Wie weet een goede gedrags therapeut?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Jake van den Maagdenberg

Hoi,

ik zoek een gedrags therapeut voor mijn hond Tommy. Het liefst in de buurt van breda/roosendaal. Tommy is op straat geboren in Portugal en heeft toen een heftig trauma op gelopen. Hij is flink opgeknapt, maar toch blijven er dingen die veel angst voor hem oproepen. Als je met hem op straat loopt en een fietser fietst te dicht langs hem, duikt hij helemaal inelkaar. Vandaag waren wij bij een hondenpark en was Tommy bij het hek aan het ruiken toen er een man recht op “hem” afliep omdat zijn auto daar stond. Tommy schrok hier best wel van en begon ook meteen te blaffen en schoot een stuk naar achter. Hij heeft voor bepaalde mannen ook best nog veel angst, vooral wat stuggere mannen. Hierdoor is hij ook in huis gaan veedrijven als iemand binnen komt (bij veel vrouwen doet hij dit niet). Wij zetten hem apart als iemand komt en laten hem weer binnen als de visite zit en daarna gaat het prima mits ze hem ineens willen aaien. Ook mensen die geluiden naar hem maken vind hij eng. Mensen op krukken, of met een stok durft hij niet voorbij, rollators zijn dan weer prima als hij er langs kan lopen. Wij waren laatst op vakantie en hebben toen zo’n 18 uur gereden. Mijn andere hond en de hond van mijn zus gingen rustig slapen, maar Tommy is de volledige 18 uur wakker gebleven (trillend en hijgend). Ook als wij dan op vakantie zijn heeft hij extreme verlatings angst naar mij toe. Als ik alleen even naar de wc ga, piept hij zo luid hij kan (is eigenlijk meer krijsen). Hij heeft hierdoor al een keer mijn moeder omver getrokken en hij is een kleine hond van 8 kilo(zo wanhopig is hij dan).Thuis alleen blijven gaat hartstikke goed, het maakt dan ook niet uit hoe lang we weg zijn. Hij maakt niks kapot en gaat vaak gewoon slapen. Toen mijn zus ging trouwen is hij een nachtje bij de hoofd instructeur van de hondenschool waar wij toen naar toe gingen gebleven, hij heeft het voor elkaar gekregen weg te lopen. Ze zijn hem nog met een elekrische fiets of iets achterna gereden maar hij rende zo’n 60km per uur. Uiteindelijk hebben ze hem toch terug naar binnen kunnen lokken. Hij is in veel dingen niet meer angstig maar naar bepaalde mensen en zijn verlatings angst naar mij worden niet echt minder. Ik ben overigens ook de enige die hij volledig vertrouwd. Toen hij nog in het asiel zat kwam hij nooit naar iemand toe en ik heb gewacht tot hij wel naar mij durfde. Ik heb ook regelmatig uren door gebracht op de stoep omdat hij helemaal blokkeerde. Het maakt mij ook helemaal niet uit dat ik rekening met hem moet houden, ik zou alleen zo graag willen mocht hij toch een nachtje bij iemand moeten logeren, dat hij daar wel redelijk  mee om kan gaan en niet helemaal overstuur/in paniek raakt. Weten jullie misschien een gedrags therapeut die mij hier in kan helpen?

alvast bedankt 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

Wat fijn om te horen dat je tommy zoveel tijd gunt. Dat geduld en acceptatie is zo belangrijk, vind het altijd erg fijn om te horenhp-thumbsup.

 

Ik denk dat amee van Stressless dogs een hele goede match voor jullie kan zijn: https://m.facebook.com/stresslessdogs/

 

honden foto van Jake van den Maagdenberg

" Wat fijn om te horen dat je tommy zoveel tijd gunt. Dat geduld en acceptatie is zo belangrijk, vind het altijd erg fijn om te horen.
 
Ik denk dat amee van Stressless dogs een hele goede match voor jullie kan zijn: https://m.facebook.com/stresslessdogs/
  "

Dankje :) ik zal eens kijken en contact opnemen

Volgende forumvraag: Chihuahua in de ochtend uitlaten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^