Gewrichtssupplementen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Er zijn hier vast mensen die supplementen geven voor gewrichtsproblemen bij hun honden, al is het ter preventie. Ik vroeg mij af welke en wat jullie ervaring hier mee is? 

 

Voor Kaylo ben ik opzoek naar een supplement voor zijn gewrichten. Kaylo is erg grof gebouwd en heeft vrij korte voorpoten vergeleken met de rest van zijn lichaam. Hij krijgt 4x per jaar een behandeling chiropractie, acupunctuur en osteopathie ivm rug en nek klachten. Hij is nu 5 jaar en ik wil kijken of dit hem nog een stukje verder kan helpen en anders iets wat dus ook preventief inzetbaar is. Op dit moment krijgt hij muscle mass van PUUR maar zodra deze pot op is wil ik hem graag op iets anders gaan zetten. Heb wel het idee gehad dat dit hem een stukje heeft geholpen en zijn spieropbouw beter is. Maar hij vindt het ontzettend smerig hp-angel In het verleden heeft hij gelatinaat gehad van primeval, deze is uiteindelijk een keer doorgemeten met de lecher antenne en was niet heel veel reactie op. 

 

Wel even een klein puntje. Ik ben niet van plan vitamine D te gaan geven. Ook met visolie ben ik voorzichtig omdat Kaylo gevoelig is voor pancreatitis. 

 

(Hopelijk staat het topic in de goede categorie.. zou niet zo snel weten waar ik het anders had moeten plaatsen hp-angel)

honden page profiel MaudMaud 3 doggies

honden foto van Maud

Ik lees even mee... 

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

Onze meiden krijgen maandelijks een inspuiting met anabolen om de spieren sterk te maken/houden.  Ik zie een groot verschil met de tijd vóór ze deze spuiten kregen.  Ik ben dan ook van plan om dit de rest van hun leven vol te houden.  Ze hebben er echt baat bij.

 

Ook geef ik voeding met extra glucosamine voor de gewrichten.

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

Veel ervaring met de flexi life producten (junior/gold/platinum),  heel tevreden van. 

 

Nu geef ik multiflex en sport van European pet pharmacy.  Ook perfect. 

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Lein 3 doggies

honden foto van Anke,Vaös&Lein

Vaös heeft een tijd last gehad van zijn schouders en ellebogen. Ik ben toen ook op zoek gegaan en heb toen voor carnis gewrichten speciaal complex gekozen. Ben er erg tevreden over hij heeft niet meer kreupel gelopen sinds ik het gebruik. Het is vrij prijzig maar je hoeft er niet veel van te gebruiken waardoor je er erg lang mee doet. 

 

 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Charlii krijgt Bioflexa IV. Daar doet ze het goed op. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Inspuitingen van anabolen is echt niet onschuldig, heb het drie maanden gebruikt bij een newfoundlander na een operatie van een spiersnede....drie maanden , langer mocht het niet gebruikt worden, vind levenslang toch wel heel wat.....

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Hier gebruik van curkuma (met zwarte peper voor een betere opname en 600 mg, in een capsule) omega3 en vitm d 75 ug....en dat voor Bams.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

als je Engels of Duits goed is zou ik je aanraden het boek Hidden Therapies van Jerzy Zieba te lezen, een heel hoofdstuk is gewijd aan dit onderwerp, heel interessant en alles gebaseerd op studies.

 

 

 

 

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

" als je Engels of Duits goed is zou ik je aanraden het boek Hidden Therapies van Jerzy Zieba te lezen, een heel hoofdstuk is gewijd aan dit onderwerp, heel interessant en alles gebaseerd op studies.
 
 
 
  "

Oh thanks voor de tip! Ik heb zo te horen wel wat te lezen haha! 

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Dank jullie wel! Ik vind het echt zo ontzettend lastig.. er is zo bizar veel op de markt. Wat is voor jullie de reden geweest om bij dit product te komen? 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

" Dank jullie wel! Ik vind het echt zo ontzettend lastig.. er is zo bizar veel op de markt. Wat is voor jullie de reden geweest om bij dit product te komen?  "

 Charlii kreeg op zeer jonge leeftijd al artrose. Er zijn foto's gemaakt bij het Veterinair Centrum in Vught en in overleg met de behandelend arts daar is er voor Bioflexa gekozen. De recensies zijn prima. En Charlii vaart er wel bij... 

honden page profiel pim pim 3 doggies

honden foto van pim

Ik geef gelatinaat van Primeval. Zie dat je dit al geprobeerd hebt. Lees dat preventief glucosamine toch wel wordt aangeraden. Misschien kan je van de groene os proberen: 

https://degroeneos.nl/feiten-en-fabels-over-glucosamine/ 

Heb een hond van pas 2 jaar oud, maar geef dagelijks al een schepje gelatinaat door het voer. 

 

Merk niet veel, behalve dat hij het erg lekker vindt en veel sterkere nagels heeft gekregen. Vroeger scheurde die weleens, de wildebras. 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny 3 doggies

honden foto van Melissa en Penny

Penny krijgt ook Bioflexa tegen artrose. Ik merk geen verschil maar dat is niet gek aangezien Penny nog nooit echt signalen van artrose heeft laten zien. De beoordelingen zijn heel goed.

 

Penny vind het gelukkig héél lekker. 'S ochtends hoef ik alleen maar te vragen 'Penny wil jij je pilletje?' en ze staat piepend en kwijlend naast de tafel waar de pot staat :)

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Bioflexa is heel goed, maar bij een grote hond heel duur, ik heb bij Holland & Barret gewoon glucosamine gekocht, 2 halen 1 betalen vaak, en mijn holist vond dat prima, wel een stuk goedkoper.

Curkuma ( is meer een ontstekingsremmer) kan je geven, maar ik vind het te vroeg, en het heeft wel een bijwerking, het is namelijk ook een bloedverdunner, dus altijd de dierenarts op de hoogte houden, want bij een wond of operatie, dan is het bloed te dun en moet je van te voren stoppen.

honden page profiel CodyCody 3 doggies

honden foto van Cody

Soulmate Dog. Zeer goede ervaringen mee. Zowel voor de hond als bij paarden (2G). 

Ze hebben ook andere ondersteunende middelen. 

Soulmate Dog

https://www.soulmate-nutrition-dog.nl/producten/ingredienten-lijst/

Verder van Grand Meadows:

https://www.pardoes-aurora.nl/contents/nl/p360.html

Geen visolie of vitamine D 

https://www.grandmeadows.com/product/grand-mobility-for-dogs/

 

Grand meadows ook ervaring mee. Wonderspul moet ik zeggen.

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

En de visoliecapsules met omega 3 niet te vergeten.wink

honden page profiel Danielle, Kyra †, Kaylin en DjairaDanielle, Kyra †, Kaylin en Djaira 3 doggies

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

Mijn flatcoated retriever kreeg luposan gewrichtskracht korrels, zij deed het daar erg goed op ( zit Glucosamine en groenlipmossel in ), toen ze een jaar of 7 was liep ze geregeld een beetje mank en was ze stijf bij opstaan, er is toen artrose in haar geconstateerd, toen ben ik Glucosamine gaan proberen van het Kruitvat, maar dat leek niets te doen, daarna overgestapt op de luposan, en hier merkte we binnen zeer korte tijd verandering ( minder snel mank en weer wat soepeler bij het opstarten ), dit ben ik blijven geven tot het echt niet meer ging ( ze was toen 13 jaar en 4 maanden oud en mankeerde meer dan alleen artrose )

honden page profiel Antonnet&AmélieAntonnet&Amélie 3 doggies

honden foto van Antonnet&Amélie

Amélie krijgt, sinds ernstige artrose bij haar werd geconstateerd Glucosamine-Chondroitine van Lucovitaal.

Gewoon een "mensen-produkt" maar ze doet het er prima op! Als we haar pillen wel eens vergeten te geven merken we het direct;ze mankt meer, is sneller vermoeid en stijf.

Volgende forumvraag: Teken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^