Zindelijk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel nandynandy

Hallo allemaal

Ik lees veel over zindelijkheid

Gyon is 17 weken, hij slaapt vanaf dag 3 van 23:30 uur tot 08:30, soms zelf 09:00 uur

Overdag lopen we om de 4 uur, maar rond etenstijd soms na een uur weer, maar meestal 1,5-2 uur. We hebben al van alles geprobeert zoals laten plassen en dan maar schoonmaken en negeren, dus op ons ritme lopen of oppakken en naar buiten, maar er is geen pijl op te trekken

Omdat hij het van 09:00-17:00 uur om de 4 uur red, vindt ik het vreemd en ik weet dat hij overdag meer slaapt en rond etenstijd en ‘s avonds actiever wordt, maar ...

honden page profiel Daphne: en BountyDaphne: en Bounty

honden foto van Daphne: en Bounty

Bij ons hielp het op een gegeven moment echt op vaste tijden te uitlaten. Misschien kan je dat nog proberen. En dan in de avond wat vaker.

honden page profiel Drieka en HummerDrieka en Hummer

honden foto van Drieka en Hummer

Ik begrijp dat hij de avonden dus meer binnen plast? 

 

Waarschijnlijk doordat hij, met dit warme weer, in de avonden actiever is en een puppy vergeet dan snel aan te geven dat hij moet plassen of poepen, dan gebeuren er ongelukjes. 

Na het eten, na het slapen, na het spelen elke keer naar buiten gaan, dan is de kans het grootste dat er binnen geen ongelukjes gebeuren. 

 

Tot de leeftijd van circa 6 maanden hebben puppy's nog niet de volledige controle over hun sluitspier maar dat hij het de nachten zo lang volhoudt en overdag ook al 4 uurtjes kan ophouden is echt al super netjes voor een puppy van 17 weken oud.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Wauw, de hele nacht en overdag al 4 uur op kunnen houden, super zeg!

 

Ik zou in de avonden gewoon vaker naar buiten gaan.

Inderdaad, hij zal dan actiever zijn, misschien vergeten aan te geven of juist te moe zijn om langer op te houden. Komt vanzelf goed!

Regelmatig naar buiten en met het ouder worden zullen er steeds minder ongelukjes zijn.

honden page profiel ElianeEliane

We hebben zowel als mens maar ook als dier ons natuurlijk gedrag en ritme.

Bij de nieuwgeboren passen wij ons aan hun ritme aan, en langzaam aan wordt dit natuurlijk gedrag "getraind" naar gewenst gedrag.

Het feit dat dit (nog) niet lukt is een combinatie van een aantal factoren. Maar als er nood is om op tijdens een bepaalde periode meer buiten te moeten? Gewoon effe uit laten. Dat is het minst stressvolle voor iedereen. Hond blij, blaas blij en eigenaar die niets moet opkuisen.....

Elke hond (net zoals mens) is verschillend. Wat bij de ene binnen een bepaald x lukt. Kan heel normaal bij de andere helemaal anders verlopen.

honden page profiel nandynandy

Hallo Daphne, Drieka, Vera en Eliane

Bedankt voor jullie reacties, soms denk ik ook dat hij ons uitdacht en aandacht wil omdat wij bijv aan het eten zijn en hij op het zijne moet wachten en het daar niet mee eens is

we zullen zien de komende weken

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Hallo Daphne, Drieka, Vera en Eliane
Bedankt voor jullie reacties, soms denk ik ook dat hij ons uitdacht en aandacht wil omdat wij bijv aan het eten zijn en hij op het zijne moet wachten en het daar niet mee eens is
we zullen zien de komende weken "

Waarom geef je dan niet eerst de hond te eten? Of eventueel een lekker pensstaafje zodat ook de hond wat eet en dus niet bij jullie hoeft te vragen om aandacht.

honden page profiel Drieka en HummerDrieka en Hummer

honden foto van Drieka en Hummer

Uitdagen doet een puppy niet, althans niet uitdagen door binnen te plassen. 

 

Ik zou, als ik jullie was, als jullie aan tafel gaan om te eten, ook de puppy zijn eten geven. Waarom moet hij ook wachten totdat jullie klaar zijn? Dat is best wel moeilijk voor zo'n kleintje. 

 

Toen Hummer zo klein was, stond hij steeds naast de tafel als wij aan het eten waren en wilde dan aandacht, dus gaf ik hem (als hij zijn eten al op had) nog iets lekkers om op te knagen. Dan konden wij rustig eten en was hij tevreden.

Nu is hij ondertussen 6 maanden oud en hebben we hem langzaam geleerd dat als wij het eten op hebben, hij nog wel een restje krijgt (denk aan een stukje vlees of vis). Hij weet dit nu en tijdens het eten ligt hij dan ook rustig onder de tafel of op zijn kussen. Dit krijgt hij bewust erna omdat, als wij het tijdens het eten zouden geven, hij gigantisch gaat zitten kwijlen (hoort bij dit ras) en dat vind ik dan toch niet zo prettig naast me tijdens het eten. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hier eerst de honden eten , en dan ben ik aan de beurt, honden zijn dan tevreden, en als je dan zelf gaat eten, kan je de hond naar de plaats sturen, anders niet, blijft tie vragen met een hongerige blik.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Hallo Daphne, Drieka, Vera en Eliane
Bedankt voor jullie reacties, soms denk ik ook dat hij ons uitdacht en aandacht wil omdat wij bijv aan het eten zijn en hij op het zijne moet wachten en het daar niet mee eens is
we zullen zien de komende weken "

Is niet uitdagen: door de stress dat dit wachten oplevert krijgt je pup (net als een klein kind) druk op zijn blaas en moet hij plassen.

Geef hem gewoon als eerste eten.

Is al heel lang achterhaald dat "de baas" altijd eerst moet eten om hoogste in rang te blijven.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^