Brokjesmat

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Dag, heeft hier iemand ervaring met zo,n mat met fleeceslierten waarin je brokjes strooit. Is dat een optie voor een hond die alleen is om bezig te zijn? Ik kwam op internet een zelfmaakpakket tegen, zag er wel mooi uit.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Een snuffelmat, erg leuk! Maar niet om ze alleen mee bezig te laten zijn, al zou het misschien wel kunnen maar dat is niet de bedoeling, hersenwerkjes zijn bedoeld om samen met je hond te doen. Vooral om frustratie te voorkomen. Want een hond snapt niet altijd gelijk wat de bedoeling is en kan het misschien zo moeilijk vinden dat slopen het gevolg is.

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Ja, een snuffelmat! Mijn hond vind het ontzettend leuk om te doen. Zij is er wel relatief snel mee klaar, dus of het een optie is tijdens het alleen laten? Voor een paar minuten wel: wanneer de koekjes op zijn, heeft de mat verder nog weinig waarde. Behalve dat de mat volgens haar ook lekker is om op te liggen wink

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Ik gebruik hem nu ook voor revaliderende hond om beetje tijd te rekken maar ze is er erg snel mee klaar.  Heb ook wat denk spelletjes gekocht maar daar is ze nog veel sneller mee klaar. 

 

 

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Het is voor de hond leuk om te doen. Je moet er alleen wel altijd bij zijn (dus niet neerleggen en dan de deur uit gaan). Als dat je plan was, dan kun je beter gewoon door het huis heen wat strooien (niet alleen open en bloot, maar ook hoekjes, achter dingen.. zodat er toch nog wat gespeurd moet worden)

honden foto van Loes, baasje van Rori & Raico

met elk denkwerk/zoekwerk/etc zou ik toezicht aanraden. Zeker als ze het nog niet vaker gedaan hebben, dan kan het voor veel frustratie zorgen bij een hond waardoor alleen zijn erger kan worden.

Probeer je hond moe te krijgen voordat je weg gaat. ga lekker een stuk wandelen en doe daarna een denk spelletje met hem (bijv zo'n snuffelmat). Als de hond lchamelijk en mentaal moe is zal deze eerder gaan slapen bij alleen zijn.

Als alleen zijn een probleem is zou ik dit heel rustig opbouwen.

Een hond slaapt een groot deel van de dag en veel honden slapen ook als ze alleen zijn.

honden page profiel KayaKaya

honden foto van Kaya

mijn honden vinden een snuffelmat helemaal geweldig, 
ik heb er verschillenden.
we zijn er even lekker mee bezig, en daarna zijn ze voldaan en moe

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

We zijn het nog maar net aan het leren. Voorlopig komt ze niet aan haar brokjes of kluifje als ze alleen en in de grote bench zit. Een bench van 1 meter lengte, voor een pup van 2,5 kg. Zijn we hij hem dan is alles oke en gaat hij rustig liggen, het is mooi weer dus we oefenen iedere dag. Pup in huis wij even in de tuin. Gisteren na twee piepjes stil, na ruim 5 minuten gingen we weer naar binnen. Loes ik ben het met je eens, een hond hoort eerst de energie kwijt te zijn en dan rustig alleen. Hoe meer te doen, bv kong, hoe meer in rust. Maar iedereen raadt dan die kong wel aan.......snuffelmat is dus goed maar wel er bij blijven. Dank jullie allemaal.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

19153.jpg443472.jpgHier een heerlijke snuffelbal, waar je brokjes in doet, lekker bezig.....zelf laat ik de hond er nimmer alleen  mee...ik hou er oog op, is de snufflbal leeg dan gaat tie weg......ook kan je eens naar een kong kijkn, ook daar nimmer alleen mee laten, heerlijke versnaperingen in...en als die leeg is ook weer wegleggen zo blijft het speeltje leuk, de kong is ook leuk om samen mee te spelen, dan is het en stuiterkong die all kanten opspringt, samen spelen, en daarna berg je het op, zodat het iedere keer leuk blijft.          

Volgende forumvraag: Wat nu...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^