Zwemvest

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel WoodyWoody

honden foto van Woody

Hallo,

Ik heb voor mijn hond een zwemvest van ezydog aangekocht omdat hij het zwemmen niet helemaal onder de knie kreeg en ik het zelf ook prettiger en veiliger vind.

Hij zwemt nu super goed. Nu hou ik hem aan de flexi lijn tijdens het zwemmen maar deze is niet zo lang. Is het veilig om hem los te laten (hij is los lopen gewoon en geen stromend water) of kan ik beter een lange longeerlijn aankopen? Ik twijfel omdat de lijn misschien achter hout of dergelijke kan blijven hangen... Wat is jullie mening? 

 

honden page profiel Daphne: en BountyDaphne: en Bounty

honden foto van Daphne: en Bounty

Ik laat onze hond zwemmen zonder lijn.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Ik gebruik gewoon een lang touw, wel touw wat drijft maar volgens mij drijven veel soorten touw op het water, PPM touw sowieso en touw wat ik van Hornbach heb ook. De PPM lijn die ik heb is 8 meter en eigenlijk te kort om een hond mee te laten zwemmen (net als een Flexi), het touw van Hornbach is ongeveer 15 meter lang en die vind ik perfect voor het zwemmen.

Het enige nadeel van deze touwen is dat je ze zelf moet oprollen/naar binnen halen. Ze drijven wel, maar als een hond er door heen moet zwemmen kunnen ze wel vast raken.

Het achter takken en boomstammen komen is inderdaad een risico, maar dat kan je zelf een beetje voorkomen door de riem bijvoorbeeld een beetje omhoog te houden

 

Er zijn volgens mij ook speciale zwem lijnen voor honden

 

Longeerlijn zou ik trouwens niet doen, dat is vaak erg dik en zuigt water op.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Dit is het touw van Hornbach wat ik vaak voor zwemmen gebruik

509134.jpg

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Speel los met je hond in het water...iets wat drijft weggooien , zo dichtbij dat als je hond niet luisterd je hem zo kan pakken, maar als jij speelt blijf je hond in de buurt, ga er zelf ook in en leer spelenderwijs dat je hond terug komt bij jou...heb je geen lijn nodig...alleen om weer verder te gaan.

Volgende forumvraag: SPOED! Hond 2 jaar inlaten slapen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^