Nieuwe hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Pieter BommeléPieter Bommelé

hallo, We denken erover om een sheltie te kopen dit is onze eerste hond. Maar weten nog niet of een sheltie geschikt is voor ons. We wonen in een halfopen bebouwing met een redelijke tuin voor de hond. We willen hem ook dagelijks s'ochtens en s'avonds uitlaten. we zijn door de weeks niet thuis van 8 uur tot 17 uur. Is een sheltie geschikt voor ons of heeft er iemand andere suggesties? We zoeken een kleine trainbare hond.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Geen enkele hond is geschikt om van 8 uur tot 17 uur alleen te blijven.

Heb je daar een oplossing voor?

honden page profiel Pieter BommeléPieter Bommelé

Ik kan iemand smiddags laten komen om de hond uit te laten

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Neem alsjeblieft geen hond zeg. Ik voel me al schuldig dat ze dagelijks 3 uurtjes alleen zijn. Honden zijn gezelsschapsdieren. Geen beesten die je de hele dag maar alleen kunt laten, ff uitlaten door een ander en weer alleen laten? Eerste weken zou je al vrij moeten zijn om het alleen zijn te leren en zindelijk te maken. Reken erop dat je dit niet in 1 maandje red en ook niet met 2.  Maar waarom denk je in godsnaam na om een hond te nemen terwijl je er nooit bent? Heel apart. Arm beestje.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Het lijkt me niet fijn voor welke hond dan ook, om op die manier te leven.

Wat heeft een hond aan die tuin, als er 5 dagen in de week niemand thuis is?

 

Sommige honden kunnen het leren om zo lang alleen te blijven.

Echter zijn er veel honden die er zoveel moeite mee hebben (slopen, blaffen) dat ze in het asiel belanden.

 

Een sheltie is verder ook een sportieve hond, daar moet je wel wat meer mee doen dan 2 x per dag een stukje wandelen.

 

Als je 5 dagen werkt, kun je natuurlijk best een hond hebben!

Je kan zorgen dat de hond naar een oppas gaat, een uitlaatservice gebruiken, naar een dagopvang brengen, iemand vinden die de hond elke dag komt uitlaten etc.

En als je kiest voor een actief ras, zorg dat je dan ook echt actief met je hond bezig bent.

 

 

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Als je de hond in de vakantie neemt bijvoorbeeld, en nog een hondenoppas voor de eerste tijd, dan kan het best.    Het punt is dat een pup niet direct alleen gelaten kan worden, dat moet je langzaam opbouwen. Als dat eenmaal het geval is en je onderneemt voldoende met de hond, moet het prima gaan. 

honden page profiel Pieter BommeléPieter Bommelé

De hond blijft max 4 uur alleen thuis

Ma en do ben ik smiddags thuis

Woe ben ik de hele dag thuis en di en vrij kom ik even naar huis over de middag om de hond uit te laten

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" De hond blijft max 4 uur alleen thuis
Ma en do ben ik smiddags thuis
Woe ben ik de hele dag thuis en di en vrij kom ik even naar huis over de middag om de hond uit te laten "

Er stond we zijn door de week niets thuis van 8 tot 17??? En nu ben je opeens thuis. 

honden page profiel Pieter BommeléPieter Bommelé

Ik kan van thuis uit werken. 

honden page profiel Boomertje Senna! Boomertje Senna!

honden foto van Boomertje Senna!

Ik heb er zelf geen verstand van dus ik kan je geen raad geven sorry;) wel super goed dat je kijkt wat het beste voor je hond is! Maar zorg er wel voor dat je er ECHT van overtuigd bent dat je de hond kunt geven wat hij nodig heeft! Succes verder!

honden page profiel MitaMita

honden foto van Mita

Over het hebben van honden terwijl je ook fulltime werkt lopen de meningen nogal uiteen ;)

 

Ik denk dat het best kan, maar dat het voor een heel groot deel afhangt van hoe graag jullie allebei een hond willen, weten wat het inhoudt om een hond te hebben en wat jullie nog meer belangrijk vinden om te kunnen doen.

 

Denk aan sporten, avonden met vrienden of familie, een cursusdag voor de een waardoor de ander thuis moet zijn etc.

 

Willen jullie allebei een hond en hebben jullie er geen problemen mee om dat buiten je werk om tot prioriteit 1 te maken, dan kan het prima gaan. Maar dat betekent voor mij dat er na het werk of in het weekend altijd 1 iemand bij de hond is of de hond moet mee kunnen. Dus niet na een werkdag samen naar een verjaardag, geen familiedag, niet nog even met vrienden naar het terras als je partner er niet is en de hond niet mee kan etc. Alleen op die manier kun je een gezelschapsdier genoeg bieden in mijn ogen. En ja, dat is soms moeilijker dan je denkt. Want als jij dat wel ziet zitten en je partner vindt het na een jaar toch niet zo gezellig om dingen apart, met de hond erbij of helemaal niet te doen, dan heb je een serieus probleem. Of als je hond nu welkom is tijdens familieuitjes maar later (denk aan een kind dat bang is van honden) niet meer?

 

In hoeverre kan je je uren die je thuis werkt zelf indelen? Moet je bepaalde tijden echt aan het werk zijn of valt er nog wat te schuiven?

 

Wat spreekt jullie aan in een sheltie? Hoe zien jullie een werkweek en weekend met een hond voor je? Hebben jullie al ervaring met het hebben van een hond?

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Een Sheltie is een hond om mee te werken. Vaak zijn ze ook vocaal. Neem geen  werkhond als ze uren alleen moeten zitten. Dan kun je je interieur vaarwel zeggen. En uren in een hokje is geen doen voor zo'n dier. Tenzij je een hond wilt die ook ook eens gestoord gedrag gaat vertonen.

honden page profiel Lauren, Joekie & FlynnLauren, Joekie & Flynn

honden foto van Lauren, Joekie & Flynn

Ik lees de reacties hier en zie allerlei oplossingen staan zoals dagopvang, uitlaat etc. Dat is allemaal een goed idee, maar mijn ervaring met mijn eigen sheltie en andere shelties zegt dat dat niet zo is voor een sheltie. Een sheltie is zeer aanhankelijk en waar ik ging of stond, Lahja zat altijd waar ik zat. Ik studeer zelf en kan al mijn hoorcolleges van thuis uit bekijken dus ben ik ook gewoon vaak thuis. Af en toe eens een verplichte les, maar op die momenten is mijn moeder vaak thuis. Als ik langer dan een dag weg was, merkte mijn moeder dat aan mijn hond dat ze niet in haar doen liep. Dit is omdat de sheltie zo aanhankelijk is en wil werken met zijn baasje. Tuurlijk moet dit niet elke dag, een rustdag kan prima maar ze hebben hun uitdaging nodig en dat is niet te onderschatten. Zowel fysiek als mentaal. 

En een sheltie kan gerust een paar uur thuis blijven, maar zeker niet elke dag en dan moet er toch wel goed mee getraind worden. Ook moet dit rustig worden opgebouwd want sommige shelties durven anders beginnen blaffen e.d. en dit doen ze heel graag eenmaal ze hun blaf hebben ontdekt.

Voor de rest is een sheltie echt een geweldig ras en als je hier vragen over hebt, beantwoord ik ze met plezier. 

Wat is de reden waarom je voor de sheltie wilt gaan? Hoe ben je op dit ras gekomen?

honden page profiel Pieter BommeléPieter Bommelé

We zouden voor een sheltie gaan Omdat het het intelligentste hondenras ras is dat ik kan vinden dat niet te groot is, en ik graag gehoorzaamheid zou doen Of weten jullie soms nog een inteleggente kleine hond?

honden page profiel MitaMita

honden foto van Mita

" We zouden voor een sheltie gaan Omdat het het intelligentste hondenras ras is dat ik kan vinden dat niet te groot is, en ik graag gehoorzaamheid zou doen Of weten jullie soms nog een inteleggente kleine hond? "

 

Ze zijn niet alleen intelligent, ze werken graag voor en samen met hun baas. Dat betekent dat ze gewoon veel aandacht en tijd van hun baas nodig hebben.

 

En dat kun je alleen geven als de hond echt op nummer een staat naast je werk.

 

honden page profiel Pieter BommeléPieter Bommelé

Is er dan een ras dat beter bij onze situatie zou passen

honden page profiel ----

honden foto van --

" Is er dan een ras dat beter bij onze situatie zou passen "

 

Wat zoek je in een hond behalve dat hij klein en inteligent is? En hoe zou jullie dagindeling met de hond eruit zien? Wat wil je met de hond doen en hoeveel?

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

" Is er dan een ras dat beter bij onze situatie zou passen "

https://www.alletop10lijstjes.nl/10-slimste-hondenrassen/

 

Het belangrijkste zijn de eerste 2 jaar. Zeker bij slimme honden. Helaas komen er veel slimme honden in de eerste 2 a 3 jaar van hun leven alweer op MP of in een asiel terecht. Omdat men in de opvoeding qua tijd en kunde tekort is gekomen. 

 

En wat past bij jullie....Ga eens kijken bij een kynologenclub en vraag daar eens rond. Bij een grote club zie je alle rassen en kruisingen wel voorbij komen en je kunt er ook vragen stellen en zien wat je evt zou willen. Sommige honden zijn beginnershonden waar je leuk mee kunt sporten. Andere zullen niet geschikt zijn voor een eerste hond. Daar kunnen ze je goed in adviseren bij zo'n club.

 

Herders/veedrijvers zijn in ieder geval honden die graag bij hun baas zijn en werk moeten hebben om gelukkig te zijn. 

 

Ook zijn er mensen die graag een hond willen en er ook 1 nemen maar komen er op terug omdat het meer werk is dan verwacht. Als je s avonds moe bent of naar een verjaardag moet....zit de hond weer alleen...na je werkdag. Als het slecht weer is moet je er toch lang genoeg uit. Als de hond bv ziek is hebben ze veel aandacht nodig. Ook s nachts kun je er druk mee zijn dan. Trek je dat met je werk? Bekijk het eens kritisch. Het zou zonde zijn als een hond met 8 mnd in het asiel terecht komt en al veel alleen heeft gezeten. Dan zijn ze ook weer moeilijker herplaatstbaar. Zou niet de eerste keer zijn.

 

Lees dit maar eens.

https://hondenbescherming.nl/ik-neem-een-hond/

 

..https://hondenbescherming.nl/nieuws/2012/03/28/hondenbescherming-lanceert-neem-geen-hond-campagne/

Volgende forumvraag: senna of roxy?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^