Twijfels over ras australian shepherd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Yvonne Yvonne

Mijn vriend en ik willen in november graag een hond aanschaffen. Na lang nadenken en twijfelen denken we er klaar voor te zijn en hebben we dan genoeg tijd om een puppy op te voeden.

Nu weten we alleen nog niet welk ras wel graag willen. Ik ben altijd fan geweest van de australian shepherd. Mijn vriend is altijd fan geweest van de stafford. Echter is de laatste afgevallen omdat we ook graag de hond mee willen op vakanties naar het buitenland. Dit zien we niet zo zitten met een stafford. 

Nu is mijn vriend ook enthousiast geworden over de australian shepherd echter wil hij er geen sport oid mee doen. Spelletjes met o.a. de bal en frisbee en lange wandelingen vind hij wel heel erg leuk. Op dit moment hebben we nog geen kinderen, maar dit zal over een paar jaar ook veranderen. We vinden een hond die op de baas gericht is en het leuk vind om te leren beide erg leuk. 

Door alle verhalen zien we door de bomen het bos niet meer. Is de australian shepherd uit een showlijn geschikt voor een gezin met kleine kinderen als je hem meteen socialiseert?

Is een australian shepherd geschikt voor ons als we dagelijks lange wandelingen maken en hierbij ook belspelletjes en spelletjes met de frisbee doen. Nu zijn we beide bewust van het feit dat de hond ook vooral mentale uitdaging nodig heeft, maar betekend dit perse een hondensport doen of kan dit ook anders worden ingevuld?

We willen de hond graag overal mee naar toe nemen buiten het werk om en lekker mee naar het bos en het strand kunnen. Dus meteen vanaf het begin goed socialiseren. 

Heeft iemand misschien tips of aanvullingen?

We zijn al op zoek naar een goede Fokker in het noorden/midden, misschien heeft iemand ook hiervoor tips zodat we eens in gesprek kunnen.

 

 

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Dat zijn wel 2 heel verschillende rassen. Zeer zeker ook qua wat ze nodig hebben. Een Aus is een drijver en moet in de eerste 2 jaar zeer goed gesocialiseerd worden. Ook in de eerste 18 maanden zul je echt geen ballen of frisbee moeten gooien aangezien het skelet en de gewrichten nog niet volgroeid zijn. Dan hebben de gewrichten veel te lijden. Aussies zijn ook erg vocaal en lopen je continu achterna of voor de voeten. Daar moet je tegen kunnen. Als het jullie eerste hond wordt....en je ook nog eens aan kinderen wilt beginnen....bezint eer ge begint. Het zijn honden die voor je willen werken en diep ongelukkig worden als er straks geen tijd meer voor is met kindjes. Veel vergissen zich in wat een hond qua tijd en werk met zich mee brengt. Ik zie hier ook geregeld berichten langs komen dat men zich vergist heeft en de hond met 1 a 2 jaar weer weg wilt doen of er problemen mee hebben. 

 

Veedrijvers/herders zijn erg leuk maar niet als eerste gezinshond waar ook nog eens baby's komen komende tijd. Neem een ras wat wat gemakkelijker is of wacht tot je kinderen een paar jaar oud zijn. Er kan in de nabije toekomst nog van alles gebeuren. Jullie zijn kennelijk beiden nog erg jong? Laat de hond daar straks niet de dupe van worden. 

honden page profiel Yvonne Yvonne

Bedankt voor je reactie. Het zijn inderdaad twee hele verschillende honden, het was ook echt een eigen voorkeur van beide. Mijn vriend heeft vroeger altijd honden gehad, dus voor hem is het niet zijn eerste hond. Echter waren dit een labrador en een Amerikaanse bulldog, heel wat anders dus.

De komende 2 jaar komen er in ieder geval geen kinderen ivm persoonlijke omstandigheden. We denken dat de hond dan iets beter luistert met 2 jaar waardoor het veiliger zou zijn met een baby.

Het is zeker waar dat we de hond er niet de dupe van laten worden. Daarom nemen we eigenlijk Nu "pas" een hond, we wilden dit al veel eerder maar met werk niet mogelijk.  We denken dat we de hond nu echt wat te bieden hebben. Ivm medische redenen zit mijn vriend nog een half jaar thuis waardoor we ook genoeg tijd hebben voor de pup. Daarna wil ik minder werken en beide 1 dag thuis werken. De overige dagen hebben we lieve schoonouders. 

We zitten dus eigenlijk vooral met de werkdrive van de hond en of dit bij ons past. Althans we willen ons hier niet op verkijken. Het nieuwe dingen leren en frisbeeen hondencursussen etc zijn we helemaal enthousiast over, maar is dat genoeg? 

 

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

In mijn optiek niet. Heb altijd herders gehad maar de Aus spant de kroon. Ik hoor geregeld mensen aan me vragen; is dat een Australische herder? Als ik dan ja zeg en ze vragen me hoe het karakter is (vocaal, geregeld druk, veel geloop en bezig, altijd bij je en ook nog de tijd nodig om hem ook op denkniveau bezig te houden. Omdat als ze zich gaan vervelen ze aan je interieur beginnen of wel wat anders zoeken om zich bezig te houden). Meestal hoor ik ze dan al gelijk zeggen dat ze dan maar blij zijn nooit er aan begonnen te zijn.Tja.....ik vind het een heerlijke hond maar vanaf pup zijn we op cursus en tegenwoordig met 1.5 jaar 2x per week sport en gehoorzaamheid. Plus dagelijks in het bos een uur. En verder thuis er ook mee bezig. De hond is druk maar ikzelf ook. Dat past. Kennissen van mij worden al stapel mesjogge van het gedrag van mijn hond als ze even op visite zijn terwijl de hond slechts rond loopt en zijn ding doet. Daarom....neem geen herder en zeker de Aus niet wanneer je alleen een relaxte hond zoekt waar je leuk mee kunt wandelen en spelletjes wilt doen.

 

Mijn advies is om een paar keer naar een grote Kynologenclub te gaan waar je alle rassen bij elkaar ziet en de verschillen in gedrag ook ziet. Dan kun je naar de eigenaren toe om er mee te praten en advies van de trainers krijgen wat bij je past.

honden page profiel CodyCody 3 doggies

honden foto van Cody

Nog een aanvulling. Ik hoorde laatst van een vriendin die iemand sprak dat zij ook een hond wilden nemen. Een Staf of een Aus. Als het maar stoer was. Nou....ik verzeker je....een Aus heb je niet voor het stoer zijn. En de Aus an sich is ook niet stoer. Dan komt men van de koude Kermis thuis en wordt de hond met 2 jaar herplaatst. Puur omdat het niet past in het plaatje

 

 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

In november een hond? En nu nog geen keuze? Denk erom dat bij goede fokkers vaak een wachtlijst is (en ja, je wilt een goede fokker). Dus is november een beetje optimistisch gedacht, ben ik bang... 

honden page profiel Yvonne Yvonne

Bedankt voor de reacties. Stoer hoeft hij niet te zijn. We willen alleen geen klein hondje, maar zeker niet perse stoer.  Maar door de verhalen ben ik toch meer gaan twijfelen. 

Ik denk dat we er beide volledig achter moeten staan en het dan toch te veel een werkhond is voor ons. Een retriever toller sprak mij ook aan maar ik denk dat het ook nog veel een werkhond is. Bedankt voor de tips, wij gaan ons verder verdiepen. 

Mocht november niet lukken dan wordt het natuurlijk later ;). Het zou ideaal zijn maar andere momenten zou ook kunnen.

 

honden page profiel CodyCody 3 doggies

honden foto van Cody

" Bedankt voor de reacties. Stoer hoeft hij niet te zijn. We willen alleen geen klein hondje, maar zeker niet perse stoer.  Maar door de verhalen ben ik toch meer gaan twijfelen. 
Ik denk dat we er beide volledig achter moeten staan en het dan toch te veel een werkhond is voor ons. Een retriever toller sprak mij ook aan maar ik denk dat het ook nog veel een werkhond is. Bedankt voor de tips, wij gaan ons verder verdiepen. 
Mocht november niet lukken dan wordt het natuurlijk later ;-). Het zou ideaal zijn maar andere momenten zou ook kunnen.
  "

Neem de tijd om een passende hond te zoeken. Een Duck Tolling...ook vocaal! Zoek dat geluid maar eens op op YouTube! Ongelooflijk.cool Je schiet spontaan in de lach.

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 2 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Tollers zijn leuke honden. Prima huishonden zover ik ze ken (: vriendin van mij loopt er shows mee en gaat naar de hondenschool. Verder een gewone huishond ^^ 

 

Mijn advies ga naar fokkers maak kennis met de honden, ga met een grote wandeling mee. Verzamel alle info die je maar kan krijgen (:

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Als jullie een Toller te werklustig vinden, dan eens naar een Golden Retriever gekeken? Daar heb je ook de wat sportievere lijnen, maar ze accepteren het wel als ze een aantal dagen minder mogen doen. Ik vind het hele gemakkelijke honden in huis en zijn ook niet super blafferig. Hier blaffen allebei de honden alleen wanneer de deurbel gaat en dat zou ook prima af te leren zijn.

Je hebt Goldens in verschillende tinten. ;) Het hoeven dus echt geen "witte" te zijn, ze zijn er ook zeker nog goudkleurig. Je zult er alleen misschien iets langer op moeten wachten, omdat goudkleurige pups iets minder gefokt worden dan crème kleurige Goldens.

 

Ik wilde wel graag nog een kleine notitie toevoegen. Het is absoluut niet zeikerig bedoeld, maar frisbees en balletjes gooien is zeer blessure gevoelig voor een hond. Let daar dus goed mee op en doe het zeker niet voordat ze 1,5 jaar zijn, niet veel en niet vaak, niet op nat gras, niet op te droog gras, etc. Met mijn eigen honden gooi ik alleen balletjes in het water, omdat de klap op de gewrichten dan wordt gedempt.

 

486320.jpg

486321.jpg

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Yvonne, schiet me ineens de Boxer te binnen. Atletisch, sportief, waaks, ze hebben humor enzijn vrolijk en het zijn top gezinshonden. Staan ook niet op de HR lijst voor zover ik weet. Je ziet ze niet vaak meer is mij al jaren opgevallen. https://www.licg.nl/honden/boxer/

honden page profiel Yvonne Yvonne

@ het gouden duo & baasje.

Wauw mooie foto's. Het is niet zo zeer dat ik denk dat het te veel werkhond is. Maar ik wil eigenlijk gewoon geen dingen onderschatten. Hetzelfde eigenlijk als met de australian shepherd.

@Cody. Haha dat is bijna geen geblaf meer te noemen. De boxer ben ik zelf niet heel erg fan van helaas. We hebben er wel aan gedacht. 

 

Zoals het nu lijkt willen we toch eens bij een showlijn australian shepherd gaan kijken, om dit ook te kunnen uit/afsluiten. Weet iemand toevallig goede showlijn fokkers?

Zou het kunnen dat eens per week agility les dan voldoende zou kunnen zijn naast de gehoorzaamheidstraining natuurlijk. En daarnaast natuurlijk wel dagelijks de mentale uitdaging.

De toller  willen we ook bij gaan kijken. 

Het lastige vind ik vooral de uiteenlopende  verhalen op internet. Van zeer rustige Aussies, die eigenlijk net labradors zijn met extra beweging en eens per week agility of drijven tot Aussies die je de hele dag moet vermaken.

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Tip; ga bij fokkers kijken. Dan krijg je meteen een goed beeld van de verschillende hondenrassen waar je evt in geïnteresseerd bent. 

 

Ik ken Aussies die relatief rustig zijn en niet lomp, ik ken ook een aantal die ontzettend lomp en zenuwachtig zijn. Persoonlijk denk ik dat het nogal een pittig ras is als eerste hond.. tenminste helemaal als je binnenkort aan kinderen wil beginnen. Je kunt geluk hebben maar je kunt het beste afgaan op de rasbeschrijving. 

En idd optijd beginnen met een fokker zoeken ! De gemiddelde aussie met mooie blauwe ogen op marktplaats komt uit de broodfok... 

Ik ken één toller en dat was net een aussie in retriever kleding. Wat een zenuwachtig lomp beest Haha, bizar wat voor salto's die midden in de kamer maakte voor een beetje aandacht tongue-out

 

ah lees al dat je bij een fokker wil kijken, goed plan hp-thumbsup

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Moet wel eerlijk zeggen; als je twijfelt of bang bent dat een aussie te druk zal zijn dat het wellicht een beter idee is om een ras te nemen waar je wat meer zekerheid hebt op een rustig exemplaar hp-angel 

 

Ik heb mijn ras iig uitgekozen op het feit dat ze heerlijk relaxed zijn binnenshuis en vooral niet zenuwachtig hp-angel

honden page profiel TukkerTukker 3 doggies

honden foto van Tukker

Ik ken een aanral werklijn Aussies en een paar showlijn Aussies.

Daar zit een wereld van verschil in qua temperament maar ze verschillen ook in bouw.

 

Ga idd bij fokkers langs van verschillende lijnen en kijk dan wat bij jullie past en wat jullie willen.

 

Familie van mij hebben een paar showlijn Aussies. Leuke actieve honden maar zijn chill in huis. 

honden page profiel Danielle, Kyra †, Kaylin en DjairaDanielle, Kyra †, Kaylin en Djaira 3 doggies

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

Ik probeer hier een reactie te plaatsen, heb 2 keer een heel verhaal getikt en werdt er voor dat het geplaatst was uit gegooid door internet.

 

Zal het later nog een keer proberen, ik heb 2 aussies.

honden page profiel Danielle, Kyra †, Kaylin en DjairaDanielle, Kyra †, Kaylin en Djaira 3 doggies

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

Ik heb 2 aussie dames, de oudste is ruim 7 jaar ( wordt in december 8 ), de jongste is eind februari 2 geworden.

 

Ze verschillen heel erg in karakter, er zijn maar weinig dingen die ze gemeen hebben.

De kleur, ze zijn beide red merle.

Ze zijn beide zeer sociaal naar mens en dier, alleen de jongste is een tikkeltje gereserveerd, en de oudste is een grote knuffelbeer.

Bij mij in huis zijn ze over het algemeen beide erg rustig.

 

Met Kaylin trainde ik tot 2 jaar geleden 1 maal per week een half uurtje flyball, en later  daarbij een uurtje hoopers per week, dit heb ik met haar niet zo heel lang gedaan.

Met Kaylin ben ik ruim 1,5 jaar geleden gestopt met zowel de flyball als hoopers, zij kon dit geestelijk niet meer aan.

Zij heeft sinds iets meer dan 2 jaar epilepsie, en dit is de reden dat ze de trainingen niet meer aan kon.

 

Sinds ze epilepsie heeft is ze heel erg veranderd, ze is nog steeds die grote levende knuffelbeer, alleen is ze wel steeds meer gaan blaffen, niet bij mij in huis, maar wel buiten en bij mijn ouders thuis, voor de epilepsie blafte ze eigenlijk nauwelijks.

 

Dit is Kaylin.

509096.jpg

 

Mijn jongste aussie Djaira, is best een luie hond, vindt trainen niet echt leuk, ze licht het liefst de gehele dag op de bank, behalve als we met een groepje andere mensen en honden gaan wandelen, dit is echt haar ding.

Met haar heb ik flyball geprobeerd, maar ze vondt er letterlijk geen bal aan, en ben ik na 2 seizoenen gestopt, had gehoopt dat zij na een aantal jaren trainen Kaylin kon vervangen tijdens wedstrijden, maar helaas is dat niet gelukt.

Ik Hooper nog wel met haar, dit lijkt ze wel een beetje leuk te vinden, al is ze niet reuze enthousiast, maar ze doet in ieder geval wel wat ik van haar vraag.

 

In huis is Djaira zeer rustig, slaapt het liefst de hele dag op de bank of aan mijn voeten, behalve als ze denkt dat het etenstijd is, dan gaat ze aandacht vragen.

 

Djaira is een aussie die zelden blaft, alleen soms als er iemand langs de woning voorbij loopt, en als we andere, vooral grotere honden tegenkomen ( die vindt ze soms erg spannend ).

Dit is Djaira

509094.jpg

Links Kaylin rechts Djaira.

512283.jpg

Spelen met andere honden/ aussies is Djaira's geliefde bezigheid

511129.jpg

En daar hoort je grote zus bespringen dus ook bij

511128.jpg

 

Al met al heb ik dus 2 makkelijke, rustige aussies, die naast de standaard wandelingen van 45 minuten tot 1 uur niet veel meer nodig hebben, en korter wandelen is voor hun ook geen probleem.

Maar er zijn aussies genoeg die veel lastiger en drukker zijn.

Er staan regelmatig aussies als herplaatsers op marktplaats, en in de diverse Facebook groepen, meestal is de reden dat ze te druk zijn.

honden page profiel Yvonne Yvonne

Bedankt voor de reacties. Daniëlle wat een mooie honden heb je!hp-heart

Mag ik vragen welke fokker ze vandaan komen? 

En Tukker weet je toevallig waar de honden van je familie vandaan komen?

We willen graag kijken bij een fokker, maar dan wel met een graag bij een fokkers die ons geschikt lijkt.  :)

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Ik denk dat je inderdaad gewoon best naar fokkers langs gaat. Een werkhond wil niet perse zeggen dat je een adrenaline sport zoals Agility moet doen. Gehoorzaamheid kan bijvoorbeeld ook perfect als je maar mentaal met je hond bezig bent. Er wordt altijd gedacht een sport te doen maar in mijn ogen kan je die mentale/fysieke  uitdaging ook elders zoeken. 

honden page profiel TukkerTukker

honden foto van Tukker

De honden van mijn familie komen uit België. Ze wonen net over de grens maar wel in België. Fokker weet ik zo niet maar kan ik navragen... 

honden page profiel Yvonne Yvonne

" De honden van mijn familie komen uit België. Ze wonen net over de grens maar wel in België. Fokker weet ik zo niet maar kan ik navragen...  "

Graag als het lieve betrouwbare en gezonde honden zijn willen we er best voor reizen. 

@Sheltieduo, dat hopen wij ook, dat vinden we beide heel erg leuk. Mocht er meer nodig zijn kan ik natuurlijk altijd een sport gaan doen. Hangt natuurlijk heel erg van de hond af.

honden page profiel TukkerTukker

honden foto van Tukker

Ik zal het vragen Yvonne.

Houdt je er rekening mee dat, wanneer je zelf in NL woont en een hond bij een buitenlandse fokker koopt, je te maken hebt met de Rabiës enting (mag pas bij 12 weken gegeven worden en is pas na 3 weken geldig).

 

Maar als het om kijken gaat heb je daar niet mee te maken laughing

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" De honden van mijn familie komen uit België. Ze wonen net over de grens maar wel in België. Fokker weet ik zo niet maar kan ik navragen...  "

 

Als het kan, zou ik ook graag de naam van de fokker willen.

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

De fokker waar mijn oudste Aussie vandaan komt is gestopt, en ik zou daar sowieso geen hond meer vandaan halen.

We hadden altijd goed contact, mijn Aussie was het lievelingetje van de fokster, tot dat ze epilepsie kreeg, toen begon ze alleen maar te zeuren ( mocht er niets over zeggen en het ook niet aangeven bij de clubs, omdat er nog een fokker was die met deze lijn fokte, mijn aus is niet de enigste met epilepsie in de lijn, zijn er zeker nog 4 misschien zelfs wel 5 ), en heb ik het contact verbroken.

 

Mijn jongste Aussie komt bij een fokker uit Duitsland vandaan, zij fokt standaard en mini of zelfs toy aussies.

 

Op Facebook zijn er diverse Aussie groepen te vinden waar ook fokkers in zitten, hier kan je, je eventueel ook aanmelden en je vragen stellen, er zullen genoeg fokkers zijn waar je een keer langs kan komen, om kennis te maken.

honden page profiel KlaraKlara

Waarom persé een aussie? Vind je het karakter leuk? Ik ben gek op mijn aussies. Ook op de soms negatieve kantjes die maken het ras juist zo leuk en uitdagend maken. Maar steeds meer mensen zoeken een labrador in een aussie jasje. Een kindvriendelijke hond die snel leert en waar je lekker mee kunt wandelen. Toevallig las ik net een reactie van een aantal fokkers  op facebook. Die zien steeds meer aussies met gedragsproblemen. Omdat mensen ze niet snappen en niet goed opvoeden. Ze geen grenzen of uitknopje aanleren en ze dus hyperactief en onhandelbaar maken.Mijn honden zijn superslim maar dat maakt ze eerder ondeugend en creatief dan braaf. Kleine kinderen vinden ze niet echt leuk en als ze rennen en druk zijn heb ik ze echt moeten leren om niet te gaan drijven. Ze vinden samen sporten heerlijk zijn heel actief. Ze kunnen ook prima zonder maar de uitknop heb ik echt aan moeten leren.  En ja mijn volle showlijn is drukker dan mijn halve werklijn. Het zijn heerlijke honden maar niet voor iedereen. Al lijkt het vaak wel zo. Maar mensen zien niet dat het mij best veel tijd heeft gekost om ze zo te krijgen. Ik vind het alleen maar leuk. Ik zocht een uidaging en had ervaring met border collies. Mij heeft dat erg geholpen. Ik denk dat ik nooit een aussie als eerste hond zou aanraden. Hoewel het natuurlijk prima kan als je die uitdaging leuk vindt en je ook over de negatieve kanten van een ras inleest. Want het is niet zo dat een showlijn een aussie light is. Ik ken werklijnen die makkelijker zijn omdat daar meer op karakter dan op uiterlijk is gefokt. En een werkhondje mag niet hyper of angstig zijn. Maar met een werklijn moet je wek echt iets willen doen. Sorry als ik negatief overkom maar het ras gaat mij aan het hart. 

honden page profiel Yvonne Yvonne

Bedankt Tukker, ik wacht het even af.

Dankjewel Daniëlle voor de tip, ik heb me meteen aangemeld bij 3 groepen, ik ben benieuwd.

Klara, omdat we eigenlijk juist graag net wat meer met de hond willen. Het sporten lijkt me heel leuk maar ik weet niet of ik dit in een groep zou willen doen of liever zelf met de hond in het bos en thuis. We willen de hond graag overal mee naar toe nemen en zouden het fijn vinden als hij dan goed luistert en goed de commando's kent. Ik vind het ook fijn dat het een baasgerichte hond is.

Juist het slimme en leergierige trekt ons in de hond. Het gedeelte met kleine kinderen vind ik wel wat eng voor eventueel de toekomst. Daarom wil ik graag met fokkers in gesprek. We zijn er dus nog niet over uit ;) maar willen ons graag informeren. 

honden page profiel KlaraKlara

Verwar slim zijn vooral niet met goed luisteren. Slim zijn is eerder: jij kan dat wel zeggen baas maar ik weet een veel snellere manier. Of ik weet dat ik straf krijg als ik dit koekje pak maar ik heb dan wel een koekje dat is een boze baas waard. Of, zou ik je helpen net onkruid wieden baas en dan je heel tuin omploegen. Of maar 1 keer een oefening doen omdat de tweede keer dodelijke saai is. Een slimme hond is niet makkelijker om op te voeden maar juist  lastiger. (En met de nodige humor doorzettingsvermogen en wilskracht ook leuker)

honden page profiel Danielle, Kyra †, Kaylin en DjairaDanielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

" Verwar slim zijn vooral niet met goed luisteren. Slim zijn is eerder: jij kan dat wel zeggen baas maar ik weet een veel snellere manier. Of ik weet dat ik straf krijg als ik dit koekje pak maar ik heb dan wel een koekje dat is een boze baas waard. Of, zou ik je helpen net onkruid wieden baas en dan je heel tuin omploegen. Of maar 1 keer een oefening doen omdat de tweede keer dodelijke saai is. Een slimme hond is niet makkelijker om op te voeden maar juist  lastiger. (En met de nodige humor doorzettingsvermogen en wilskracht ook leuker) "

Een aantal dingen klopt wel, voor bij mijn jongste Aussie.

Ze weet dondersgoed dat ze niet van de aanrecht mag stelen, doet ze bij mij thuis ook niet, maar bij mijn ouders des te meer.

Ze weet dat ze boos worden, maar zij denkt letterlijk ik heb mijn buit binnen.

 

Je moet haar met hoopers training niet 3 keer achter elkaar het zelfde rondje laten lopen, want bij de derde keer denk ze daar staat ook een hoop/ ton of tunnel en die kan ik ook nemen, als ik haar naar links stuur, gaat zij gerust naar rechts, en loopt het parcours andersom dan de bedoeling was, of ze slaat de helft over.

 

Op dit filmpje is goed te zien dat ze doet waar ze zelf zin in heeft, ze had het parcours al een aantal keer perfect gelopen, en toen er gefilmd ging worden gaf ze er haar eigen draai aan.

Hooperen met Djaira

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Is de mini aussie niets voor jullie? Mijn vader heeft er eentje. Geweldig hondje. Actief maar niet extreem. 

 

honden page profiel Mirjam, Deeks & SiaMirjam, Deeks & Sia

honden foto van Mirjam, Deeks & Sia

" Bedankt Tukker, ik wacht het even af.
Dankjewel Daniëlle voor de tip, ik heb me meteen aangemeld bij 3 groepen, ik ben benieuwd.
Klara, omdat we eigenlijk juist graag net wat meer met de hond willen. Het sporten lijkt me heel leuk maar ik weet niet of ik dit in een groep zou willen doen of liever zelf met de hond in het bos en thuis. We willen de hond graag overal mee naar toe nemen en zouden het fijn vinden als hij dan goed luistert en goed de commando's kent. Ik vind het ook fijn dat het een baasgerichte hond is.
Juist het slimme en leergierige trekt ons in de hond. Het gedeelte met kleine kinderen vind ik wel wat eng voor eventueel de toekomst. Daarom wil ik graag met fokkers in gesprek. We zijn er dus nog niet over uit ;-) maar willen ons graag informeren.  "

Yvonne, ik bedoel dit niet om vervelend te zijn maar nu wil je wel gaan sporten maar hoe wil je dat gaan doen als je straks met kinderen begint? Baby's/kinderen vragen veel tijd en hoe zit het dan met je aussie? Wees daar heel eerlijk in naar jezelf en je eventuele toekomstige hond! Een Aussie heeft nog steeds het drijfgedrag in zich. Wanneer ik 2 dagen minder met mijn 2 Aussie's doe dan gaan ze uit verveling de katten drijven of andere bezigheden zoeken om zichzelf te vermaken. Elke dag moeten ze mentaal uitgedaagd worden want anders worden ze echt vervelend. Vergis je hier niet in!

 

Aussie's zijn prachtige honden om te zien absoluut maar je moet verder kijken dan de buitenkant. Het karakter moet bij je passen en ze hebben duidelijke regels/grenzen nodig. Het zijn geen honden die alleen maar makkelijk op te voeden zijn. Tegenwoordig lijkt het wel of je alleen maar de positieve dingen over het ras hoort. Vroeger werd er veel meer gewaarschuwd voor de mindere kanten. Opeens zie je meer herplaatsers voorkomen omdat mensen zich vergissen in de Aussie. Tuurlijk ze zijn trainbaar maar niet alles is maakbaar zoals het karakter van de hond zelf.

 

Als je een kind vriendelijke hond zoekt zijn er veel rassen die veel beter aan dat plaatje voldoen. Een Aussie blijft een hond waar een kop op zit. Daar moet je van houden.

 

Nogmaals ik typ dit niet om lullig te doen maar net als Klara zit het ras in mijn hart. Het is een prachtras maar op het moment is het echt een mode hond aan het worden. Dit gaat helaas ook ten kosten van dit prachtige ras. 

 

Het enige wat ik probeer te zeggen is denk er goed over na.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Australian shepherd
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^