SEIZOENENtopic , hoog zomer, verhalen over onze vriendjes/ vriendinnetjes, buiten en binnen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Hier wordt er ondanks de warmte getraind, honden blijven buiten tot ik thuis kom, ze kunnen naar binnen, de cres let op ...

hopen dat het op de sport niet al te druk zal zijn, wat ik niet verwacht, de meesten vinden het toch te warm....ik heb gisterenavond alles gestofzuigd en gedweild, hoef straks niet meer te gebeuren...bij thuiskomst, beren uit, kleine korte rustige wandeling en dan in de rustmodus....

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Ris, ook de honden krijgen een ritme hoor, hier wel, smorgens een fikse wandel8ng in alle vroegte, en daarna korte en kleine wandelingentjes, soms is het zo heet dat ze echt niet willen, en dan hoeven ze ook niet van me, ze kunnen op hun eigen wc plassen, meer is niet nodig, azijn erover en het is weer reukloos.....hele containers hier vol met azijn, bij de aldi deze week azijn met lavendel, en daar ga ik zeker voor, hahaha, ook in huis maak ik schoon met azijn....en goed ontsmettend middel....ik dweil er zelfs mee, en dan is de lavendelazijn een net wat lekkerder geur.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Goedemorgen,

gelukkig is die drukkende warmte weg,hier wordt ook warmer dan bij jou Willemijn.

Terneuzen.

oensdag
18-07
 
8
Donderdag
19-07
 
8
Vrijdag
20-07
 
8
Zaterdag
21-07
 
8
Zondag
22-07
 
8
Maandag
23-07
 
8
Dinsdag
24-07
 
 70%
 60%
 50%
 60%
 70%
 70%
 80%
23°C
15°C
25°C
16°C
27°C
15°C
25°C
15°C
25°C
16°C
26°C
15°C
28°C
16°C
 10%
0mm
 10%
0mm
 10%
0mm
 10%
0mm
 10%
0mm
 10%
0mm
 10%
0mm
3
 
3
 
3
 
3
 
3
 
3
 
3
 

Week erna

9
Woensdag
25-07
 
8
Donderdag
26-07
 
8
Vrijdag
27-07
 
7
Zaterdag
28-07
 
8
Zondag
29-07
 
8
Maandag
30-07
 
8
Dinsdag
31-07
 
 80%
 70%
 70%
 60%
 70%
 60%
 70%
29°C
17°C
29°C
18°C
28°C
17°C
27°C
17°C
26°C
17°C
26°C
16°C
26°C
16°C
 10%
0mm
 10%
0mm
 10%
0mm
 30%
3,2mm
 30%
1,4mm
 30%
1,3mm
 10%
0mm
3
3
3
3
3
3
3

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

goeiemorgen, hier ook wakker. Pa had me om 8 uur wakker gebeld.

Had 'm gezegd, ik ben er wel op tijd uit, maar dat is me mislukt. Komt omdat ik gisterenavond vrij laat in bed lag.

Maar dat maakt niet uit, Puck heeft haar ronde gehad, het was al best warm!

Hier reed de brandweer rond in het buiten gebied, opzoek naar stormschade haha.

 

Straks met pa boodschappen doen. Gaan rond half 10 weg of misschien iets eerder als ik het er naar heb.

honden page profiel RisRis 3 doggies

honden foto van Ris

" Ris, ook de honden krijgen een ritme hoor, hier wel, smorgens een fikse wandel8ng in alle vroegte, en daarna korte en kleine wandelingentjes, soms is het zo heet dat ze echt niet willen, en dan hoeven ze ook niet van me, ze kunnen op hun eigen wc plassen, meer is niet nodig, azijn erover en het is weer reukloos.....hele containers hier vol met azijn, bij de aldi deze week azijn met lavendel, en daar ga ik zeker voor, hahaha, ook in huis maak ik schoon met azijn....en goed ontsmettend middel....ik dweil er zelfs mee, en dan is de lavendelazijn een net wat lekkerder geur. "

Klopt. Maar je moet wel even bedenken dat ze normaal eigenlijk iedere dag minstens 2,5 flink actieve beweging/activiteit hebben. Normaal altijd sochtends een uur wandelen/ speuren. En dan als ik thuis kom van werk in de namiddag ronde sporten (canicross/hardlopen) en dan savonds nog ruim een uur trainingsronde (jachttraining/ gehoorzaamheidstraining). Het is nu teruggebracht tot 1/1,5 uur activiteit. Natuurlijk heb ik dat zelf ook veroorzaakt. Ik heb hun conditie te goed gemaakt. Maar ik vind het normaal ook leuk om te werken met ze. Het is niet dat ik niet wil. Het kan gewoon echt even niet. Ik moet toch snachts ook slapen. Kan moeilijk niet gaan werken :P

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Goh wat een vooruitzichten de komende 2 weken, alleen maar warm en droogte.

Ik probeer met Black ook in de ochtend iets actiefs te doen, wandelen of zwemmen.

Overdag is het de hele dag onder de kersenbomen liggen.

Dus hij heeft ook minder activiteit dan anders, hij lijkt er geen hinder van te hebben.

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

Ja echt het blijft warm. Voor mij niet erghp-angel maar wij passen onze activiteiten ook aan. Ga ook sochtends en savonds een 3 kwartier/uur lopen per keer. En in de middag een klein half uurtje in het bos. Niet hier op het asfalt in het dorp.  Enkel in het schaduwrijke bos. Zo ie zo loop ik niet veel met Schadow over asfalt. 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Goede morgen. Ook hier een tropenrooster voor de honden, s'morgens vroeg een wandeling met Balou en tussendoor even  kleine plasrondes. Normaal ga ik altijd rond tien uur even wandelen met Lotus maar dit laat ik nu mooi achterwege. Lotus kan niet zo goed tegen de warmte ze krijgt last van reverse sneezing, dit kan verder geen kwaad maar het is wel vervelend voor de hond. Met Balou ben ik met warm weer altijd voorzichtig maar hij heeft dan zelf geen zin in inspanning. Omdat het warme weer nog wel een tijdje aanhoud heb ik toch maar koelmatten voor de honden gekocht, nu hopen dat ze er gebruik van maken. Ik zal bijna het grootste formaat koelmat voor mij zelf kopen, ik kon vannacht maar niet in slaap komen door de hitte. Vanmiddag ga ik een paar uur naar mijn hondenvriendinnetje, Loca, mijn schoonzoon moet overwerken en dan zal Loca te lang alleen zitten.

honden page profiel Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.Nadine Lilly,Queenie R.I.P. 3 doggies

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

Morgen allen hier zonnig maar zeebries is er dan goed ben markt geweest met vriendin en wandelen geweest met lilly nu rustig aan fijne dag gewenst allen maar hoop minder warm ook bij jullie 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Monique dan blijven we hier in scheemda, hahah, het is hier nu al te warm buiten, ben vroeger weggegaan van de sport, geen koffie gedronken, bezweet de beren eerst uitgelaten, anders voor hun veels te warm al......

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

" Klopt. Maar je moet wel even bedenken dat ze normaal eigenlijk iedere dag minstens 2,5 flink actieve beweging/activiteit hebben. Normaal altijd sochtends een uur wandelen/ speuren. En dan als ik thuis kom van werk in de namiddag ronde sporten (canicross/hardlopen) en dan savonds nog ruim een uur trainingsronde (jachttraining/ gehoorzaamheidstraining). Het is nu teruggebracht tot 1/1,5 uur activiteit. Natuurlijk heb ik dat zelf ook veroorzaakt. Ik heb hun conditie te goed gemaakt. Maar ik vind het normaal ook leuk om te werken met ze. Het is niet dat ik niet wil. Het kan gewoon echt even niet. Ik moet toch snachts ook slapen. Kan moeilijk niet gaan werken :P "

Nee tuurlijk wordt je niets opgedrongen hoor, doe waar jij en je honden zich prettig bij voelen, ondanks hun zomervacht is het hier toch een dikke berenvacht, en ze geven het zelf aan, nu even niet.....

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Hier sanofor mooi door het drinkwater gedaan, ze slobberen het lekker op, hebben ze als ze moeten poepen geen last van de warmte...hahahha.

honden page profiel RisRis 3 doggies

honden foto van Ris

" Nee tuurlijk wordt je niets opgedrongen hoor, doe waar jij en je honden zich prettig bij voelen, ondanks hun zomervacht is het hier toch een dikke berenvacht, en ze geven het zelf aan, nu even niet..... "

Nja ze weten het zelf niet zo goed denk ik. Binnen is het dragelijk. Dan zijn ze actief. Staan ze klaar bij de deur. Hebben ze energie. Zodra ik ze ook maar 5 minuten buiten heb zijn ze er klaar mee, is het toch te warm. Dan gaan ze ergens een kuil graven en daar in liggen. Maarja. Ik weet niet zo goed wat ik binnen nog met ze kan doen behalve wat hersenspelletjes. Kan moeilijk een jachtveld in mijn huis aanleggen. Daar is het toch echt te klein voor:P

honden page profiel PierkePierke 3 doggies

honden foto van Pierke

" Nja ze weten het zelf niet zo goed denk ik. Binnen is het dragelijk. Dan zijn ze actief. Staan ze klaar bij de deur. Hebben ze energie. Zodra ik ze ook maar 5 minuten buiten heb zijn ze er klaar mee, is het toch te warm. Dan gaan ze ergens een kuil graven en daar in liggen. Maarja. Ik weet niet zo goed wat ik binnen nog met ze kan doen behalve wat hersenspelletjes. Kan moeilijk een jachtveld in mijn huis aanleggen. Daar is het toch echt te klein voor:P "

Laat ze dan buiten in hun kuil liggen als ze dat fijn vinden. Zet je in de schaduw met een boek of een puzzel of zo. Lenka is ook alle dagen buiten en die heeft zo haar twee kuilen waar ze in gaat. Lekker onder de haag en de ander onder de bank.

512495.jpg

512955.jpg

honden page profiel RisRis 3 doggies

honden foto van Ris

" Laat ze dan buiten in hun kuil liggen als ze dat fijn vinden. Zet je in de schaduw met een boek of een puzzel of zo. Lenka is ook alle dagen buiten en die heeft zo haar twee kuilen waar ze in gaat. Lekker onder de haag en de ander onder de bank. "

Ja het punt is dat het in het bos is tegenover tijdens uitlaten. Ik woon in een apartement met balkon (toch groot balkon van 20 vierkante meter). Maar daar kunnen ze helaas niet graven. Ik kan ze niet onbeheerd in het bos in hun kuil laten dus ze zullen toch thuis iets moeten vinden :(

 

Maar ik heb al overlegd of ze niet een paar daagjes naar mijn ouders kunnen overdag. Kunnen ze daar wel in de tuin liggen.

honden page profiel PierkePierke 3 doggies

honden foto van Pierke

Dag laatste is mss nog de beste oplossing. Het kan koeler zijn binnen maar persoonlijk ben ik liever buiten, heb het gevoeld dat daar meer zuurstof is door de wind. En zo binnen met ramen en deuren dicht en de rolluik of de gordijn dicht vind ik zo somber. 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" Dag laatste is mss nog de beste oplossing. Het kan koeler zijn binnen maar persoonlijk ben ik liever buiten, heb het gevoeld dat daar meer zuurstof is door de wind. En zo binnen met ramen en deuren dicht en de rolluik of de gordijn dicht vind ik zo somber.  "

Pierke jij hebt zeker ook een zonnige vakantie,lekker genieten hoor,Lenka die geniet ook als ik dat zo zie.

En Vigo heeft heel mijn tuin toegeeigend,ik ben hem af en toe kwijt,in zijn zelfgemaakte putten,alhoewel de grond is gewoon zand geworden.

honden page profiel PierkePierke 3 doggies

honden foto van Pierke

Aan zon geen tekort hoor. Alhoewel er nu wat wolken zijn.

 

Lenka is een levensgenieter. Die zoekt voor haar de beste plaatjes in de tuin. Liefst ergens onder. Die zijn we ook regelmatig kwijt. Maar dat is niet moeilijk onze tuin heeft veel hoekje en kantjes. 

 

Hier ook alles zand hoor, is sowieso al zandgrond maar nu met die droogte. Als Lenka zich uitschudt vliegt het stofzand in het rond. 

 

Dat stofzand kleefde ook in haar plek van achter. Maar maak haar maar eens wijs dat ze niet op haar plaatsjes in de tuin mag liggen en binnen opsluiten is ook geen optie. Ach ja ze heeft er geen last van dus zal wel ok zijn zekers.

 

honden page profiel RisRis 3 doggies

honden foto van Ris

Ja ik denk het ook. De mijne zijn het liefst ook gewoon lekker buiten. Net als ik :)

Overigens was de pup ook al in de plantenbak gekropen. Daar lekker een kuil gemaakt en in gaan liggen onder het appelboompje. Die grote knoest past daar echter inmiddels niet meer in dus die stond er een beetje beteuterd bij te kijken :P

honden page profiel PierkePierke 3 doggies

honden foto van Pierke

" Ja ik denk het ook. De mijne zijn het liefst ook gewoon lekker buiten. Net als ik :-)
Overigens was de pup ook al in de plantenbak gekropen. Daar lekker een kuil gemaakt en in gaan liggen onder het appelboompje. Die grote knoest past daar echter inmiddels niet meer in dus die stond er een beetje beteuterd bij te kijken :P "

De sukkelaar toch laughing. Kan je geen schelp zoiets van bij de action op je terras zetten en vullen met water? Kan hij lekker daar in. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

                                      Hier geen enkele schaduw, ze gaan zeLf naar binnen, in de hetfst ga ik een grote boom planten....een leylandia, groeit snel en blijft groen, en kan naar behoefte geknipt worden, meestal wordt die als heg geplant maar kan ook als eenling geplant worden, heb ik schaduw.

honden page profiel PierkePierke 3 doggies

honden foto van Pierke

" Hier geen enkele schaduw, ze gaan zeLf naar binnen, in de hetfst ga ik een grote boom planten....een leylandia, groeit snel en blijft groen, en kan naar behoefte geknipt worden, meestal wordt die als heg geplant maar kan ook als eenling geplant worden, heb ik schaduw. "

Die groeien super snel.  Schaduw van een boom is toch altijd aangenamer dan van een parasol. 

honden page profiel RisRis 3 doggies

honden foto van Ris

" De sukkelaar toch . Kan je geen schelp zoiets van bij de action op je terras zetten en vullen met water? Kan hij lekker daar in.  "

Haha ja ik heb een klein zwembadje staan. Daar ligt ie ook in. Maar het fijnst vinden ze het om zichzelf lekker nat te maken en dan ergens lekker in het zand te rollen. (Een soort modderbad). Ik was al aan het overwegen nog een zandbak te zetten. Maar om die dan te vullen met aardegrond... :P

honden page profiel RisRis

honden foto van Ris

" De sukkelaar toch . Kan je geen schelp zoiets van bij de action op je terras zetten en vullen met water? Kan hij lekker daar in.  "

Haha ja ik heb een klein zwembadje staan. Daar ligt ie ook in. Maar het fijnst vinden ze het om zichzelf lekker nat te maken en dan ergens lekker in het zand te rollen. (Een soort modderbad). Ik was al aan het overwegen nog een zandbak te zetten. Maar om die dan te vullen met aardegrond... :P

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Hp is weer bezig.....

Error 502Ray ID: 43bbd9915a607211 • 2018-07-17 09:58:24 UTC

Bad gateway

honden page profiel PierkePierke

honden foto van Pierke

" Haha ja ik heb een klein zwembadje staan. Daar ligt ie ook in. Maar het fijnst vinden ze het om zichzelf lekker nat te maken en dan ergens lekker in het zand te rollen. (Een soort modderbad). Ik was al aan het overwegen nog een zandbak te zetten. Maar om die dan te vullen met aardegrond... :P "

Kan je doen hoor. Hier nog zo één, eerst haar bad in dan rollen maar.  Als ze maar gelukkig zijn hé

honden page profiel PierkePierke 3 doggies

honden foto van Pierke

" Hp is weer bezig.....
Error 502Ray ID: 43bbd9915a607211 • 2018-07-17 09:58:24 UTC
Bad gateway "

Ja hier ook even

 

honden page profiel Drieka en HummerDrieka en Hummer 3 doggies

honden foto van Drieka en Hummer

Goedemorgen allemaal.

 

Hier ook tropenrooster en zal de komende weken ook zo blijven.

Ik vind de warmte heerlijk, een echte zomer maar er mag van mij toch echt wel eens een goede bui vallen zo af en toe tussendoor.

Alles is gewoon té droog, ook voor de boeren want de hele oogst gaat eraan, alles is gortdroog. 

 

Hummer ligt grotendeels in de woonkamer of hal, heb de ventilator veel draaien en probeer hem rustig te houden want als we een wandeling maken (nu overdag korte rondjes) dan wil hij altijd nog als een gek gaan rennen, daar hou ik hem in tegen want het is gewoon te heet. In de vroege ochtend of late avond kan hij rennen wat hij wil, dan is het beter te doen.

Ben ontzettend blij dat hij zindelijk is en zijn behoefte toch wel 4 tot 5 uurtjes kan ophouden overdag (misschien nog langer maar na maximaal 5 uur ga ik er toch eventjes uit met hem), zeker nu met de warmte wil ik overdag zo min mogelijk wandelen met hem. 

Merk ook dat hij minder eet nu, normaal eet hij zo'n 600 gram brokken per dag en nu zijn het er maar zoiets 400 gram maar goed, hij verbruikt ook minder energie met luieren dan met druk spelen haha.

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

" Haha ja ik heb een klein zwembadje staan. Daar ligt ie ook in. Maar het fijnst vinden ze het om zichzelf lekker nat te maken en dan ergens lekker in het zand te rollen. (Een soort modderbad). Ik was al aan het overwegen nog een zandbak te zetten. Maar om die dan te vullen met aardegrond... :P "

Ja heerlijk en dan zo na het bad weer lekker naar binnen.....surprised

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Waar Vigo loopt alleen maar bomen,het was vanmorgen zelfs kil om daar te wandelen.

Vigo eet geen gram minder,als de koelkast opengaat staat hij naast mij.

pagina 38 van 53 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 3839 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53
Volgende forumvraag: Tandenwissel - eigen tanden eten?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^