Kong

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Dag. Mishscien domme vraag. Ik heb een  lhasa pup, vier mnd en een lichtblauwe puppykong. Over die kong heb ik vragen. De kong zou ideaal zijn, gevuld met lekkers, als de hond alleen is om hem leuk bezig te houden. Maar mag de hond alleen spelen met de kong? ,,bijsluiter,, geeft aan dat hond alleen onder begeleiding hiermee mag spelen. Komt het voor dat een hond met de onderkaak vastzit in die kong? Enne, je wilt toch dat een hond rustig is als hij alleen is, geeft de kong dan geen onrust. Zomaar wat zaken die in mij opkomen en ik kan ze hier het best stelken.

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn 3 doggies

honden foto van Baasje van Senn

Als je de goede maat kong hebt zou hij in principe niet vast kunnen komen zitten. Ik heb 3 maten (eentje gekocht, twee gekregen) en hij heeft er nooit problemen mee. Speelt er ook mee zonder dat er voer in zit, en als ik weg ga vul ik hem meestal met iets. Juist doordat hij er even mee bezig is word hij een beetje moe/slaperig en word hij rustig. Je moet het zien als een soort hersenwerkje voor de hond. 

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

Java blijft niet alleen met een gevulde kong. Om het lekkers er uit te krijgen steekt ze wel eens haar onderkaak in de kong. Ik zou dus bang zijn dat ze vast komt te zitten als ik er niet ben. 

 

Hier ook gewoon de kleine kong trouwens maar die onderkaak past er gewoon in. 

 

Java mag wel eten uit een kong forager flower halen als ik er niet ben, of de zogoflex toppl.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Komt het voor dat een hond met de onderkaak vastzit in die kong?
Enne, je wilt toch dat een hond rustig is als hij alleen is, geeft de kong dan geen onrust. 

Ja, het kan gebeuren dat een hond met z'n onderkaak vast komt te zitten in een kong. Vandaar de waarschuwing op de verpakking.

Of een hond rustig of onrustig wordt van een kong, hangt af van de hond zelf. De ene hond wordt er moe van. De andere helemaal hyper.

Zo kon mijn ene hond het eerste levensjaar absoluut geen kong hebben, want ze werd daar helemaal nijdig en opgefokt van (veel frustratie omdat ze niet meteen het lekkers uit dat ding kreeg). Pas door haar, op allerlei vlakken, zelfbeheersing aan te leren, kon ze op een kalmere manier omgaan met de kong.

Kijk naar je hond, dus, in welke stemming die is bij het kauwen op een kong.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Dank jullie wel voor deze ervaringsverhalen. Ik ga kijken naar de kong flower en zogoflex. Het is zeker geen wild hondje. Ik geef hem nu een paar brokjes en die liggen er meestal nog als ik terugkom. Meer ervaringen met nog andere voerspeeltjes zijn welkom

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn

honden foto van Baasje van Senn

" Dank jullie wel voor deze ervaringsverhalen. Ik ga kijken naar de kong flower en zogoflex. Het is zeker geen wild hondje. Ik geef hem nu een paar brokjes en die liggen er meestal nog als ik terugkom. Meer ervaringen met nog andere voerspeeltjes zijn welkom "

Ik zou uitkijken met die serie van kong. Ik had senn er zo een gegeven. Die bijt een rauw ei nog niet kapot, maar maakte hem toen ik 30 seconden niet keek toch stuk. Kon aangeschreven en ik kreeg een kong classic van ze terug. Maar toch niet prettig. Ik heb wel ook een voerbal voor Senn, vind hij geweldig! Dat kan hij niet stuk maken, maar maakt wel wat herrie op een harde vloer. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^