Hernia gaat maar niet over

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Toch kan je eens de goede resultaten van dierenarts Dorit Aharon, orthomanueel diergeneeskundige lezen en misschien je ouders overtuigen om dit een kans te geven. Als het te ver weg is, vraag dan bij haar kliniek of ze een dierenarts bij jullie in de buurt weten, die haar methode ook toepast.

 

www.kreupeldier.nl/ervaringen/121/kruising-rexy-kreeg-na-een-aantal-sprongen-last-van-zijn

 

honden page profiel HeleenHeleen

honden foto van Heleen

Hoi loesje, 

Ik zag dat er ook een orthomanueel therapeut in hoogkerk zit. Dat is voor ons 20 minuten rijden. Wel 90 euro per consult yell

 

honden page profiel JamaicaJamaica

" Hoi loesje, 
Ik zag dat er ook een orthomanueel therapeut in hoogkerk zit. Dat is voor ons 20 minuten rijden. Wel 90 euro per consult 
  "

Er is een grote kans dat er maar 1 behandeling nodig is, de 2de afspraak is 70 euro geloof ik. Maanden lang pijnstillers is waarschijnlijk duurder.

honden page profiel HeleenHeleen

honden foto van Heleen

We zijn met boy naar de orthomanueel dierenarts geweest. Zij zag heel duidelijk dat zijn voorpoten niet goed liepen. Hij heeft een two-engine-gait, wat betekent dat zijn voor en achterpoten niet gecoördineerd met elkaar bewegen. Het probleem zat in de lage nek, waar 3 wervels scheef stonden. Het kan zijn dat die scheve wervels de tussenwervelschijf het ruggenmerg indrukken en de uitgang van de zenuwen nauwer maakt. Ze heeft ze recht gezet. Daarnaast vond ze enorme spierspanning in zijn schouders en nek. Hiervoor krijgt hij nu diazepam, en we mogen stoppen met de onsior en maagbeschermer omdat hij daar misselijk van wordt.
Boy heeft zich voorbeeldig gedragen, zelfs toen ze zei dat dit heel veel pijn zou doen, gaf hij geen kik. Hij loopt nu heel wankel, maar hij moest zijn balans weer opnieuw vinden. Hopen dat het nu beter gaat. Over 2 weken nog eens langs 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Heleen,

Wat goed dat jullie daar geweest zijn.

In ieder geval is een en ander al recht gezet.

Boy is een Bikkel dat hij geen kik gegeven heeft bij toch pijnlijke behandelingen.

Hopelijk vindt Boy zijn balans weer snel terug.

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

wow echt goed van jullie, dit had denk ik uit zichzelf niet goed gekomen

 

ik ben benieuwd wat er over 2 weken te zien is, hopelijk een sterke verbeteringhp-thumbsup

honden page profiel JamaicaJamaica

" We zijn met boy naar de orthomanueel dierenarts geweest. Zij zag heel duidelijk dat zijn voorpoten niet goed liepen. Hij heeft een two-engine-gait, wat betekent dat zijn voor en achterpoten niet gecoördineerd met elkaar bewegen. Het probleem zat in de lage nek, waar 3 wervels scheef stonden. Het kan zijn dat die scheve wervels de tussenwervelschijf het ruggenmerg indrukken en de uitgang van de zenuwen nauwer maakt. Ze heeft ze recht gezet. Daarnaast vond ze enorme spierspanning in zijn schouders en nek. Hiervoor krijgt hij nu diazepam, en we mogen stoppen met de onsior en maagbeschermer omdat hij daar misselijk van wordt. Boy heeft zich voorbeeldig gedragen, zelfs toen ze zei dat dit heel veel pijn zou doen, gaf hij geen kik. Hij loopt nu heel wankel, maar hij moest zijn balans weer opnieuw vinden. Hopen dat het nu beter gaat. Over 2 weken nog eens langs  "

hp-thumbsup

honden page profiel HeleenHeleen

honden foto van Heleen

Boy is enorm hyper van de diazepam. Constant hijgen, drinken, eten, janken, blaffen en kwispelen en ijsberen. 

Gister heeft hij 4 bakken eten en 2 bakken water gehad. 

Hopelijk trekt dit nog weg, anders wordt het een lange twee weken. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

misschien even overleggen of hij dan niet beter iets anders krijgt ipv de diazepam? Of kijken hoe het gaat zonder? 

honden page profiel HeleenHeleen

honden foto van Heleen

Na 2 weken mochten we sowieso stoppen. Hij is ondertussen weer uitgeraasd gelukkig. Als het uit de hand loop mail ik even met Dr. Heukels 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ja diazepam zou juist rust moeten geven, al kan een bijwerking ook onrust zijn las ik, wat je eigenlijk net niet moet hebben

 

Bijwerkingen
Honden kunnen verschillend reageren op Diazepam. Honden kunnen onrustig worden, maar ook kan er slaperigheid ontstaan. Van te voren is niet precies aan te geven hoe uw hond zal reageren.
Het gedrag van katten kan veranderen tijdens het gebruik van Diazepam. Er zijn aanwijzingen gevonden dat Diazepam een verminderde leverfunctie kan veroorzaken bij katten. Totdat hierover meer bekend is, wordt geadviseerd terughoudend te zijn met het gebruik van Diazepam bij katten.
Bij paarden heeft Diazepam onder andere effect op de spieren. Spierzwakte en stijfheid kunnen beiden voorkomen bij het gebruik van Diazepam bij paarden.
Indien u bovenstaande verschijnselen bemerkt bij uw dier tijdens het gebruik van Diazepam, raadpleeg dan uw dierenarts.

 

 

honden page profiel HeleenHeleen

honden foto van Heleen

Het gaat nog niet echt beter met boy. Meerdere dierenartsen hebben ons gewezen op de kans dat hij een hersentumor kan hebben. Ik denk dat deze kans wel groot is. Hij heeft het afgelopen jaar gedragsveranderingen doorgemaakt en sinds een tijdje ook trekkingen van spieren, waarbij hij wel bij bewustzijn blijft, dus misschien een kleine lokale epileptische aanval. Ik heb een lijstje gemaakt met wat me is opgevallen en een filmpje gemaakt van die trekkingen bij toeval. Die ga ik voorleggen aan de orthomanueel therapeut over anderhalve week. Het zou een verklaring kunnen zijn waarom het niet beter gaat ondanks dat we al 8 weken verder zijn. 

honden page profiel HeleenHeleen

honden foto van Heleen

Ik heb ook een filmpje gezien waarin ik veel klachten van een hond met een hersentumor herken bij boy. Dat is dus even afwachten. Dit is niet om paniek te zaaien bij andere mensen met een hond met een hernia, maar sommige dingen zijn moeilijk te duiden bij Boy, in combinatie met het andere gedrag. 

https://youtu.be/C04buNpkFm0

honden page profiel HeleenHeleen

honden foto van Heleen

Hier een filmpje van boy zijn schokken. 

https://youtu.be/v6wiooFEjT4

honden page profiel Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.Nadine Lilly,Queenie R.I.P. 3 doggies

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

Hopelijk wordt het toch beter van harte 

honden page profiel DoDo

honden foto van Do

" Hier een filmpje van boy zijn schokken. 
https://youtu.be/v6wiooFEjT4 "

Het kunnen ook gewoon pijnscheuten zijn.

Wat hij voor de aanval doet is ook niet zo bevorderlijk met een hernia.

honden page profiel HeleenHeleen

honden foto van Heleen

Ah oke. Arm beestje. En wij proberen hem echt te corrigeren, maar hij heeft geen rem. Als je hem negeert gaat hij een half uur zo door. Als je hem corrigeert gaat hij een half uur zo door. Als je hem op de gang zet gaat hij een half uur zo door met aan de deur krabben en blaffen. Dus ja...

honden page profiel DoDo

honden foto van Do

" Ah oke. Arm beestje. En wij proberen hem echt te corrigeren, maar hij heeft geen rem. Als je hem negeert gaat hij een half uur zo door. Als je hem corrigeert gaat hij een half uur zo door. Als je hem op de gang zet gaat hij een half uur zo door met aan de deur krabben en blaffen. Dus ja... "

Afleiden met iets lekkers? Zorg er alleen voor dat je goed gedrag beloont niet het blaffen.

Hier een filmpje van bink voor alle medicatie: in het laatste filmpje zie je moeilijk dat bij het aannemen van voer ook een soort spastische trek maakt met zijn kop voordat hij ineenzakt.

https://youtu.be/OQzlLNraMC8

honden page profiel HeleenHeleen

honden foto van Heleen

Ik probeer echt alles. Ik heb heel veel voedselpuzzels maar sinds hij ouder is, valt hij niet meer te corrigeren of wat dan ook. 

honden page profiel DoDo

honden foto van Do

" Ik probeer echt alles. Ik heb heel veel voedselpuzzels maar sinds hij ouder is, valt hij niet meer te corrigeren of wat dan ook.  "

Ook niet met gekookte worst, kaas, of gedroogde Long?

honden page profiel HeleenHeleen

honden foto van Heleen

Hij gaat er soms mee bezig. En dan komt hij weer terug om te drammen. En dan is hij al uitgeweest, mee gespeeld (voor zover dat kan nu), eten gehad, geknuffeld. Gewoon pure onrust in zijn hoofd. Hij heeft ook een keer tegen een kussen zo staan blaffen. Toen zat ik niet eens op de bank. 

honden page profiel DoDo

honden foto van Do

Ik bedoel meer om actief af te leiden zonder puzzel.

Mijne krijgt trouwens geen kong of puzzels nu, doordat uit de MRI een nekhernia kwam lijken die dingen mij wat te belastend voor zijn nek.

Dus ik zou iets héél lekkers  gewoon voor zn neus houden in gesloten hand, zodat hij het ruikt.

En als hij even stil is, belonen en geven.

Maar het zou wel heel handig zijn als je toch een diagnose hebt, door scan of MRI.

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

onrust in zijn hoofd zal misschien ook wel vanuit het zenuwstelsel komen, door de wervels, en de pijn (en de diazepam? nog steeds?)

 

Ik zou daarvoor toch aan suppelmenten geven denken, ook  ter ondersteuning van het skelet. Dat zou je dan met een holistisch arts moeten bespreken.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Ik vind het allemaal zo vaag dan zeggen verschillende dierenartsen,ik kom er maar bij 1 en soms wat specialisten.

Rughernia,nekhernia,dan zou het weer een hersentumor zijn.

Gewoon degelijk onderzoeken,echo,ct-scan,mri of wat dan ook dat nodig is om eventueel dingen uit te sluiten en pas als je een diagnose weet kan je gericht werken.

honden page profiel JamaicaJamaica

Na een behandeling bij Jacha is het heel belangrijk dat een hond een of twee weken(ben het even kwijt) rustig aandoet en niet rent of springt, anders is de behandeling nutteloos. Ik neem aan dat ze dat verteld heeft, maar ik zeg het toch voor de zekerheid.

honden page profiel HeleenHeleen

honden foto van Heleen

We gaan maandag naar de dierenarts. Hij is begonnen met binnen plassen  ondanks dat hij 2 uur van tevoren is uitgeweest. Hij is ook van de trap af gevallen toen mijn vriend even het afval buiten zette. Zijn looppatroon wordt steeds slechter en er zit ondertussen van voor of achter geen coördinatie meer in. Het is allemaal ellende . 

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

" We gaan maandag naar de dierenarts. Hij is begonnen met binnen plassen  ondanks dat hij 2 uur van tevoren is uitgeweest. Hij is ook van de trap af gevallen toen mijn vriend even het afval buiten zette. Zijn looppatroon wordt steeds slechter en er zit ondertussen van voor of achter geen coördinatie meer in. Het is allemaal ellende .  "

Hoop ze nog iets kunnen geven toch heel veel sterkte maandag 

honden page profiel HeleenHeleen

honden foto van Heleen

Wij hebben boy vanmiddag bij ons thuis laten inslapen. De avond van tevoren heeft hij nog een hele plas bloed overgegeven, dus het heeft mijn keuze wel bevestigd. Het blijft heel erg moeilijk en een vreemd gevoel. Het inslapen is rustig verlopen op zijn eigen kussen. Hij heeft een mooi plekje in de achtertuin gekregen. Nu is het aan ons om het te verwerken. 

Bedankt voor al jullie steun en adviezen. Het is goed zo. 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Heel veel sterkte met het verlies van jullie Boy.

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

Nog heel veel sterkte Heleen weet hoe erg het is en hoe het voelt sterkte 

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Wanneer is het genoeg geweest?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^