Jonge hond rustig houden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Omdat Sara vorige week pas geopereerd is aan haar poot, moet ze veel rust houden. Wat heel erg lastig is. We zijn net verhuist dus het is allemaal al heel erg wennen, dan nog een bench waar ze een gruwelijke hekel aan heeft. Ze jankte alleen maar, we hebben de bench weg gedaan. Toen heb ik een ren gekocht maar hier klimt ze gewoon over heen. Nu gebruik ik de ren om de bank enz af te sluiten zodat ze niet kan springen.

 

Ze voelt zich goed dus ze begrijpt er niks van dat ze niks mag. Laatst zette ik haar alleen even aan de overkant om te plassen en ze nam een sprint en ging er van door. Ze heeft haar gips al kapot gelopen. Ze schuurt er mee over de tegels. 

 

Het is zo moeilijk haar 24 uur per dag rustig te houden, ze was altijd al een heel druk hondje met veel energie. We hebben veel kauwmateriaal waar ze vooral savonds veel gebruik van maakt, de kong, spelletjes, hersenwerkjes en snuffelmatjes. Dit is voor 10 min leuk, maar dan houd het echt op..

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Lastig hoor. Op deze manier loop je grote kans dat de operatie voor niks is. Ik ben daar heel strict in, leuk of niet, in de bench zo veel mogelijk.

 

Heb er nu ook 1 in zitten die net geopereerd is en panisch voor de bench. Heel sneu vind ik t maar hij legt zich er uiteindelijk wel bij neer.

 

Sterkte hoor.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Hier ook meegemaakt.. hoewel hij de bench wel gewend was, vond hij het helemaal niks. Met name de nachten waten een grote ramp. Ik was overdag letterlijk nonstop bezig met kongs vullen, snuffeldingen strooien enz enz. Wat ik deed, was een nylabone met een stuk kaas erop in de magnetron. Daarna even in de koelkast en je hebt een kaaslolly. Honing erop werkt ook. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ik wil haar rust geven maar doe dat door haar de hele dag op te sluiten en alles bij elkaar te laten janken.. Ze jankt dan non stop. Verder werk ik overdag, ik probeer zoveel mogelijk oppas te regelen maar dat is soms lastig..

 

Ze mocht overdag drentelen. Maar nu doet ze teveel.. Ze rent en sprint, ik moet echt wat gaan bedenken..

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Drentelen is ook echt wel wat anders dan rennen en springen natuurlijk.. Ze zou ook wel gewoon energie te veel hebben als je opeens bijna niet meer mag wandelen. Veel afleiding geven in de zin van hersenspelletjes. Dat maakt ze ook moe. Inderdaad wat Hannah ook zegt, die heeft ook die periode moeten doorstaan met Beer. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Oh sorry ik had niet begrepen dat ze alleen thuis is. Ach wat sneu dan. 

 

Veel examenkandidaten hebben nu al vrij. Misschien kun je daar een oppas tussen vinden? 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ik denk dat ik haar aan de riem ergens aan vast maak, zodat ze niet kan rennen of springen. 

 

Pff wordt er helemaal gefrustreerd van. We zitten er elke seconde boven op, maar het helpt niet. Nu moet ze plassen maar dan wil ze ook eerst lopen anders plast ze niet. Ontlasting wat telkens niet op gang komt. De andere hond die haar telkens uitdaagt.

 

Het komt vast ooit goed, als haar poot niet al verpest is.

Volgende forumvraag: Niet plassen na operatie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^