Seresto?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van christel bumper en milo

Iemand ervaring met die band tegen vlooien en teken? Milo is voor veel dingen allergisch ben dus wat huiverig om iets te geven. Nou zag ik reclame van die band,iemand deze al gebruikt?werkt het?zijn er bijwerkingen 

honden page profiel Loes, baasje van Rori & RaicoLoes, baasje van Rori & Raico 3 doggies

honden foto van Loes, baasje van Rori & Raico

ik volg

honden page profiel SyntaraSyntara 3 doggies

honden foto van Syntara

Ik heb deze vroeger gebruikt bij mijn kat. Werkte goed en ze had er geen bijwerkingen van. Maar mijn kat heeft van andere middeltjes ook geen problemen gehad, dus als Milo aan veel allergisch is, is dat misschien moeilijker te voorspellen bij hem. 

honden page profiel IsalindeIsalinde 3 doggies

honden foto van Isalinde

Ik heb voor beide honden, na vele natuurlijke middelen geprobeerd te hebben (die allemaal niet afdoende werkten), een Seresto band. Ze werken hier geweldig en beide gelukkig geen gekke reacties op de band.

Voor elke hond kan dit natuurlijk wel anders zijn.. 

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika 3 doggies

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Kaylo draagt er ook een en ben er erg tevreden over. Hij heeft een ontzettend gevoelige huid maar dit is alweer de tweede zomer dat hij er eentje draagt. Hij is altijd een tekenmagneet maar met de Seresto hebben we er geen eentje. 

honden page profiel  Layla Layla 3 doggies

honden foto van  Layla

Layla draagt ook een band van Seresto. Bevalt hier heel goed, ook geen rare reacties op gehad. En geen een teek meet sinds ze hem draagt.:)

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Wij hebben de band nooit bij onze honden gebruikt maar wel voor onze drie katten. Wij zijn hier echter per direct mee gestopt na een nogal vervelend incident... Eén van de banden was in de bek van één van onze katten terecht gekomen en zette die hierdoor klem, aangezien de band verder nog wel vast zat om de nek (zogenaamd zou deze moeten losklikken in zo een geval maar blijkbaar gebeurde dat dus niet). Gevolg was een bloederig zooitje, een getraumatiseerde kat maar gelukkig verder niks ernstigs. Het had echter veel slechter kunnen aflopen als we er niet bij tijds bij waren geweest. Ik was al geen groot fan van zulk soort halsbanden (met name ivm wat het met de vacht van langharige dieren doet) maar na dit incident helemaal niet meer. Zeker bij spelende honden zit een ongeluk in een klein hoekje dus zou ik nog voorzichtiger zijn. Natuurlijk is dit alleen mijn persoonlijke ervaring maar op basis daarvan zou ik het dus niet aanbevelen.

Volgende forumvraag: Bravecto
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^