemen......

honden page profiel DezeNaamDezeNaam

honden foto van DezeNaam

Heb je wel genoeg nagedacht over het kopen van een pup? Als ik het zo hoor klinkt het nogal als een impulsaankoop.. Het is toch vrij logisch dat je kat bang is van de pup als hij geen honden gewoon is. 

En dit stukje "Hij heeft nog niet agressief gereageerd of uitgehaald en denk dat dat best goed is voor de pup als dit een keer gebeurd om haar op dr plek te zetten."
... Waarom moet de pup 'op zijn plaats' gezet worden? De pup doet toch niks fout? Hoop dat je je realiseert dat als de kat uithaalt naar de pup en hij per ongelijk het oog raakt je hond blind kan worden. 
Pup moet helemaal niet op zijn plaats gezet worden, jij moet er gewoon voor zorgen dat ze rustig de tijd krijgen om aan elkaar te wennen. 

 

Maar als je er nu al over nadenkt om de pup te herplaatsen... Als ze van een goede fokker komt zou deze haar normaal gezien terugnemen en een nieuw voor de pup zoeken. 

honden page profiel miekmiek

Was geen impulsaankoop. Ik wilde dit gewoon graag en heb haar “gered” van een plek waar ze t niet goed had. 

De pup doet zeker niks fout en ik dacht meer aan de “rangorde” aangezien de kat al gauw de baas is. Ik hou alles goed in de gaten en de kat heeft genoeg uitvluchten al is dat nodig. 

Ik wil me meer gewoon goed informeren mocht het voorkomen dat het over een paar maanden nog steeds zo is na veel tijd en moeite erin te stoppen. Ik ga haar niet terug brengen naar waar ze vandaan komt dus. 

honden page profiel DezeNaamDezeNaam

honden foto van DezeNaam

Van waar heb je haar dan 'gered'? 

Kans bestaat dat de kat nog kan wennen maar misschien ook niet... Ofwel moet je ze dan gewoon apart houden maar als dat een te groot probleem is tja.. Het enigste wat je kan doen lijkt me is de kat proberen te laten zien dat de hond niet eng is.
De rangorde theorie is al zo oud en zeker katten en honden onder elkaar zullen geen rangorde hebben. 

honden page profiel miekmiek

Zij komt bij een kennel vandaan waarvan ik helaas erachter ben gekomen dat deze niet goed met honden omgaan. Vandaar dat ik haar niet terug ga of kan brengen. 

Ik hou hoop, weet ook wel dat ze hier pas een paar dagen is en dat dit allemaal tijd en geduld vergt. Zoals ik al zei, wil mij gewoon informeren. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Zij komt bij een kennel vandaan waarvan ik helaas erachter ben gekomen dat deze niet goed met honden omgaan. Vandaar dat ik haar niet terug ga of kan brengen. 
Ik hou hoop, weet ook wel dat ze hier pas een paar dagen is en dat dit allemaal tijd en geduld vergt. Zoals ik al zei, wil mij gewoon informeren.  "

Helemaal goed dat je informatie wilt....maar je schrijft alsof je het al hebt opgegeven, wees geduldig, en wat Katinka daar schrijft, denk er goed over na dat je pup nimmer op dr plaats gezet wordt door de poes, poezen halen uit, en een beschadiging van ogen en huid is zo gebeurd....kijk het aan, pusch niets, de poes komt wel weer beneden als die honger heeft, en hou de pup dan bij de poes vandaan....mooi naar een cursus gaan daar krijg je ook meer inzicht hoe je met de pup om moet gaan, niet opgeven, geduld hebben, een hond neem je niet voor even...

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

De kat kijkt kennelijk even de kat uit de boom. Voor een kat wel een normale reactie. Ineens zo’n vreemd beest in huis, daar moet hij wel even flink aan wennen. Geef hem de tijd en zoals gezegd, zorg voor voldoende hoge plaatsen waar de kat veilig kan lopen.

Een puppy is ook helemaal niet bezig met rangorde, die zoekt nu veiligheid en geborgenheid, zeker na zijn slechte start in die kennel. Voor een pup is een kat wel een bijna onweerstaanbaar speelkameraadje, wat door de kat vaak minder gewaardeerd wordt. Let dus wel op, als de pup speels de kat probeert uit te dagen en de kat haalt wel een keer uit, kan dat je pup lelijk beschadigen.

honden page profiel DonjaDonja

honden foto van Donja

Gefeliciteerd met je pup!
Ik zou het rustig even aankijken. Geen enkele reden nu nog om te verwachten dat herplaatsen aan de orde is toch? Het komt een beetje gek op mij over dat je daar over nadenkt terwijl de pup er net is, en het verder nu al zo goed gaat, maar blijkbaar bedoel je dat niet zo.
Wij hadden thuis vroeger twee katten, toen kwam er een pup bij. Dat was even wennen. Logisch. Ik zou ook moeten wennen als er opeens een vreemde in huis kwam wonen. Is allemaal goed gekomen. Ik denk dat het eigenlijk vaak wel goed komt, zeker als de kat eerder in huis dan de hond.
Mijn vriendin heeft sinds 2 maanden een berser sennen pup, voor de kat even schrikken en hij zat veel boven, maar inmiddels niet meer hoor. Wat daar heeft geholpen is een ren neer zetten voor de hond zodat hij daar af en toe in gezet kon worden. Met water en een lekkere mand of kussen, een eigen plek waar hij even zijn rust neemt en de kat ongestoord naar beneden kan.

honden page profiel Drieka en HummerDrieka en Hummer

honden foto van Drieka en Hummer

Geduld, de pup is net pas een paar dagen bij jullie! 

 

Hier 3 poezen en er is een Amerikaanse Buldog pup bijgekomen, ondertussen zijn ze 5 maanden samen en het gaat prima. 

In het begon vonden de poezen de pup helemaal niks, de pup vond de poezen daarentegen wel interessant. De poezen zijn weken niet beneden gekomen maar langzaam kwamen ze toch en nu gaat het prima. Het zijn geen vriendjes die samen spelen maar ze hebben elkaar geaccepteerd en leven fijn naast elkaar.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Als jij zorgt dat de kat wat verstop plekjes heeft of ergens hoog kan zitten waar de pup niet bij kan komt het vast allemaal goed.

Mijn kat moest eerst ook niets van mijn drukke pup hebben maar inmiddels zijn ze de beste maatjes.

514419.jpg

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Rustig aan, dat komt wel goed. Ik had een kat van 11 jaar, geen honden gewend, toen kwam er een boxerpup bij. De tweede dag ging de kat in de aanval, en katten zijn echt lelijk, dus dat wil je liever niet. Wees blij dat de jouwe de strijd niet aangaat. Onze kat was zwaar beledigd en heeft weken buiten en boven geleefd. Op een gegeven moment kwam hij weer binnen, maar ontliep de hond. Vrienden zijn het nooit geworden, maar ze tolereerden elkaar, min of meer. De hond joeg er wel eens achteraan, en hij kreeg dan weer een paar flinke tikken op zijn snuit. Ruim 2 jaar heeft het geduurd tot ze elkaar meer met rust lieten. Het heeft echt tijd nodig. Laat je pup niet jagen en geef de kat een vluchtweg, dan komt het vast goed.

Volgende forumvraag: lhasa apso x teckel luistert niet.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^