HELP! Agressieve hond herplaatsen of laten inslapen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel schoopschoop

Mijn kleine hondje van 4 jaar is zeer agressief. (chichuahua / jack russel) Hij heeft mij in me gezicht gebeten en voet, mijn moeder in de hand en ng paar agressieve aanvallen. Ik heb niet veel geld voor een GT en ik ben inmiddels 7 mnd zwanger van mijn eerste kindje. Nu is het zo dat mijn partner en ik heel bang zijn dat ons kleine ook gevaar gaat lopen. Nu is de vraag, kan ik zo’n agressieve hond herplaatsen of laten inslapen?. Of moet ik toch even sparen voor een GT. Hij is ook agressief tegen andere honden, als ik bezoek krijg etc. Hij is wel heel slim en gehoorzaam wanneer hij wilt maar ik dit kan niet langer Zo door. Hebben jullie suggesties? Hij is ook gezond, ik vermoed zelf dat ie zo doet omdat hij vroeger niet vaak genoeg sociaal is geweest. Ook bijt hij gewoon uit het niets, ligt ie op de bank (wat hij niet mag) en je maakt hem per ongeluk wakker dan valt ie gelijk aan! Ook mensen die altikd lief tegen hem zijn geweest of niet kent. 

honden page profiel MitaMita

honden foto van Mita

Herplaatsen, maar heel duidelijk aangeven wat de nieuwe eigenaar kan verwachten. 
Hier kun je hem aanbieden terwijl hij nog bij jullie woont.

 

Hebben jullie hem wel altijd als hond behandeld, ook al is ie klein? Met andere woorden, heb je hem anders behandeld dan je een grotere hond (golden retriever, rottweiler) zou behandelen? Juist chihuahua's en jack russells hebben heel veel duidelijkheid nodig. 

honden page profiel DonjaDonja 3 doggies

honden foto van Donja

Inslapen lijkt mij geen optie nu nog niet alles is geprobeerd. Ik zou laten herplaatsen, met daarbij heel duidelijk de reden van herplaatsen. Mogelijk zou een goed asiel, waar de hond begeleidt wordt voor herplaatsing, een betere keuze zijn dan het zomaar zelf proberen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Mijn kleine hondje van 4 jaar is zeer agressief. (chichuahua / jack russel) Hij heeft mij in me gezicht gebeten en voet, mijn moeder in de hand en ng paar agressieve aanvallen. Ik heb niet veel geld voor een GT en ik ben inmiddels 7 mnd zwanger van mijn eerste kindje. Nu is het zo dat mijn partner en ik heel bang zijn dat ons kleine ook gevaar gaat lopen. Nu is de vraag, kan ik zo’n agressieve hond herplaatsen of laten inslapen?. Of moet ik toch even sparen voor een GT. Hij is ook agressief tegen andere honden, als ik bezoek krijg etc. Hij is wel heel slim en gehoorzaam wanneer hij wilt maar ik dit kan niet langer Zo door. Hebben jullie suggesties? Hij is ook gezond, ik vermoed zelf dat ie zo doet omdat hij vroeger niet vaak genoeg sociaal is geweest. Ook bijt hij gewoon uit het niets, ligt ie op de bank (wat hij niet mag) en je maakt hem per ongeluk wakker dan valt ie gelijk aan! Ook mensen die altikd lief tegen hem zijn geweest of niet kent.  "

4 jaar oud, heb je dit hondje al vanaf pup en moet tie nu weg omdat tie agressief is....zouden jullue misschien wat conseqwenter kunnen zijn in alles, op de bank mag die niet maar zit er toch op, nu er een kleine in aankomst is is het en wordt het teveel voor je.....

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Heb je je nooit afgevraagd waarom hij in je gezicht en handen beet ?

En dat jullie dat vier jaar toelieten ?

Hoort en ziet hij wel goed ?want het zou ook nog kunnen dat hij schrikt en dan om zich heen hapt 

Dat soort dingen zou ik eerst even goed na kijken .

Je geeft het zelf al aan ,met een baby erbij is het niet vertrouwd ,maar naar mijn idee heb je het wel erg ver laten komen op deze manier .

Bij herplaatsing zou ik wel al deze onhebbelijkheden opsommen ,en hem alleen herplaatsen bij mensen die ervaring hebben in hondengedrag ,want ook een beet van een kleine hond komt goed aan ,en dan is de kans groot dat dit lekkertje van de een naar de ander gaat en het gedrag steeds erger wordt .

Succes met je beslissing .

honden page profiel Drieka en HummerDrieka en Hummer 3 doggies

honden foto van Drieka en Hummer

Er zal toch een reden zijn dat de hond aanvalt en agressief gedrag vertoont.

 

Mijn man heeft een Franse Buldog gehad, super lief beestje, helaas met de leeftijd van 1 jaar aangevallen door een Duitse Herder en daarna compleet veranderd in zijn gedrag, ook agressief en bijten, zelfs naar ons toe. Wij zijn toen wel naar een goede GT gegaan en hebben echt ontzettend veel geprobeerd maar het gedrag kregen wij niet veranderd. Samen met de GT hebben wij toen een ander gezin gezocht die het wel aandurfde want verandering van omgeving en eigenaren kon ervoor zorgen dat zijn gedrag zou veranderen. 

 

De hond is in een ander gezin terecht gekomen en inderdaad, zijn gedrag veranderde weer terug naar de lieve hond die hij ook kon zijn, nooit meer agressief geweest, we hebben nog lang contact gehouden. 

honden page profiel jantienjantien 2 doggies

honden foto van jantien

Eens met Heleen:  waarom bijt hij?  

Sowieso een 'slapende hond wakker maken' kan gevaarlijk zijn. 

Als hij bijvoorbeeld doof is, schrikt hij daarvan en bijt hij dus.

honden page profiel MoniqueMonique 1 doggies

honden foto van Monique

Je hondje is volgens mij slecht opgevoed,daar pluk je nu de vruchten van.

 

Schaam je om sowieso te opperen om je hondje te laten inslapen.

Na 4 jaar een baby op komst en hondje een schop onder zijn kont.

 

 

honden page profiel Dobber!Dobber! 3 doggies

honden foto van Dobber!

Het is natuurlijk lastig te beoordelen achter een beeldschermpje, maar het klinkt wel een beetje alsof de hond te veel verwend is. Op zich hoeft verwennen niet een probleem te zijn, maar niet elke hond kan goed omgaan met privileges. In de zin van dat ze zichzelf (onterecht) een hogere rangordepositie geven tov jullie en anderen. Dingen als op de bank mogen en zo kunnen negatief gedrag triggeren, zoals bijten (jullie corrigeren). 

 

Hebben jullie de hond van pups af aan? En wanneer begon hij met dit gedrag? Als hij bijt, is er dan ook bloed of open wonden (of zijn het schaafwondjes oid)?

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Zou toch eerst medische volledig uitklaren. Je zegt hij is gezond maar is hij enkel oppervlakkig nagekeken? 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

In mijn eigen ervaringen met honden komt het zeer weinig voor dat honden daadwerkelijk agressief gedrag vertonen zonder een enkele aanleiding waarom ze het doen. Ik zeg niet dat dit helemaal nooit gebeurd of zal gebeuren. Maar als het daadwerkelijk "zomaar" gebeurd dan pas zul je de oorzaak bij de hond kunnen gaan zoeken. En zelfs dan moet je eerst andere medische oorzaken kunnen uitsluiten.

 

Er zijn inderdaad honden met een "kronkel" in de kop maar dit komt toch echt niet zoveel voor. Het is veel waarschijnlijker dat er iets mis gaat in zijn opvoeding (of is gegaan). Inslapen nu opperen is daarom niet fair naar de hond en zou ik zeker niet eens overwegen op dit punt. Ik zou deze hond naar een GT brengen die goed is. Niet de eerste de beste van de lokale hondenschool. 

 

 

honden page profiel schoopschoop

" Herplaatsen, maar heel duidelijk aangeven wat de nieuwe eigenaar kan verwachten. Hier kun je hem aanbieden terwijl hij nog bij jullie woont.
 
Hebben jullie hem wel altijd als hond behandeld, ook al is ie klein? Met andere woorden, heb je hem anders behandeld dan je een grotere hond (golden retriever, rottweiler) zou behandelen? Juist chihuahua's en jack russells hebben heel veel duidelijkheid nodig.  "
 
We hebben hem altijd gewoon als een normale hond behandelt. Net als je grotere honden zou behandelen. 
 
-
 

 

honden page profiel schoopschoop

" 4 jaar oud, heb je dit hondje al vanaf pup en moet tie nu weg omdat tie agressief is....zouden jullue misschien wat conseqwenter kunnen zijn in alles, op de bank mag die niet maar zit er toch op, nu er een kleine in aankomst is is het en wordt het teveel voor je..... "
 
ja hebben heel veel dingen geprobeerd, inmiddels mag hij bijna nix meer. Dus ook niet op  de bank. Gaan wij even weg en ja hoor meneer  ligt weer op de bank.  Wij vinden het ook heel zielig om hem telkens  in zinn bench te laten als , wij weg gaan.  Daardoor blaft ie ook aan een stuk door en  krijgen de buren er last van.  Het is niet teveel, als het aan mijn ligt zou ik hem nog jaren houden, omdat ondanks alles is hij een goede hond en als ik nu niet zwanger zou zijn zou ik meer energie , tijd en geld aan uitgeven. Maar dat is helaas niet het geval. Ik vind ookal is ie zo behoort hij ook bij ons en daarom dan ik jullie mening vraag. 

 

honden page profiel schoopschoop

" Heb je je nooit afgevraagd waarom hij in je gezicht en handen beet ?
En dat jullie dat vier jaar toelieten ?
Hoort en ziet hij wel goed ?want het zou ook nog kunnen dat hij schrikt en dan om zich heen hapt 
Dat soort dingen zou ik eerst even goed na kijken .
Je geeft het zelf al aan ,met een baby erbij is het niet vertrouwd ,maar naar mijn idee heb je het wel erg ver laten komen op deze manier .
Bij herplaatsing zou ik wel al deze onhebbelijkheden opsommen ,en hem alleen herplaatsen bij mensen die ervaring hebben in hondengedrag ,want ook een beet van een kleine hond komt goed aan ,en dan is de kans groot dat dit lekkertje van de een naar de ander gaat en het gedrag steeds erger wordt .
Succes met je beslissing . "

Tuurlijk heb ik mij dat afgevraagd, en toen der tijd ook een medisch onderzoek laten doen. Ik boog vooruit om hem aan het lijn te zetten, zodat ie uitgelaten kon worden, en sprong hij in mijn gezicht. Sindsdien hebben wij maarregelen genomen, ook muilkorf gehaald en meer regels. Hij is zeker geen verwende chihuahua want hij moet zitten voor een snoepje, hij heeft tijden naar buiten gaan, hij moet naar zijn mandje als er bezoek komt, mag niet op de bank en bed. Niemand mag heb zomaar tillen, wat mensen vaak de neiging hebben omdat ie klein is. Etc Na de eerste incident hebben wij hem zelf naar een hondenschool gebracht omdat wij ook eerst dachten dat  hij niet goed is opgevoed, maar daar haalde hij ook zijn streken uit. 

honden page profiel schoopschoop

" Je hondje is volgens mij slecht opgevoed,daar pluk je nu de vruchten van.
 
Schaam je om sowieso te opperen om je hondje te laten inslapen.
Na 4 jaar een baby op komst en hondje een schop onder zijn kont.
 
  "

Jammer dat je dat denkt monique terwijl je niet weet wat voor moeite wij hiervoor doen. Hij is in het verleden, bij vorige eigenaren aangevallen door een grotere hond, sindsdien hebben wij ook geprobeerd om zijn angts agressieve weg te halen.  

Ik schaam mij niet omdat wij dit van de dierenarts hebben meegekregen, toen hij mijn moeder voor het laatst had gebeten, ut het niets. Maar zelf willen wij dit niet, ook willen we hem nier zomaar aan iemand geven, we willen anders wel een goede baasje voor hem vinden. Tis geen 4 jaar hond en schop onder zijn kont!! We moeten ook kijken en denken aan de veiligheid van ons toekomstige kindje en die van ons zelf. Wij willen hem het liefst niet eens wegdoen. Vandaar dat wij ook deze vraag stellen. Maar jmmer dat je gelijk beoordeelt, zonder eerst uberhaupt precies te weten wat er gaande is. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Overigens; bijten in het gezicht dat is wel een "vreemde" aanval. Een keer naar een hand bijten dat zie ik nog wel voor me hoe dat kan gebeuren (bij een voerbak, afpakken van speelgoed/kluifjes etc). Maar een  hondje van dat formaat kan natuurlijk normaal nooit bij een gezicht komen. Hoe ik dat scenario voor me zie is of de baas beweegt zijn gezicht richting dat van de hond (in de "private space", dit kan erg intimiderend voor de hond zijn). Of de hond zit op gelijke hoogte (de bank?) Het klinkt alsof hij heeft zich deze plek heeft toegeëigend. En het ziet als zijn recht; wat hij verdedigd. Kleine hondjes zijn vaak vele malen driftiger dan grote. En je hebt een prachtige kruising van twee rassen die niet bekend staan om hun rustige, gemoedelijke aard. 

Dat hij aanvalt als je hem wakker maakt en vd bank af wil is daarom ook niet raar. Het is geen goed gedrag maar wel begrijpelijk vanuit de hond. Zeker als hij deze bank als de zijne ziet. Zoals eerder ook aangehaald kan de aanval zelfs ook een schrikreactie zijn. 

 

Is dit hondje erg bezitterig? Kun je de voerbak wegpakken, speelgoed bij hem wegpakken? Hem van de bank afsturen als hij daar niet gewenst is?

 

Welke regels heeft de hond in huis en gaat het naleven daarvan goed? 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

" Tuurlijk heb ik mij dat afgevraagd, en toen der tijd ook een medisch onderzoek laten doen. Ik boog vooruit om hem aan het lijn te zetten, zodat ie uitgelaten kon worden, en sprong hij in mijn gezicht. Sindsdien hebben wij maarregelen genomen, ook muilkorf gehaald en meer regels. Hij is zeker geen verwende chihuahua want hij moet zitten voor een snoepje, hij heeft tijden naar buiten gaan, hij moet naar zijn mandje als er bezoek komt, mag niet op de bank en bed. Niemand mag heb zomaar tillen, wat mensen vaak de neiging hebben omdat ie klein is. Etc Na de eerste incident hebben wij hem zelf naar een hondenschool gebracht omdat wij ook eerst dachten dat  hij niet goed is opgevoed, maar daar haalde hij ook zijn streken uit.  "

En dan nog de hoeveelheid beweging ,Jack russells zijn werkhondjes die gewoon veel uitdaging en beweging nodig hebben ,aan een riempje uitlaten daar worden zij niet moe van ,er zit jr bloed in dus veel beweging geven ,Was de sprong naar je gezicht niet uit speelsheid?  Waarom ga je niet op je hurken zitten om aan te lijnen ? Over een hond heen buigen die al onzeker is ,dat is vragen om problemen .

De meeste mensen maken ook de fout om met een goed uitgeruste hond naar school te gaan waar ze dan gelijk die oefeningen moeten doen zoals volg ,zit ,af ,Laat hem eerst lekker zijn energie kwijt raken en dan de school ,dan hebben ze ook meer aandacht voor je .

Want ik ben ook wel benieuwd wat voor streken hij op school uithaalde .

Het feit dat hij moet zitten voor een snoepje zegt mij niet zo veel ,en maakt hem voor mij niet minder verwend als hij dat al is hoor ,Ik denk eerder dat jullie elkaar niet begrijpen .

Overigens heel normaal dat hij op de bank gaat zodra je uit zicht bent ,Als je dat niet wil ,leg er dan iets op zodat hij er niet op kan ,of leer hem alleen op zijn kleedje te liggen op een hoekje van de bank .

honden page profiel schoopschoop

" Het is natuurlijk lastig te beoordelen achter een beeldschermpje, maar het klinkt wel een beetje alsof de hond te veel verwend is. Op zich hoeft verwennen niet een probleem te zijn, maar niet elke hond kan goed omgaan met privileges. In de zin van dat ze zichzelf (onterecht) een hogere rangordepositie geven tov jullie en anderen. Dingen als op de bank mogen en zo kunnen negatief gedrag triggeren, zoals bijten (jullie corrigeren). 
 
Hebben jullie de hond van pups af aan? En wanneer begon hij met dit gedrag? Als hij bijt, is er dan ook bloed of open wonden (of zijn het schaafwondjes oid)? "

Ik snap wat je bedoelt, nee we hadden hem toen ie 1 was. Omdat ie niet goed ging met de honden van de vorige eigenaren. Hij werd aangevallen door een grotere hond. Sinddiens is ie wat feller geworden en naar mijn idee word het steeds erger. Als ie bijt is het ook bloed en open wonden. Soms ligt ie bijv onder de tafel en ga ke aan tafel zitten en valt ie aan. Je weer nooit wanneer hij precies zo kan reageren. En buiten dat soort momenten is hij echt een gehoorzaamhond. Want nadat hij gebeten heeft of een ‘aanval’ heeft gehad en je hem daarop aanspreekt... zie je ook ana hem dat ie weet dat ie fout is geweest en stuur ik hem naar zijn benche, waar hij dan zelf de hele dag blijft liggen totdat je hem roept. 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Ik snap wat je bedoelt, nee we hadden hem toen ie 1 was. Omdat ie niet goed ging met de honden van de vorige eigenaren. Hij werd aangevallen door een grotere hond. Sinddiens is ie wat feller geworden en naar mijn idee word het steeds erger. Als ie bijt is het ook bloed en open wonden. Soms ligt ie bijv onder de tafel en ga ke aan tafel zitten en valt ie aan. Je weer nooit wanneer hij precies zo kan reageren. En buiten dat soort momenten is hij echt een gehoorzaamhond. Want nadat hij gebeten heeft of een ‘aanval’ heeft gehad en je hem daarop aanspreekt... zie je ook ana hem dat ie weet dat ie fout is geweest en stuur ik hem naar zijn benche, waar hij dan zelf de hele dag blijft liggen totdat je hem roept.  "

En bij de vorige eigenaar heeft hij dat bijten nooit gedaan ?

Klinkt toch als onzekerheid als ik het zo lees ,

honden page profiel schoopschoop

" Overigens; bijten in het gezicht dat is wel een "vreemde" aanval. Een keer naar een hand bijten dat zie ik nog wel voor me hoe dat kan gebeuren (bij een voerbak, afpakken van speelgoed/kluifjes etc). Maar een  hondje van dat formaat kan natuurlijk normaal nooit bij een gezicht komen. Hoe ik dat scenario voor me zie is of de baas beweegt zijn gezicht richting dat van de hond (in de "private space", dit kan erg intimiderend voor de hond zijn). Of de hond zit op gelijke hoogte (de bank?) Het klinkt alsof hij heeft zich deze plek heeft toegeëigend. En het ziet als zijn recht; wat hij verdedigd. Kleine hondjes zijn vaak vele malen driftiger dan grote. En je hebt een prachtige kruising van twee rassen die niet bekend staan om hun rustige, gemoedelijke aard. 
Dat hij aanvalt als je hem wakker maakt en vd bank af wil is daarom ook niet raar. Het is geen goed gedrag maar wel begrijpelijk vanuit de hond. Zeker als hij deze bank als de zijne ziet. Zoals eerder ook aangehaald kan de aanval zelfs ook een schrikreactie zijn. 
 
Is dit hondje erg bezitterig? Kun je de voerbak wegpakken, speelgoed bij hem wegpakken? Hem van de bank afsturen als hij daar niet gewenst is?
 
Welke regels heeft de hond in huis en gaat het naleven daarvan goed?  "

Nee het bijten is gebeurd toen ik hem aan het lijntje ging zetten om hem uit te laten, juist vooral omdat ie zo klein is moest ik naar hem toe  buigen. En toen sprong hij in me gezicht. Hij is niet bezitterig, want ik kn zijn voerbak, speelgoed etc weghalen. Ja hij is in het verleden aangevallen door een grotere hond, bij de vorige eigenaren, vandaar dat ie okk weg moest en wij hem hadden genomen. Het naleven van de regels gaat wel goed, want hij luistert echt heel goed. Alleen gromt ie wel als je hem een opdracht geeft. 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Jammer dat dit hondje zo geworden is.

Maar je schrijft een belangrijke oorzaak in je laatste post: hij heeft blijkbaar meerdere baasjes gehad. Én hij is eens aangevallen door een grote hond.

 

Tsja, nu heeft dat hondje weinig vertrouwen meer en voelt zich snel bedreigd.

Herplaatsen is lastig , nu hij nog zo is.

En eerlijk gezegd geloof ik niet zo dat een hond ' uit het niets' bijt.

Hij heeft ws toch subtiele waarschuwingen laten zien en er gebeurden iets wat hij eng vond.

De kunst is om te leren zien wanneer je hond waarschuwt.

Dat kan al met 1 opgetrokken lipje zijn.....

En dát moet je gaan leren zien en ernaar handelen.

 

Dus als je besluit het hondje te behouden zul je vooral heel respectvol en omzichtig met hem moeten gaan omgaan.

Nooit over hem heen buigen, nooit zomaar aaien, nooit zomaar aan de halsband zitten. Kijk hem niet rechtstreeks in de ogen.

Loop om hem heen als hij ergens ligt.

Geef hem een rustig, veilig plekje in een hoek van de kamer waar niemand hem stoort.

Dat soort dingen.

Laat hem met rust, geef alleen aandacht als hij erom komt vragen.

Aai hem alleen als hij ontspannen en toch wakker is en hij je handen ziet.

Beloon hem als hij rustig en ontspannen is .......

Laat hem dus vooral met rust en zorg er ook voor dat familieleden en bezoek zich ook hieraan houden

En ja, straks niet alleen laten met de baby, geen minuut.

Hiermee zou je al een heel end moeten komen......

 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

" Nee het bijten is gebeurd toen ik hem aan het lijntje ging zetten om hem uit te laten, juist vooral omdat ie zo klein is moest ik naar hem toe  buigen. En toen sprong hij in me gezicht. Hij is niet bezitterig, want ik kn zijn voerbak, speelgoed etc weghalen. Ja hij is in het verleden aangevallen door een grotere hond, bij de vorige eigenaren, vandaar dat ie okk weg moest en wij hem hadden genomen. Het naleven van de regels gaat wel goed, want hij luistert echt heel goed. Alleen gromt ie wel als je hem een opdracht geeft.  "

Doe ik ook bij sommige opdrachten ,maar je moet de opdracht ook leuk maken voor hem ,

Als hij op de bank is , heeee kom eens kijken fikkie of hoe ze mogen heten ,en zwaai met iets wat hij leuk vindt ,dan geef je de volgende opdracht op een speelse manier ,wees zelf blij  is je hond het ook ,

Duidelijkheid wat je wel en niet wil ,zeker bij een onzekere bijter .

honden page profiel schoopschoop

" Jammer dat dit hondje zo geworden is.
Maar je schrijft een belangrijke oorzaak in je laatste post: hij heeft blijkbaar meerdere baasjes gehad. Én hij is eens aangevallen door een grote hond.
 
Tsja, nu heeft dat hondje weinig vertrouwen meer en voelt zich snel bedreigd.
Herplaatsen is lastig , nu hij nog zo is.
En eerlijk gezegd geloof ik niet zo dat een hond ' uit het niets' bijt.
Hij heeft ws toch subtiele waarschuwingen laten zien en er gebeurden iets wat hij eng vond.
De kunst is om te leren zien wanneer je hond waarschuwt.
Dat kan al met 1 opgetrokken lipje zijn.....
En dát moet je gaan leren zien en ernaar handelen.
 
Dus als je besluit het hondje te behouden zul je vooral heel respectvol en omzichtig met hem moeten gaan omgaan.
Nooit over hem heen buigen, nooit zomaar aaien, nooit zomaar aan de halsband zitten. Kijk hem niet rechtstreeks in de ogen.
Loop om hem heen als hij ergens ligt.
Geef hem een rustig, veilig plekje in een hoek van de kamer waar niemand hem stoort.
Dat soort dingen.
Laat hem met rust, geef alleen aandacht als hij erom komt vragen.
Aai hem alleen als hij ontspannen en toch wakker is en hij je handen ziet.
Beloon hem als hij rustig en ontspannen is .......
Laat hem dus vooral met rust en zorg er ook voor dat familieleden en bezoek zich ook hieraan houden
En ja, straks niet alleen laten met de baby, geen minuut.
Hiermee zou je al een heel end moeten komen......
  "

Bedankt voor je reactie, hier kunnen wij zeker verder mee aan de slag. Wij geloven ook niet dat hij uit het niets bijt, misschien voelt hij zich idd bedreigd, maar ik bedoelde dat op het moment dat hij nu probeerd te bijten, is er geen voorgeval geweest waaruit wij kunnen concluderen dat ie zo doet. Althans niet op dat moment, misschien idd het gevalletje van in het verleden. Wij willen hem ook graag niet wegdoen terwijl hij ons hindje is geweest voor de afgelopen 3 jaar. Maar wij vinden het ook niet goed voor hem om hem weer te herplaatsen...en in slapen zou exht laatste optie zijn! Wij willen hem het liefst houden, en kijken wat wij beter aan kunnen doen. Maar dat waren de tips die wij hiervoor van de DA en vrienden hdden meegekregen. En vooral omdat het mij niet lekker zat, daxht ik ik vraag het nog eens na, om te kijken of er ng meer opties zijn.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

" Nee het bijten is gebeurd toen ik hem aan het lijntje ging zetten om hem uit te laten, juist vooral omdat ie zo klein is moest ik naar hem toe  buigen. En toen sprong hij in me gezicht. Hij is niet bezitterig, want ik kn zijn voerbak, speelgoed etc weghalen. Ja hij is in het verleden aangevallen door een grotere hond, bij de vorige eigenaren, vandaar dat ie okk weg moest en wij hem hadden genomen. Het naleven van de regels gaat wel goed, want hij luistert echt heel goed. Alleen gromt ie wel als je hem een opdracht geeft.  "

Ik kan me ergens ook voorstellen dat wanneer je naar hem toe buigt (eventueel zelfs over hem heen). Dat hij daarvan zou kunnen schrikken en zou uithalen. Voor hem ben jij zo groot als een flatgebouw (bij wijze van). Veel kleinere honden vinden dit niet heel relaxt. Heb zelf jaren een westie gehad die soms ook uithaalde, met kammen bijvoorbeeld. Misschien heeft jouw hond niet graag dat je hem daar aan raakt (trauma van de aanval?) wanneer je de lijn vast maakt. Maar is dit een snauw dus geluid en uithalen (tanden raken je eventueel, maar heeft niet echt de intentie je pijn te doen). Of heb je het dat echt over een beet, dus uithalen, grommen en direct vastbijten? De ene is meer een flinke waarschuwing, de tweede heeft al echt de boodschap:" Jij gaat over mijn grens en ik grijp nu in". 

 

honden page profiel OsumiOsumi 3 doggies

honden foto van Osumi

Ik weet niet van waar je bent, maar animal trust in Wetteren vangt honden op en begeleid ze daarna en plaatst ze niet in eender welk gezin, een jongen die daar werkt is ook gedragstherapeut, je kan ook contact opnemen met de rasvereniging, zij herplaatsen ook vaak honden, en vaak kennen zij een therapeut, die kan dan nagaan of de hond echt een gevaar is of niet

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Jammer dat je dat denkt monique terwijl je niet weet wat voor moeite wij hiervoor doen. Hij is in het verleden, bij vorige eigenaren aangevallen door een grotere hond, sindsdien hebben wij ook geprobeerd om zijn angts agressieve weg te halen.  
Ik schaam mij niet omdat wij dit van de dierenarts hebben meegekregen, toen hij mijn moeder voor het laatst had gebeten, ut het niets. Maar zelf willen wij dit niet, ook willen we hem nier zomaar aan iemand geven, we willen anders wel een goede baasje voor hem vinden. Tis geen 4 jaar hond en schop onder zijn kont!! We moeten ook kijken en denken aan de veiligheid van ons toekomstige kindje en die van ons zelf. Wij willen hem het liefst niet eens wegdoen. Vandaar dat wij ook deze vraag stellen. Maar jmmer dat je gelijk beoordeelt, zonder eerst uberhaupt precies te weten wat er gaande is.  "

Alleen de topic titel aan,agressieve hond inslapen of herplaatsen.

Inslapen is gewoon een hond afspuiten,dood maken.

 

Die kleine kuitenbijters zo noem ik die kleine agressieve hondjes zijn vaak een produkt van hun slechte opvoeding.

Ik blijf erbij je moet jezelf schamen.

 

Zullen we hem wegdoen of afspuiten ja want nu begint het toch echt lastig te worden nu ik 7 maanden zwanger ben.

 

Al valt iedereen hier op dit forum over mij heen,dan interesseert mij dit ook niks.

 

Ik hou zoveel van mijn hond dat ik wat er ook gebeurt nooit een schreeuwend topic zou openen wat vinden jullie moet ik mijn hond laten afspuiten pardon inslapen of herplaatsen? De gedachte alleen al.

 

Ik ken trouwens het riedeltje inmiddels al,als er iemand kritisch is wordt er ineens allerlei redenen waarom het gerechtvaardigd zou zijn bijgehaald.

 

1 ding is duidelijk je wilt van je hond af dood of levend.

 

honden page profiel schoopschoop

" Alleen de topic titel aan,agressieve hond inslapen of herplaatsen.
Inslapen is gewoon een hond afspuiten,dood maken.
 
Die kleine kuitenbijters zo noem ik die kleine agressieve hondjes zijn vaak een produkt van hun slechte opvoeding.
Ik blijf erbij je moet jezelf schamen.
 
Zullen we hem wegdoen of afspuiten ja want nu begint het toch echt lastig te worden nu ik 7 maanden zwanger ben.
 
Al valt iedereen hier op dit forum over mij heen,dan interesseert mij dit ook niks.
 
Ik hou zoveel van mijn hond dat ik wat er ook gebeurt nooit een schreeuwend topic zou openen wat vinden jullie moet ik mijn hond laten afspuiten pardon inslapen of herplaatsen? De gedachte alleen al.
 
Ik ken trouwens het riedeltje inmiddels aan,als er iemand kritisch is wordt er ineens allerlei redenen waarom het gerechtvaardigd zou zijn.
  "

Is goed GT ofwel DA, je bent echt zielig. Maar laat commentaar over aan mensen met verstand en die wat kunnen betekenen of mij kunnen helpen en advies geven. Niet iemand die geen verstand heeft van zo’n situatue of die niet eens weet wat er gaande is. Dat is wat ik van anderen en van de dierenarts heb meegerkegen, aangezien dit al vaker is gebeurd en aangezien ik dit juist niet wil en dat als enige optie heb gekregen vroeg ik me af of er andere opties zijn. Ofja misshien is een leescursursus ook een optie, wat dat gaan blijkbaar heel moeilijk bij jw monique. Ga anders maar je eigen forum aanmaken, kan je lekker doorbleren en onzin prtn. 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Is goed GT ofwel DA, je bent echt zielig. Maar laat commentaar over aan mensen met verstand en die wat kunnen betekenen of mij kunnen helpen en advies geven. Niet iemand die geen verstand heeft van zo’n situatue of die niet eens weet wat er gaande is. Ofja misshien is een leescursursus ook een optie, wat dat gaan blijkbaar heel moeilijk bij jw monique. Ga anders maar je eigen forum aanmaken, kan je lekker doorbleren. "

Welk advies afspuiten of wegdoen dat is toch je vraag?

Ik heb inderdaad een leercursus nodig hoe ga ik met mensen om die hun honden als oud vuil behandelen?

 

Maar ik laat het hierbij mensen zoals jij moet ik eigenlijk mijn energie niet aan verspillen.

 

Nog een hele fijne dag.

 

honden page profiel schoopschoop

" Ik kan me ergens ook voorstellen dat wanneer je naar hem toe buigt (eventueel zelfs over hem heen). Dat hij daarvan zou kunnen schrikken en zou uithalen. Voor hem ben jij zo groot als een flatgebouw (bij wijze van). Veel kleinere honden vinden dit niet heel relaxt. Heb zelf jaren een westie gehad die soms ook uithaalde, met kammen bijvoorbeeld. Misschien heeft jouw hond niet graag dat je hem daar aan raakt (trauma van de aanval?) wanneer je de lijn vast maakt. Maar is dit een snauw dus geluid en uithalen (tanden raken je eventueel, maar heeft niet echt de intentie je pijn te doen). Of heb je het dat echt over een beet, dus uithalen, grommen en direct vastbijten? De ene is meer een flinke waarschuwing, de tweede heeft al echt de boodschap:" Jij gaat over mijn grens en ik grijp nu in". 
  "

Ja idd misschien is dat het ook, bedankt voor je tip koning OBi!

honden page profiel schoopschoop

" Welk advies afspuiten of wegdoen dat is toch je vraag?
Ik heb inderdaad een leercursus nodig hoe ga ik met mensen om die hun honden als oud vuil behandelen?
 
Maar ik laat het hierbij mensen zoals jij moet ik eigenlijk mijn energie niet aan verspillen.
 
Nog een hele fijne dag.
  "

Heel fijn, bedankt!

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: chemische castratie slecht?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^