Australian shepherd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Echt pure werklijn wordt al lastiger om te vinden. JJ Ranch fokt hele goede werklijn Aussie's maar vergis je niet dat deze nog de "oude" karaktereigenschappen bezitten en deze nog erg gereserveerd kunnen zijn. Uitzondering daar gelaten. Tegenwoordig zijn de showlijn Aussie's echte knuffelkonten en vinden iedereen leuk.
 
Deeks van mij (voornamelijk werklijn) is echt gereserveerd. Niemand hoeft hem meteen te aaien want dan kan hij echt bijten. Sia (showlijn) vindt elke persoon leuk en begroet iedereen heel vrolijk en vriendelijk.
 
Mijn honden zijn niet altijd makkelijk naar andere honden. Vooral aan de riem zijn het echte draken. Bij Sia is het wel onzekerheid maar Deeks heeft een korter lontje. Meerdere Aussie reuen die ik ken zijn zeker niet makkelijk met andere honden. 
 
Dan kinderen, tja hoe voorspelbaar maar Deeks is niet makkelijk met kinderen. Gelukkig ontloopt hij ze liever maar ik durf wel te zeggen dat mocht hij geen andere uitweg zien dan zal hij zeker bijten. Sia is daar ook makkelijker in, alleen kan je soms wat lomp zijn maar ze is wel vriendelijk en zou echt niet bijten.
 
Sia heeft wel een jachtinstinct. Eenden worden opgejaagd, in het bos speurt ze het bos af maar ze komt altijd wel terug. Het is niet dat ik haar uren kwijt ben. Deeks is dan weer minder een jager want stel dat hij een opdracht misloopt van de baas. Deeks is echt een plakker en Sia is meer een vrolijk, ondernemend type. Deeks is wat serieuzer en is niet zo tolerant.
 
Dat is mijn ervaring met mijn twee Aussie's. Misschien komt het nu wat negatief over maar ze zijn echt geweldig hoor! Alleen merk ik dat je tegenwoordig alleen maar de leuke dingen hoort over de Aussie. Het zijn pittige honden waar een flinke kop op zit. Ze zijn echt prachtig maar kijk ook verder dan hun mooie voorkomen. Nu beweer ik niet dat jij dat niet doet hoor. "

Joy heeft ook minder leuke kanten hoor hahaha. Maar negatief is ook goed, als jullie het alleen maar lekker maken gaat het misschien vies tegen vallen. Dus ben blij met je eerlijk antwoord! 

 

Het hoeft geen allemans vriend te zijn. Maar ik heb wel nog Joy en wolf lopen, 2 katten, de buren 2 chi's en dan nog een staffordxbully bij m'n ouders en labxgolden bij m'n schoonouders. Die moeten wel geaccepteerd worden. Los bij vreemde honden doe ik sowieso niet meer na verschrikkelijke ervaringen met Joy. En ik laat m'n honden ook door niemand aaien. Maar kinderen vind ik wel belangrijk omdat we toch kinderen in de toekomst krijgen (hopen we natuurlijk).

 

Bedankt voor alle tips, als er nog wat te binnen schiet (zoals fokkers waar ik kan kijken of typische raseigenschappen of misschien een leuk verhaal) mag dat zeker geplaatst worden! 

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

Mijn beide meiden zijn zeer sociaal naar andere honden, het zijn best wel watjes, en lopen dan ook weg als een hond lelijk naar hun doet.

 

Kaylin is wel een grote mensen vriend en knuffeldoos, Djaira daarin tegen laat zich niet zo makkelijk aaien, zij is wel een beetje gereserveerd, vooral naar vreemde.

Mochten mensen haar toch aaien, zou ze ze niet bijten, als ze er geen zin in heeft loopt ze gewoon weg.

 

Ze vinden beide kinderen niet zo heel leuk, maar zullen zeker niet bijten, ze lopen er gewoon voor weg.

Als kinderen niet gillen of rennen, mag Kaylin nog wel bij ze gaan kijken, om een knuffel te halen, Djaira zou dat dus niet doen ( maar dat is het gereserveerde wat in haar zit )

honden page profiel Mirjam, Deeks & SiaMirjam, Deeks & Sia

honden foto van Mirjam, Deeks & Sia

" Joy heeft ook minder leuke kanten hoor hahaha. Maar negatief is ook goed, als jullie het alleen maar lekker maken gaat het misschien vies tegen vallen. Dus ben blij met je eerlijk antwoord! 
 
Het hoeft geen allemans vriend te zijn. Maar ik heb wel nog Joy en wolf lopen, 2 katten, de buren 2 chi's en dan nog een staffordxbully bij m'n ouders en labxgolden bij m'n schoonouders. Die moeten wel geaccepteerd worden. Los bij vreemde honden doe ik sowieso niet meer na verschrikkelijke ervaringen met Joy. En ik laat m'n honden ook door niemand aaien. Maar kinderen vind ik wel belangrijk omdat we toch kinderen in de toekomst krijgen (hopen we natuurlijk).
 
Bedankt voor alle tips, als er nog wat te binnen schiet (zoals fokkers waar ik kan kijken of typische raseigenschappen of misschien een leuk verhaal) mag dat zeker geplaatst worden!  "

Gelukkig dat je het goed opvat smile Elke hond heeft inderdaad zijn dingen/eigenaardigheden.

 

Een Aussie zou best passen in jullie situatie denk ik, alleen denk ik dat het dan heel belangrijk is om de pup op karakter uit te kiezen. Onderschat daarnaast ook niet de invloed van de karakters van de ouders. Omdat het ras zo populair is wordt er ook vaak met honden gefokt die misschien beter niet ingezet hadden kunnen worden. Daarnaast denk ik dat een teefje beter past dan een reu. Of je moet echt een sul van een Aussie reu treffen wink

 

Mijn tip is echt om erg kritisch te zijn wat de fokker betreft. Volgens mij heb je al eerder de tip gekregen om naar een fokker te kijken die al fokt voor de hype is ontstaan.

 

Ik ben heel benieuwd wat je keus gaat worden.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Gelukkig dat je het goed opvat  Elke hond heeft inderdaad zijn dingen/eigenaardigheden.
 
Een Aussie zou best passen in jullie situatie denk ik, alleen denk ik dat het dan heel belangrijk is om de pup op karakter uit te kiezen. Onderschat daarnaast ook niet de invloed van de karakters van de ouders. Omdat het ras zo populair is wordt er ook vaak met honden gefokt die misschien beter niet ingezet hadden kunnen worden. Daarnaast denk ik dat een teefje beter past dan een reu. Of je moet echt een sul van een Aussie reu treffen 
 
Mijn tip is echt om erg kritisch te zijn wat de fokker betreft. Volgens mij heb je al eerder de tip gekregen om naar een fokker te kijken die al fokt voor de hype is ontstaan.
 
Ik ben heel benieuwd wat je keus gaat worden. "

Grappig dat je dat zegt, waarom denk je dat een teef beter past? 

 

Ik ben ook heel benieuwd welke pup er komt haha. M'n vriend heeft voorkeur voor een zwart wit, maar black white and tan mag ook. Ik vind de blue Merle zo leuk. Ik ga gewoon kijken hoe of wat het word. Ik weet niet hoe ze op karakter plaatsen, bij joy mochten we zelf kiezen en kozen we de pup die het langst weg was toen de deur open ging en daarna vrolijk bij ons kwam snuffelen toen de andere sliepen. Kwamen eigelijk voor de blue Merle reu haha. Maar wolf was wel op karakter geplaatst. Was een rustige en een pittige en we kregen de pittige vanwege de drift. Ik zou niet weten welk karakter nu zal passen omdat ik ook geen aanhankelijk spulletje wil maar wel 1 die een beetje z'n bek open trekt als het nodig is. (even grof gezegd dan)

 

Ik merkte idd verschil Danielle, opzich is het gereserveerde niet erg. Joy is te enthousiast naar mensen, wolf was wel een verademing dat ie alles links laat liggen. Maar het moet wel goed gaan met de honden van m'n ouders (dus geen standaard rasbeschrijving dat ze hond agressief zijn) anders kunnen we heel weinig op visite omdat we zover weg wonen. 

 

Ik wil eigelijk nog geen fokkers aanschrijven omdat het wel eind volgend jaar kan worden voor de pup welkom kan zijn. Ik vind wolf nog veel te onvolwassen om er nu een pup bij te zetten. Wil eerst hem kneden zegmaar. Als hij klaar is dan gaat ie werken met m'n vriend, dus dan zal ik over het algemeen alleen zitten met Joy (we werken omstebeurt qua tijden) dus dan ook meer tijd voor een pup. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Je kan rustig al.contact zoeken.met fokkers. Als het bevalt je op de wachtlijst zetten waarbij je aangeeft vanaf wanneer je een pup wilt hebben. Sta je ook eerder bovenaan.

 

Bellen gaat vaak beter dan mailen. 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Je kan rustig al.contact zoeken.met fokkers. Als het bevalt je op de wachtlijst zetten waarbij je aangeeft vanaf wanneer je een pup wilt hebben. Sta je ook eerder bovenaan.
 
Bellen gaat vaak beter dan mailen.  "

Ik weet alleen nog niet wanneer. Ik zou hem (natuurlijk) het liefst morgen ophalen. Maar het ligt geheel aan wolf hoe of wat. Ik wil er gewoon geen 2 tegelijkertijd hebben die zoveel energie kosten. Het kan zelfs nog later worden dan eind volgend jaar. Maar gelukkig dan tijd zat om alles uit te zoeken nog. 

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

" Ten eerste is het belangrijk om te weten dat een drager zelf nooit lijder kan worden m.b.t. de betreffende aandoening. "

Dat klopt niet helemaal, HSF4 bijvoorbeeld is autosomaal dominant, dragers hebben dus kans om cataract te ontwikkelen. Daarom sluiten wij dragers van HSF4 uit van de fok bij onze Mini American Shepherds. 

honden page profiel MitaMita

honden foto van Mita

" We zijn erover uit, we willen een Australian shepherd. Dus het rondkijken is begonnen en wanneer we vinden dat de tijd (bijna) rijp is gaan we fokkers benaderen.
 
Nu wil ik het 'natuurlijk' goed doen en ik heb gekeken op de rasvereniging. Maar heb een paar vragen. 
 
Soms zijn 1 van de ouders ergens drager van, zoals het mdr1 gen, een mutatie op hsf4 etc. Is het nou beter om te kiezen voor alles vrij of kan een drager zijn van 1 van de testers niet veel kwaad? Daarnaast zie ik wel eens merle x merle, dat mocht toch niet? En, ik denk de laatste, ik zie ook wel eens akc x NHSB stamboom, kan dit? Of is het 1 pot nat?  "


Even over CEA of het MDR1 gen, en andere aandoeningen die autosomaal recessief vererven. Ga alsjeblieft niet alleen voor ouders die alleen vrij zijn undecided 'Vroeger' was dat de enige manier om geen nieuwe lijders te krijgen, maar nu er op dat gebied zoveel te testen is kun je makkelijk vrij x drager, vrij x vrij of zelfs (en heel graag zelfs!) vrij x lijder combinaties maken. Die lijders worden om 1 fout 'weg geselecteerd' terwijl er helemaal geen nieuwe lijders geboren hoeven te worden. 

 

Fokken gaat niet om de beste en meeste vrije resultaten voor jóuw pup. Fokken gaat om je ras te behouden en dat kan echt alleen door zoveel mogelijk reuen en teven te gebruiken in de juiste combinaties. Ook, juist, als ze kleine fouten hebben of niet overal vrij van zijn.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Even over CEA of het MDR1 gen, en andere aandoeningen die autosomaal recessief vererven. Ga alsjeblieft niet alleen voor ouders die alleen vrij zijn  'Vroeger' was dat de enige manier om geen nieuwe lijders te krijgen, maar nu er op dat gebied zoveel te testen is kun je makkelijk vrij x drager, vrij x vrij of zelfs (en heel graag zelfs!) vrij x lijder combinaties maken. Die lijders worden om 1 fout 'weg geselecteerd' terwijl er helemaal geen nieuwe lijders geboren hoeven te worden. 
 
Fokken gaat niet om de beste en meeste vrije resultaten voor jóuw pup. Fokken gaat om je ras te behouden en dat kan echt alleen door zoveel mogelijk reuen en teven te gebruiken in de juiste combinaties. Ook, juist, als ze kleine fouten hebben of niet overal vrij van zijn. "

Ik ben het met je eens dat je fokt om het ras te behouden, maar ik neem aan dat je fokt om het ras gezond te behouden? Ik vind het een vreemde stelling dat 'het niet erg is' om met een lijder te fokken. Je wilt toch een gezond ras? Of is dit hetzelfde mentaliteit als de Duitse herder hebben, maakt niet uit dat ze ongezond zijn maar we fokken zodat het ras blijft bestaan?

 

Ik bedoel dit niet persoonlijk, boos of iets in die trand! Het is echt een oprechte vraag en misschien laat dit wel zien hoe erg ik een leek ben op fok gebied, maar mij lijkt dat je alleen doorgaat met de gezonde honden en anders maar niet meer het ras...? 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

" Ik ben het met je eens dat je fokt om het ras te behouden, maar ik neem aan dat je fokt om het ras gezond te behouden? Ik vind het een vreemde stelling dat 'het niet erg is' om met een lijder te fokken. Je wilt toch een gezond ras? Of is dit hetzelfde mentaliteit als de Duitse herder hebben, maakt niet uit dat ze ongezond zijn maar we fokken zodat het ras blijft bestaan?
 
Ik bedoel dit niet persoonlijk, boos of iets in die trand! Het is echt een oprechte vraag en misschien laat dit wel zien hoe erg ik een leek ben op fok gebied, maar mij lijkt dat je alleen doorgaat met de gezonde honden en anders maar niet meer het ras...?  "

Lijder x vrij (generatie 1) geeft alleen maar dragers in de volgende generatie (generatie 2). Ga je met zo’n pup fokken, een drager dus, kun je deze combineren met een vrije hond. Het nest dat hieruit wordt geboren (generatie 3) zal statistisch gezien voor de helft uit dragers bestaan en voor de helft uit vrije honden. In drie generaties kun je met een ‘zieke’ generatie een gezonde generatie bereiken. Op deze manier kunnen lijders dus wel degelijk bijdragen aan het gezonder maken van een ras. Maar nu praat ik over recessief verervende DNA-aandoeningen. Met HD lijders etc. zou fokken niet verantwoord zijn. 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Lijder x vrij (generatie 1) geeft alleen maar dragers in de volgende generatie (generatie 2). Ga je met zo’n pup fokken, een drager dus, kun je deze combineren met een vrije hond. Het nest dat hieruit wordt geboren (generatie 3) zal statistisch gezien voor de helft uit dragers bestaan en voor de helft uit vrije honden. In drie generaties kun je met een ‘zieke’ generatie een gezonde generatie bereiken. Op deze manier kunnen lijders dus wel degelijk bijdragen aan het gezonder maken van een ras. Maar nu praat ik over recessief verervende DNA-aandoeningen. Met HD lijders etc. zou fokken niet verantwoord zijn.  "

Dan begrijp ik hem nu zeker beter! Dankje! 

 

Fokkers die dus met hd b fokken kan ik dus beter vermijden? 

honden page profiel Witte DraakWitte Draak

honden foto van Witte Draak

Staar je niet dood op de HD uitslag van de foto. Honden kunnen getest zijn via de Raad van Beheer, via OFA en via Pennhip en drie verschillende uitslagen krijgen. Ook hangt het erg af van de dierenarts die de foto beoordeelt. 

 

HD-B betekent trouwens niet dat de hond HD heeft, het zegt alleen dat de heupen niet perfect zijn, maar nog steeds prima functioneel. Vanaf HD-C vertonen de heupen lichte slijtage. HD-D heupen vertonen duidelijke slijtage. HD-E heupen laten ernstige slijtage of misvorming zien aan de heupen. 

 

Ook goed om te onthouden: het wel of niet ontstaan van heupdysplasie heeft niet alleen erfelijke factoren; het wordt ook bepaald door omgevingsfactoren zoals voeding en opvoeding (groeit de pup op op gladde vloeren, krijgt hij wel of niet gedoseerde beweging, etc). Een hond met HD-C uit voorouders van allemaal HD-A en HD-B honden, hoef je daarom niet zomaar uit te sluiten als hij op allerlei andere vlakken veel te bieden heeft. 

honden page profiel KlaraKlara

Juist door kleine afwijkingen uit te sluiten van fok krijg je een hogere inteelt. En juist die inteelt zorgt voor veel gezondheidsproblemen.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Staar je niet dood op de HD uitslag van de foto. Honden kunnen getest zijn via de Raad van Beheer, via OFA en via Pennhip en drie verschillende uitslagen krijgen. Ook hangt het erg af van de dierenarts die de foto beoordeelt. 
 
HD-B betekent trouwens niet dat de hond HD heeft, het zegt alleen dat de heupen niet perfect zijn, maar nog steeds prima functioneel. Vanaf HD-C vertonen de heupen lichte slijtage. HD-D heupen vertonen duidelijke slijtage. HD-E heupen laten ernstige slijtage of misvorming zien aan de heupen. 
 
Ook goed om te onthouden: het wel of niet ontstaan van heupdysplasie heeft niet alleen erfelijke factoren; het wordt ook bepaald door omgevingsfactoren zoals voeding en opvoeding (groeit de pup op op gladde vloeren, krijgt hij wel of niet gedoseerde beweging, etc). Een hond met HD-C uit voorouders van allemaal HD-A en HD-B honden, hoef je daarom niet zomaar uit te sluiten als hij op allerlei andere vlakken veel te bieden heeft.  "

Ik vind het heel moeilijk. M'n vriend wou een herder voor werken. Ik ben gek op Duitsers maar vanwege de heupen zag ik ertegen op. Nu wou hij een mechelaar maar van wat ik gezien heb vond ik die niet passen. Toen hadden we een fokker gevonden die van d'r teven altijd 1 nestje nemen en dus 1 teef houden. Tot 4 generaties alles HD vrij. Ook wolf is HD vrij. Tot grote opluchting.

 

MN gevoel zegt dus ook heel erg; alles vrij etc. Dan heb je echt een gezonde hond. Maar alle tegen die ik tegen kom van fokker van de aus vereniging hebben ze allemaal iets. Oftewel drager van iets of HD b. En dat gaat tegen m'n gevoel in. Vind het heel moeilijk om maar te denken 'ze weten wat ze doen, er komen wel gezonde pups uit'. Zucht haha

honden page profiel Witte DraakWitte Draak

honden foto van Witte Draak

" Ik vind het heel moeilijk. M'n vriend wou een herder voor werken. Ik ben gek op Duitsers maar vanwege de heupen zag ik ertegen op. Nu wou hij een mechelaar maar van wat ik gezien heb vond ik die niet passen. Toen hadden we een fokker gevonden die van d'r teven altijd 1 nestje nemen en dus 1 teef houden. Tot 4 generaties alles HD vrij. Ook wolf is HD vrij. Tot grote opluchting.
 
MN gevoel zegt dus ook heel erg; alles vrij etc. Dan heb je echt een gezonde hond. Maar alle tegen die ik tegen kom van fokker van de aus vereniging hebben ze allemaal iets. Oftewel drager van iets of HD b. En dat gaat tegen m'n gevoel in. Vind het heel moeilijk om maar te denken 'ze weten wat ze doen, er komen wel gezonde pups uit'. Zucht haha "

Dat snap ik heel goed. In theorie kan het leuk en aardig klinken , maar als je een hele smak geld gaat neerleggen, wil je het allerbeste voor je geld en zeker geen miskoop doen .

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Dat snap ik heel goed. In theorie kan het leuk en aardig klinken , maar als je een hele smak geld gaat neerleggen, wil je het allerbeste voor je geld en zeker geen miskoop doen . "

Het is nog niet eens zo zeer het geld, de kosten.

Het is toch erg om je hond te zien pijn lijden en echt vreselijk vervelend als je plannen met je hond niet door kunnen gaan omdat je hond heel veel niet mag.

Ik heb nu een hond waarmee ik ook bijna niets meer mag maar gelukkig ook nog een jonge hond die wel steeds meer aan kan. Lange wandelingen, lekker wild spelen, sporten.. en een keertje te ver gaan is ook geen drama.. die herstelt wel weer. Momo gaat dus ook niet mee op vakantie; dan hoef ik niet steeds de grenzen te bewaken en me zorgen te maken of we niet te veel van haar vragen. Met Elsa heb ik die zorgen niet. Als het voor haar teveel wordt zie ik het wel en kan ze er na een paar uur rust wel weer tegenaan. Met Momo zou gelijk de hele vakantie stil liggen omdat ze haast bench rust moet hebben voor 3 weken. Met haar durf ik dus niet de heuvels in te trekken; als ik het zie ben ik te laat en haar een eind tillen gaat echt niet.

 

Ik moet er echt niet aan denken om een pup te hebben waarbij dat op zeer jonge leeftijd al zo kan zijn.

 

Ik ga dus wel voor beide ouders volledig vrij van HD en EP.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Het is nog niet eens zo zeer het geld, de kosten.
Het is toch erg om je hond te zien pijn lijden en echt vreselijk vervelend als je plannen met je hond niet door kunnen gaan omdat je hond heel veel niet mag.
Ik heb nu een hond waarmee ik ook bijna niets meer mag maar gelukkig ook nog een jonge hond die wel steeds meer aan kan. Lange wandelingen, lekker wild spelen, sporten.. en een keertje te ver gaan is ook geen drama.. die herstelt wel weer. Momo gaat dus ook niet mee op vakantie; dan hoef ik niet steeds de grenzen te bewaken en me zorgen te maken of we niet te veel van haar vragen. Met Elsa heb ik die zorgen niet. Als het voor haar teveel wordt zie ik het wel en kan ze er na een paar uur rust wel weer tegenaan. Met Momo zou gelijk de hele vakantie stil liggen omdat ze haast bench rust moet hebben voor 3 weken. Met haar durf ik dus niet de heuvels in te trekken; als ik het zie ben ik te laat en haar een eind tillen gaat echt niet.
 
Ik moet er echt niet aan denken om een pup te hebben waarbij dat op zeer jonge leeftijd al zo kan zijn.
 
Ik ga dus wel voor beide ouders volledig vrij van HD en EP. "

Jaa precies dit. Ik wil een gezonde hond, dat vooropgesteld. Maar misschien wil ik ook in de toekomst een (goed verbreid en ingelezen etc) nestje met de teef. Dan durf ik die combinaties gewoon niet aan. Daarnaast heb ik al op m'n tandvlees gelopen  oor wolf z'n scan. Wat nou als ie HD heeft, wat nou als z'n ellen ogen niet goed zijn. Dat ie niet kan werken, oké is jammer, maar hoe ga je een hond van 40-45 kilo pijnvrij laten rondlopen tot een mooie leeftijd, ik vind dat zielig. 

honden page profiel KlaraKlara

Kijk in theorie is het natuurlijk perfect als alle testen goed zijn aan beide kanten. Maar als je alles uitsluit wat niet aan die perfectie voldoet help je een ras om zeep vanwege inteelt. Daarom zijn er marges of wordt er zorgvuldig gekeken naar combinaties die elkaar versterken. Overigens kan uit twee honden met hd a ook gewoon een pup met hd b geboren worden. Zo zwart wit is het allemaal niet. 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Kijk in theorie is het natuurlijk perfect als alle testen goed zijn aan beide kanten. Maar als je alles uitsluit wat niet aan die perfectie voldoet help je een ras om zeep vanwege inteelt. Daarom zijn er marges of wordt er zorgvuldig gekeken naar combinaties die elkaar versterken. Overigens kan uit twee honden met hd a ook gewoon een pup met hd b geboren worden. Zo zwart wit is het allemaal niet.  "

Dat snap ik. Maar als je de voorouders ook kan inzien is de kans toch wel aanzienlijk kleiner dan een a x b. 

 

Gelukkig heb ik totaal geen haast en heb ik alle tijd om rond te kijken en nog alles uit te zoeken. Vind het wel lastig, want de testuitslagen staan op papier, maar bijvoorbeeld epeleptie weer niet. Het is en blijft vertrouwen op de fokkers van de pup. 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Eerste stap is gezet.. Heb een fokker gevonden, een half uur bij me vandaan, die voornamelijk tri color pups heeft, alle reutjes (2) en teefjes (4) zijn vrij door ouders/grootouders en andere testen allemaal vrij en hda. Misschien te mooi om waar te zijn, maar ze heeft 1 maal per jaar een nest met 1 van de teven, geen rare reviews op internet, ze word zelfs aangeraden, gewoon fci stamboom etc. Er even een mailtje tegenaan gegooid (vond ik makkelijk qua onze situatie uitleggen) en erbij verteld dat we een lieve pup willen maar wel pas als wolf wat stabieler is. Mochten hun zoiets hebben van ja, lijken me pup kopers zou ik ook eerst op visite willen om zowel hun als de honden te leren kennen voor er ook maar iets gebeurt. Ben erg benieuwd naar de reactie!

 

(mag ik de fokkers naam hier neerzetten eigelijk?) 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Eerste stap is gezet.. Heb een fokker gevonden, een half uur bij me vandaan, die voornamelijk tri color pups heeft, alle reutjes (2) en teefjes (4) zijn vrij door ouders/grootouders en andere testen allemaal vrij en hda. Misschien te mooi om waar te zijn, maar ze heeft 1 maal per jaar een nest met 1 van de teven, geen rare reviews op internet, ze word zelfs aangeraden, gewoon fci stamboom etc. Er even een mailtje tegenaan gegooid (vond ik makkelijk qua onze situatie uitleggen) en erbij verteld dat we een lieve pup willen maar wel pas als wolf wat stabieler is. Mochten hun zoiets hebben van ja, lijken me pup kopers zou ik ook eerst op visite willen om zowel hun als de honden te leren kennen voor er ook maar iets gebeurt. Ben erg benieuwd naar de reactie!
 
(mag ik de fokkers naam hier neerzetten eigelijk?)  "

Zijn de heupen getest of vrij door ouders? Ik heb liever at er wel getest is, al zijn de ouders vrij.

De ouders van Elsa zijn ook vrij van alles wat getest moet worden en zelfs meer. Door testen. Maar ik ga Elsa wel testen voor er een nestje gepland wordt.

 

En ik hoop dat je snel een reactie krijgt. Ik hoor en lees vaak dat fokkers niet erg goed zijn in het beantwoorden van mailtjes.

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

" Eerste stap is gezet.. Heb een fokker gevonden, een half uur bij me vandaan, die voornamelijk tri color pups heeft, alle reutjes (2) en teefjes (4) zijn vrij door ouders/grootouders en andere testen allemaal vrij en hda. Misschien te mooi om waar te zijn, maar ze heeft 1 maal per jaar een nest met 1 van de teven, geen rare reviews op internet, ze word zelfs aangeraden, gewoon fci stamboom etc. Er even een mailtje tegenaan gegooid (vond ik makkelijk qua onze situatie uitleggen) en erbij verteld dat we een lieve pup willen maar wel pas als wolf wat stabieler is. Mochten hun zoiets hebben van ja, lijken me pup kopers zou ik ook eerst op visite willen om zowel hun als de honden te leren kennen voor er ook maar iets gebeurt. Ben erg benieuwd naar de reactie!
 
(mag ik de fokkers naam hier neerzetten eigelijk?)  "

Volgens mij mag je de naam van de fokker hier niet neerzetten, je mag hem mij eventueel wel via pb sturen ( ken wel aardig wat fokkers )

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Zijn de heupen getest of vrij door ouders? Ik heb liever at er wel getest is, al zijn de ouders vrij.
De ouders van Elsa zijn ook vrij van alles wat getest moet worden en zelfs meer. Door testen. Maar ik ga Elsa wel testen voor er een nestje gepland wordt.
 
En ik hoop dat je snel een reactie krijgt. Ik hoor en lees vaak dat fokkers niet erg goed zijn in het beantwoorden van mailtjes. "

HD enzo is wel zelf getest haha. Maar de niet verplichte testen is alles vrij door ouders en groot ouders. 

 

Ze hebben een contactformulier op de website die ze graag ingevuld zien bij vragen, dus mag hopen dat dat wel gelezen word. 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Volgens mij mag je de naam van de fokker hier niet neerzetten, je mag hem mij eventueel wel via pb sturen ( ken wel aardig wat fokkers ) "

Gedaan! Ben erg benieuwd.. Als leek ziet het er iig goed uit haha. 

honden page profiel Mirjam, Deeks & SiaMirjam, Deeks & Sia

honden foto van Mirjam, Deeks & Sia

Ook ik ben benieuwd welke fokker dit betreft. Fokt ze alleen maar black- en redtri? Dan heb ik namelijk een vermoedenhp-smile

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Ook ik ben benieuwd welke fokker dit betreft. Fokt ze alleen maar black- en redtri? Dan heb ik namelijk een vermoeden "

Nee ze heeft allerlei haha. Ze heeft tri blue Merle, black tri, red Merle en gewoon bruin-wit. Alleen als ik de geboren pups terug kijk zitten er veel black tri tussen en dat vinden wij de mooiste kleur hahaha. 

honden page profiel Mirjam, Deeks & SiaMirjam, Deeks & Sia

honden foto van Mirjam, Deeks & Sia

" Nee ze heeft allerlei haha. Ze heeft idd die 2 maar ook blue Merle en red Merle. Alleen als ik de geboren pups terug kijk zitten er veel black tri tussen en dat vinden wij de mooiste kleur hahaha.  "

Fijn, dan is het niet de fokker waar ik zat aan te denken. 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Fijn, dan is het niet de fokker waar ik zat aan te denken.  "

Want dat is geen goede fokker? Deze is hobby matig, maar wel volgens alle regels. Dus niet zo'n lopende band maar gewoon omdat ze wat wil bijdragen. Vind ik voor m'n gevoel ook prettiger dan iemand die echt z'n beroep ervan gemaakt heeft. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik weet toevallig prachtig pupke beschikbaar bij fokker die vroeger op onze club trainde 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Ik weet toevallig prachtig pupke beschikbaar bij fokker die vroeger op onze club trainde  "

Ik wil de pup niet nu nu. Wolf is echt nog te onstabiel en vraagt nog teveel begeleiding. Zou echt oneerlijk zijn tegenover hem. Anders had ik ernaar gekeken hp-angel

pagina 2 van 3 123
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^