Ongelukjes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TomTom

honden foto van Tom

" Giardia is verschrikkelijk besmettelijk. Het kan zijn dat er een besmette hond al eerder heeft gepoept waar jij je pup uitlaat. Zelfs als dat baasje het opruimt, blijft de plek een besmettingsbron. Vaak krijgen pups het ook uit het nest mee. Of de moeder is besmet of andere honden uit de omgeving of de honden van de pupkijkers die de besmetting dan aan hun handen en kleding meenemen. Er zijn zelfs fokkers die vreemde honden toelaten bij het nest. "

Oh dat wisten wij niet. Wat zielig voor het beestje, ja we lopen alleen maar op rustige plekjes maar het kan natuurlijk altijd. 

 

Wij lazen net dat het wss van het nest komt,omdat we hem pas 4 dagen hebben en de incubatie tijd is minstens 5 dagen.

Toch apart,aangezien het geen br00dfokker is en goed bekend staat. Alleen ze hadden 9 pups...en dat met deze hitte...dus nu hopen dat de antibiotica aanslaat. En dat t ook daadwerkelijk giardia is en niks heftigers...

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Toch apart,aangezien het geen br00dfokker is en goed bekend staat. Alleen ze hadden 9 pups...en dat met deze hitte...dus nu hopen dat de antibiotica aanslaat. En dat t ook daadwerkelijk giardia is en niks heftigers... "

Zelfs de beste fokker kan het overkomen. Stel; Momo had giardia gehad en ik wist dat nog niet (niet elke besmetting is zichtbaar). Ik 's morgens wandelen met Momo, knuffelen... en dan op naar het nest. Netjes mijn handen ontsmet onder toeziend oog van de fokker of ik dat wel op de juiste manier deed.. en dan spelen met de pups.. in de kleren waar giardia van Momo in zit.. dan is een besmetting maar zo gebeurd.

 

Een fokker kan risico's uitsluiten door het nest en de teef bij andere honden weg te houden en geen honden bij de pups toe te staan, handen laten ontsmetten, en niet te veel pupkijkers. Maar 100% voorkomen kan niet. Hoe beter de fokker, hoe kleiner de kans, maar de kans is er altijd.

honden page profiel TomTom

honden foto van Tom

Boris ( de pup) is weer helemaal de oude al, die antibiotica werken als een tierelier.

Veel gespeeld en alles binnengehouden, alles langzaam weer opbouwen maar dit doet ons al goed!!

 

Fijne avond 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Fijn Tom! Hopen dat t zo door zet. 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Pup biedt haar nek
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^