Plassen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FraukeFrauke

honden foto van Frauke

Hallo allemaal!

 

Wij hebben een Mechelse Herder van 10 jaar oud. De categorie hier is 'oudere hond' maar zo voelt onze Luca zich echt niet. Dierenarts heeft haar laatst gecheckt en ze is nog hartstikke fit, lenig en super actief. 

 

Een paar maanden geleden vonden we wel eens een natte plek op haar kussen 's morgens. Dit kwam steeds vaker voor, en ook overdag vonden we steeds vaker (grote) plassen in huis. 's Avonds als wij op de bank zitten ligt ze bij ons in de woonkamer, en ook daar vonden we steeds vaker een plasje als ze op stond. Ik heb het 1x horen gebeuren, het was alsof er een sluis open ging. Ik riep haar toen en ze keek me heel verschrikt aan, ze was echt in een diepe slaap.

 

Toen zijn we naar de dierenarts gegaan om haar plasje te laten testen, maar hier werd niets gevonden. Ze heeft toen medicijnen gekregen tegen haar sluitspieren, dacht van de blaas maar weet zo de naam niet meer. Dit heeft helaas niets geholpen. Toen kregen we antibiotica maar ook dat hielp niets. Hierop hebben we bloed laten prikken, maar ook hier uit waren alle waardes perfect!

 

We zijn nu dus eigenlijk ten einde raad, vooral omdat het steeds erger wordt. Voor het slapen gaan laten we haar plassen, zo rond 23.00. Maar 's morgens om 06.30 is haar kussen nat. Net zoals vanmorgen slaapt ze dan nog even verder op de grond, toen ze wakker werd stond ze op en begon te lopen en meteen te likken. Ik keek, en er lag een heel spoor van waar ze had gelegen.. Volgens ons heeft ze geen pijn, maar wel zit ze steeds aan zichzelf en de plasjes te likken. We weten nu eigenlijk niet meer wat te doen, en ook de dierenarts weet het niet meer.

 

Ik vroeg me af of er mensen zijn die zoiets ook meegemaakt hebben, wat zij gedaan hebben. En of er mensen een oplossing weten.

Alvast bedankt!

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Momo heeft een keer zoiets gehad. Als ze dan ergens een tijdje had gelegen en opstond dan lag er een plasje van haar.

Ik kreeg toen de tip om zonnebloem en pompoenpitten door haar voer heen te doen, een klein beetje. En inderdaad; na een week was het over. Misschien ook eens proberen?

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Waar is haar urine op onderzocht?

Weet je per ongeluk ook of het soortelijk gewicht gecontroleerd is?

En is haar drinkgedrag ook veranderd?

honden page profiel FraukeFrauke

honden foto van Frauke

" Momo heeft een keer zoiets gehad. Als ze dan ergens een tijdje had gelegen en opstond dan lag er een plasje van haar.
Ik kreeg toen de tip om zonnebloem en pompoenpitten door haar voer heen te doen, een klein beetje. En inderdaad; na een week was het over. Misschien ook eens proberen? "

Dankejwel Liz, dat gaan we zeker proberen!

 

" Waar is haar urine op onderzocht?
Weet je per ongeluk ook of het soortelijk gewicht gecontroleerd is?
En is haar drinkgedrag ook veranderd? "

 

Eh ik weet niet waar haar urine precies op gecheckt is, maar ze had in elk geval geen ontstekingen.. Soortelijk gewicht? Ze is wel gewogen maar of ze daar wat mee gedaan hebben weet ik niet. Naar ons idee is ze niet lichter of zwaarder geworden. Haar drinkgedrag is wel duidelijk veranderd, ze drinkt veel meer de laatste tijd.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Het kan zeker zijn dat ze incontinent is geworden, dat de sluitspieren verzwakt zijn....niet te dik? Beweegt ze nogvoldoende buiten, dat kan meehelpen om de sluitspieren stevig te houden...en als hetzo is dat er geen medische missers zijn dat alles goed is nagekeken, dan zou je het kunnen overwegen om binnen een kinderbroekje aan te doen, zodat als ze plast dat ze tochzelf droog blijft, en jullie geen natte plekken meer hebben, ook helpt het als jewat meer de hond extra uitlaat, 10 jaar is niet zo oud, maar incontinentie zou bij deze leeftijd bij kunnen horen, nog een vraagje, is de hond gecastreerd ?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Ze drinkt veel meer de laatste tijd, hou dat even goed in de gaten, het kan door de warmte zijn maar toch ook dat er toch wat aan de hand kan zijn.

honden page profiel FraukeFrauke

honden foto van Frauke

" Het kan zeker zijn dat ze incontinent is geworden, dat de sluitspieren verzwakt zijn....niet te dik? Beweegt ze nogvoldoende buiten, dat kan meehelpen om de sluitspieren stevig te houden...en als hetzo is dat er geen medische missers zijn dat alles goed is nagekeken, dan zou je het kunnen overwegen om binnen een kinderbroekje aan te doen, zodat als ze plast dat ze tochzelf droog blijft, en jullie geen natte plekken meer hebben, ook helpt het als jewat meer de hond extra uitlaat, 10 jaar is niet zo oud, maar incontinentie zou bij deze leeftijd bij kunnen horen, nog een vraagje, is de hond gecastreerd ? "

 

" Ze drinkt veel meer de laatste tijd, hou dat even goed in de gaten, het kan door de warmte zijn maar toch ook dat er toch wat aan de hand kan zijn. "

 

Nee ze is zeker niet te dik, ze is altijd al wat aan de 'dunne' kant geweest maar gewoon gezonde bouw. Is niet aangekomen ofzo. Ze is niet gecastreerd nee. Wij dachten eerst ook van het warme weer, maar voor gisteren was het niet meer zo heet en we merkten geen verschil. Ik denk dat we de luier maar eens gaan proberen, al hoopten we meer op een oplossing voor de langere termijn. Bedankt voor je advies!

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Er bestaan hele goede hondenluiers, voor reuen en teven, ik denk dat ze in haar dromen plast, ook omdat ze het in haar slaap doet, bij incontinentie zou je het overdag ook vaker hebben.

Ik heb een hond gehad, Faro, die deed dat ook alleen s nachts, maar dat had met verlatingsangst te maken.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

"  
Eh ik weet niet waar haar urine precies op gecheckt is, maar ze had in elk geval geen ontstekingen.. Soortelijk gewicht? Ze is wel gewogen maar of ze daar wat mee gedaan hebben weet ik niet. Naar ons idee is ze niet lichter of zwaarder geworden. Haar drinkgedrag is wel duidelijk veranderd, ze drinkt veel meer de laatste tijd. "

Soortelijk gewicht is de bepaling van hoeveelheid afvalstoffen in de urine

Als er om onduidelijke redenen plotseling urineverlies is, is het wel noodzakelijk om uit te zoeken waarom dat gebeurd

Ik zou persoonlijk morgenochtend ochtendurine opvangen en even laten controleren op in ieder geval het soortelijk gewicht

Op de link hieronder kan je veel info vinden, onze hond bleek plotseling Centrale Diabetes Insipidus te hebben, die liet dezelfde klachten als jou hond zien 

 

En met dat soort problemen moet echt wel wat gebeuren omdat het, behalve heel vervelend voor de hond en jou ook andere lichamelijke gevolgen heeft

mcvoordieren.nl/hond-plast-en-drinkt-veel

honden page profiel FraukeFrauke

honden foto van Frauke

" Er bestaan hele goede hondenluiers, voor reuen en teven, ik denk dat ze in haar dromen plast, ook omdat ze het in haar slaap doet, bij incontinentie zou je het overdag ook vaker hebben.
Ik heb een hond gehad, Faro, die deed dat ook alleen s nachts, maar dat had met verlatingsangst te maken. "

Luca heeft ook verlatingsangst...

Heb je daar meer info over? Heb je daar iets op gevonden of is ie gewoon zo oud geworden?

honden page profiel Drieka en HummerDrieka en Hummer

honden foto van Drieka en Hummer

Meer drinken en daardoor natuurlijk meer plassen, laat mij ook denken aan diabetes. Zou daar zeker eens op laten testen als dat nog niet gedaan is. 

 

Als zij elke ochtend nat is zou ik toch in de nacht nog een keertje buiten gaan om te plassen. Is voor de hond zelf natuurlijk ook niet leuk als zij in haar eigen urine wakker wordt.

honden page profiel FraukeFrauke

honden foto van Frauke

" Meer drinken en daardoor natuurlijk meer plassen, laat mij ook denken aan diabetes. Zou daar zeker eens op laten testen als dat nog niet gedaan is. 
 
Als zij elke ochtend nat is zou ik toch in de nacht nog een keertje buiten gaan om te plassen. Is voor de hond zelf natuurlijk ook niet leuk als zij in haar eigen urine wakker wordt. "

Nee op diabetes is ze getest, dat weet ik zeker. Weet niet meer of dat met haar urine of bloedtest was, maar dat had ze in elk geval niet. 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

" Nee op diabetes is ze getest, dat weet ik zeker. Weet niet meer of dat met haar urine of bloedtest was, maar dat had ze in elk geval niet.  "

Diabetes (suikerziekte) is iets anders als Diabetes Insipidus

Vandaar mijn vraag over het soortelijk gewicht in de urine

 

Bel anders even met de DA om te controleren of de urine daar al op gecontroleerd is, gewoon om dingen voor jezelf ook af te kunnen strepen

honden page profiel FraukeFrauke

honden foto van Frauke

" Diabetes (suikerziekte) is iets anders als Diabetes Insipidus
Vandaar mijn vraag over het soortelijk gewicht in de urine
 
Bel anders even met de DA om te controleren of de urine daar al op gecontroleerd is, gewoon om dingen voor jezelf ook af te kunnen strepen "

Ik heb er al veel over gelezen en het klinkt heel herkenbaar! Ik ga zometeen bellen, hou je op de hoogte

honden page profiel FraukeFrauke

honden foto van Frauke

Net de DA gebeld, 4 maanden geleden was de waarde 1.040, en een week later 1.023.. Kan zijn dat de 2e meting niet op de allereerste ochtendurine was. Maar de waardes zaten beide precies goed tussen de 1.020 & 1.040.

Heb nu gevraagd of het nut heeft om het opnieuw te testen, bellen ze straks en anders morgen over terug. 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Aha, kijk.... dat weet je dan maar

Zien er inderdaad prima uit, dus voor nu zou je al iets van het lijstje kunnen strepen

Maar dan, ben benieuwd of de DA straks nog met ideeën komt

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Hondenluiers :       http://www.snuggease.nl/                 Ideaal!

honden page profiel HavaneesjeHavaneesje

Er zijn meerdere middelen tegen incontinentie.

Ik weet niet welke je gehad hebt voor haar?

Mijn vorige hond was ook zeer incontinent (al op jonge leeftijd). Het was even zoeken naar een juiste medicatie (2 soorten hielpen niks). Maar de 3e sloeg aan. Pas na een jaar of 5 had dit ook niet veel baat meer.

Volgende forumvraag: Hond doet vreemd.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^