Onhandige hondjes :)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Nee ik ook niet, hoe vervelend hij ook kan zijn, Co heb ik al meer dan ik denk 33 a 34 jaar, die heeft een hoop meegemaakt met mij.
Ik heb ook nog een Bonte boer, maar als er 1 dood gaat dan neem ik geen nieuwe meer, maar ik ben bang dat ze mij overleven, dus dat is een rot idee. "

Dat is ook al een behoorlijke leeftijd surprised. Wij nemen er binnenkort nog een amazone bij. Ik ben nog maar 32 dus ik hoop dat ik hen overleef. Ik en mijn vriend hebben het er al over gehad. Als we beide oud zijn of ongeneeslijk ziek dan laten onze dieren opnemen in ons testament.

honden page profiel Heidi, Bobby & Kimmi †Heidi, Bobby & Kimmi †

honden foto van Heidi, Bobby & Kimmi †

" Nog zoiets: Luna loopt op de hondenschool ook standaard alle 'hordes' (pionnen met een stang ertussen) omver omdat ze naar mij(n hand met koekje) kijkt en niet voor zich. Ze springt er ook zijdelings overheen (lees: tegenaan)  En dan te bedenken dat ik agility met haar wil gaan doen..  "

 


Daarom houden we bij de hondenschool hier juist geen koekjes in de hand. Omdat de honden dan meer in de koekjes dan in de toestellen geïnteresseerd zijn.
Misschien is handsturing een idee om te oefenen? Beweeg je lege hand langzaam een klein stukje voor haar en beloon zodra ze volgt, of anders zodra ze interesse in je hand toont. Dit breid je uit naar langere stukken en dan ook echt een bepaalde kant opsturen, of ergens tussendoor, omheen etc.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Dat is ook al een behoorlijke leeftijd . Wij nemen er binnenkort nog een amazone bij. Ik ben nog maar 32 dus ik hoop dat ik hen overleef. Ik en mijn vriend hebben het er al over gehad. Als we beide oud zijn of ongeneeslijk ziek dan laten onze dieren opnemen in ons testament. "

Nou hij kan wel 70 worden, en de Bonte boer een jaar of 35 dacht ik, (weet ik eigenlijk niet)

Ik heb hem overgenomen van iemand, en heb hem gezien toen hij nog jong was, dus zijn leeftijd is een jaar of 38.

Ik heb ergens zijn paspoort liggen.

Ik heb geen testament, maar iedereen weet dat ze via de stichting papegaai een nieuw huis kunnen krijgen.

honden page profiel LokiLoki

honden foto van Loki

Hier een die 's nachts tegen zijn eigen bench of kasten aanloopt. Hij bromt nu dus even als het te donker is en dan schijn ik wat licht voor hem, dan wandelt hij door naar zijn bench... Of als ik een snoepje naar hem gooi dan laat hij dat vallen op zijn hoofd, waarna hij mij een verwarde blik geeft hp-shiny

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

"  
Daarom houden we bij de hondenschool hier juist geen koekjes in de hand. Omdat de honden dan meer in de koekjes dan in de toestellen geïnteresseerd zijn.
Misschien is handsturing een idee om te oefenen? Beweeg je lege hand langzaam een klein stukje voor haar en beloon zodra ze volgt, of anders zodra ze interesse in je hand toont. Dit breid je uit naar langere stukken en dan ook echt een bepaalde kant opsturen, of ergens tussendoor, omheen etc. "

Ik heb het ook zonder koekje geprobeerd, maar toen sprong ze alsnog richting mijn hand. Ik liep ernaast dus de afstand was ook iets te groot om mijn hand zo te houden dat Luna rechtdoor kon springen. Voor ons allebei even oefenen ;)

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Hier jaren gelden eens een gaai te logeren gehad.

Onze eerste Duitse Herder, Cesar, een schat van een hond, deed geen vlieg kwaad, maar vond toch eigenlijk wel dat die gaai (Ricky) veel aandacht kreeg.

Ricky logeerde een week bij ons en ging toen weer naar huis.

Het was een week of 3 later en mijn man (kan het pesten niet laten) zegt hoi Ricky, Cesar lag buiten, ik heb nog nooit een hond zo snel naar binnen zien stuiven en kijken naar de plek waar de kooi met Ricky stond.smile

Hij dacht is die rot gaai er nou weer?hp-shinyhp-shinyhp-shiny

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Hier jaren gelden eens een gaai te logeren gehad.
Onze eerste Duitse Herder, Cesar, een schat van een hond, deed geen vlieg kwaad, maar vond toch eigenlijk wel dat die gaai (Ricky) veel aandacht kreeg.
Ricky logeerde een week bij ons en ging toen weer naar huis.
Het was een week of 3 later en mijn man (kan het pesten niet laten) zegt hoi Ricky, Cesar lag buiten, ik heb nog nooit een hond zo snel naar binnen zien stuiven en kijken naar de plek waar de kooi met Ricky stond.
Hij dacht is die rot gaai er nou weer? "

hahahaha echt een mannen grap, hondjes pesten... zou mijn man ook doen.

Sam vind het ook maar niks als ik met de gaaien bezig ben, dan dwingt hij echt de aandacht af, door te duwen met zijn snoet, poten zwaaien.

Ik moet altijd wel oppassen want Co ( grijze) die aast op de staart van Sam, ik moet er niet aan denken als hij zijn snavel er in zet, dat geeft flinke verwondingen.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Obi is ook een populair doelwit om te plagen. Als je iets tegen hem zegt hoort ie aan de intonatie of of het wel of niet positief is voor hem. Is het negatief dan kan hij altijd een soort van jammer geluid opzetten. "Ohhh die arme, arme pup Obi... Al in tijden heeft hij niet gegeten; kijk hoe ontzettend mager hij is...!" *Tekent met vingers "ribben" in zijn vacht* wordt dan gevolgd door gejammer van Obi.  Het is de grootste aansteller ooit... 

 

 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo †Roos,Jeff † en Waldo †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo †

Hihi leuk die verhalen

Waldo zijn fijne motoriek  was niet helemaal je van het..

Zeker als hij enthousiast was had hij zijn stuiterbenen niet helemaal onder controle.

Dus toen Waldo over een kade rand ging lopen dacht de oppas da's niet handig

Dus ze riep hem..

Waldo draaide meteen zijn kop om terwijl hij nog liep...en je begrijpt het al....plons..hij lag in de gracht.laughing

 

Dus oppas meteen de gracht in gesprongen ivm hoge kade muur (het was februari)

Pakt waldo...en denkt hoe ga ik hieruit komen?

Ziet ze een trappetje in de kade wand...ze had dus niet hoeven springen alleen het trappetje af hoeven gaan om hem te pakken...hp-sleephappy

Waldo was na 2 x schudden droog

de oppas moest  druipend  naar huis lopen in haar lange  doorweekte  wollen vest.

 

Hij is overigens vaker in het water gedonderd omdat hij naast de boot sprong..of naast een loopplank over water.

Maar dit was wel de grappigste keer.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Mijn vriend is ook zo'n plager. Hij kan het niet laten om tijdens het wandelen af en toe een kat na te doen en dan gaat Nala in recordtijd van rustig snuffelen naar scherp rond kijken waar die verrekte kat zich verstopt.

honden page profiel VeraVera

honden foto van Vera

Ziva doet óók mee!

 

Onder de tafel liggen, opstaan en dr kop tegen de tafel stoten. En dan naar die tafel kijken zo van waar komt die ineens vandaan.

Takken sjouwen, ze heeft redelijk geleerd om ze in het midden te dragen. Maar de leukste takken zijn degenen die het moeilijkst te dragen zijn. Dus of heel lang (en hoe moet je dat dan meeslepen?) Of met heel veel zijtakken waar ze dan 5 minuten bezig is om die tak goed vast te kunnen houden. Waarna er vervolgens een paar zijtakken tussen haar voorpoten zitten en ze niet meer kan lopen hp-angel

 

Oefenen met balans houden op de achterpoten en daarbij achterover kukelen.

Een speeltje of snoepje dat onder de bank of een kast liggen eronderuit willen halen met haar poot, maar het alleen maar verder eronder duwen.

In het water staan en zichzelf uitschudden want ze is nat. Of eerst uitschudden en dan weer terug het water in hp-frusty

 

Van de bank af kukelen omdat ze niet in de gaten heeft waar de rand zit.

 

En de meest onhandige posities aannemen om maar op haar buik geaaid te kunnen worden.

 

En in zijn algemeenheid gewoon niet slim zijn en dingen niet snappen ook al zijn ze al 100 keer eerder gebeurd.

Vast nog wel meer

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Penny rent wel eens naar de verkeerde mensen/honden toe. Dan stormt ze er helemaal blij en ethousiast op af en komt ze er vervolgens achter dat ze dat persoon/die hond helemaal niet kent. Die blik in haar ogen vervolgens is geweldig, het is echt net alsof ze zich heel erg schaamt.

 

Ze deed het een keer bij een groep jongeren, ze hadden allemaal petjes op en donkere kleding. Penny dacht dat ze ze kende (ik weet echt niet waarom) en stormde er op af. Ik wilde haar nog tegen houden, maar ze luisterde niet. Toen ze tussen die jongeren stomd besefde ze zich dat het allemaal onbekenden waren. Ze bleef daar een beetje in een gedoken zitten, tot de jongeren voorbij waren. Daarna kwam ze weer opgelucht naar mij toe.

 

Vorige week gebeurde dat met een hond. Een hond die ze normaal helemaal niet mag liep aan de andere kant van het veld. Penny dacht dat ze hem kende en stormde er blij op af (was ook nog eens een hele grote afstand). Dat hondje schrok een beetje want Penny reageert er normaal niet zo vriendelijk op. Penny schrok ook want ze was heel enthousiast op een hond af gegaan die ze helemaal niet leuk vond. Dat hondje ging uiteindelijk maar snuffelen, Penny stond er echt bevroren bij, die wist niet wat ze moest doen.

 

Penny ging gisteren trouwens ook met een hond spelen met een schutting er tussen. In het dorp en een huis met een tuin en daar zit vaak een hond in. Penny is gek op die hond en elke keer als die in de tuin zit wordt ze helemaal gek. Ze gaat dan echt spelen, terwijl ze die hond niet ziet. Echt heel schattig is dat, maar ook een beetje raar.

 

Echt onhandige dingen als tegen lantaarnpalen aan lopen doet ze niet.

 

 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Ik en Blue. Zo trots op mijn foto.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^