prooidier geven

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Natascha- Loebas en MollyNatascha- Loebas en Molly

honden foto van Natascha- Loebas en Molly

Hoi allemaal,

We hebben twee Leonbergers, Loebas en Molly. 

Loebas bleek 1,5 jaar geleden allergisch voor vier soorten mijten en waarschijnlijk ook bepaalde voeding. Hij moest toen op eliminatidieet. Dit gaf best een probleem omdat ik onze honden altijd behoorlijk wat verschillende kvv-diersoorten te eten gaf. Het merk Naturis bleek geit te hebben en dit dier kende Loebas nog niet, dus werd dit het eerste vlees wat ie kreeg.

Na een jaar konden we hem een tweede dier erbij geven: hert. Dit gaat ook goed, alleen moet ik zeggen dat hij wel een heel lange tijd stinkscheten van die hert heeft gelaten. De laatste tijd gaat het beter.

Tussendoor nog twee keer anti-allergie brokken (met kip) en hertenbrokken geprobeerd, maar dit ging beide keren mis. (Wij vinden brokken wat handiger als je op vakantie gaat bijvoorbeeld en je kan er leukere spelletjes mee doen dan met  kvv)

Waarom weet ik niet, maar binnen een halve minuut is bij beide honden de kvv-maaltijd volledig verdwenen. We denken er daarom over om de honden eens een heel konijn of een ander prooidier te geven. Dan doen ze langer over hun maaltijd en kunnen ze hun tanden eens lekker gebruiken.

Daarover mijn vragen:

Als je hond niet tegen kip kan, kan ie dan wel tegen ander gevogelte zoals eend, kalkoen of duif? 

Als ik onze honden een heel konijn of haas geef, dan neem ik aan dat zo'n beest toch wel een kvv-maaltijd of wat kan vervangen. Molly eet altijd 500 gr kvv en 100 gr persbrok (3 maaltijden), Loebas eet 1500-1700 gram kvv (3 maaltijden, anders heeft ie pijn in zijn buik vanwege de hoeveelheid). Hoeveel gram kvv vervangt zo'n prooidier eigenlijk?

Ik hoop dat jullie mijn vragen kunnen beantwoorden. Alvast bedankt!

Groeten, Natascha

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Hier eet mijn maltezer één of twee kwartelkarkasje(s) en daar zit in principe genoeg spiervlees aan en ik weet zeker dat er orgaanvlees in zit. Dan is het een volledige maaltijd vervanger.

Zit er geen spiervlees en orgaanvlees in, dan is het geen volledige maaltijd en moet je dat dus aanvullen. Belangrijk ook, want teveel bot zorgt voor een moeilijke stoelgang of verstopping en dat is voor de hond niet prettig. 

 

Waar ik de kvv en karkassen koop, staat er bij hoeveel gram of kilo iets is. Is het teveel, dan hak ik zelf de karkasjes in stukken en zorg ik voor spiervlees en orgaanvlees eender welke diersoort dan ook, zodat ik dat erbij kan doen om de maaltijd compleet te maken.

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

Ik heb er zelf helaas geen ervaring mee, maar misschien kun je een keer op barfplaats kijken.

 

Dit is een forum specifiek voor het geven van barf (karkassen, kvv en alles daaraan gerelateerd)

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

is het zeker op de kip dat er gereageerd wordt of vb ook op graan? want indien het op graan is, is een volledige duif/eend/... geven geen goed idee gezien hun maaginhoud gaan zal bevatten.

 

Een volledig prooidier vervangt zeker een maaltijd, persoonlijk haal ik er wel de darmen uit.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Je hebt grote honden, als je een heel konijn kan bemachtigen, kijk je even naar de zwaarte van het konijn, is het wat te veel dan geef je de volgende dag een vaste dag of veel minder, met barfen mag je vasten, met kvv en brok niet....een heel konijn verteerd veel langzamer dan de kvv of brok, nog een advies, kip en rund niet geven, ook niet in de brok....er is genoeg kvv zonder kip of rund en dat geld ook voor een goede brok...de hoeveelheid daar moet je naar je hond kijken, na een week of twee zie je echt wel of je hond wat te dik wordt of niet, zomers hebben je honden wat minder nodig , in verband met de warmte, wordt er wat minder gedaan, dan in de winter, zeker als de honden in de winter ook nog eens veel meer buiten verblijven, hou daar rekening mee.

honden page profiel Natascha- Loebas en MollyNatascha- Loebas en Molly

honden foto van Natascha- Loebas en Molly

Hoi, dank voor de snelle antwoorden. 

Ik heb geprobeerd me in te lezen over barf, het lijkt me erg moeilijk.

Maar zou het toch eens bijvoorbeeld 1 x per week willen uitproberen. De honden krijgen toch al kvv, dus ze zijn gewend aan rauw vlees. Alleen vind ik het met kvv wat minder dat ze dit gehakte vlees binnen 30 seconden (heb het opgemeten) weg gebben gewerkt: 30 seconden voor 6 ons vlees....

Een kong hielp even, tot Loebas erachterkwam dat je het dan eruit kon zuigen. Vraag me niet hoe ie het doet, maar zelfs met zo'n ding is het vlees zo weg.

Bedankt voor de tip over het gevogelte. Voor zover we weten heeft ie geen last van tarwe, gluten oid. Soms krijgt ie wel eens een boterhammetje en dat is altijd goed gegaan.

Ik wist trouwens niet dat je alleen bij barf een vastendag kon doen. Ik moet er met die kvv niet aan denken om die beesten een dag te laten vasten. Weer wat geleerd. 

En ja, de afgelopen tijd heeft Loebas inderdaad ineens minder vlees nodig. Hij is een beetje een dikje geworden. Eigenlijk logisch dat ie minder nodig heeft, we eten zelf ook minder.

Nogmaals bedankt allemaal, nu eens kijken hoe Loebas op konijn reageert en hopelijk kan ik daarna op zoek naar een konijnenleverancier ????. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Barf is inderdaad lastig, het luistert nauw wat spiervlees, vleesbot en orgaanvlees betreft x aantal diersoorten in de maand, vis en pens dagen.

Maar als je het eenmaal snapt, is het best makkelijk.

 

Heb Puck een tijd lang nrv gevoerd. Het ging bij Puck om minimale grammen gezien ze maar 3,5kg weegt, dat was erg moeilijk, maar toch eigelijk heel erg leuk om klaar te maken.

Volgende forumvraag: Advocado
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^