blaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MaxMax

honden foto van Max

Hallo,

Ik heb een vraag.

Dirk is een Jack Russel van 5 jaar en een tophond! MAAR hij is heel waaks en blaft binnen naar alles wat langs loopt, hij is wel makkelijk te corigeren en als ik hem binnen kort hou (dus op de plaats) dan doet hij het niet. Maar het zou zo leuk zijn als hij gewoon zijn ding kan doen, zonder dat geblaf en gespring bij het raamkozijn.

Heeft iemand tips?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

bij Jenna is het op alles blaffen over gegaan door het rustig even te  benoemen, "goed gehoord Jenna daar liepen kinderen langs". Dan naar je toe roepen en even belonen, in het begin met een lekkertje of een klein spelletje, oid. Is hij te opgewonden om te komen, dan even uit de situatie halen.

honden page profiel Christien&Charlie&ChicaChristien&Charlie&Chica

honden foto van Christien&Charlie&Chica

Teveel blaffen dus overal om blaffen is eerder onzekerheid of verveling. Een waakse hond slaat alleen aan als er echt iemand voor de deur staat. Het wegblaffen van mensen die het huis passeren geeft de hond een gevoel van zelfvertrouwen en voldoening, omdat hij een taak heeft, voor zijn gevoel dan he. Hij snapt niet dat mensen sowieso wel doorlopen en dat we in een hutjemutje woonwijk wonen waar gewoon meer mensen zijn. Ik weet niet of je een bench gebruikt maar je zou er een kleedje om kunnen doen en het deurtje dan van het raam af wenden, of vitrages/gordijnen ophangen. Je kunt ook bij de hond gaan zitten (zoals je al doet) en iedere keer dat er iemand voorbij komt waarop hij normaal zou reageren een beloning geven. Een uniek klein snoepje die hij alleen dan krijgt, met die training, zodat het snoepje meer waarde krijgt. Als hij dat snoepje de hele dag krijgt is het niet speciaal en koppelt hij het ook niet aan die voorbijgangers. Als dit een tijdje goedgaat kan je het afbouwen, door niet elke keer iets te geven, en als je dan een keer in de keuken staat ofzo en er loopt iemand voorbij en hij blaft niet is hij extra braaf, extra goed belonen. 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Meestal onzekerheid.

Broodfokpups of pups die uit een nest komen waar de fokker niet aan socialisatie gedaan heeft, hebben er dikwijls last van.

honden page profiel Christien&Charlie&ChicaChristien&Charlie&Chica

honden foto van Christien&Charlie&Chica

" Meestal onzekerheid.
Broodfokpups of pups die uit een nest komen waar de fokker niet aan socialisatie gedaan heeft, hebben er dikwijls last van. "

Hihi jammer dat je op deze pagina niet kan "liken", maar dat dus :) Of als ze te vroeg uit het nest zijn gehaald.

honden page profiel MaxMax

honden foto van Max

Dank jullie voor de reacties.

Dirk is geen broodfok of te vroeg uit het nest. Wij zijn verhuisd van de achterkant van een flat naar een rijtjeswoning en daardoor is het gekomen.

Maar met die snoepjes ga ik proberen.

honden page profiel Christien&Charlie&ChicaChristien&Charlie&Chica

honden foto van Christien&Charlie&Chica

Eventueel kunnen de Adaptil producten erbij helpen, of de Bach Rescue druppeltjes, ter ondersteuning, die geven wat rust op een natuurlijke manier (werkt dus niet verslappend). Het was overigens niet lullig bedoeld hoor van de broodfok of het nest.

honden page profiel MaxMax

honden foto van Max

Bach Rescue heb ik volgens mij nog, ga ik gelijk even zoekenlaughing

dank je wel

Volgende forumvraag: Heimwee
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^