Seizoenentopic....hoogzomer, verhalen over onze vriendjes vriendinnetjes wat ze zoal doen zomers, !!zowel binnen als buiten.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PierkePierke 3 doggies

honden foto van Pierke

" Inderdaad heel veel werk, maar leuk om te doen en vond het de moeite wel waard hahaha.  "

Als het geleverd werk,evenredig is met de kwaliteit ok. Als het resultaat ondermaats is, stoppen ermee.

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika 3 doggies

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Zo weer bedje gemaakt op de bank. Volgens mij bivakkeer ik hier wel de komende week nog.. Tuindeur lekker open en hondjes beide een ventilator. Zo is het wel goed te doen. Morgenochtend even naar het water rijden zodat ze even lekker kunnen spelen. Het is ook een zwemplek voor jongeren (al val ik daar zelf ook nog onder haha) maar in s'avonds dan niet te doen voor ze. Slaaplekker iedereen! 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Mila ook ik bivakeer beneden op de bank, goed te doen maar ben wel gebroken en kom slaqp te kort, alles open , honden plakken en ik plak., zwemmen is er niet bij hier, vertrouw het water niet meer....wel om vijf uur ga ik weg, slaapdronken, kunnen ze heerlijk en uurtje de gang gaan....een beetje donker is het nog, maar de zom komt dan op, prachtig, en nog heerlijk temperatuur....

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Zo nu een douce en eten klaar maken voor de meiden en zelf....en straks naar bodypump, hihi, ben ik straks de enige die komt, nou mooi een priveles dan....smile

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

De weermannen en vrouwen lachen, nee de 40 graden is belachelijk, nou hoe ver zitten we er vandaan !!??                                WeerberichtNederlandUitzonderlijk heet zomerweer

26 juli 2018, 2:00 uur - Vandaag en morgen wordt het uitzonderlijk heet met op grote schaal 33-37 graden en in het zuidoosten zeer lokaal nog hogere maxima. In de kustgebieden wordt het iets minder heet. Er is veel zon, maar er vormen ook stapelwolken die deze middag zeer lokaal een bui kunnen opleveren. Zaterdag volgen meer buien en wordt het een stuk minder heet. Daarna weer droog en zonnig. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Zon schijnt alweer volop, ben het wel een beetje zat aan het worden.....kwart voor elf geen doen meer om wat te doen....en je zorgen maken om je beren koel te houden, wat aardig lukt, maar dan nog, we zijn geen mensen die deze temperatuur heel normaal vinden, en dan heb ik nog een tuin die op het zuiden ligt, heel de dag zon.....binnenzitten is het dan.....gordijnen dicht, schemer, tv dan maar aan, weg gaan doe ik niet, wil de honden zeker niet smiddags alleen laten als het zo warm is, loop de hele dag de ventilators te verplaatsen, nee klagen doe ik niet, maar zou zo graag eens de 20 graden willen, en wat regen....en dat ik lekker buiten kan zitten,  nee klagen doe ik niet...smile

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

We weten het wel....toch zet ik het neer...       - De hoge zonkracht zorgt voor gillend heet asfalt, en dat is levensgevaarlijk voor uw hond. Bij asfalttemperaturen die lokaal oplopen tot boven de vijftig graden, doen hondenbezitters er verstandig aan om tussen 12 en zes, op het heetst van de dag, helemaal niet met de hond te gaan lopen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Paadje in de schaduw

Smeets raadt aan een schaduwrijk paadje te lopen om de hond uit te laten. ,,En eigenlijk moet je met een hond tussen, pak hem beet, twaalf en zes helemaal niet buiten te komen. Laat ze dan liever iets eerder uit, en doe dan een groter rondje dan gebruikelijk. Ook conditioneel kunnen honden de warmte op het hoogtepunt van de dag niet aan.” Ze raadt aan om een groenstrookje te kiezen en contact met asfalt ‘zo veel mogelijk’ te vermijden. ,,En raadpleeg een dierenarts als de voetzooltjes verbranden of gaan ontsteken.”

Verder is het koelen van zowel honden als katten een kwestie van gezond verstand: sluit geen honden op in een stilstaande auto (ook geen paar minuten) en zorg voor genoeg vers drinkwater. ,,Koel de hond ook niet met ijs op de vacht”, waarschuwt Smeets. ,,Dan verkleinen de haarvaatjes, en wordt juist de uitwisseling van de warmte minder.” Wat wel kan: een coldpack tegen de huid. ,,Uit de koelkast, en niet uit de diepvries. Verder geldt voor lichamelijke inspanning: laat de hond niet doen wat je zelf ook niet prettig zou vinden, zoals naast de fiets rennen als het warm is, of laten zwemmen in plassen waar blauwalg te vinden is. Daar kunnen namelijk ook honden ziek van worden.”

Hittestress

Veel aandacht is er altijd voor het koelen van honden of katten, maar onderbelicht zijn de konijntjes. Terwijl juist de konijnen normaal in een koele omgeving onder de grond wonen, en het snel warm hebben. ‘Flappie’ krijgt erg snel last van hittestress. ,,Konijnen horen nooit met het bekje open te ademen”, vertelt Smeets. ,,Dan hebben ze het echt veel te warm. Haal konijnen die in de brandende zon staan daarom tijdelijk naar binnen, naar een koele plek.”

Ook mogelijk: een lege fles vullen met koud water, en die met een handdoek omwikkelen en naast het konijn leggen. ,,De handdoek is belangrijk”, benadrukt de dierenarts. ,,Anders kan de fles werken als een vergrootglas, en veroorzaakt het gevaarlijk hoge temperaturen.” Niet smakelijk, maar wel belangrijk: in deze temperaturen blijven er soms konijnenkeutels aan de konijnenbips plakken. Vliegen leggen daar eitjes in, en maden vreten het konijn van binnenuit op. ,,Dat kun je voorkomen door het konijn in te sprayen met vliegenwerende spray en dagelijks de bips van het dier te checken.”

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

pfff, slecht geslapen vannacht zeg.  Kroop er nog 1 of ander beest of me.  vanmogen de licht niet aangestoken, wou niet zien wat het was geweest hahaha.

 

Gisterenavond om 21u toch een rondje van 5km gaan lopen, wat was het nog heet zeg, 28 graden..  ineens 3kg aan vocht kwijt denk ik  :p  Honden wel thuisgelaten, daar gingen ze geen pret aan beleefd hebben.  Maar ik heb frituur op de planning staan morgen dusssss, ik moest wel een rondje gaan lopen innocent

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

" De weermannen en vrouwen lachen, nee de 40 graden is belachelijk, nou hoe ver zitten we er vandaan !!??                                WeerberichtNederlandUitzonderlijk heet zomerweer "

Juist ze lachten er om toen die 40 graden. Maar ik zie op de weer kaart dat het bij mij 38.2 graden word. Dat is niet zo'n groot verschil met 40 graden. De warmste plek van Nederland precies hier waar ik woon.

513494.jpg

honden page profiel RisRis 3 doggies

honden foto van Ris

" Juist ze lachten er om toen die 40 graden. Maar ik zie op de weer kaart dat het bij mij 38.2 graden word. Dat is niet zo'n groot verschil met 40 graden. De warmste plek van Nederland precies hier waar ik woon. "

Jij woont vlakbij zo te zien :P

het warmste plekje staat precies op Tilburg en daar breng ik mijn dagen door. Ik vind het een verschrikking. 38.2 graden, als ik dat had gewild was ik wel meteen mee geëmigreerd naar Australiëhp-frusty 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

" pfff, slecht geslapen vannacht zeg.  Kroop er nog 1 of ander beest of me.  vanmogen de licht niet aangestoken, wou niet zien wat het was geweest hahaha.
 
Gisterenavond om 21u toch een rondje van 5km gaan lopen, wat was het nog heet zeg, 28 graden..  ineens 3kg aan vocht kwijt denk ik  :p  Honden wel thuisgelaten, daar gingen ze geen pret aan beleefd hebben.  Maar ik heb frituur op de planning staan morgen dusssss, ik moest wel een rondje gaan lopen "

Bange poepert, hahaha, ik zou niet blijven liggen hoor, eerst het enge beest vinden....

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

" Juist ze lachten er om toen die 40 graden. Maar ik zie op de weer kaart dat het bij mij 38.2 graden word. Dat is niet zo'n groot verschil met 40 graden. De warmste plek van Nederland precies hier waar ik woon. "

35.1 rechts boven in, daar woon ik.....de temperaturen zijn altijd gemeten via een weerstation....maak je borst maar nat in je huis en tuin......de temperaturen zijn heel wat hoger dan, ik ga spirten, thuis blijven is geen optie, na de stennis die ik gisteren gemaakt hebt, hahahaha.

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

" Bange poepert, hahaha, ik zou niet blijven liggen hoor, eerst het enge beest vinden.... "

jep, daar gruwel ik van hahaha.  We hebben altijd ontzettend grote spinnen rond deze tijd van het jaar dus die wil ik niet weten op me kruipen.  Ik heb er al weer 2 gezien dit jaar, ik heb mijn portie al wel gehad... nog tot oktober overleven, dan zijn ze weer verdwenen innocent

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea 3 doggies

honden foto van chayenne & dolcinea

Goedemorgen iedereen,

vanacht niet geweldig goed geslapen veelste warm ondanks dat de ventilator bij Mn vriend aanstaat en wat spanning natuurlijk.

Net ook al boodschapjes gedaan voor vanavond.

en dan straks eindelijk dolcinea ophalen om 2 uur gaan we rijdenhp-heartinnocent

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Goedemorgen .

Chayenne eindelijk is het zover. smile

 

Hadden we ook weer wat vannacht ,Vigo buiten in de tuin gebeten door iets in zijn poot.

Hij gaf een piep,het deed heel veel pijn ,vergrootglas genomen,gekeken kon niks vinden.

Hij kroop weg van de pijn liep te wankelen, heb zijn poot proberen te koelen maar dat liet hij amper toe.

Ben nog een uurtje opgebleven en toen ik merkte dat de pijn zakte naar bed gegaan anders was het een nachtelijk da bezoekje geworden.

Heb weer zijn poot onderzocht,kan niks vinden. Ik heb hem alleen maar met zijn poot naar een mot zien slaan,zou het?

 

Iedereen die moet werken in de warmte,de mensen en honden die niet tegen die temp.kunnen sterkte vandaag.

Zoon heeft geweigerd om nog oudjes te vervoeren in een bus zonder airco. Hij rijdt vandaag in een bus met airco.

 

honden page profiel Ruby88Ruby88 3 doggies

honden foto van Ruby88

Vannacht slaapdienst, hopelijk is het te doen. Anders pak ik zo m'n boeltje op en ga ik in de woonkamer liggen. Er staat een bank waar ik precies op pas en anders gooi ik de matras op de grond.

 

Dadelijk een paar boodschappen doen.

Was vergeten voor Puck eten te halen. Ze had dus niet wat gisteren. Oepsie! Ze heeft een aardig dikke pensstaaf gehad, dus de buik wel vol. 

Maar vanavond moet ze wel goed eten.

Dus maar eens op naar de supermarkt voor rodi burgers. T is helaas even niet anders. Met dit weer ga ik geen vlees bestellen. Het wordt wel verzonden met droogijs, maar gewoon door postnl gebracht zonder koelwagen. 

Verse ingevroren penslappen liggen ook nog in de vriezer, maar dat vind ik met deze hitte ook te onhygiënisch om te ontdooien en te geven. Ze eet dat altijd buiten.

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

" Jij woont vlakbij zo te zien :P
het warmste plekje staat precies op Tilburg en daar breng ik mijn dagen door. Ik vind het een verschrikking. 38.2 graden, als ik dat had gewild was ik wel meteen mee geëmigreerd naar Australië  "

Ja dan woon je vlak bij mij smile

Ik werk in Tilburg .

 

 

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

Net terug uit het bos. Nog goed te doen. Dan gaan we om 12 uur nog een keer na het bos en dan pas vanavond weer weg. 

Maar Gistere avond om half 9 was het nog 29 graden in het bos. Maar het was wel heel lekker heel aangenaam. We wennen er ook een beetje aan. Maar vandaag en morgen 10 graden warmer is wel heel erg. Hoeft echt niet. 

honden page profiel Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.Nadine Lilly,Queenie R.I.P. 3 doggies

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

" Goedemorgen .
Chayenne eindelijk is het zover. 
 
Hadden we ook weer wat vannacht ,Vigo buiten in de tuin gebeten door iets in zijn poot.
Hij gaf een piep,het deed heel veel pijn ,vergrootglas genomen,gekeken kon niks vinden.
Hij kroop weg van de pijn liep te wankelen, heb zijn poot proberen te koelen maar dat liet hij amper toe.
Ben nog een uurtje opgebleven en toen ik merkte dat de pijn zakte naar bed gegaan anders was het een nachtelijk da bezoekje geworden.
Heb weer zijn poot onderzocht,kan niks vinden. Ik heb hem alleen maar met zijn poot naar een mot zien slaan,zou het?
 
Iedereen die moet werken in de warmte,de mensen en honden die niet tegen die temp.kunnen sterkte vandaag.
Zoon heeft geweigerd om nog oudjes te vervoeren in een bus zonder airco. Hij rijdt vandaag in een bus met airco.
  "

Morgen allen Monique hoop vigo niks erg aan pootje hier ook warm maar lichte zee bries in binnenin land bij mijn broer ook 30gr chayenne succes straks hoor met je lieverd hou jullie rustig hier ventilatie opgezet 

honden page profiel DeniseDenise 3 doggies

honden foto van Denise

Wat vervelend voor Vigo zeg. Kan vanalles zijn wat hem geprikt heeft natuurlijk. Hopelijk heeft hij er geen last meer van

 

Hier is het zwembad geopend. Gisteren besteld en vanochtend vroeg gebracht. Is nu al een succes :)

 

513498.jpg

 

Nu nog zon op dit stukje maar vanmiddag heerlijk schaduw.

 

 

honden page profiel Ruby88Ruby88 3 doggies

honden foto van Ruby88

Naar verwachting komt vandaag m'n pakketje, stond er op internet. Helaas geen tijdstip erbij tussen welke uren ik het kan verwachten.

Pakje tintelfris staat koud voor de meneer/mevrouw die komt. Heb helaas geen flesjes water en wil ze toch graag wat aanbieden wat dicht verpakt uit de winkel komt

honden page profiel Drieka en HummerDrieka en Hummer 3 doggies

honden foto van Drieka en Hummer

Goedemorgen allemaal.

 

Momenteel is het hier in mijn achtertuin, nu de zon er nog op staat, 39,5 graden dus niet normaal! Heb alles potdicht zitten want in huis is het al 28 graden en dat met 1 ventilator en 1 aircooler aan. Gelukkig hebben wij een tuin op het noorden en rond 14:00 is de hele zon weg in de achtertuin, het is niet te harden in de zon.

 

Gisteren heeft Hummer voor het eerst een zelfgemaakt ijsje gekregen en vandaag weer. Ik heb zijn Kong gevuld met de helft van een vleeskuipje en dat in de diepvries gedaan. Gisteren heeft hij het voor het eerst gekregen en is er ruim 1 uur zoet mee geweest, hij vond het heerlijk! Dus gisterenavond heb ik er weer een gemaakt in de vriezer gedaan, kan hij die vanmiddag oppeuzelen. 

honden page profiel Ruby88Ruby88 3 doggies

honden foto van Ruby88

" Goedemorgen iedereen,
vanacht niet geweldig goed geslapen veelste warm ondanks dat de ventilator bij Mn vriend aanstaat en wat spanning natuurlijk.
Net ook al boodschapjes gedaan voor vanavond.
en dan straks eindelijk dolcinea ophalen om 2 uur gaan we rijden "

In de auto is het erg warm. Weet niet of jullie airco hebben? Ik gebruik, wanneer ik Puck vervoer in de auto met dit hete weer, koelelementen verwikkelt in een handdoek zodat de hond ertegenaan kan liggen. Nu rijd ik sowieso niet onnodig met de hond nu. Alleen als het strikt noodzakelijk is, bijv. dierenarts.

honden page profiel Baasje van SpaikyBaasje van Spaiky 3 doggies

honden foto van Baasje van Spaiky

" Hier de foto waar z meer zn alle in een mand staan met water
dolcinea is degene aan de rechterkant met de stip bij der billen "

Super schattig! hp-heart

honden page profiel Baasje van SpaikyBaasje van Spaiky 3 doggies

honden foto van Baasje van Spaiky

Leuke foto's! hp-smile

 

Patricia, wat leuk dat Shadow gewoon in het water stapt. Zou Spaiky nooit doen. Als ik hem in een klein zwembadje zet springt hij er zo snel mogelijk weer uit. 

 

Hier gisteravond een fikse onweersbui. Heerlijke verkoeling maar erna toch nog benauwd. Toen nog maar even gaan wandelen. 

 

Ik denk dat de regenton inmiddels wel goed gevuld is. laughing 

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea 3 doggies

honden foto van chayenne & dolcinea

" In de auto is het erg warm. Weet niet of jullie airco hebben? Ik gebruik, wanneer ik Puck vervoer in de auto met dit hete weer, koelelementen verwikkelt in een handdoek zodat de hond ertegenaan kan liggen. Nu rijd ik sowieso niet onnodig met de hond nu. Alleen als het strikt noodzakelijk is, bijv. dierenarts. "

Jaa we hebben airco in de auto gelukkig anders is het echt niet te doen maar wel een goede tip zal voor de zekerheid er 1 meenemen

honden page profiel Ruby88Ruby88 3 doggies

honden foto van Ruby88

" Jaa we hebben airco in de auto gelukkig anders is het echt niet te doen maar wel een goede tip zal voor de zekerheid er 1 meenemen "

Wel inpakken in een handdoek, anders is het te koud en dat kan dan weer bevriezingsblaren veroorzaken.

Probeer de pup ook uit de zon te houden, achter glas in de zon is ook met airco nog erg warm. Lekker aan je voeten leggen op een fijn kleedje met evt wat lekkers erbij en een flesje water en een klein bakje zodat je drinken kan geven.

Airco niet over je voeten laten blazen maar via de ventilatie aan het dashboard.

honden page profiel Daphne: en BountyDaphne: en Bounty 3 doggies

honden foto van Daphne: en Bounty

Ik heb ook tegen mijn vriend gezegd dat hij Bounty niet in de kofferbak mag zetten, daar werkt de airco toch minder.

Nu zit hij op de achterbank. Helaas hij moet echt elke dag in de auto, hij gaat mee naar het werk.

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika 3 doggies

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Denise, mooi badje! Die van ons komt pas morgen.. :( 

 

Gisteravond nog even met ze naar een veld gereden waar ze lekker door het hoge gras konden snuffelen. Flink wat koekjes gestrooid maar dan waren ze er wel even uit en konden ze even hun pootjes strekken. Paar filmpjes van hp-heart

 

Tika nam best wat afstand dus we gingen even uitproberen of ze ons zou volgen als we weg zouden lopen zonder iets te zeggen. 

 

En meneer komt altijd uit zich zelf even inchecken en wat lekkers halen hp-heart

 

Vannacht allemaal goed geslapen. Erg fijn met de deur open. Liggen nu handdoeken in de bench van Tika want een vetbed vind ik wel erg warm. Handdoeken had ze wel allemaal aan de kant geschoven maar dat kan ook komen omdat ze zich wel een paar keer per nacht even omdraait en ze misschien het per ongelijk had weggetrapt. Hondjes liggen lekker binnen, beide voor de ventilator en Tika ook lekker op de koelmat. Merk het aan de katten ook. Onze oudste van 14 loopt in de ochtend nog een rondje om het huis en komt dan binnen op de keukenvloer liggen en gaat eigenlijk dan niet meer naar buiten tot s'avonds. Onze jongste van 3 is de hele ochtend wel op stap maar komt rond een uur of 12/13 thuis en zoekt dan een lekker koel plekje in huis om te slapen. Normaal gesproken zien we haar pas weer rond een uur of 18. Ze krijgt extra water door haar vlees omdat we haar zo goed als nooit zien drinken. 

pagina 18 van 48 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 1819 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48
Volgende forumvraag: Help
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^