Harnas / halsband

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BradleyBradley

honden foto van Bradley

Dit is wellicht een onderwerp waar al genoeg over gepraat werd maar zou graag specifiek jullie mening weten. Nalu, onze border collie pup van 6 maand leert nu reeds 4 maanden met de riem wandelen (dit wordt ook geoefend in de hondenschool). Nalu wandelt nu wel al beter naast je zoals het hoort maar toch is het trekgedrag er moeilijk uit te krijgen. Onlangs hebben we een k9 tuig aangeschaft en toen we dit voor de eerste keer probeerden ging dit uitzonderlijk goed. Onze hond trok niet en liep mooi naast ons. Voelt hij zich misschien beter met een tuig? Is het oke om over te schakelen naar een tuig? In de hondenschool moet er wel nog gewerkt worden met een riem en halsband. De fokker vertelde ons om te leren wandelen met riem, omdat hij met een tuig zou leren trekken. Groeten

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Hier andersom, trekken met een tuigje aan en niet trekken met de riem om, mijn vorige hond ook.

Kijk gewoon wat je zelf fijn vind, ik vind het fijn als mijn hond niet trekt, dus die heeft een halsband, hij snapt alles dan ook beter.

Maar gaan we naar een plek waar veel te snuffelen valt, wild enzo, dan mag hij trekken en doen we een tuigje aan.

Op de hondenschool vind ik dat je zelf moet kunnen kiezen, en anders eer je gewoon allebei aan, op de hondenschool met riem, en thuis met tuig of beide.

honden page profiel DezeNaamDezeNaam

honden foto van DezeNaam

Vind het altijd een beetje onzin dat de hond zou leren trekken met een tuig. Los moet de hond ook gewoon naast je kunnen lopen en zeker een BC zal niet veel moeite hebben om dicht bij de baas te blijven lijkt mij. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

nee een hond leert niet trekken door een tuig hoor, als je hond een tuigje prettig vindt gewoon doen. 

 

Jenna heeft ook een tuigje, mij lijkt het veel fijner voor de hond dan een halsband, maar mijn vorige hond Lola bijvoorbeeld wilde absoluut geen tuigje om, ze had dus een zachtleren halsband en daar trok ze ook niet mee.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Faro vond een tuigje niet fijn, tenzij hij door de luchtjes het te druk had met snuffelen, maar door de wijk vond hij het niet fijn, Sam precies hetzelfde, ik heb inderdaad een hele zachte leren halsband.

En een hunterlijn.

honden page profiel Daphne: en BountyDaphne: en Bounty

honden foto van Daphne: en Bounty

Wij hebben een tuigje voor drukke gebieden, winkelcentra etc. Omdat Bounty dan veel meer trekt (we oefenen hier uiteraard nog mee) en we zijn nek dan willen ontlasten.

 

Verder gebruiken we een halsband, ik heb niet het idee dat Bounty een voorkeur heeft voor een tuigje of halsband.

Volgende forumvraag: Wakker maken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^