Tsjechoslowaakse wolfhond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Dierpaard5 Dierpaard5

Ik heb een Tsjechoslowaakse Wolfhond en wil er Agility mee doen. Heeft iemand daar ervaren mee?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Geen ervaring mee met de tsjechoslowaakse wolfshond. Wel met agility. Het is super leuk om te doen.

Lijkt me dat jou hond het ook wel moet kunnen.

 

Zoek een leuke hondenschool waar je je thuis voelt en wat aansluit bij jou manier van trainen.

honden page profiel Dierpaard5 Dierpaard5

Dank u voor je reactie. Ik weet dat Agility héél leuk is. Ik doe het al met een andere hond van mij. Ik doe er ook wedstrijden mee. Maar nu zijn we begonnen met mijn Tsjechlowaakse wolfhond en het is niet zoals bij andere honden. Daarom wou ik weten of er andere waren die er ervaring mee hebben. En vooral hoe ze dat aanpakken.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Wat is er anders dan? 

honden page profiel Dierpaard5 Dierpaard5

Vb. Fhara (mijn Tsjechoslowaakse wolfhond) speelt niet. Dus ik kan ze niet belonen door een balletje weg te gooien of aan een speeltje te laten hangen. Alleen door een snoepje te geven. Met snoepjes geven zijn ze minder enthousiast. Ze is ook heel overlevend gericht. Zo van waarom over een hindernis springen om een snoepje te komen halen als ik er ook langs kan. Als je ze tussen door kunt laten spelen worden ze veel 'zotter' en hebben ze plezier in't springen enzo.

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Wat voor snoepjes gebruik je? Misschien is gedroogd vlees een optie? Kleine stukjes. 

 

En niet iedere hond is geschikt voor agility. Misschien is mantrailing wel wat voor hem. Speuren op geur. Of iets waarbij ze haar kracht kan inzetten. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Puck was ook nooit te enthousiasmeren door speeltjes en nog steeds niet, heb haar ook altijd met snoepjes beloond en dat mocht gewoon. Heb Puck tussendoor ook nooit laten spelen zodat ze 'zotter' zou worden, het enthousiasme was er gewoon wel en als ze geen zin had, meestal aan het einde van de les, dan stopte ik gewoon.

Hoe lang doe je al agility met haar?

Misschien dat agility toch niet zo goed bij je hond past? Ik zou ondertussen ook andere sporten proberen, zo kun je kijken of je hond iets anders wel leuk vind om te doen?

honden page profiel Dierpaard5 Dierpaard5

Met mijn andere hond doe ik het al een jaar of 3. Met Phara nog maar net. Ik ben met haar ook begonnen met in mijn achterhoofd dat als ze het echt niet graag doet dat ik er ook niet mee door blijf gaan. Maar ik wil het wel een kans geven. Daarom wil ik weten of er mensen zijn die met dat ras en Agility ervaring hebben. Zodat ik het niet op een goede manier kan aanpakken.

honden page profiel Dierpaard5 Dierpaard5

Foutje:Wel op een goede manier ? kan aanpakken. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Met mijn andere hond doe ik het al een jaar of 3. Met Phara nog maar net. Ik ben met haar ook begonnen met in mijn achterhoofd dat als ze het echt niet graag doet dat ik er ook niet mee door blijf gaan. Maar ik wil het wel een kans geven. Daarom wil ik weten of er mensen zijn die met dat ras en Agility ervaring hebben. Zodat ik het niet op een goede manier kan aanpakken. "

Als je met Phara nog maar net bent begonnen, moet je het misschien meer tijd geven? Wellicht valt het kwartje nog niet bij haar en snapt ze niet wat je van haar wilt.

Ik zou gewoon blijven trainen met snoepjes en niet met speelgoed.

honden page profiel Dierpaard5 Dierpaard5

" Als je met Phara nog maar net bent begonnen, moet je het misschien meer tijd geven? Wellicht valt het kwartje nog niet bij haar en snapt ze niet wat je van haar wilt.
Ik zou gewoon blijven trainen met snoepjes en niet met speelgoed. "

 

honden page profiel Dierpaard5 Dierpaard5

Bedankt voor de reactie's en ik ga zeker nog wat proberen en uitvissen. In de gehoorzaamheid heb ik dat ook gedaan (in onze club moet je gehoorzaamheid doen tot de C en dan mag je pas Agility beginnen). Daar wisten de trainers ook niet altijd hoe ik het met haar moest aanpakken. Ze deden wel hun best en stelde van alles voor. Maar waren er ook heel eerlijk in dat ze het ras niet gewoon zijn en dat ze heel anders reageert op dingen. Dus zou het tof zijn als er iemand met een Tsjechoslowaakse wolfhond zou reageren. Dan kom ik daar misschien van leren. Ik ga zeker nog wat verder vanalles uitproberen. Vanaf dat ik merk dat ze het echt niet meer leuk vind stop ik er met haar mee.

honden page profiel Dierpaard5 Dierpaard5

" Wat voor snoepjes gebruik je? Misschien is gedroogd vlees een optie? Kleine stukjes. 
 
En niet iedere hond is geschikt voor agility. Misschien is mantrailing wel wat voor hem. Speuren op geur. Of iets waarbij ze haar kracht kan inzetten.  "

Ik gebruik salami of kippenworst,... voor gewone hondensnoepjes doet ze niets. Die mag ik houden tenzij dat ik ze geef zonder dat ze er iets voor moet doen.

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Haha inderdaad een heel zelfstandig karakter en heel slim. Je zou haast denken dat er ergens wolf in voor kwamhp-angel.  Houd alles dicht bij zijn natuur. Werkt misschien het beste, ook met de inzet in sport of spel.

honden foto van Loes, baasje van Rori & Raico

Als je facebook hebt zijn er groepen voor Tsjechen.
Het zijn heel bijzondere honden met een apart karakter. Elk ras is natuurlijk anders maar de wolfshonden zijn wat specialer ;-)

Volgende forumvraag: Paniek met de deurbel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^