Voeding pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LisaLisa

Hee iedereen,

Sinds kort heb ik een ontzettend lieve oud Duitse herder pup genaamd Koda.
Ik ben me een beetje aan het verdiepen in verschillende soorten voeding en ik zie door de bomen het bos niet meer. Hij zit nu op een natuurlijke brok van kenner, maar deze lijkt hij zelf niet heel lekker te vinden. Vanmiddag heb ik een zakje pedigree junior uitgeprobeerd (zat in een puppypakketje) en deze viel ontzettend goed in de smaak, maar na wat lezen krijg ik het idee dat dit niet heel gezond is voor Koda. Ook heb ik dingen gelezen over kvv en dat pups daar weer een calciumtekort op kunnen krijgen. 

Wat zouden jullie aanraden qua voer? Kan het kwaad om dagelijks een zakje nat voer te geven (misschien te mengen met brokken) en verder brokken? Ook ben ik op zoek naar relatief gezonde snacks om als beloningssnoepjes te geven. 

Ik hoor graag jullie meningen hierover! :)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 2 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Een pup op kvv zetten is geen enkel probleem, neem een goede kvv , bekijk de calcium fosfor verhouding, heeft je pup echt geen te korten....lees je in , je kan hier adviezen krijgen welke kvv, of je gaat naar het barfforum.nl, ...of voerwijzer.com

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je kan ook zeker als je kvv niet ziet zitten uitkijken naar een betere brok, bijvoorbeeld Carnilove voor pups ....

honden page profiel charelle baasje Coopercharelle baasje Cooper 2 doggies

Hey Lisa leuk een herder! Mijn lievelingshonden nog altijd maar goed onze pup van 11 weken Cooper eet nu geperst voer speciaal voor puppies, hij vind het heerlijk en doet het er goed op. Daarnaast krijgt hij 1x per week vers vlees als beloning en is goed voor z'n darmen. Veel succes met je pup! 

honden page profiel LisaLisa

Dankjewel voor jullie reacties! 
Inlezen maakt me soms nog meer in de war, want dierenartsen/onderzoek en hondenhouders zeggen allemaal net iets anders. Ik heb nu al ontzettend veel aan voerwijzer.nl :)

honden page profiel pim pim 3 doggies

honden foto van pim

Ligt een beetje aan je budget. Als het kan zou ik Orijen puppy large breed aanraden. Voor iets minder budget Acana puppy large breed. 

 

KVV kan je ook voeren. Alleen lees je dan wel eerst goed in. Zelf vind ik het teveel gedoe (we zijn regelmatig onderweg) en gezondheidsrisico (regelmatig kleine kinderen/zwangeren over de vloer) te groot terwijl mijn hond het op brok ook goed doet en KVV dus niet noodzakelijk is.

 

Gezonde snack voor een redelijke prijs, bijvoorbeeld:  Henne Kronch Zalmsnack, of Renske biologische worst die je makkelijk in kleine beloningsstukjes kan snijden. Let op dan max 5 dagen houdbaar, wij vriezen na het aansnijden daarom kleine porties in. 

 

 

Volgende forumvraag: Pup mee naar camping
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^