Boaz mocht mee naar de dierentuin!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Laura Willem & BoazLaura Willem & Boaz

honden foto van Laura Willem & Boaz

Morgen gaan we naar Ouwehands, omdat we geen oppas hebben voor beide honden, (Willem gaat naar mijn moeder), nemen we Boaz lekker mee! 

 

Ik ben benieuwd naar ervaringen van mensen die met hond naar een dierentuin zijn geweest! 

 

De regels van ouwehand ken ik, wij hebben vroeger een abonnement gehad. 

 

Vonden jullie, en vooral jullie honden, het leuk? 

honden page profiel VeraVera 3 doggies

honden foto van Vera

Geen ervaring mee, maar ik denk dat Ziva het prachtig zou vinden als ik de ergste menigtes een beetje vermijd. Ze vindt het prachtig om kennis te maken met andere diersoorten, zolang ze maar veilig achter een het zitten:

513195.jpg

 

Veel plezier! Hij zal wel bekaf zijn de volgende dag hp-shiny

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

geen ervaring mee, mij en mijn honden ga je niet zien in een zoo.

honden page profiel Laura Willem & BoazLaura Willem & Boaz

honden foto van Laura Willem & Boaz

" Geen ervaring mee, maar ik denk dat Ziva het prachtig zou vinden als ik de ergste menigtes een beetje vermijd. Ze vindt het prachtig om kennis te maken met andere diersoorten, zolang ze maar veilig achter een het zitten:

 
Veel plezier! Hij zal wel bekaf zijn de volgende dag  "

Hahahha ja bekaf zal hij zeker zijn, nogal een lui aangelegde hond! hp-angel

 

Gewoon lekker vaak koffie drinken, voor mij ook geen straf! 

 

Boaz heeft vooral oog voor ons jongste zoontje hp-wink

 

514272.jpg

honden page profiel pim pim 3 doggies

honden foto van pim

Het is super leuk. In Amersfoort mag de hond ook mee. Zit een groot bos naast wat losloopgebied is. Eerst daar even gewandeld en toen de dierentuin in gegaan.

 

Vooral leuk omdat de dierentuindieren er ineens heel anders op reageren en super nieuwsgierig zijn, komen helemaal naar je toe om de hond te inspecteren van een afstandje wink. Zoals de stokstaartjes, zebra’s, struisvogels, etc. 

 

Veel plezier!!

honden page profiel JoyceJoyce 3 doggies

honden foto van Joyce

Super leuk!

 

Wij zijn met Rover al een paar keer in Ouwehands geweest, hij vindt het mega interssant. De leeuwinnen vinden hem ook erg interssant :D

Net wat Pim ook zegt, de dierentuin dieren zijn net zo nieuwsgierig en je ziet dan ineens heel ander gedrag bij ze, erg leuk!

heel veel plezier!

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Ik heb het nooit gedaan, wel vaak in het openluchtmuseum geweest met Momo.

Erg leuk en we hadden ook altijd veel toeschouwers als we op een veldje even gingen frisbeeën om Momo zich eventjes af te laten reageren. Zelfs de medewerkers stonden dan te kijken en applaudisseren terwijl ze dan wel tegen de regels in los liep. hp-angel

 

Nadelen: Drukte. Op sommige plekken kan het op bepaalde momenten heel erg druk zijn, denk in een dierentuin aan voedertijden. Mensen die zich staan te verdringen om wat te kunnen zien. Niet handig met een hond. Wij liepen daar dan met een boog om heen. Hetzelfde met rennende en gillende groepjes kinderen.

Honden mogen vaak wel het park in maar niet de gebouwen in. Schuilen voor de regen is dus lastig en je zult omstebeurt een winkeltje in moeten terwijl de ander met de hond buiten wacht.

Niet overal hebben ze drinkbakken voor de hond; beter neem je er zelf eentje mee. En poepzakjes natuurlijk.

 

Maar hartstikke leuk! Veel plezier!

 

honden page profiel Laura Willem & BoazLaura Willem & Boaz

honden foto van Laura Willem & Boaz

Ja, ben echt benieuwd hoe Boaz op de dieren gaat reageren en zij op hem! 

 

We gaan met meerdere volwassene, dus het even ergens wachten is geen probleem! 

 

Boaz is dol op kinderen, dus dat wordt nog een dingetje.. hp-angel

 

Drinkbak, water en poepzakjes gaan zeker mee! 

honden page profiel LinLin 3 doggies

honden foto van Lin

Super leuk is dat! Ben benieuwd wat hij er van gaat vinden. Ollie vond de dieren erg interessant. Alleen de tijgers en de beren vond hij dood eng. Daar zijn we maar snel langs gelopen;)

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

May is een paar keer meegeweest naar de dierentuin. Voornamelijk Duitse..

Maargoed daar kan je een stuk.dichter bij de dieren komen. Is opzich leuk. Maar leeuwen en tijgers zijn blijkbaar niet haar ding.. Maar zet een kleinere boskat neer en ze heeft volop intresses.  Net als er koninnen of schapen zijn.. 

 

Maargoed. Al met al ging prima. 

Zijn vaak alleen veel mensen die de hond willen aaien en dat gevraagd en ongevraagd doen.

 

Nu is May zo een stoïcijn dat het haaar niet interesseert maar sommige honden wel..

honden page profiel Laura Willem & BoazLaura Willem & Boaz

honden foto van Laura Willem & Boaz

" May is een paar keer meegeweest naar de dierentuin. Voornamelijk Duitse..
Maargoed daar kan je een stuk.dichter bij de dieren komen. Is opzich leuk. Maar leeuwen en tijgers zijn blijkbaar niet haar ding.. Maar zet een kleinere boskat neer en ze heeft volop intresses.  Net als er koninnen of schapen zijn.. 
 
Maargoed. Al met al ging prima. 
Zijn vaak alleen veel mensen die de hond willen aaien en dat gevraagd en ongevraagd doen.
 
Nu is May zo een stoïcijn dat het haaar niet interesseert maar sommige honden wel.. "

Hahhaa dat doen ze bij Boaz maar één keer ongevraagd of je moet het fijn vinden 60 kilo blijheid tegen je aan te krijgen! 

 

Wanneer ze het eerst vragen, kan meneer keurig gaan zitten! 

honden page profiel MaudMaud 3 doggies

honden foto van Maud

Ja ik! Ouwehand is prachtig ook met honden. Ik ga elk jaar wel een keertje. Sommige dieren reageren echt, ik heb een keer gehad dat Luna bijna neus aan neus stond met een wolf. En de ijsberen kwamen naar het glas toen zwemmen. Voor mijn honden zijn de stokstaartjes favoriet. Ik kijk wel altijd of mijn honden niet in de stress raken en/Of de andere dieren ook niet. Sommige dieren zie je op hun hoede Ijn voor de honden en dan blijf ik op afstand. Moet wel leuk zijn natuurlijk! 

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Lein 3 doggies

honden foto van Anke,Vaös&Lein

Ik ben een tijd terug in Ouwehands geweest. Hartstikke leuk. Bij die van mij waren de giraffes en de stokstaartjes favoriet. De stokstaartjes waren kei nieuwsgierig en kwamen ook echt naar het glas toe. Nu was het minder dat de helft van de ouders mega panisch deed omdat we twee staffordshire bull terriërs mee hadden. Die hartstikke rustig en beheerst waren, netjes aan de voet liepen en een hoop keffende & blaffende honden straal negeerden.

 Het is een super leuk park en ik vind het een echte aanrader om gezellig met je hond een dagje naar de dierentuin te gaan. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Wat leuk, zou graag een keer gaan, maar voor een dag veels te ver weg, heel veel plezier..ben benieuwd hoe jij en Boaz het gevonden hebben.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

Je beleeft de dierentuin anders, vooral als je hond het ook leuk vind. Nala heeft al gekust met een giraf, neus aan neus gestaan met een bruine beer en gehuild met een hyena. De dieren zijn ook nieuwsgierig naar honden en komen sneller kijken, vooral als we Nala laten blaffen (ze blaft dan 1 à 2 keer en verder niet).

honden page profiel bentebente 3 doggies

Denk dat Muis he-le-maal gek zou worden in een dierentuin... niet om de dieren, maar om alle plekken waar eten te vinden is! 

 

Hoop dat het goed gaat met Boaz!

honden page profiel koertkoert 3 doggies

honden foto van koert

Ouwehands is mooi ik ben daar ook wel eens geweest veel plezier 

honden foto van Wichita en haar roedel - Abby, Eevee, Elphaba, Glacee & Grant + gast Mojo

Toevallig waren wij vandaag nog in de dierentuin met drie van onze honden.
(foto's moet ik nog bewerken/online zetten, alleen deze staat op dit moment online)

38150113_1083863638445020_21797123524447

Wij reizen graag door binnen- en buitenland om dierentuinen te bezoeken met de hondjes. Ouwehands en Amersfoort komen we graag en regelmatig (die laatste heb ik ook een tijdje een abonnement op gehad), al zitten mijn favoriete dierentuinen waar honden welkom zijn toch wel in Duitsland. Met name Zoom Erlebniswelt nabij Oberhausen is echt geweldig mooi om eens met je hond(en) te bezoeken! Maar ook Allwetterzoo in Munster is eens leuk voor een keertje (wel een stuk ouderwetser).
Vandaag waren wij voor het eerst in Tierpark Nordhorn. Ook een erg leuke dierentuin, anders dan anderen en omdat die zo dicht bij de grens is tweetalig. Bovendien ook nog eens zeer hondvriendelijk! Absoluut een aanrader ook dus.

Wil%20je%20spelen%20aapje.JPGKijk%20nou%20een%20hartje.JPGBelle%20bij%20de%20giraffen.jpeg

Tegenwoordig bezoeken wij dierentuinen met twee of drie van onze honden. In het verleden zijn we ook wel eens met de hele roedel op pad geweest, maar wij merken aan de Chineesjes dat zij de drukte toch niet zo op prijs stellen (de dieren vinden ze wel leuk, de bezoekers niet zo hp-wink). Vandaar dat wij hen tegenwoordig thuis laten. De overige drie vinden dierentuinbezoekjes geweldig. Nu gaan zij sowieso vaak met ons mee, of het nu winkelen is of naar een dierentuin... Maar met name bij dierentuinen met veel glazen verblijven kijken ze hun ogen uit. Zo ook vandaag weer, Grant heeft kennis gemaakt met de vosmangoesten en Eevee heeft even gesnuffeld met een wolf. Abby had dit keer wat minder interacties maar heeft in het verleden veel plezier beleefd aan de maki's en wasberen die erg enthousiast op haar reageerde. En met onze Chow Chow die inmiddels niet meer onder ons is heb ik zelfs eens spelende tijgers en beren voor het glas gehad in Amersfoort, en zij stond soms te neuzen met de giraffen.
Kortom, dierentuinen bezoeken is zeker niet voor iedere hond even leuk. Je hond moet de drukte aan kunnen en van de interacties houden, anders is het alleen maar één grote stress zooi. Maar heeft je hond het karakter dit soort dingen leuk te vinden dan is het erg leuk om af en toe eens samen te doen. Ik kan het in elk geval zeer aanbevelen!

honden page profiel Laura Willem & BoazLaura Willem & Boaz

honden foto van Laura Willem & Boaz

Dankjewel iedereen voor de leuke reacties! 

 

We zullen de extreem drukke stukken zeker vermijden, al is Boaz dol op mensen en niet snel onder de indruk van ze.

 

Ook houden we hem en de andere dieren goed in de gaten..

 

Ik laat zeker even weten hoe we het gehad hebben! 

 

We hebben er zin in! laughing

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Nog even op de valreep, je hebt uitstekend weer, heel veel plezier, en laat de fotoos vanavond zien he...smile

honden page profiel Laura Willem & BoazLaura Willem & Boaz

honden foto van Laura Willem & Boaz

" Nog even op de valreep, je hebt uitstekend weer, heel veel plezier, en laat de fotoos vanavond zien he... "

Dankjewel Willemijn! 

 

Het weer is inderdaad prima, als het warmer was geweest was Boaz niet mee gegaan.

 

Ik laat vanavond zeker weten hoe het was, met foto's wink

 

Wij wonen er maar 30 minuutjes vandaan, dus hebben nog alle tijd.. 

honden page profiel Antonnet&AmélieAntonnet&Amélie 3 doggies

honden foto van Antonnet&Amélie

Dat gaat een feest worden! Amélie laat weten een beetje jaloers te zijn op Boaz..

Veel foto's maken hè?

Heel veel plezier!!hp-thumbsup

honden page profiel Ruby88Ruby88 3 doggies

honden foto van Ruby88

Wichita, je had zo bij mij een kopje koffie kunnen drinken, ik woon er dichtbij, 20-25 minuten rijden en ik ben er. 

Mooi park, diervriendelijk, rolstoelvriendelijk, leuke speeltuin. Er wordt binnen de gehandicapten instelling waar ik werk, veel naartoe gegaan. Mensen met een handicap en begeleiding mogen namelijk gratis naar binnen. Ideaal voor degene die weinig tot niks te besteden hebben.

 

Laura, veel plezier vandaag !

honden page profiel Laura Willem & BoazLaura Willem & Boaz

honden foto van Laura Willem & Boaz

514320.jpg

514323.jpg514324.jpg

Samen croissantje delen hp-heart

 

514325.jpg514327.jpg514328.jpg514329.jpg

 

 

Wat was het leuk! 

 

Boaz heeft zijn ogen uitgekeken, wij hebben genoten van hem en van de prachtige dieren! hp-heart

 

De foto's staan een beetje door elkaar en sommige zijn gedraaid zie ik.. 

 

514326.jpg

 

514329.jpg

honden page profiel pim pim 3 doggies

honden foto van pim

Ziet eruit als geslaagd uitje met Boaz hp-thumbsup

honden page profiel IngeborgIngeborg 3 doggies

honden foto van Ingeborg

Ziet er erg leuk uit! Duidelijk een geslaagde dag.

honden page profiel Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.Nadine Lilly,Queenie R.I.P. 3 doggies

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

Zeer mooi foto's en jullie hebben genoten fijn hp-thumbsup

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Het was leuk hé? hp-thumbsup

honden page profiel LinLin 3 doggies

honden foto van Lin

Mooie foto’s!

honden foto van Wichita en haar roedel - Abby, Eevee, Elphaba, Glacee & Grant + gast Mojo

" Wichita, je had zo bij mij een kopje koffie kunnen drinken, ik woon er dichtbij, 20-25 minuten rijden en ik ben er. 
Mooi park, diervriendelijk, rolstoelvriendelijk, leuke speeltuin. Er wordt binnen de gehandicapten instelling waar ik werk, veel naartoe gegaan. Mensen met een handicap en begeleiding mogen namelijk gratis naar binnen. Ideaal voor degene die weinig tot niks te besteden hebben.
 
Laura, veel plezier vandaag ! "

Haha, we hadden nogal een vol programma... hp-wink Maar wie weet nog eens tot ziens daar, we komen zeker nog wel een keer terug want we vonden het erg leuk!
Ja toen wij nog in Artis werkte hadden wij een pas waarmee we alle dierentuin van Europa gratis in konden. Dat was echt ideaal dus zo heb ik jarenlang heel wat parken gezien. Helaas was dit na het veranderen van management einde verhaal en zijn wij kort daarna ook gestopt omdat de werksfeer zo veranderde. Maar goed, om een lang verhaal kort te maken toen hebben we ook wel gemerkt hoe gastvrij Duitse dierentuinen kunnen zijn. En Nordhorn was er hier zeker één van gisteren.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Black en zijn moeder Freni
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^