Hond gevonden en nu...?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KarenKaren

Hallo, 

Gisteren heb ik een hond gevonden langs de baan van de weg. Ik heb deze meegenomen naar huis en direct de politie gebeld. Zij zijn die avond nog langsgekomen en de hond heeft geen chip of is niet getatoeëerd! Deze morgen ben ik alle boerderijen in de buurt afgegaan met de vraag of iemand de hond kent. 
Niemand herkende de hond maar wisten mij wel te vertellen dat de hond al een week rond zwierf in de buurt!

Het is denk ik een oudere hond die niet veel meer aankan (Beagle). 
De hond is sociaal & opgevoed en volgt mij nu overal. Omdat het klikt met mijn huidige hond zou ik haar graag bij mij houden. 

Nu is mijn vraag. 
In het Blauwe kruis zeggen ze mij dat ik haar moet afleveren en als er na 15 dagen niemand is gekomen ik haar kan adopteren... Maar haar achterlaten in een asiel is voor mij geen optie! En aan gastgezinnen doen ze niet mee... 
Een medewerker vertelde mij (onofficieel) dat ik haar beter terug meeneem en naar de dierenarts mee ga en gewoon laat chippen zodat ze van mij is... 

Ben ik strafbaar als ik dit doe? 
Of iemand een ander idee? 

honden page profiel AnnelinnAnnelinn 3 doggies

honden foto van Annelinn

Wettelijk gezien is een hond een gevonden voorwerp wat je langs moet brengen bij het gemeentehuis. Die kunnen natuurlijk geen dieren opvangen en daarom hebben ze een regeling met het dierenasiel.

Ik werk zelf in een dierenasiel en bij ons hebben de dieren het alles behalve slecht hoor.

Op het moment ben je je de hond zelf aan het toe-eigenen en ben je dus strafbaar. Kun je misschien niet iets regelen met het asiel dat jij het gastgezin word voor dit dier. Dan kan hij op hun kosten gevaccineerd en gechipt worden als hij niet word opgehaald en kan jij hem van hun adopteren. Of iets dergelijks.

Succes ermee.

honden page profiel KarenKaren

" Wettelijk gezien is een hond een gevonden voorwerp wat je langs moet brengen bij het gemeentehuis. Die kunnen natuurlijk geen dieren opvangen en daarom hebben ze een regeling met het dierenasiel.

Ik werk zelf in een dierenasiel en bij ons hebben de dieren het alles behalve slecht hoor.

Op het moment ben je je de hond zelf aan het toe-eigenen en ben je dus strafbaar. Kun je misschien niet iets regelen met het asiel dat jij het gastgezin word voor dit dier. Dan kan hij op hun kosten gevaccineerd en gechipt worden als hij niet word opgehaald en kan jij hem van hun adopteren. Of iets dergelijks.

Succes ermee. "

Ik heb het zelf voorgesteld aan het asiel of ik gast gezin mocht zijn. Daar kreegt ik een duidelijke dikke NEE als reactie...

Mijn eerdere ervaringen met het asiel zijn niet zo positief. Maar ik ben verplicht om naar daar te gaan. Een ander asiel stuurt mij gewoon weg omdat het niet de juiste regio is. Daarom dat ik de hond daar liever niet dump... 

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

België of Nederland?

In NL is het een aangetroffen goed wat in een asiel geplaatst kan worden en bekostigd wordt door de gemeente. Komt er binnen een dag of 15 (kan verschillen per gemeente ) een eigenaar gaat het dier terug. Als die niet komt mag het dier herplaatst worden omdat het vervalt aan de gemeente. In NL doet volgens mij niemand moeilijk als diegene die het dier vind zolang onder zich houd. Als je het maar meld bij Gemeente en de opsporingssites mbt aangetroffen dieren. Maar....als het dier wat gaat mankeren of de huidige eigenaar gaat moeilijk doen naderhand dat het dier wat heeft opgelopen ben jij verantwoordelijk. Of het eerlijk is of niet. Dus waarom niet 2 weken in het asiel en dan ophalen en zelf de termijn in de gaten houden en laten noteren? Zelf na twee of meerdere weken alsnog naar het asiel wordt niet gedoogd. Dan ben je inmiddels houder en draag je ook de kosten van plaatsing in het asiel.

 

In België weet ik het niet.

 

Misschien is de baas al weken op zoek (of zijn het vakantiegangers die genoodzaakt naar huis moesten en thuis nu met de handen in het haar zitten omdat hun hond is weggevlucht ). Het zijn niet allemaal zwervende of gedumpte honden. Ik zou het zelf op prijs stellen als mijn hond nadat hij is weggelopen bij me terug kwam.....

Waarschijnlijk is het een illegaal hondje zonder chip of wat en bij een handelaar vandaan.....en nooit gechipt voorts. Maar dat wil niet zeggen dat de eigenaar zich nu geen zorgen maakt!

 

Ik zou op internationale sites ook even kijken.

honden page profiel  Tosca en ik Tosca en ik

honden foto van  Tosca en ik

Heb je hem of haar op fb geplaatst er zijn verschillende honden zoek, dan kunnen mensen het delen bij jou in de buurt, gaat veel sneller.

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Aanmelden bij amivedi en waar is onze angel. Daar kijken mensen vaak wanneer ze een hond kwijt zijn. 

 

Zeker doen hoor !! Zo zielig als mensen zoeken maar hun hond niet kunnen vinden.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Als je de politie gebeld heb ,Amivedi ingelicht ,Dierenartsen in de omgeving inlicht ,en misschien als je facebook hebt daar ook een foto opzetten en een verhaal ,

Misschien in supermarkten een verhaal ophangen ,

Dan inderdaad bij waar is onze angel ?

Dan ben je voor iedereen te vinden lijkt mij en is de hond beter af bij je thuis als in een asiel .

Misschien zwerft de hond al tijden op straat en klampt zich nu aan je vast .

Dan is het triest om hem naar een asiel te brengen ,terwijl hij in jou huiselijke situatie kan blijven ,

Mocht je na een maand nog niets vernomen hebben ,dan zou ik hem laten chippen bij de dierenarts en op je eigen naam zetten .

Als mensen hem missen dan zoeken ze echt alles af ,en zal het geen maand duren eer ze je gevonden hebben .

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Je kan de hond overal aanmelden zodat eigenaar de hond kan terugvinden

en de hond gewoon thuis verzorgen ipv inleveren tussentijds

als de eigenaar zich niet meldt bij de instanties kan je de hond houden

maar misschien wordt de hond gezocht en  gemist

Eigenaren zullen je dankbaar zijn als het dier bij jullie wordt opgevangen ipv in asiel zit

maar asiel politie ect moeten wel weten dat de hond bij jou zit en hoe je te bereiken

Beagles zijn eigenwijs ...en kunnen nog weleens een eigen plan trekken waardoor ze kwijt raken

honden page profiel Miss CMiss C

honden foto van Miss C

Hoi Karen,

Je kunt de hond het beste aanmelden bij waar is onze angel (www.wioa.nl)
Zij hebben een enorm groot bereik via facebook en ik denk dat de eigenaar van deze hond je enorm dankbaar zal zijn als ze weer herenigd zijn

Hou je ons op de hoogte?

honden page profiel GittjeGittje

Fijn dat je je over de hond ontfermt, maar bijzonder spijtig dat je niet als gastgezin mag fungeren. Lijkt mij ideaal, zeker voor de hond.

Kan het asiel dan niet gewoon foto's van de hond op hun website plaatsen en een foto hangen aan hun prikbord voor bezoekers terwijl hij bij jou thuis zit?

Hopelijk vind je een oplossing.

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Zeg dan aan het asiel ' ik ga haar adopteren , ze blijft hier, ik ga haar laten chippen en de kosten volledig op mezelf nemen, als ze erachter komen wie de eigenaar is kunnen ze hem hier ophale ' kunnen ze weinig op tegen hebben toch, je kan ook naar de politie gaan en dit vertellen en dat je rekening houdt met de wettelijke termijn van 15dagen, je bent toch niet verplicht naar het asiel te gaan , indien wel dan teken je dezelfde dag nog de adoptiepapieren in geval het baasje niet komt opdagen. Let wel op, als het baasje zich meldt krijgt hij enkel zijn dier terug als hij ze laat Chippen, in België is dat toch zo

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Als je hem echt graag wilt houden als de baasjes niet gevonden worden, dan zou ik hem zeker niet naar het asiel brengen.

Asiels willen nog wel eens absurde eisen stellen aan adoptanten en het risico dat ze je dan afwijzen om welke belachelijke reden dan ook is gewoon aanwezig.

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Hebben de baasjes zich gemeld?

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Het is wel vakantietijd wie weet is deze hond daadwerkelijk "gedumpt". Ik zou hem niet naar het asiel brengen als je hem wil houden. Voor hetzelfde geld zit dat dier daar nog 7 maanden te wachten op een adoptie. Nu heeft hij zeker goede zorg en een omgeving die niet zo stressvol is als een situatie in een asiel die voor sommige honden wel zo is. Maar mocht er iemand opduiken... Ja dan zou ik hem meegeven maar jijzelf vast ook omdat je zelf weet hoe het is om gehecht te zijn aan een hond. 

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Het is echt pruimentijd hier ophet forum. Velen plaatsen een bericht en daarna hoor je ze niet weer.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Zag laatst wel een oproep over een vermiste beagle.. geen idee of het over dezelfde gaat natuurlijk.

 

 

- (laat maar, zie net dat dat een jongere hond is)

Volgende forumvraag: Hulp gevraagd met dit forum
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^