bijten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

Remy, mijn Catalaanse herder, heeft nu voor de 3de keer iemand gebeten. In alle 3 de gevallen ging het om iemand die hij goed kende, die daarvoor en ook daarna zonder problemen gewoon in- en uit kon lopen. Het was ook hap en weer los. De 2de keer had diegene een dikke winterjas aan, waardoor die man zelf geen wondje had. De eerste en laatste keer hadden beide vrouwen 2 kleine wondjes op het been. De eerste keer heeft die vrouw een dag later een tetanus injectie gehaald en was er niets aan de hand. De laatste keer, had de vrouw, naar eigen zeggen, na een paar uur al een dik been en was met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd om de wond te laten schoonmaken. Lijkt mij erg snel en achteraf vraag ik me ook af of het wel Remy was die haar had gebeten. Ik had het niet gezien, namelijk. Alleen de wondjes en zoals die eruit zagen, leken die me veel ouder. Ook had ze geen gaatjes in haar broek, alleen in haar been.

Maar goed, hoe dan ook, heel af en toe, doet hij het dus wel. Soms heb ik het idee, dat hij die mensen dan niet herkende. Daarom waarschuw ik ook altijd, dat ze even hun stem moeten laten horen, als ze bij mij de tuin in komen. Dat is dus jaren zo goed gegaan. En dan is hij ook de liefste hond van de wereld. Ook voor de mensen die hier komen. De laatste keer, was de voordeur dicht en ik was met die vrouw, door de tuin naar mijn voordeur gelopen. Ik doe de deur open en KYra, mijn Kuvasz komt grommend naar buiten. En Remy rent om haar heen en volgens die vrouw, beet hij haar. Omdat mijn aandacht op dat moment bij de Kuvasz was (die maakt echt veel meer schade als die bijt, al heeft ze dat gelukkig nog nooit gedaan) heb ik dat dus niet gezien. Ik heb er wel uit geleerd, dat als er iemand komt, ik nooit meer de honden met de deur dicht in huis moet laten. Iemand nog tips, wat ik nog meer kan doen om te zorgen dat dit niet meer gebeurd? Voor de duidelijkheid, het gebeurt altijd op eigen terrein.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wel logisch dat zulke honden het terrein bewaken.

 

Goed idee om zulke situaties te voorkomen. Ik zou het bezoek dan liever gewoon laten aanbellen en de honden niet in contact laten komen met bezoek, tenzij je ze kan aanleren dat als jij zegt dat het goed is ze dan ook rustig zijn.

 

Verder zou ik waarschuwingsbordjes ophangen (is geloof ik ook verplicht? hier in ieder geval wel) zodat niet iedereen ongevraagd de tuin in komt.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Catalanen zijn hoeders en wakers en kunnen zeer zelfstandig hun taak vervullen .

Daar moet je dus rekening mee houden als er bezoek komt .

Ze even apart zetten of waarschuwen ,het voordeel van catalanen is dat je nooit onverwachts bezoek hebt .

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Een veiligheids sluis maken...hier twee newfoundlanders, zijn ze in de tuin dan kan er geen bekende of vreemde naar binnen, hek op slot en een sluis ervoor, komt er toch iemand binnen, ik ben dan de deur vergeten dicht te doen, zitten ze nog achter een extra hek....hier ook een waarschuwings bord, met..pas op de hond, geen beeltenis anders komen ze gewoon binnen.smile

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Nog even op je verhaal terug te komen, ben in mijn been gebeten door een hond, broek een spijkerbroek, heel en een flinke open wond in mijn scheenbeen....dus wat dat betreft kan dat gebeuren....wanneer je niet beschermd bent tegen tetanus, kan een wond savonds flink opspelen...alles is dus mogelijk.  En twijfel niet aan iemand, als die zegt door je hond gebeten te zijn waar je bij staat......   je schrijft...volgens die vrouw, ...

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

" Nog even op je verhaal terug te komen, ben in mijn been gebeten door een hond, broek een spijkerbroek, heel en een flinke open wond in mijn scheenbeen....dus wat dat betreft kan dat gebeuren....wanneer je niet beschermd bent tegen tetanus, kan een wond savonds flink opspelen...alles is dus mogelijk.  En twijfel niet aan iemand, als die zegt door je hond gebeten te zijn waar je bij staat......   je schrijft...volgens die vrouw, ... "

Normaal zou ik er ook niet aan twijfelen. Maar het wondje had een donkerrode/bruinachtige kleur, alsof het opgedroogd oud bloed was. En zij en haar inmiddels overleden man, hebben wel vaker schadevergoeding geclaimd bij iemand voor iets wat al eerder bestond. En ik ben hier natuurlijk toch de "rijke" Nederlander. Zij kwam later ook met een claim voor een taxi, die ze moest nemen vanuit het ziekenhuis. Die heb ik gewoon betaald, haar het voordeel van de twijfel gunnende. Verder wel duidelijk gemaakt, dat voor eventuele verdere kosten, ik een bon wil hebben, zodat ik het bij mijn verzekering kan claimen. Zolang ik niet zeker weet of Remy in dit geval gebeten heeft, neem ik mijn verantwoordelijkheid wel en betaal de schade. Maar ik heb het dus niet gezien, omdat mijn aandacht op dat moment was gericht op de Kuvasz.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Netjes van jou, en tuurlijk moet je een bon hebben, zodat jij het kan claimen bij je verzekering, en als deze maar raak claimt,  begrijp ik je wantrouwen.

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

" Een veiligheids sluis maken...hier twee newfoundlanders, zijn ze in de tuin dan kan er geen bekende of vreemde naar binnen, hek op slot en een sluis ervoor, komt er toch iemand binnen, ik ben dan de deur vergeten dicht te doen, zitten ze nog achter een extra hek....hier ook een waarschuwings bord, met..pas op de hond, geen beeltenis anders komen ze gewoon binnen. "

Het tuinhek is hier standaard altijd op slot. Alleen als hier mensen aan het werk zijn en vaak heen en weer moeten lopen, laat ik hem weleens open. Maar dan zijn de honden binnen, in de slaapkamer, zodat ze ook niet in een onbewaakt ogenblik naar buiten kunnen glippen. En ik heb hier uiteraard ook bordjes aan het hek hangen. Bij vreemden krijgen ze ook de kans niet. Het punt is, dat het soms ineens gebeurt bij mensen die ze kennen. Die ze normaal ook kunnen aanhalen en die al heel vaak hier thuis zijn geweest, zonder dat er iets gebeurde. En ook daarna kunnen die mensen hier weer gewoon rondlopen, de honden aanhalen, en is er niets meer aan de hand. Dat maakt het best wel lastig.

Volgende forumvraag: Plassen in tuin
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^