Alweer een vraag..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LindaLinda

Ik heb weer een vraag over mijn pup, hopelijk worden jullie inmiddels niet gek van mij. Mijn pup moet sinds gisteren erg vaak plassen (om het halfuur tot max om de 1,5 uur), ze is 12 weken oud. Ze kan het dan niet meer ophouden en plast dan soms ook in huis (extreem grote plassen!!). Zojuist heeft ze tijdens het uitlaten maar een paar druppeltjes geplast en probeerde dit al lopend uit te plassen. Ze keek ook steeds achterom. 
's Nachts gaat het goed en ligt ze in de bench, ze kan het dan wel de hele nacht ophouden.

PS. We hebben een airco in huis en ook het grootste gedeelte van de dag aan staan ivm de warmte ('s nachts laten we het raam open en de airco uit, dan koelt het lekker af). Deze langere tijd uitdoen is geen optie, aangezien wij een poolhondje hebben en zij dan gaat rennen/in paniek raakt en een koel plekje zoekt. Om deze reden houden we de airco een groot gedeelte van de dag aan. Kan het hiermee te maken hebben?

Hebben jullie tips?

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Geen idee of de airco ermee te maken heeft.

Wel weet ik dat mijn honden met 12 weken oud, ook nog vaak moesten plassen, hoor.

En ook nog wel eens een ongelukje hadden.

Je pup is nog jong, dus hij kan het ook nog niet lang ophouden, dat kan wel tot 6 maanden duren voordat hij helemaal controle over de sluitspieren heeft.

Je hebt nu eenmaal een pup, dat betekent de eerste maanden tot half jaar veel tijd steken in zindelijk maken.

 

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Bij twijfel kun je proberen een plasje op te vangen en te laten checken op blaas ontsteking.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

He wat lekker zeg een airco, denk niet dat dat er mee te maken heeft, geen blaascontrole nog, in beweging en ja dan moet er geplast worden.....altijd kan je een plas opvangen en het na laten kijken, een hond met een blaasontsteking houdt snachts de plas ook niet op, en je schrijft dat tie dat wel doet.....

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik zou zeker aanraden om een plasje op te vangen en dit naar de dierenarts te brengen voor onderzoek (kost meestal rond de 15 euro). Het klinkt een beetje als blaasontsteking. Mocht er niets uit het urine onderzoek komen dan zou je eventueel ook een bloedonderzoek kunnen doen om te kijken of de nieren normaal werken. Helaas zie je het nog wel eens dat ze jonge honden al nier problemen kunnen hebben. Vaak wordt dit dan pas heel laat ontdekt omdat mensen (eigenaar /dierenarts) er niet vanuit gaan dat jonge honden nier problemen hebben.

Maar omdat je hondje achterom kijkt en druppels en ook weer grote plassen doet klinkt het als een blaasontsteking  

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

" He wat lekker zeg een airco, denk niet dat dat er mee te maken heeft, geen blaascontrole nog, in beweging en ja dan moet er geplast worden.....altijd kan je een plas opvangen en het na laten kijken, een hond met een blaasontsteking houdt snachts de plas ook niet op, en je schrijft dat tie dat wel doet..... "

Dat is niet helemaal waar. Ik heb zelf ook wel eens fikse blaasontsteking gehad en de drang om te plassen is vreselijk, je denkt steeds dat je heel nodig moet maar er zit eigenlijk niets in je blaas. Maar als je dan eenmaal slaapt dan wordt je er niet perse constant wakker van. Bij beginnende blaasontsteking is deze drang om te plassen wel, maar minder heftig. 

 

Ik zou juist bij nog geen volledige controle over de blaas ook plasjes in de nacht verwachten...

honden page profiel AvalonAvalon

Nova hebben we gekregen met 17 weken. Ze mocht hier haar tweede start maken. De eerste dagen was alles nieuw, veel prikkels en weinig echt diepe slaap. Toen plastte ze ook van die enorme plassen elk (half)uur. Nadat ik de medische redenen kon uitsluiten ben ik de prikkels (denk ook vooral aan: visite die de pup graag ziet. Pup die graag overal bij is en daardoor niet in een diepe slaap komt.) tot het minimale gaan beperken en de structuur nog duidelijker gaan maken. Er zijn honden die namelijk bij stress en gebrek aan rust flink meer gaan drinken en dus heel veel en nodig moeten plassen. Daarnaast doet het gebrek aan rust de blaascontrole ook nog niet ten goede. Mocht er geen medische reden zijn, kijk dan eens kritisch naar je ritme in de dag. Probeer eens een dag waarbij de pup echt genoeg diepe(!) slaap krijgt. Wanneer dit goed gaat kun je het later wel weer uitbouwen naar een ritme wat voor jullie beide werkt.

honden page profiel LindaLinda

" Dat is niet helemaal waar. Ik heb zelf ook wel eens fikse blaasontsteking gehad en de drang om te plassen is vreselijk, je denkt steeds dat je heel nodig moet maar er zit eigenlijk niets in je blaas. Maar als je dan eenmaal slaapt dan wordt je er niet perse constant wakker van. Bij beginnende blaasontsteking is deze drang om te plassen wel, maar minder heftig. 
 
Ik zou juist bij nog geen volledige controle over de blaas ook plasjes in de nacht verwachten... "

Dat denk ik dus ook. Het lijkt mij ook vreemd dat ze ''s nachts wel" controle over de blaas heeft" en overdag niet. Ik snap wel dat ze overdag sneller moet plassen omdat ze dan meer beweegt, maar ik vind het vreemd dat ze tot een week terug wel 2,5 tot 3 uur de plas kon ophouden en nu opeens max 1.5 uur. Ik kan hier ook geen reden voor verzinnen, aangezien er geen andere situaties plaatsvinden dan voorheen

honden page profiel LindaLinda

" Nova hebben we gekregen met 17 weken. Ze mocht hier haar tweede start maken. De eerste dagen was alles nieuw, veel prikkels en weinig echt diepe slaap. Toen plastte ze ook van die enorme plassen elk (half)uur. Nadat ik de medische redenen kon uitsluiten ben ik de prikkels (denk ook vooral aan: visite die de pup graag ziet. Pup die graag overal bij is en daardoor niet in een diepe slaap komt.) tot het minimale gaan beperken en de structuur nog duidelijker gaan maken. Er zijn honden die namelijk bij stress en gebrek aan rust flink meer gaan drinken en dus heel veel en nodig moeten plassen. Daarnaast doet het gebrek aan rust de blaascontrole ook nog niet ten goede. Mocht er geen medische reden zijn, kijk dan eens kritisch naar je ritme in de dag. Probeer eens een dag waarbij de pup echt genoeg diepe(!) slaap krijgt. Wanneer dit goed gaat kun je het later wel weer uitbouwen naar een ritme wat voor jullie beide werkt. "

Dit is wel enigszins herkenbaar. Ze heeft niet echt een diepe slaap overdag, alleen oppervlakkig. Het maakt niet uit of ze bij ons in de buurt ligt of in de bench, in beide gevallen slaapt ze niet diep. Ik weet alleen niet hoe ik ervoor moet zorgen dat ze dit wel doet. Ik zit overdag alleen met haar in de woonkamer en als ze slaapt dan kijkt ze bij het geringste geluidje op. Heb je tips om ervoor te zorgen dat ze wel diep slaapt? 

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Het zou met de warmte kunnen te maken hebben dat ze daardoor meer drinkt en dus ook vaker moet plassen. 

 

Maar persoonlijk zou ik ook zeker haar urine laten controleren op blaasontsteking. Mijn hondje heeft dit net nog gehad en had hetzelfde. Ze is bijna 5 jaar oud en plast normaal nooit in huis. Opeens moest ze erg vaak plassen en heeft ook 2 keer in huis geplast tijdens de dag. 's Nachts nooit in huis geplast. 
Als ik zelf blaasontsteking heb, moet ik 's nachts ook niet opstaan om te plassen, dus ik kan me voorstellen dat dat bij honden ook zo is. 

honden page profiel AvalonAvalon

" Dit is wel enigszins herkenbaar. Ze heeft niet echt een diepe slaap overdag, alleen oppervlakkig. Het maakt niet uit of ze bij ons in de buurt ligt of in de bench, in beide gevallen slaapt ze niet diep. Ik weet alleen niet hoe ik ervoor moet zorgen dat ze dit wel doet. Ik zit overdag alleen met haar in de woonkamer en als ze slaapt dan kijkt ze bij het geringste geluidje op. Heb je tips om ervoor te zorgen dat ze wel diep slaapt?  "

Voor ons werkte het om Nova tweemaal per dag wanneer ze moe was (na wandelen, spelen, eten) nog even te laten plassen en in de bench te doen voor 1 tot anderhalf uur. De eerste keren sliep ze nog niet diep, maar nu ze dit ritme kent en krult ze zich lekker op en slaapt heerlijk. Ik heb dekens over de bench en hij staat op een rustig plekje. Vaak bleef ik er in het begin even bij zitten terwijl ik haar negeerde totdat ze zelf ook rustig ging liggen.

Nova had deze rustmomenten echt nodig. Ook al was ze er het eerst niet direct mee eens. Ze bleef anders steeds maar "ready to go" als wij onze gewone dingen in huis deden. Nu zoekt ze haar rustplekje zelf op en slaapt uit zichzelf al veel meer. Rust levert ook meer rust op zegmaar. Bench mag je trouwens ook vervangen door hal, bijkeuken of andere ruimte. 

honden page profiel Drieka en HummerDrieka en Hummer

honden foto van Drieka en Hummer

Ik zou ook voor de zekerheid urine laten onderzoeken bij de dierenarts, dan weet jij tenminste echt of het een blaasontsteking is of niet.

 

Met dit warme weer drinkt de puppy misschien meer en moet daardoor ook meer plassen. Ik vind een puppy van 12 weken die het al 1,5 uur ophoudt overdag toch heel erg netjes hoor. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^