Nieuwe puppy

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel boomertjeboomertje

hey allemaal!

ik hoop in de eerste week van augustus een hondje te krijgen! ik heb zelf nog nooit een hondje gehad dus ik weet ook niet wat ik nodig heb voordat ik het hondje heb en wat goed is! ik weet bijv niet of ik een strakke lijn of een flexlijn moet gebruiken en of je de tanden van een hond moet poetsen enz... is er misschien iemand die daar een idee van heeft wat ik allemaal moet aanschaffen voordat ik de puppy in huis krijg? het gaat om een maltezer x shih tzu

alvast bedankt!

 

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea 3 doggies

honden foto van chayenne & dolcinea

Gefeliciteerd met je pup

Nou je hebt veel dingen nodig kwa aanschaf voor een pup..

zijn er al dingen die je hebt?

ik zou geen flexilijn doen zo leert de hond trekken maar ene gewone lijn van 2 meter ofsz.

verder heb je nodig 

voer&waterbak

halsband/ruig&riem

mand/kussen/vetbed/bench

Speelgoed

kauwspullen  

Poepzakjes&houder

er zijn volgens mij al wel wat topics hierover mischien zijn die handig om te lezen.

honden page profiel Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.Nadine Lilly,Queenie R.I.P. 3 doggies

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

Welkom hier mijn vorige hondje was ook een shih tzu Maltezer we poetste haar tanden om de 2 dagen ze was van een cliente van mijn da dus gewoon van tanden poetsen ze had een mandje met kussen erin een hondenborst dat kan je kopen in een winkel of zo waar ze spullen voor hondjes verkopen een bandje ik heb haar meegenomen voor de maat de 1e keer bij kapster na 6 maand bij ons toch nu heb ik Maltezer zelfde gedaan ze is ook gewoon tanden poetsen en borstelen maar vele op hp kunnen je ook helpen alvast succes en gefeliciteerd 

honden page profiel boomertjeboomertje

super bedankt voor jullie tips!!! heel erg fijn!! heb er zeker wat aan gehad!embarassed

honden page profiel Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.Nadine Lilly,Queenie R.I.P. 3 doggies

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

" super bedankt voor jullie tips!!! heel erg fijn!! heb er zeker wat aan gehad! "

Welkom je kan altijd hulp krijgen hier 

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea 3 doggies

honden foto van chayenne & dolcinea

" super bedankt voor jullie tips!!! heel erg fijn!! heb er zeker wat aan gehad! "

Graag gedaan! Op internet vind je trouwens ook lijstjes met benodigheden

honden page profiel boomertjeboomertje

verder heb ik juist vandaag een bench gekocht en wat speeltjes! ik heb even gewacht met andere dingen omdat ik niet precies wist wat goed en handig is!laughing

honden page profiel boomertjeboomertje

super fijn dat jullie me willen helpen!!! ik ga donderdag weer kijken en dan beslissen of we een van deze nemen! is zo`n zindelijks matje voor onder in je bench nodig?

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn 3 doggies

honden foto van Baasje van Senn

Ik heb een politielijn (die is verstelbaar verstelbaar) van 3 meter, super fijn en licht. Is handig om hem onderweg op plekken meer ruimte te geven om te snuffelen en om in de stad korter te houden. Daarnaast in zijn pubertijd een 10 meter speurlijn gebruikt. Ik had zijn tanden tot nu toe nog niet gepoetst. Maar zie nu dat zijn tanden af en toe toch aanslag hebben dus ga er wel aan beginnen. Als je het hondje maar aanleert om de tandjes te tonen gaat dat prima nog. 

Verder zorg ook voor een goed kam.  Een drinkbak voor onderweg is ook handig! Je hebt van die inklapbare van becopets, superhandig! Ik heb voor mijn viespeuk ook een hondenhanddoek in de auto liggen, een microvezel daarmee is hij snel droog. 

honden page profiel Ruby88Ruby88 3 doggies

honden foto van Ruby88

Pups knagen graag. Je hebt een klein hondje, ga kijken naar gedroogde lams oortjes, konijnenoren, gedroogde pensstaafjes. Dat zijn dingen die kleine hondjes goed kunnen eten.

Als de pup wat groter is kun je kijken naar gedroogde runderoren, gedroogde hertenoren enz.

 

Maltezers staan er vooral om bekend een slecht gebit te hebben, hoe dat bij de shi tzu is weet ik niet. Tanden poetsen is dan ook heel belangrijk. Leer dat van pup af aan, met je vinger door 't bekje gaan (noem; tandjes poetsen, dan weet je hond uiteindelijk wat er gebeurt). Oortjes kijken is erg belangrijk, nageltjes knippen, haren kammen enz.

 

Het gaat je eerste hondje worden zeg je. De kruising die jij koopt is erg geliefd bij broodfokkers. Weet heel zeker dat je daar niet koopt en ga ook na of de ouderdieren zijn getest op erfelijke afwijkingen die binnen beide rassen voorkomen. Als dat zo is, dan kan de fokker hiervan bewijzen tonen. Het is niet zomaar een simpele goedkeuring van de dierenarts.

Als de ouderdieren daarop getest zijn en vrij van bevonden zijn, dan kan je ook bijna wel zeker zijn van een gezonde pup.

Hebben de ouderdieren niet de erfelijkheidstesten gehad van afwijkingen die binnen de rassen voorkomen en zijn ze er niet vrij van bevonden of word er niet in een goede combinatie gefokt, dan heb je vroeg of laat grote kans op een pup of hond met erfelijke afwijkingen.

Dit gebeurt vaak met hondjes uit de broodfok of de huis/tuin/oeps nestjes.

 

Ik wil je niet bang maken, ik wil wel voorkomen dat je later met een bult kosten gaat zitten die eigenlijk voorkomen hadden kunnen worden. En een gezond hondje is natuurlijk ook erg fijn!

honden page profiel boomertjeboomertje

ik heb nog nooi van zo`n politielijn gehoord maar lijkt mij inderdaad erg handig!! ruby88: ik heb al een aantal maanden informatie opgezocht over broodfokkers! hebben er een aantal keer contact mee gehad maar vertrouwde het niet! vanaf toen ben ik met er in gaan verdiepen en gaan zoeken naar een gezonde pup! eindelijk hebben we er 1 gevonden (kun je natuurlijk nooit weten!)

-gezondheidsverklaring (ook van ouders)

-paspoort

-ingeënt

-ontwormd

-opgegroeid door een particulier en opgeroeid in een huisgezin vol kinderen die regelmatig met ze knuffelen!

-vader en moeder kun je zien

-1e nestje

-schoon en mooi

-vrijblijvend blijven kijken

ik ben blij met zo`n reactie als die van u want u geeft dus ook om een gelukkig hondje net zoals de meeste op dit forum heb ik gelezen!

hartelijk bedankt daarvoor!!

 

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn 3 doggies

honden foto van Baasje van Senn

" ik heb nog nooi van zo`n politielijn gehoord maar lijkt mij inderdaad erg handig!! ruby88: ik heb al een aantal maanden informatie opgezocht over broodfokkers! hebben er een aantal keer contact mee gehad maar vertrouwde het niet! vanaf toen ben ik met er in gaan verdiepen en gaan zoeken naar een gezonde pup! eindelijk hebben we er 1 gevonden (kun je natuurlijk nooit weten!)
-gezondheidsverklaring (ook van ouders)
-paspoort
-ingeënt
-ontwormd
-opgegroeid door een particulier en opgeroeid in een huisgezin vol kinderen die regelmatig met ze knuffelen!
-vader en moeder kun je zien
-1e nestje
-schoon en mooi
-vrijblijvend blijven kijken
ik ben blij met zo`n reactie als die van u want u geeft dus ook om een gelukkig hondje net zoals de meeste op dit forum heb ik gelezen!
hartelijk bedankt daarvoor!!
  "

http://www.zooplus.nl/shop/honden/halsband_lijn/hondenriem/riem_nylonn/28405 dit is er een voorbeeld van. Die is wel 2 meter en ik wou zelf een iets langere hebben, dus ik heb hem laten maken. Voordeel is dat je dan zelf ook kan kiezen op welke standen hij verstelbaar is. Wel vrij prijzig, maar een heel fijn licht lijntje. 

Heb je trouwens ook al bedacht hoe je het hondje in de auto vervoert? Ik heb hem zelf op de achterbank in de gordel zitten, dus zou ook even kijken hoe je hem wil vervoeren om zo'n gordel aan te schaffen. 

 

ps lijkt er op dat je je goed hebt ingelezen, goed bezig hp-thumbsup

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

-gezondheidsverklaring (ook van ouders)"

En daar ga je dus de mist in want zo'n gezondheidsverklaring zegt helemaal niets. Echt helemaal niets.

 

Ik moest er ook eentje hebben en mijn DA heeft die even op mail gezet nadat ik daar telefonisch om had gevraagd. Zoveel zegt dat dus. Als het in het paspoort staat heeft de DA de hond ws wel gezien maar meer dan even naar de hond kijken, oogjes, oortjes, tandjes en met de handen even over het lijfje voelen is het dan niet.

 

Voor de Maltezer ouder gelden de volgende verplichte gezondheidstesten:

HD, ED, oogonderzoek, doofheidsonderzoek. Uitgesloten voor fokken: Hazenlip, gespleten gehemelte, epilepsie, monorchide, Cryptochide, afwijkend gedrag en albinisme.

 

Daarnaast nog een hele zwik welzijnseisen.

 

Voor de shih tzu ouder bestaat er ook zo'n lijst aan verplichte testen.

 

De ouders van jouw pup hebben al die testen dus niet gehad en of er aan de welzijnseisen wordt voldaan voor de ouderdieren en de pups is maar de vraag. Russische roulette met de gezondheid van je aan te schaffen hondje dus.

 

honden page profiel LokiLoki 3 doggies

honden foto van Loki

Hey, je hebt al veel tips gekregen, mijn aanvullingen:

 

Een koelmat vind ik heel handig, heb een veel te grote bench voor mijn kleine hond en de helft is koelmat en de andere helft is fleecedeken. Als je de bench sluit 's nachts of als je weg bent, is dat misschien wel handig want het is nu te warm en de hond kan zich niet verplaatsen naar een koelere plek. Let wel op dat je die mat niet achterlaat als je hond sloopt, want daar zit een gel in.

 

Verder hebben wij zowel een strakke lijn als flexilijnen van 3 en 8 meter. De bedoeling was dan om op bepaalde plaatsen te wisselen van lijn, zodat de hond dan kon snuffelen. Maar we sleuren eigenlijk niet graag met de flexi en we gaan eigenlijk bijna dagelijks naar de losloopzone, dus dat was niet meer nodig.

 

Wij hebben ook een grote puppyren en dat was wel handig als ik even bezig was en niet met mijn ogen op de pup geplakt kon blijven. 

 

En inderdaad wat liz zegt, gezondheidsverklaring stelt niet veel voor. Heeft loki net ook gehad, ze hebben in de ogen gekeken, oren, de knieën gemanipuleerd om te kijken voor patella luxatie (op mijn aanvraag), naar kussentjes van de poten gekeken op mijn aanvraag en verder nog even in de mond gekeken. Oh ja en ook nog naar het hart geluisterd. Het ras dat ik heb (vlinderhond) kan patella luxatie krijgen, en die testen kosten honderden euros. Dat is dus niet een simpele manipulatie van de dierenarts.

 

Het is heel goed dat je je goed inleest over broodfok, maar juist omdat meer mensen daarvan nu op de hoogte zijn, zijn de broodfokkers steeds beter en beter in het maskeren daarvan. 

Volgende forumvraag: aftellen pyreneese herder
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^