Geen ervaring in KVV, wel interesse

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RokusanuuRokusanuu

honden foto van Rokusanuu

Hallo,

 

Door enkele topics ben ik me toch meer en meer gaan interesseren in zowel KVV als de homeopathische/holistische geneeskunde.

 

Ik weet dat heel veel leden hier op de forum KVV voeren aan hun dieren, en bij een topic of twee van me hebben ze dit ook aangeraden, maar ik heb hier totaal geen ervaring in.. en moet dan ook een grotere diepvriezer kopen. hp-shiny

 

Waar kan ik goede sites vinden om aan zelfstudie te doen of meer kennis op te doen op vlak van KVV, en eventueel de homeopathische geneeskunde? Zodat, als ik dit wil voeren en toedienen aan m’n pup, dat ik dit op de correcte manier doe. Is dit ook met groenten of zelf te kiezen? Is het wel verstandig om een pup die altijd al brokken heeft gehad, over te laten stappen op vers vlees?

 

Vooral om het feit dat ze een slechte start heeft gehad (Coronavirus, meerdere malen van voeding verandert omdat we dachten dat het daaraan lag maar was door giardia die pas 2 weken geleden bevestigd werd), dus ook al veel medicatie gehad, en ik heb een beetje schrik dat haar darmflora hierdoor niet zo toppie is. Ze heeft toch wel een beetje groeiachterstand vergeleken met de andere pups uit het nest (ze was wel de kleinste), of ze moet haar groeispurt nog krijgen. Ze is ook de lichtste qua gewicht voor haar leeftijd, vaak last van buikrampjes (winderigheid, boertjes, wisselende ontlasting).

 

Momenteel is ze 6 maand oud, krijgt ze Eukanuba Adult Medium Lamb & Rice omdat dit de enige brok is waarbij ze niets in haar bakje laat staan en er goed op doet (voor zover dat ze dan goede ontlasting heeft). Sanofor geef ik ondertussen ook a.d.h.v. een vraag die ik hier op het forum gesteld had. Ik heb ook al pompoenzaad olie, kokosolie en pompelmoespitten extract aangeschaft, maar nog niet gegeven omdat ik ook niet durf om zomaar blindelings van alles door haar brokken wil mengen. Misschien alsook belangrijk: is KVV doenbaar voor mensen die full time werken? M’n ouders of broer gaan wel elke middag langs. Op reis gaan we niet echt, behalve eens een weekend of drie daagse.  

honden page profiel VeerleVeerle 3 doggies

honden foto van Veerle

Hallo,

Ik geef KVV aan mijn hond van bijna 6 maanden en dat lukt goed. Werken ook bijna voltijds maar als we allebei ganse dag werken zijn, komt mijn vader langs en ik heb dan in de frigo een potje staan met daarin het eten dat Billy dan moet krijgen.

Als we eens een uitstap maken dan geef ik persbrok van Carnis. Ook als ik eens vergeten heb om tijdig vlees uit de vriezer te halen krijgt hij dit.

Ik vond voerwijzer een nuttige site om veel informatie te vinden over de verschillende merken en waarop te letten.

Succes!

honden page profiel VeerleVeerle

honden foto van Veerle

Dubbele post

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

https://www.barfplaats.nl/

Je zou eens op bovenstaande link kunnen kijken. Staat ook informatie op over kvv.

Ik werk niet fulltime, maar kvv voeren is prima te doen hoor. Je hebt nu nog een pup, die moet meerdere keren per dag eten. Puck eet maar 1x daags 70-100 gram kvv of een karkasje. Ik haal het in de ochtend uit de vriezer, het ontdooid en geef het 's avonds na de laatste wandeling.

 

Groenten geef ik niet aan Puck.

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Hey, hier een hondje van 11 maanden die al vanaf 15 weken op kvv zit. Ik zou me niet te druk maken over de darmen, je kan de eerste keer kvv ook pens geven, daarvan wordt hier op het forum toch gezegd dat at goed is voor de darmbacteriën :D het kan wel zijn dat je hond bij de overgang in begin even diarree heeft, maar zelf heeft onze hond er geen last van gehad.

Zelf geef ik zowel kvv met groenten als zonder. Soms krijgt hij een stukje wortel of een beetje fruit. Ik wissel elke dag van smaak en wissel ook in verschillende merken, voor de rest maak ik me er niet te druk om dat hij niet alles binnenkrijgt. Zelf eet je toch ook gewoon gevarieerd ipv alles af te wegen he :)

 

En over fulltime werken: of je nu 3-4x kvv of brokken geeft per dag, lijkt me hetzelfde (tenzij je de brokken laat staan terwijl je werkt). Ik heb aparte doosjes voor kvv en ontdooi elke avond het eten voor de volgende dag. 

honden page profiel MaartMaart 2 doggies

honden foto van Maart

Leuk dat je het overweegt. 

KVV is gewoon hetzelfde als Brok,  maar dan in bevroren toestand dus je moet er aan denken om het uit te halen. 

Ik haal 's avonds een worst uit voor de dag erop.  Tegen dat ik ga slapen,  kan ik hem in 2 doen.  Ene helft blijft zo ontdooien voor de ochtend,  andere helft leg ik in de koelkast om verder te ontdooien tegen de avond van de dag erop. 

 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Ik zou aanraden eerst maar te testen voor je een grotere diepvries koopt.

Java heeft ook Giardia gehad en dus aangetaste darmen. Ze geeft dus wat makkelijker over dan een gezonde hond, en helaas op kvv gaf ze iedere dag gal over. Op brokken niet meer. 

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Op voerwijzer.com staat ook veel info.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ik zou aanraden eerst maar te testen voor je een grotere diepvries koopt.
Java heeft ook Giardia gehad en dus aangetaste darmen. Ze geeft dus wat makkelijker over dan een gezonde hond, en helaas op kvv gaf ze iedere dag gal over. Op brokken niet meer.  "

Dat dus inderdaad. Ik ben ermee gestopt omdat ik iedere keer enorm stond te kokhalzen bij het klaarmaken en daarna het schoonmaken van de bak en de spullen terwijl mijn honden er niet bepaald gretig op waren. Ik kan gewoon niet tegen die lucht.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Wij zijn Ziva toen ze 6 maanden was kvv gaan geven. Dit omdat ze giardia had en kvv dan verschillende voordelen heeft ten opzichte van brok. Ook zonder de giardia was ik er uiteindelijk op over gegaan, ik wist toen nog niet dat kvv ook gewoon aan puppies gegeven kan worden dus wilde dat later doen. Maar door de giardia al eerder.

 

Ziva had altijd brok gehad. Door de behandeling van de giardia was haar darmflora ongeveer tot 0 gereduceerd. Eerst Panacur 2x 5 dagen, later antibiotica voor een aantal dagen. Aan het eind van deze antibiotica kuur zijn we over gestapt. Eerst kreeg ze nog gewoon brok en een klein beetje gekookt kvv ernaast om de darmen te laten wennen. Later werd dit beetje kvv meer, verving het eerst de ene en later de andere maaltijd en werd daarna steeds minder gekookt. Na twee weken at ze volledig rauw. De eerste paar dagen na de ab kuur heb ik een probioticum erbij gegeven net zolang tot de spuit leeg was. 

Ik heb bij Ziva niets gemerkt van de overgang brok-kvv. Ontlasting viel niets over te zeggen, ik was na een lange periode van diarree al blij als die op te ruimen was. Ze vond alleen de kvv véél lekkerder dan brok, haha!

 

Aan sites kan ik barfplaats en voerwijzer aanbevelen die je hier al voorbij hebt zien komen.

Het kost aardig wat puzzelwerk om alles uit te zoeken in het begin, laat je hierdoor niet ontmoedigen! Eenmaal uitgezocht haal je eens in de zoveel tijd vlees en maakt het weinig uit welke je wanneer geeft.

 

Wat betreft full time werken: doen mijn vriend en ik ook. Is geen enkel probleem. 24 uur voor we hem geven halen we een worst uit de vriezer en leggen die in de koelkast. De volgende dag even op temperatuur laten komen (en meteen de nieuwe worst uit de vriezer want Ziva eet heel handig 1 worst per dag). Dan eten klaarmaken: de worst wordt verdeeld over 2 maaltijden, er gaat wat groenten bij en wat zalmolie. De ene maaltijd krijgt ze direct, de ander zit in een boterhamtrommel en gaat terug in de koelkast tot ze die krijgt. Die trommels zijn een hele handige manier om te zorgen dat je midden op de dag geen tijd eraan kwijt bent of om te voorkomen dat je iemand anders met werk opzadelt. 

 

De groenten en visolie die ik geef, doe ik voor extra vulling en omdat Ziva gras begon te eten (ze had groeiachterstand door de giardia en altijd honger). De olie omdat ze een droge huid kreeg. Meer dingen ga ik er niet bij geven, dan gaat mijn vriend in staking en wil hij het voer niet meer klaar maken.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Holistische geneeskunde heb ik trouwens geen ervaring in dus daar kan ik je niet verder bij helpen.

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Anke

Ik voer ook KVV. Ik zit op school dus ben denk ik net wat meer thuis maar het is prima te doen. Ik vind het niet heel veel meer werk dan brok. De honden vinden het heerlijk, zien er goed uit en de ontlasting is vele malen minder dan als ze brok eten. 

Ik wissel altijd ongeveer 3 merken met elkaar af. Ze krijgen 1x per week vette vis en de andere dagen afwisselende diersoorten. Verder doen we ook pens voeren af en toe. Ik geef dan gewoon ongemalen dan moeten ze er echt hun best voor doen. Vinden ze heerlijk. 

Op het moment heb ik darf, Carnis, barfmenu en Alaska dogfood in de diepvries liggen. Darf en carnis zijn de merken waarmee ik begonnen ben en barfmenu en Alaska heb ik nu voor de eerste keer. Deze kon je in complete pakketten kopen en dat vond ik het proberen waard.  Honden vinden het allemaal lekker en eten het goed. Ontlasting blijft bij al deze vlees merken goed. Bij de Alaska zit er al groente in en bij de andere voeg ik die regelmatig zelf toe.

darf is in handige blokken verdeeld. Hier is 1 blok goed voor 1 maaltijd. Dit is makkelijk om uit te leggen en ook meteen fijn verdeeld. Alaska is verdeeld in 800 gram worsten maar ook verkrijgbaar in 400gram. Ook dit is makkelijk te verdelen maar dat moet je dan even zelf doen. Barfmenu en carnis zit gewoon in 1kg worsten moet je dus ook zelf verdelen. Maar barfmenu en carnis zijn beide ook verkrijgbaar in 500gram. 

 

 

honden page profiel RokusanuuRokusanuu

honden foto van Rokusanuu

Bedankt iedereen voor de informatie! Ik zal ook eens rondkijken op Barfplaats en op voerwijzer, maar ben al opgelucht dat het dus in feite goed doenbaar is :) a.d.h.v. jullie reacties motiveert het me ook om me echt hierin in te diepen. En misschien inderdaad eerst eens uittesten en zien hoe ze erop reageert.

 

Maar ze heeft een grote eetlust, en hoewel ze qua brokken moeilijk deed, al de rest is geen probleem. Fruit en groentjes lust ze allemaal (degene die niet schadelijk zijn voor honden dan), maar zoals bij Vera eet ons pup inderdaad veel gras. Bijna alle dagen. Precies een schaap hp-shiny  en ik ben gewoon al die medicatie en AB beu want je ziet aan haar dat ze er niet goed van is. Bij de AB kreeg ze bijwerkigen (neurologische bijwerkingen bij Metrobactin), en bij de Panacur werd ze er hyper van en constant hijgen. Of dit kwam misschien door de buikpijn. 

 

Wil vooral het beste voor m'n meisje, dus wil zeker de moeite doen om me zoveel mogelijk te informeren in KVV. 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Het gras nu is ook gewoon lekker.  Mijn honden eten nu ook gras,  die lekkere dikke sappige sprieten.  De rest van het jaar eten ze dat zelden. 

 

Qua ontlasting blijven ze hier trouwens veel doen,  dat voordeel hebben ze hier niet van KVV. 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Gras eten doet Ziva ook nog steeds wel hoor. Inderdaad de lange, dikke sprieten. Maar tenzij ze honger heeft is het een sprietje hier, stengeltje daar. Voor het ontbijt kan ze wel veel eten, dan moet ik haar tegen houden anders geeft ze over.

 

Voor ik groenten gaf merkte ik dat ze ook als ze geen honger had steeds meer gras begon te eten. Met groenten zakte dat dus terug naar een paar lekkere sprieten.

honden page profiel RokusanuuRokusanuu

honden foto van Rokusanuu

" Gras eten doet Ziva ook nog steeds wel hoor. Inderdaad de lange, dikke sprieten. Maar tenzij ze honger heeft is het een sprietje hier, stengeltje daar. Voor het ontbijt kan ze wel veel eten, dan moet ik haar tegen houden anders geeft ze over.
 
Voor ik groenten gaf merkte ik dat ze ook als ze geen honger had steeds meer gras begon te eten. Met groenten zakte dat dus terug naar een paar lekkere sprieten. "

Bij ons niet enkel de lange sprieten, ze plukt soms ook een mondjevol gewoon hier en daar uit het gras, kauwt erop en slikt het in. Ze heeft in feite altijd honger, ook na haar eten. Typisch aan een Golden zeker? :) 

Volgende forumvraag: kvv voor pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^